cabdik Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 διαβαζω 1-2 σελιδες και εξακολουθω και διαβαζω ο,τι "παπαρια" (συγνωμη για την εκφραση) μπορει να φανταστει κανεις. δεν μπορω να διαβασω 3η σελιδα. Προς οσους παιρνουν αδεια οδηγησεως (ακα διπλωμα), το πρωτο και το κυριοτερο ειναι να πας σε μια σχολη ασφαλους οδηγησης (σαν αυτη που ειχε ιδρυσει ο Ιαβερης, δεν ξερω αν υπαρχει ακομα) και να μαθεις 5 βασικα πραγματα περι ΟΔΗΓΗΣΕΩΣ αυτοκινητου. ΟΛΕΣ οι σχολες οδηγησης, δεν σε μαθαινουν οδηγηση, αλλα τον Κ.Ο.Κ..!! τα οποια ειναι 2 ασχετα πραγματα μεταξυ τους. αλλο να κατσω και να διαβασω τον κωδικα οδικης κυκλοφοριας, και αλλο να παρω ενα αμαξι σε μια πιστα με ασφαλεια, και να μαθω να χειριζομαι το αυτοκινητο σε προσομοιωση δυσκολων καταστασεων. σε βρεγμενο οδοστρωμα, σε λασπη (που η λασπη προσομοιωνει και την οδηγηση σε παγετο...), σε καταστασεις που δεν εχεις το ελεγχο του αυτοκινητου ( πλαγιολισθηση - υποστροφη), σε συνθηκες που σου πεταγεται κατι στο δρομο σου, κλπ κλπ κλπ. πειτε μου, ποσους ξερετε απο τον κυκλο σας, φιλους- συγγενεις, που πηραν προσφατα διπλωμα οδηγησης, να μαθανε κατι απο αυτα σε καποια απο τις "σχολες οδηγησης"....!! οταν εχεις λοιπον μια βασικη εκπαιδευση ΟΔΗΓΗΣΗΣ, τοτε ενδιαφερει λιγοτερο το ποιο αμαξι θα παρεις...........!! πορτοφολι, γουστο ειναι τα κυρια συστατικα της αποφασης..!
mechpanos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 4 ώρες πριν, christopher0016 είπε Εν μέρη ένα ποσοστό ναι έτυχε αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι τύχη στην οδήγηση είναι ότι απλά προσέχω. Εάν δεν μου την χώσει κάποιος.. (τύχη) Από την στιγμή που προσέχεις σταματάς σε στοπ φανάρια κτλπ. Υπολογίζεις τους άλλους τότε μόνο εάν σου την χώσει ο άλλος δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι. Δεν μπορείς να αποφύγεις τα πάντα σίγουρα. Το μοναδικό που εχω ήταν όταν σε φανάρι σταματημένος άκουσα ένα μπαμ έπεσε πάνω μου ένας που δεν είδε το φανάρι ούτε έμενα δεν το καταλογίζω στα τρακαρίσματα γιατί δεν ήταν κάτι σοβαρό. Αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι απλά άκουσα το μπαμ. Εκνευριστικο.. που δεν με είδε ούτε έμενα ούτε το κόκκινο.. αλλά οκ θα συμβούν και αυτα. Καλά χιλιόμετρα εύχομαι φίλε απροβληματιστα Καλά μην το λες...όταν νομίζεις ότι προσέχεις μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Κλασσικό παράδειγμα τα εργατικά ατυχήματα πεπειραμένων εργατών, χειριστών κλπ, που ξέρουν το μηχάνημά τους και την εργασία τους τόσο καλά, που ενίοτε είτε κάνουν παρακινδυνευμένες ενέργειες, είτε εξοικειώνονται με τον κίνδυνο και αγνοούν τα μέτρα προστασίας. Όμως μια φορά θα γίνει η στραβή... Όσο για το αργός - γρήγορος, καλό είναι να υπάρχει μια ισορροπία: οδηγώντας καθημερινά στην Πατρών - Πύργου, δεν έχω χειρότερο από αυτούς που πάνε σαν κότες και δεν μπορείς να τους περάσεις γιατί από απέναντι έρχεται η νταλίκα ή το τρακτέρ με τις τομάτες, όσο και αυτούς που θέλουν ντε και καλά να περάσουν κολώντας επάνω σε εσένα που περιμένεις να προσπεράσεις με ασφάλεια, είτε βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα με τα χίλια και όποιον πάρει ο χάρος... 2
