Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, BackFromHell said:

Ξαναλεω, σε πολιτισμενη χωρα θα ειχες ηδη παραδωσει αδεια οδηγησης με συνοπτικες διαδικασιες. Και ο κουβας-χρεπι σου θα ειχε κατασχεθει λογω μετατροπων.

Σε ποια χώρα θα γινόταν αυτό επειδή έγραψε κάτι σε ένα forum? 

Έχουμε παραδείγματα από κόσμο που το έπαθε? 

Οι μετατροπές ξεκίνησαν στην Ελλάδα και γίνονται μόνο εδώ? Όλοι αυτοί οι οίκοι που βλέπουμε είναι ελληνικοί? 

• Thanks 1
  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Εγραψες οτι σε παει οικονομικα ενα αμαξι 60 αλογων με 130χλμ/ω. ΔΕΝ σε παει οικονομικα, εκτος αν το κριτηριο σου ειναι το πώς φανταζεσαι εσυ την εννοια του "οικονομικου", διοτι μια τετοια ταση διακρινω.

Οχι οταν μιλαω για ταριφα μιλαω για αλλον.

Σκοπίμως βγάζεις από την εξίσωση την χρήση που αναφέρω για το συγκεκριμένο αμάξι 

Προφανώς ένα δίλιτρο diesel είναι η λύση για οικονομικά 130 χαω, στο χρόνο όμως πάνω τι γίνεται ;

Πες μου εσυ λοιπόν μια πιο οικονομική λύση για ένα αμάξι που κάνει 7κ χιλιόμετρα πόλη και αλλά 1000-1500 το χρόνο έξω 

Να τα βάλω κάτω να γλιτώσουμε και κανα φράγκο ρε παιδί μου...

Όσο κι αν το έχω υπολογίσει, δε βρίσκω πιο οικονομική λύση

και μην ξεχνάς ότι  κουβέντα ξεκίνησε από το αν μια νέα οδηγός χρειάζεται αμάξι 100+ ίππων 

...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Όταν η κουβέντα γυρίζει στο «αν περάσεις πάνω από λάδια τι θα γίνει» καταλαβαίνεις που πάει το θέμα 

Αν είναι κάθε φορά που στρίβαμε με μηχανή να σκεφτόμασταν τι θα γίνει αν έχει λάδια κάτω θα έπρεπε να πηγαίνουμε με 10 

Και δεν υπερβάλλω καθόλου, οποιος έχει περάσει από δίτροχο ξέρει 

Όλοι οι  οδηγοί θα έπρεπε να το σκέφτονται αυτό και όχι μόνο για  λάδια. Αν γινόταν αυτό το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μειωνόντουσαν τα ατυχήματα και δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνεις με 10. Η λέξη κλειδί για έναν σωστό οδηγό είναι "προνοητικότητα" 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NickTG είπε

Σε ποια χώρα θα γινόταν αυτό επειδή έγραψε κάτι σε ένα forum? 

Έχουμε παραδείγματα από κόσμο που το έπαθε? 

Οι μετατροπές ξεκίνησαν στην Ελλάδα και γίνονται μόνο εδώ? Όλοι αυτοί οι οίκοι που βλέπουμε είναι ελληνικοί? 

Βεβαιως και εχουμε παραδειγματα, απο Αμερικη, Αγγλια, Ισπανια, Αραβικα Εμιρατα (εκει κι αν τους γλεντανε). Ενδεικτικα:

1. Jacob Cox-Brown (USA)

Ποσταρε σε social media οτι ειναι και γαμω να οδηγας πιωμενος, κατεληξε κρατητηριο.

2. Whitney Beall (USA)

Ποσταρε οτι γυρναει σπιτι οδηγωντας πιωμενη, το δωσε και σε live, την reportarανε αναγνωστες/watchers, στην μπουζου και αυτη.

3. Αλλος ποσταρε βιντεακι που ετρεχε με υπερβολικη ταχυτητα, στην Ισπανια, τον μπουζουριασε η αστυνομια κι αυτον.

Και στην Ελλαδα λες οτι με τετοιου υφους ποστς, σε πολιτισμενες χωρες λες αντιο στην αδεια οδηγησης και στην καλυτερη σε αντιμετωπιζουν με passive aggressive αποριες για το που θα συνεβαινε αυτο, ή στη χειροτερη πιστευουν πως μπορουν να σε περιπαιξουν επειδη στον μικροκοσμο τους νομιζουν οτι προκειται περι αποκηυμα καποιας εξωγηινης φαντασιας.

