Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι graphic designer και θέλω να ασχοληθώ και με ui/web. Σαν απαιτήσεις αυτά που κάνω δεν έχουν και τόσο τρελές, πιο πολύ είναι vector. Ψάχνω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο macbook για 2ο υπολογιστή.

Κοιταζω για 15" με retina και 16GB μνήμη. Βλέπω ότι τα μοντέλα μέχρι το 2015 δέχονται αναβάθμιση αλλά με ενδιαφέρει να το κρατήσω και μερικά χρόνια, μην αρχίσει να μου βγάζει προβλήματα. Τι μου προτείνετε; Τι να προσέξω; Έχει κανείς εμπειρία από αγορά μεταχειρισμένου από το εξωτερικό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 16gb τι να τα κάνεις;

Τα 8gb για τη δουλεια που το θες σε καλυπτουν.Η δουλεια σου δεν απαιτει macΟs. Παρα ταυτα εγω σου προτεινω αντι να παρεις παλαιοτερο μοντελο με 16gb να παρεις νεοτερο με 8gb (στα ιδια χρηματα).

Πες μας  ενα budget range  για να ειμαστε πιο συγκεκριμενοι.

Επεξ/σία από Jeiko_22
  • Like 1
Δημοσ.

Όλα εξαρτώνται από το budget σου :)

Σίγουρα θα σου πρότεινα για μοντέλο 2015 και μετά (με μια μικρή αμφιβολία για του 2016 λόγω κάποιων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν).

Σκοπεύεις να το συνδέσεις με εξωτερική οθόνη? αν ναι, τότε μπορείς να πας και σε 13".

Τα 8GB λογικά σου φτάνουν, αλλά όπως είπα εξαρτάται από το budget σου και πόσο θα θες να το χρησιμοποιήσεις.. δηλ αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις για πάνω από 3 χρόνια, καλύτερα να πας σε 16GB.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε. Ισχύουν τα παραπάνω. 
Ποιο είναι το budget σου;
Τι apps χρησιμοποιείς κυρίως; 
Πόσο καιρό θα ήθελες να το κρατήσεις μέχρι να πας σε κάποιο upgrade βάση του πλάνου σου; 
Θες portability κλπ ή το mbp θα κάθετε σε ένα γραφείο 24/7; 

Βάση των παραπάνω, σε 13αρι με 8αρα ram θα είσαι κομπλέ, αλλά αν είσαι για πιο hardcore πράγματα(ίσως όχι τώρα αλλά στον 1 χρόνο-για αυτό ρωτάω και το πλάνο σου) τότε θες σίγουρα 16ram με dedicated GPU. Το 13αρι δεν έχει 

• Like 1
Δημοσ.

Macbook late 2015. Το πιο πρόσφατο macbook που δεν έχουν πετσοκόψει σε θύρες, + το αγαπημένο magsafe.

To 15" με 16gb ram πάει στα μεταχειρισμένα γύρο στο χιλιάρικο.

• Like 1
Δημοσ.

Χρειαζομαι mac γιατι καποιες εφαρμογές βγαινουν μονο για mac δυστυχώς. Δεν το θελω τοσο για γραφειο, (έχω σταθερό) με ενδιαφέρει να μπορω να το παρω μαζί και εκτός. Ναι για εκεί το κόβω, το μοντέλο 2015. Έχω βρει και του 2016 σε καλή τιμή και θα θελα να μάθω τι προβλήματα έχουν εμφανίσει αυτής της χρονιάς. Τα πιο μετά ξεφεύγουν πολύ σε τιμή. Το budget είναι γύρω στο 1000ρικο αλλά θα έδινα κάτι παραπάνω να το πάρω έτοιμο χωρίς να χρειάζεται να του κάνω αναβάθμιση με το καλημέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τότε θα σου πρότεινα το mbp 2015 το 15αρι στα 1000-1200€. Αλλιώς αν θες κάτι πιο καινούριο χτύπα αυτό φαίνεται πολύ τίμιο και καλές κριτικές, αλλά 13αρι. Έχω το ίδιο btw. Θα το κρατήσω 2-3 χρόνια ακόμα και μετά θα πάω σε upgrade

Επεξ/σία από M A T R I X
  • Thanks 2
Δημοσ.

Για μένα mbp 13.3" 2018 pro > mbp 15" 2015.  Καλύτερος cpu, ταχύτατος ssd, 3 χρόνια νεότερος που σημαίνει ότι θα παίρνει αναβαθμίσεις για περισσότερο καιρό. Το μόνο κακό είναι η μικρότερη RAM (που αντισταθμίζεται όπως με τον πολυ γρηγορότερο ssd) και η μικρότερη οθόνη. 

Πολύ καλό μοντέλο είναι και το basic macbook pro του 2019 (2 thunderbolts) αλλά βγαίνει με 128gb που είναι λίγα και συγχρόνως είναι και πιο αργός από τα ακριβότερα μοντέλος. Μπορείς να δώεις καποια λεφτά να πάρεις μεγαλύτερο σκληρό δίσκο αλλά τότε η τιμή πλησιάζει το μοντέλο με τις 4 thunderbolts (που έχει γρηγορότερο ssd).

Κατά τη γνώμη ο macbook της παραπάνω αγγελίας αξίζει. Ενωσέ το και με μια οθόνη στη βάση σου και το desktop (mac φανταζομαι)  πούλα το καθώς το πιθανότερο είναι να είναι πιο αργός από το macbook.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...