AristidisZ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, mechpanos είπε δεν έχω χειρότερο από αυτούς που πάνε σαν κότες και δεν μπορείς να τους περάσεις Πολύ σωστά το λες επικίνδυνοι οι μεν επικίνδυνοι και οι δε Βέβαια σύμφωνα με την επιχειρηματολογία ορισμένων οι πρώτοι (κότες) είναι οι πιο ικανοί οδηγοί, αφού κατά πάσα πιθανότητα έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν καλύτερα σε ότι συμβεί 1
christopher0016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Καλά μην το λες...όταν νομίζεις ότι προσέχεις μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Κλασσικό παράδειγμα τα εργατικά ατυχήματα πεπειραμένων εργατών, χειριστών κλπ, που ξέρουν το μηχάνημά τους και την εργασία τους τόσο καλά, που ενίοτε είτε κάνουν παρακινδυνευμένες ενέργειες, είτε εξοικειώνονται με τον κίνδυνο και αγνοούν τα μέτρα προστασίας. Όμως μια φορά θα γίνει η στραβή... Όσο για το αργός - γρήγορος, καλό είναι να υπάρχει μια ισορροπία: οδηγώντας καθημερινά στην Πατρών - Πύργου, δεν έχω χειρότερο από αυτούς που πάνε σαν κότες και δεν μπορείς να τους περάσεις γιατί από απέναντι έρχεται η νταλίκα ή το τρακτέρ με τις τομάτες, όσο και αυτούς που θέλουν ντε και καλά να περάσουν κολώντας επάνω σε εσένα που περιμένεις να προσπεράσεις με ασφάλεια, είτε βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα με τα χίλια και όποιον πάρει ο χάρος... Συμφωνώ εν μέρη. καμία φορά νομίζουμε ότι επειδή έχουμε εμπειρία ότι ξέρουμε να χειριστούμε της καταστάσεις και γίνεται το λάθος. Γι'αυτό δεν με αφορά τι κάνουν οι γύρω μου. Η το τι λένε. Κοιτάω τι κάνω εγώ. χρειάζεται πάντα μα πάντα να προσέχεις. Όχι να νομίζεις ότι προσέχεις έχει διαφορά.. Γενικά δεν υπάρχει σεβασμός ενώ μπορεί πχ να κάνει λίγο πιο δεξιά και να πάει με 20. Κάθεται στην μέση λες και ο δρόμος του ανήκει. Η αυτός που επειδή έχει γρήγορο αυτοκίνητο νομίζει ότι θα κάνει προσπέραση σε τυφλό σημείο απλά επειδή έχει άλογα.. γι'αυτό έχουμε γεμίσει εκκλησάκια παντού Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2019 από christopher0016 2
ritchie77 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 23 ώρες πριν, mechpanos είπε όσο και αυτούς που θέλουν ντε και καλά να περάσουν κολώντας επάνω σε εσένα Αν δεν κανω λαθος στη Γερμανια το tailgaiting τιμωρειται με προστιμο. Εδω δεν ξερω τι ισχυει. Αν ξερει καποιος ας ενημερωσει. Προσωπικα οταν μου κολλαει ο αλλος απο πισω παταω στα ξαφνικα φρενο. Καποιοι καταλαβαινουν και κοβουν, οποιος δεν καταλαβαινει ειναι πιθανο να μου φτιαξει τον πισω προφυλακτηρα. Εχει και γρατζουνιες, τζαμπα θα μου βγει
adi32 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Επίσης μπορεί να πέσει πάνω σου και να προσκαλέσετε τρομερή καραμπόλα με πολλούς νεκρούς. Γιαυτό όταν οι άλλες λωρίδες είναι ελεύθερες ή κινούμαστε με την ίδια ταχύτητα με τους δεξιοτερους δεν πιάνουμε ποτέ την αριστερή και προσπαθούμε να επιβάλουμε όρια στους πίσω Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2019 από adi32 2 1