Με τις μετατροπες δεν εχω καποιο θεμα οταν τηρουνται οι προβλεπομενες διαδικασιες και λαμβανονται βεβαιως οι αντιστοιχες αδειες εκει που προβλεπεται.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
2 minutes ago, BackFromHell said:

Βεβαιως και εχουμε παραδειγματα. Ενδεικτικα:

1. Jacob Cox-Brown

Ποσταρε σε social media οτι ειναι και γαμω να οδηγας πιωμενος, κατεληξε κρατητηριο.

2. Whitney Beall

Ποσταρε οτι γυρναει σπιτι οδηγωντας πιωμενη, το δωσε και σε live, την reportarανε αναγνωστε/watchers, στην μπουζου και αυτη.

Στην Ελλαδα γελανε ακομα και με τα παραπανω περιστατικα...Επειδη τους φαινεται τοσο αδιανοητο το να βαυκαλιζεται κανεις που παραβιαζει τον ΚΟΚ σε social media και να καταληγει μεσα.

Με τις μετατροπες δεν εχω καποιο θεμα οταν τηρουνται οι προβλεπομενες διαδικασιες και λαμβανονται βεβαιως οι αντιστοιχες αδειες εκει που προβλεπεται.

Δεν είναι αντίστοιχα τα παραδείγματα βέβαια. 

Στον πρώτο ήδη έκαναν έρευνα για την υπόθεση ενώ δεν του έκαναν κάτι για τη δήλωση ότι οδηγούσε μεθυσμένος αφού δεν αρκούσε το post που έκανε ως απόδειξη. 

Τη δεύτερη τη σταμάτησαν εκείνη την ώρα λόγω του live streaming οπότε και την έπιασαν μεθυσμένη. 

Για τις μετατροπές συμφωνούμε. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Αυτό στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο θέμα.Δυστηχως το Κτεο και η τροχαία δεν ασχολούνται με παράνομες μετατροπές,ασχολούνται όμως οι ασφαλιστικές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, NickTG είπε

Δεν είναι αντίστοιχα τα παραδείγματα βέβαια. 

Στον πρώτο ήδη έκαναν έρευνα για την υπόθεση ενώ δεν του έκαναν κάτι για τη δήλωση ότι οδηγούσε μεθυσμένος αφού δεν αρκούσε το post που έκανε ως απόδειξη. 

Τη δεύτερη τη σταμάτησαν εκείνη την ώρα λόγω του live streaming οπότε και την έπιασαν μεθυσμένη. 

Για τις μετατροπές συμφωνούμε. 

Ο πρωτος ακομα κι αν στη συνεχεια δεν του καναν κατι (δε γνωριζω), την εβγαλε κρατητηριο για ενα "αθωο" ποστ σαν αυτο που ειπα κι εγω οτι ερχονται οι αρχες στην πορτα σου σε πολιτισμενη χωρα. Την δικαστικη εξελιξη δε τη γνωριζω, still, με αφορμη ποστ ιδιου υφους, πηγαν σπιτι του και του περασαν χειροπεδες. Απαντά στο ερωτημα σου. Για footage σε social media τους ξεσκιζουν εξω, για απλα posts ξερω οτι πανε σπιτι αν πεσει καταγγελια απο καποιον αναγνωστη, το νομικο πλαισιο για τα μετεπειτα σε καθε πολιτεια/χωρα δεν το γνωριζω, ουτε μπορω να γνωριζω καθε υποθεση ξεχωριστα . Ειναι fact ομως οτι απο ποστ τυπου "θα τον καβαλαγα πανω στα στροφιλικια αλλα δεν ειχα αλλο γκαζι" ή "τι γαματο που ειναι να οδηγας πιωμενος", χαλαρα ερχοναι απο το σπιτι σου οι αρχες στις πολιτισμενες χωρες, αρκει να πεσουν τα ποστ στην αντιληψη τους (καταγγελια απο αναγνωστη και that's all).

