Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Άλλωστε δεν μας δίνει και περισσότερα δεδομένα ζήτησης όπως για παράδειγμα χρήματα που διαθέτει .

Για τον χρήστη Eva Athens που ξεκίνησε το θέμα μιλάς;

Πλάκα κάνεις τώρα έτσι;

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Κρατάω αυτό, μου φτάνει 

Εγώ πάντως θα παραδεχτώ ότι είμαι μαλάκας αν πουν κι άλλοι ότι μετράνε τέτοια κατανάλωση σε ibiza 1.4 / 75 του '04 με 130 σταθερά σε ταξίδι

Yaris 2004 1.3L σταθερά με 140 έχει 10L/100 στιγμιαία βάση trip computer.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mechpanos είπε

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός για το 5.8 στα 130;...Ένα 6.5-7 θα ήταν λίγο πιο λογικό νούμερο, εκτός αν μιλάς για κάποια στιγμιαία τιμή που ΟΚ μπορεί να γίνει, αλλά αν βάλεις το cruise control στα 130 και το αφήσεις να πάει για κάποια χλμ με μηδενισμένο trip computer, η μέση κατανάλωση λίγο δύσκολο να είναι κάτω από τα 6 (πληροφοριακά, 5.8 είναι η ονομαστική κατανάλωση υπεραστικού κύκλου)...

Προσωπικά με suzuki swift 1.3 2009 μοντέλο με χαλαρή οδήγηση στην εγνατία με 120km/h και 3000 στροφές περίπου όπου τα πιάνει αυτά τα km είμαι κοντά σε αυτό το νούμερο δηλαδή κάτω απο 6lt/100km και δεν νιώθω οτι μου λειπει γκάζι αν το χρειαστώ. Για 2 χρόνια είχα renault clio 94 μοντέλο με 60κάτι ίππους κινητήρα και με ίδια ταχύτητα έκαιγα πάνω απο 7lt συν του ότι τα 60 άλογα ήταν και φαίνονταν λίγα.. Ταξίδι οκ έκανες αλλά δεν θα το έλεγα τόσο άνετο. 

Κάποια στιγμή πριν το swift βρέθηκα με ένα μτχ huyndai atos prime 2002 μοντέλο και 55 ίππους. Αριστο για μέσα στην πόλη, ευκολοδήγητο και κυρίως σκυλί απο άποψη μηχανικής αντοχής. Οσο το είχα δεν μου παρουσίασε ούτε το παραμικρό μηχανικό πρόβλημα. Για αυτοκίνητο πόλης το προτείνω προσωπικά σε ένα νέο οδηγό. Εκανα 2 φορές ταξίδι Κοζάνη-Αθήνα.  Αυτο ήταν πραγματικά οικονομικό αμάξι αλλά δε μου άρεσε οδηγικά κυρίως λόγω της στενης και ψηλής κατασκευής του που το καθιστούσε ιδιαίτερα ευπαθές στους πλάγιους ανέμους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε

Opel Astra 9 μηνών 1600 diesel 136 hp καίω 6,7 lt στα 165 km. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

πολύ καίει. Γιατί έτσι?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Xacti είπε

πολύ καίει. Γιατί έτσι?

Καλά το στιγμιαίη δε λέει κάτι...

Μετρηση σοβαρή εξάλλου γίνεται μόνο με γεμίσματα, τα trip είναι απάτη 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bbbb είπε

Προσωπικά με suzuki swift 1.3 2009 μοντέλο με χαλαρή οδήγηση στην εγνατία με 120km/h και 3000 στροφές

Εχει τοσο μακρυ  σασμαν το swift.Eκτος και εαν κλεβει τοσο το κοντερ.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Xacti είπε

πολύ καίει. Γιατί έτσι?

Θεωρώ φυσιολογικό καθώς θέλει υψηλές στροφές (5η) για 140 km/h σταθερά.

16 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Καλά το στιγμιαίη δε λέει κάτι...

Μετρηση σοβαρή εξάλλου γίνεται μόνο με γεμίσματα, τα trip είναι απάτη 

Σύμφωνοι ,το trip computer πάντως δείχνει μεικτη 6,2L/100 όταν ο κατασκευαστής αναφέρει 6L.Πραγματική θεωρώ γύρω στα 6,5L ,τελευταία που έκατσα και μέτρησα βάση km/γέμισμα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Θεωρώ φυσιολογικό καθώς θέλει υψηλές στροφές (5η) για 140 km/h σταθερά.