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στο ΒοΑΚ γινεται συνεχεια αυτο απο αληταραδες που ερχονται και σου κολλανε επιτηδες και με 130 να πηγαινεις . Παντα βγαζω φλας και αφηνω τα λυσασμενα ζωα να περνανε με 150 σε δρομο που σε πεταει . Και επαγγελματιες το κανουν μη πας να φρεναρεις προχτες ειχα κοψει λιγο μπροστα σε καμερες και παραλιγο να μου την δοσουν .Αλλη εγκληματικη συμπεριφορα ειναι να σε υποχρεωνουν ετσι να παραβιαζεις και εσυ τα ορια ταχυτητας . 4 ώρες πριν, ritchie77 είπε Αν δεν κανω λαθος στη Γερμανια το tailgaiting τιμωρειται με προστιμο. Εδω δεν ξερω τι ισχυει. Αν ξερει καποιος ας ενημερωσει. Προσωπικα οταν μου κολλαει ο αλλος απο πισω παταω στα ξαφνικα φρενο. Καποιοι καταλαβαινουν και κοβουν, οποιος δεν καταλαβαινει ειναι πιθανο να μου φτιαξει τον πισω προφυλακτηρα. Εχει και γρατζουνιες, τζαμπα θα μου βγει Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2019 από Mhlogiatros
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 7 ώρες πριν, ritchie77 είπε Αν δεν κανω λαθος στη Γερμανια το tailgaiting τιμωρειται με προστιμο. Εδω δεν ξερω τι ισχυει. Αν ξερει καποιος ας ενημερωσει. Προσωπικα οταν μου κολλαει ο αλλος απο πισω παταω στα ξαφνικα φρενο. Καποιοι καταλαβαινουν και κοβουν, οποιος δεν καταλαβαινει ειναι πιθανο να μου φτιαξει τον πισω προφυλακτηρα. Εχει και γρατζουνιες, τζαμπα θα μου βγει Ειναι συμπεριφορα που εκνευριζει κι εμενα ιδιαιτερα. Ωστοσο με το να ανταπαντας και μαλιστα με τροπους που μπορουν να κανουν την κατασταση θανατηφορα μεσα σε δευτερολεπτα δεν ειναι πιο εξυπνο απο την οδηγικη συμπεριφορα που επιδεικνυουν αυτοι. Προσωπικα αν με ρωτας, και χωρις παρεξηγηση, στον ιδιο κουβα με αυτους θα σε τοποθετουσα ως οδηγικη συμπεριφορα, απλα συμφωνα με οσα λες δεν κανεις εσυ την πρωτη κινηση-προκληση. Κανεις την δευτερη.
ritchie77 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Ειναι συμπεριφορα που εκνευριζει κι εμενα ιδιαιτερα. Ωστοσο με το να ανταπαντας και μαλιστα με τροπους που μπορουν να κανουν την κατασταση θανατηφορα μεσα σε δευτερολεπτα δεν ειναι πιο εξυπνο απο την οδηγικη συμπεριφορα που επιδεικνυουν αυτοι. Προσωπικα αν με ρωτας, και χωρις παρεξηγηση, στον ιδιο κουβα με αυτους θα σε τοποθετουσα ως οδηγικη συμπεριφορα, απλα συμφωνα με οσα λες δεν κανεις εσυ την πρωτη κινηση-προκληση. Κανεις την δευτερη. Εσενα οταν σε φτυνουν σε βριζουν και σε χαστουκιζουν καθεσαι και τα δεχεσαι και σηκωνεσαι και φευγεις, δεν κανεις τιποτα για να μην καταληξει σε τσακωμο ε?. Σορρυ μαν αλλα εγω δεν ειμαι λουλου Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2019 από ritchie77
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, ritchie77 είπε Εσενα οταν σε φτυνουν σε βριζουν και σε χαστουκιζουν καθεσαι και τα δεχεσαι και σηκωνεσαι και φευγεις, δεν κανεις τιποτα για να μην καταληξει σε τσακωμο ε?. Σορρυ μαν αλλα εγω δεν ειμαι λουλου Εάν δεν είσαι φροντίζεις να έχεις καλύτερο αμάξι, κάνεις δεξιά και μετά κολλάς από πίσω κάνοντας το ίδιο.