Στη Ελλαδα ολα αυτα τους φαινονται εξωγηινα και κοροιδευουν κι απο πανω γιατι πιστευουν οτι ειναι αποκυηματα φαντασιας. Η ανομια συνεπαγεται θρασσος αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο. Συνεπαγεται κυριως χαμενες ζωες στους δρομους. Και το ακομα χειροτερο; Δεν το αντιλαμβανονται καν. Μπηκα χθες στη στροφη με 100 σου λεει, θα μπω και αυριο γιατι γ@μ@ω, γ@μ@ει και ο κουβας μου και πιανει και το χερι μου... Τους λες για τα απροοπτα του δρομου, παλι σε ειρωνευονται οτι ειναι επιχειρημα της πλακας ασχετο με τη συζητηση περι ικανων οδηγων κλπ.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Βεβαιως και εχουμε παραδειγματα, απο Αμερικη, Αγγλια, Ισπανια, Αραβικα Εμιρατα (εκει κι αν τους γλεντανε). Ενδεικτικα:

1. Jacob Cox-Brown (USA)

2. Whitney Beall (USA)

Ποσταρε οτι γυρναει σπιτι οδηγωντας πιωμενη, το δωσε και σε live, την reportarανε αναγνωστες/watchers, στην μπουζου και αυτη.

3. Αλλος ποσταρε βιντεακι που ετρεχε με υπερβολικη ταχυτητα, στην Ισπανια, τον μπουζουριασε η αστυνομια κι αυτον.

Και στην Ελλαδα λες οτι με τετοιου υφους ποστς, σε πολιτισμενες χωρες λες αντιο στην αδεια οδηγησης και στην καλυτερη σε αντιμετωπιζουν με passive aggressive αποριες για το που θα συνεβαινε αυτο, ή στη χειροτερη πιστευουν πως μπορουν να σε περιπαιξουν επειδη στον μικροκοσμο τους νομιζουν οτι προκειται περι αποκηυμα καποιας εξωγηινης φαντασιας.

Και στην Ελλαδα ο Δημητράκης της βιανεξ πήγαινε με 300, το ανέβασε στο Instagram και η αστυνομία του έπλασε τα φρύδια 

Δημοσ.
Στις 15/8/2019 στις 1:28 ΜΜ, EVA_ATHENS είπε

Τί κυβικά και ίππους προτείνετε για νέο οδηγό;

Ένα όχημα το οποίο θα κάνει την δουλειά του-της απλά πράγματα. Τα υπόλοιπα έρχονται με την εμπειρία.

Δημοσ.
5 hours ago, BackFromHell said:

Ο πρωτος ακομα κι αν στη συνεχεια δεν του καναν κατι (δε γνωριζω), την εβγαλε κρατητηριο για ενα "αθωο" ποστ σαν αυτο που ειπα κι εγω οτι ερχονται οι αρχες στην πορτα σου σε πολιτισμενη χωρα.

Πήγε κρατητήριο γιατί είχαν αποδείξεις λόγω οχήματος που χτύπησε. 

Δεν πήγαν εκεί από το post και μόνο. Αν δεν είχε χτυπήσει άλλο όχημα δεν θα γινόταν τίποτα. 

Επίσης έκανε επώνυμο post στο Facebook. Μεγάλη διαφορά από ένα ανώνυμο post σε forum. 

Τα βίντεο που αναφέρεις μετά είναι άλλη περίπτωση. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, telis είπε

ο Δημητράκης της βιανεξ

Γιατί δεν του το λες κατάμουτρα? Θα είχε ενδιαφέρον 😊😊😊😊😊😊

Δημοσ.
Στις 15/8/2019 στις 3:03 ΜΜ, Haldol είπε

Εγώ προτείνω όχι υπερβολές. Ούτε κάνα "ψοφίμι" από φόβο, ούτε κάνα "κτήνος" από τρέλα. Δηλαδή, κάτι ανάμεσα σε 90 - 130 ίππους είναι εντάξει, με 150 - 250 Nm ροπής.

Το βασικό είναι ότι, μην έχοντας οδηγήσει αρκετά, δε ξέρεις τι ζητάς από το αυτοκίνητο. Θες ανέσεις, ευκολίες και ηλεκτρονικά; Θες παιχνιδιάρικη συμπεριφορά; Θες χώρους; Θες offroad δυνατότητες; Αυτά θα τα ανακαλύψεις με τον καιρό, όχι πριν πάρεις το 1ο σου αυτοκίνητο. Οπότε πάρε ένα καλό "all-arounder" και στο επόμενο, βλέπεις τι πραγματικά θέλεις.

90 ως 130 ίππους είναι 5.000 € τουλάχιστον διαφορά αδελφέ.... 

Ο συνδυασμός 130  ίπποι 250 nm κάνει πανω από 23.000 €.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελευταια, παρατηρω στο INSOMNIA, οτι δημιουργουνται πολλα θεματα απο newbies με 0 ποστ, και κατα βαση με πολυ γενικευμενα θεματα.   οπως π.χ αυτο εδω, το οποιο δεν εχει καμια απολυτως βαση συζητησης.  

εχω την εντυπωση οτι οι διαχειριστες -και συγνωμη που θα το πω ευθεως-  κοιμουνται τον υπνο του δικαιου. 

1,  καποτε για να δημιουργησεις ενα θεμα, ως νεο μελος επρεπε να εχεις "γραψει" καποια δεκαδες ποστ, με την λογικη, να εχεις εξερευνησει καπως το φορουμ και να εχεις μια ιδεα περι τινος  αντικειμενου προκειται. 

2 οταν δημιουργεις ενα νεο θεμα, και ζητας αποψεις, δινεις και καποιες παραμετρους, ωστε να καταλαβει ο αλλος, τι ψαχνεις.  πχ. ενα μπατζετ, στοχους, επιθυμιες, χωρος κινησης, κλπ κλπ...!   

αυτο το θεμα - ερωτημα εγω το βλεπω καθαρα ως ΣΠΑΜ θεμα.......!!!   

ΔΥΣΤΥΧΩΣ...., το έχω ξαναγράψει, έχει πέσει πολύ το επίπεδο στο Insomnia, και κοντεύει να γίνει σαν τις μεσημεριανές εκπομπές των καναλιων που γράφει ο καθένας,  οποιαδήποτε απορία επί παντός επιστητού..!!   

λυπαμαι......  γιατι για πολλααα χρονια ηταν το πρωτο φορουμ που ανοιγα, για να διαβασω τα τελευταια ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ νεα.  τωρα το μονο που βλεπω, ΔΕΝ ειναι τεχνολογικα νεα και τεχνολογικες συζητησεις...!  εχει γινει ενα φορουμ ακομα και για καφετιερες..!!   

τα λεω εξω απο τα δοντια, και ας παρεξηγηθω.............

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, omitziz είπε

Γιατί δεν του το λες κατάμουτρα? Θα είχε ενδιαφέρον 😊😊😊😊😊😊

Δεν νομίζω να τον πλησιάζει κατάμουτρα κανείς από φόβο μην κολλήσει τίποτα 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Στη Ελλαδα ολα αυτα τους φαινονται εξωγηινα και κοροιδευουν κι απο πανω γιατι πιστευουν οτι ειναι αποκυηματα φαντασιας. Η ανομια συνεπαγεται θρασσος αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο. Συνεπαγεται κυριως χαμενες ζωες στους δρομους. Και το ακομα χειροτερο; Δεν το αντιλαμβανονται καν. Μπηκα χθες στη στροφη με 100 σου λεει, θα μπω και αυριο γιατι γ@μ@ω, γ@μ@ει και ο κουβας μου και πιανει και το χερι μου... Τους λες για τα απροοπτα του δρομου, παλι σε ειρωνευονται οτι ειναι επιχειρημα της πλακας ασχετο με τη συζητηση περι ικανων οδηγων κλπ.

Στην αγωνία σου να βγάλεις προς τα έξω έναν καθωσπρεπισμό, εσύ και κάποιοι άλλοι επιλέγετε, είτε συνειδητά είτε από πλήρη άγνοια, να διαστρεβλώσετε εντελώς βασικές αρχές 

Για να μη κάτσω να σου γράφω περί οδήγησης, τα όσα λέτε παραπάνω μου ακούγονται σαν το παρακάτω επιχείρημα

"Η μάνα μου είναι πιο ικανή χρήστρια PC σε σχέση με έναν hacker, επειδή δεν έχει κάνει ποτέ κάτι παράνομο, και χρησιμοποιεί τον Η/Υ της εντελώς συνετά. Ανοίγει το pc το πρωί, παίζει freecell και το κλείνει το απόγευμα. Άρα δεν διακινδυνεύει η ίδια τίποτα, δε βάζει σε κίνδυνο τους γύρω της, άρα είναι καλύτερη από αυτόν ας πούμε που μπορεί να μπει στα αρχεία της google (λέμε τώρα)"

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...