πέτα το, πάρε bmw

Δημοσ.
Στις 20/8/2019 στις 9:57 ΠΜ, AristidisZ είπε

Nαι, μεγάλο καημό το είχα πίστεψέ με 

Και επιμένω στο θέμα, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει 

Γιατί ακόμα δε μου πρότεινες πως θα μπορούσα να κάνω οικονομία αλλάζοντας το 12ετίας κουβαδάκι 

Όπως επίσης δεν έχω πάρει απάντηση στο ερώτημα ποιος θα αντιμετωπίσει καλύτερα ένα φρενάρισμα πανικού, λάδια στο δρόμο, ένα έντονο φαινόμενο υδρολίσθησης ή ένα αμάξι που έρχεται με 120 από το αντίθετο ρεύμα:

Η θεια μου που έχει ένα Auris κούτα και πηγαίνει 1 φορά το μήνα σουπερμάρκετ και λαϊκή και άλλες 2 φορές το χρόνο στο χωριό και οδηγεί με 100 όλη τη διαδρομή μέχρι τη Πάτρα (true story, και σε πληροφορώ έχει αμάξι 40 χρόνια και δεν έχει προκαλέσει / εμπλακεί ποτέ στο παραμικρό ατύχημα) ή ο  X Y Z @christopher0016 ;;;

Τώρα το είδα Αριστείδη ειμουν λίγες μέρες διακοπές εκτός φόρουμ  😄

Και εγώ προσωπικά οδηγάω χρόνια  κάνοντας πολλά χιλιόμετρα καθημερινά σε όλη την Αττική γυρω Στα 200 + καθημερινά. Συνολικά πάνω από 300 k. Δεν έχω τρακάρει και ούτε πρόκειται  τουλάχιστον δεν  θέλω με τίποτα να φταίω. Οδηγάω σβέλτα. Ξέρω άλλους που πάνε δεν χελώνες και έχουν τρακάρει αρκετές φορές.    Όταν τηρείς στοπ φανάρια προτεραιότητες κτλπ .το να πας 90 πχ αντί για 80 που λέει η ταμπέλα  δεν σε κάνει κακό οδηγό . Η το να στρίψεις κάπου Πίο γρήγορα από έναν πιο χαλαρό αργό οδηγό.

Είμαι περίεργος όσοι γράφουν και το παίζουν τέλειοι οδηγοί  που πάνε με το ΚΟΚ και καλά... παραμασχαλα.... Πόσα χιλιόμετρα έχουν και σε πόσα ατυχήματα έχουν εμπλακεί.. γενικά τι σόι έμπειρια έχουν. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, christopher0016 είπε

😄

Και εγώ προσωπικά οδηγάω χρόνια  κάνοντας πολλά χιλιόμετρα καθημερινά σε όλη την Αττική γυρω Στα 200 + καθημερινά. Συνολικά πάνω από 300 k. Δεν έχω τρακάρει και ούτε πρόκειται 

Έτυχε φίλε μου ...

Έχοντας την εμπειρία που λες ότι έχεις καταλαβαίνεις ότι πέραν των ικανοτήτων σου που συνέβαλαν κατά το ήμισυ σε αυτό το άλλο μισό είναι θέμα τύχης και συγκυριών. Στο λέει άνθρωπος με αρκετά περισσότερα χλμ στην καμπούρα του.

Σου εύχομαι και στο μέλλον να είσαι το ίδιο τυχερός καθώς πιο έμπειρος θα γίνεις ούτως ή άλλως.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/8/2019 στις 10:38 ΠΜ, nik0laus είπε

Έτυχε φίλε μου ...

Έχοντας την εμπειρία που λες ότι έχεις καταλαβαίνεις ότι πέραν των ικανοτήτων σου που συνέβαλαν κατά το ήμισυ σε αυτό το άλλο μισό είναι θέμα τύχης και συγκυριών. Στο λέει άνθρωπος με αρκετά περισσότερα χλμ στην καμπούρα του.

Σου εύχομαι και στο μέλλον να είσαι το ίδιο τυχερός καθώς πιο έμπειρος θα γίνεις ούτως ή άλλως.

Εάν..έχεις τα διπλάσια χιλιόμετρα όπως λες.. θα είχες καταλάβει ότι η τύχη δεν είναι το 50% όπως λες αλλά ένα μικρό ποσοστό .. τύχη είναι να περάσεις κόκκινο πχ και να μην φας κανέναν...  Όχι η καθημερινή οδήγηση   είσαι υπεύθυνος για το πώς οδηγάς πόσο προσέχεις και πόσο μπορείς να αποφύγεις ατυχήματα.   Μου θυμίζεις έναν γνωστό που πέρασε στοπ τράκαρε και έλεγε μετά την κλασική ατάκα "μην σου τύχη" άμα προσεχές του λέω θα έβλεπες το στοπ ... Όχι μου λέει είναι μην σου τύχει...  Ότι να ναι δηλαδή γι'αυτό τρακαρουν συνέχεια γιατί είναι ότι να ναι.   Γενικά  Έλληνας πιστεύει σε φαντάσματα για να μπορεί να δικαιολογηθεί.

Σου εύχομαι στο μέλλον να γίνεις πιο προσεκτικός με ασφαλή χιλιόμετρα. Καλή τύχη.

Επεξ/σία από christopher0016

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...