ritchie77 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 5 λεπτά πριν, omitziz είπε Εάν δεν είσαι φροντίζεις να έχεις καλύτερο αμάξι Kαλη ιδεα, θα πουλησω το merc και θα παρω ενα yaris
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, ritchie77 είπε Εσενα οταν σε φτυνουν σε βριζουν και σε χαστουκιζουν καθεσαι και τα δεχεσαι και σηκωνεσαι και φευγεις, δεν κανεις τιποτα για να μην καταληξει σε τσακωμο ε?. Σορρυ μαν αλλα εγω δεν ειμαι λουλου Ειδες πώς σας ψυχολογω οταν λεω οτι ειστε ακριβως στον ιδιο κουβα ως οδηγοι; Μπαμ απο το χιλιομετρο κανετε. Tο προβλημα σου λοιπον ειναι οτι το να σου κολλανε πισω με το αμαξι, το ερμηνευεις ως βρισιμο και χαστουκισμα και θεωρεις οτι χρηζει ανταπαντησης-εκδικησης. Ταχα δηλαδη σου την ειπε ο αλλος, αρα πρεπει να του την πεις κι εσυ. Και δεν εχεις προβλημα την ηδη επικινδυνη κατασταση να την κανεις ακομα πιο επικινδυνη με αποτομα φρεναρισματα κλπ, βαζοντας σε κινδυνο και τη δικη σου ζωη. Φτανει να μη φυγει αναπαντητη η δηθεν προκληση (που δεν ειναι καν προκληση αφου το τσογλανι που οδηγει ετσι δεν σε ξερει καν και δεν εχει λογο να σε προκαλεσει, απλα οδηγει σαν ζωο by default και επισης by default υπαρχουν οι οδηγοι που αυτην την οδηγικη συμπεριφορα την παιρνουν ως επι προσωπικου προκληση και θεωρουν οτι πρεπει να τους "απαντησουν"). Ξαναλεω, οδηγικα ανηκεις ακριβως στον ιδιο κουβα με αυτον που ερχεται και κολλαει πισω σου. Τον λογο μπορει να μην τον καταλαβεις και ποτε αν κρινω απο το mindset. Κι αν τον καταλαβεις ελπιζω να μην ειναι αργα για κανεναν. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2019 από BackFromHell
margaritagr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, ritchie77 είπε Εσενα οταν σε φτυνουν σε βριζουν και σε χαστουκιζουν καθεσαι και τα δεχεσαι και σηκωνεσαι και φευγεις, δεν κανεις τιποτα για να μην καταληξει σε τσακωμο ε?. Σορρυ μαν αλλα εγω δεν ειμαι λουλου Στον δρόμο δεν έχεις να αποδείξεις τον ανδρισμό σου. Στον δρόμο αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια , και η "μαγκια" που περιγράφεις εσυ, απέχει πολύ. Αναρωτιόμαστε μετά γιατί έχουμε τόσα τροχαία στην Ελλάδα , με τέτοια οδηγική παιδεία.... 2 ώρες πριν, omitziz είπε Εάν δεν είσαι φροντίζεις να έχεις καλύτερο αμάξι, κάνεις δεξιά και μετά κολλάς από πίσω κάνοντας το ίδιο. Καταπληκτικό κι αυτό , fast & furious λέμε και μετά στο ΚΑΤ 2
christopher0016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, margaritagr είπε Στον δρόμο δεν έχεις να αποδείξεις τον ανδρισμό σου. Στον δρόμο αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια , και η "μαγκια" που περιγράφεις εσυ, απέχει πολύ. Αναρωτιόμαστε μετά γιατί έχουμε τόσα τροχαία στην Ελλάδα , με τέτοια οδηγική παιδεία.... Καταπληκτικό κι αυτό , fast & furious λέμε και μετά στο ΚΑΤ Σόρρυ που μπαίνω έτσι σφήνα αλλά εσύ δεν έχεις γράψει κατά καιρούς για το τούρμπο σου αμάξι που πάει γρήγορα και έχεις πατήσει άλλους με το γκόλφ σου..;; Κάνω λάθος;; Κράζουμε ο ένας τον άλλον και καμιά φορά μπορεί να είμαστε χειρότεροι από τους άλλους. Το λέω γένικα όχι για εσένα συγκεκριμένα. Πάντως ότι αμάξι να έχει κάποιος άμα δεν έχει λίγο νοημοσύνη να σκέφτεται πως να το χρησιμοποιήσει , δεν θα τον σώσει κανένα σύχρονο ηλεκτρονικό σύστημα Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από christopher0016 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα