Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους είχα δει ένα παρόμοιο ποστ για μετανάστευση στην Γερμανία και θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι... Σκέφτομαι να βγάλω ένα χαρτί διεκ και να πάω σε κάτι συγγενείς στην Γερμανία και θα ήθελα να ρωτήσω πόσο το μετράνε αυτό το χαρτί και ποιο θα είναι καλύτερο από όλα τα παρακάτω να πάρω 

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ
  2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
  3. ΜΟΥΣΙΚΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ
  4. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (V.I.C.T. TRAVEL)
  5. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ
  6. ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
  7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
  8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσ.

Αν είναι να κάνεις πρόγραμμα για να πας οοοοταν τελειώσεις το ΙΕΚ Γερμανία, επένδυσε τον χρόνο αυτό να μάθεις γερμανικά και όταν πας εκεί βλέπεις αν μπορείς να κάνεις Ausbildung (ας πούμε το γερμανικό ΙΕΚ).

Βέβαια πριν κάτι χρόνια που είχε πάει μια γνωστή μου ήταν δύσκολο να περισσέψει θέση για πολίτη ΕΕ γιατί παρά πολλές πηγαίνανε σε πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν προτεραιότητα. Τώρα μπορεί να έχουν αλλάξει οι αναλογίες.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Georgee112 είπε

Καλησπέρα σε όλους είχα δει ένα παρόμοιο ποστ για μετανάστευση στην Γερμανία και θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι... Σκέφτομαι να βγάλω ένα χαρτί διεκ και να πάω σε κάτι συγγενείς στην Γερμανία και θα ήθελα να ρωτήσω πόσο το μετράνε αυτό το χαρτί και ποιο θα είναι καλύτερο από όλα τα παρακάτω να πάρω 

Το χαρτί από ελληνικό ιεκ εχει σχεδόν αστεία εργασιακή αξία στη Γερμανια, πόσο μάλλον που θα χρειαστείς 2,5-3 χρονια να το πάρεις (αν σου κατσει χεονικα και η πιστοποιηση). Αν θες να πας μονιμα Γερμανια, αυτό που σου έγραψε ο DrLo ειναι το καλύτερο, γιατί το χαρτί θα εχει ήδη εργασιακή αξία. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, isay είπε

Το χαρτί από ελληνικό ιεκ εχει σχεδόν αστεία εργασιακή αξία στη Γερμανια, πόσο μάλλον που θα χρειαστείς 2,5-3 χρονια να το πάρεις (αν σου κατσει χεονικα και η πιστοποιηση). Αν θες να πας μονιμα Γερμανια, αυτό που σου έγραψε ο DrLo ειναι το καλύτερο, γιατί το χαρτί θα εχει ήδη εργασιακή αξία. 

Απλώς δεν θέλω να πάω χωρίς κάποιο πτυχίο... Πτυχίο από κάποιο διεκ έλεγα  να βγάλω ή κάποιο δίπλωμα β ή δ κατηγορία για οδηγός 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1-4-8.

Αρχικά αφού θέλεις να ανέβεις Γερμανία, πρέπει να μάθεις γλώσσα το λιγότερο επιπέδου Β1.

Μετά θα πρέπει να μπεις στην διαδικασία αναγνώρισης εκεί ώστε να δουν αυτοί με ποιο δικό τους πτυχίο θα στο εξισωσουν. 

Ναυτιλιακά επαγγέλματα δεν πολύ μετράνε στη Γερμανία. Δεν έχουν θάλασσα παρά μόνο στα βόρεια.

Αν μπορείς να βρεις κάποιον τίτλο σπουδών σε ΙΕΚ εδώ που να μην είναι τόσο πολύπλοκος και αρκείται σε ένα πχ "τεχνικός δικτύων" "τεχνικός ψυκτικών συστημάτων" "τεχνικός Η/Υ" έχεις περισσότερες πιθανότητες για αναγνώριση και αμεσότερη απορρόφηση αφού θα ξέρεις και εσύ ο ίδιος περί τίνος πρόκειται η σχολή και θα γνωρίζεις που να απευθυνθείς. 

Τώρα για το Ausbildung που είπε και ο σκύλος από πάνω, ναι διαρκεί 2-3 χρόνια και θέλεις γερμανικά τουλάχιστον Β2. Όσο για τις θέσεις, δεν γνωρίζω να σου πω αλλά στον τομέα της υγείας είναι "όλοι οι καλοί χωράνε"

Edit: Μακριά από κουζίνες και Έλληνες και ξένους εργοδότες. Γερμανό εργοδότη να κοιτάζεις. 

Επεξ/σία από tonkpils
  • Like 3
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

αυτό να κάνεις 

Το γνωρίζεις για οδηγός; έχω διαβάσει αρκετά καλά πράγματα όμως έχω διαβάσει και να κακά του... Να μου πεις η κάθε δουλειά έχει τα θετικά και τα αρνητικά όμως θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Georgee112 είπε

Το γνωρίζεις για οδηγός; έχω διαβάσει αρκετά καλά πράγματα όμως έχω διαβάσει και να κακά του... Να μου πεις η κάθε δουλειά έχει τα θετικά και τα αρνητικά όμως θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη 

Ψαχνουν για οδηγούς αστικών λεωφορείων ,όπως και για τρένων αλλά εκεί η εκπαίδευση είναι για ένα χρόνο νομίζω

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ψαχνουν για οδηγούς αστικών λεωφορείων ,όπως και για τρένων αλλά εκεί η εκπαίδευση είναι για ένα χρόνο νομίζω

Εκπαίδευση για πιο πράγμα; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tonkpils είπε

Ναυτιλιακά επαγγέλματα δεν πολύ μετράνε στη Γερμανία. Δεν έχουν θάλασσα παρά μόνο στα βόρεια.

Το Αμβούργο αποτελεί ένα απο τους σημαντικότερους ναυτιλιακούς κόμβους της Ευρώπης με χιλιάδες ναυτιλιακές εταιρίες εγκατεστημένες στη Γερμανία. 

Φυσικά και περνάνε τα ναυτιλιακά απλά απαιτούν Γερμανική γλώσσα όπως και αγγλική. Απτό παράδειγμα συμφητοιτή μου που πήγε Λούμπεκ και πλέον εργάζεται Σιγκαπούρη όπου τον έστειλε η  ναυτιλιακή στην οποία εργαζόταν στην Γερμανία.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν ρωτάς τους συγγενείς σου στη Γερμανία; Κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Σίγουρα καλύτερο είναι να πας σε γερμανικό ΙΕΚ αλλά δεν είναι κακό να έχεις και ένα χαρτί προτού πας (σε κλάδο που σε ενδιαφέρει)

Μπορείς να κάνεις μαθήματα γερμανικών ταυτόχρονα και μετά από 2 χρόνια φύγε για Γερμανία.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

αν σε ενδιαφερει επαγγελματικα η οδηγηση, τσεκαρε Ολλανδια για φορτηγα. (με μηδενικη εμπειρια μην περιμενεις σοβαρα λεφτα & μεγαλο εργαλειο σε καμια χωρα).

αν παλι ενδιαφερεσαι για οδηγος ταξι ή vip ή tour, τσεκαρε αυστρια / ελβετια, παρα πολυ καλα λεφτα & οι πελατες προτιμουν τους λευκους εναντι της πλειοψηφιας των εγχρωμων. (το πολυ καλα λεφτα = 12ωρο εργασια) !

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Οδηγού τρένου

1 χρόνο θα κρατήσει εφόσον έχει μάθει κάποιο επάγγελμα. Αν είναι ανεπάγγελτος η εκπαίδευση θα κρατήσει 3 χρόνια στους γερμανικούς σιδηροδρόμους. Εκτός και αν πάει σε κάποια ιδιωτική εταιρία αλλά εκεί πρέπει να πληρώσεις γύρω στα 30 - 40.000€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...