Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Έστω ότι έχουμε ένα σπίτι στην επαρχία. Με τον θάνατο της γιαγιάς μου, περνάει με διαθήκη στο εγγόνι της και συγκεκριμένα στην αδερφή μου απευθείας. Η αδερφή μου είναι φοιτήτρια και τα βγάζει δύσκολα πέρα. Θέλει να δηλώσει ότι μένει στο σπίτι που απέκτησε από τη γιαγιά για να πάρει ΚΕΑ. Μπορεί να πάρει ΚΕΑ όντας φοιτήτρια; Έχει περάσει τα ν έτη φοίτησης της σχολής, επομένως δεν την ενδιαφέρει το επίδομα που προβλέπεται για τους φοιτητές και δεν δηλώνει στο taxis ότι μένει σε ενοίκιο. Και στη περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης μελλοντικά ζητήσει συμβόλαιο θα γίνει στο όνομά μου καθώς δεν μας ενδιαφέρει το επίδομα. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από Επισκέπτης
christakos07 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Στις προϋποθέσεις του ΚΕΑ συμπεριλαμβανονται και οι φοιτητές ενώ των 25 ετών. Αυτή τη στιγμή η μόνιμη κατοικία της που είναι;
fastnq2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μολις πατησεις τα ν+2 χρονια της σχολης παυεις αυτοματα να εχεις την ιδιοτητα και τα προνομια του φοιτητη(πασο,λεσχη,επιδομα,προστατ.μελος στο ε1 κλπ) οποτε λογικα το δικαιουται,μην κανει αιτηση ονλαιν ας παει σε κεπ,προνοια.Αυτο το τελευταιο που λες με τον ιδιοκτητη τι εννοεις?Αν νοικιασεις το σπιτι?
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Μολις πατησεις τα ν+2 χρονια της σχολης παυεις αυτοματα να εχεις την ιδιοτητα και τα προνομια του φοιτητη(πασο,λεσχη,επιδομα,προστατ.μελος στο ε1 κλπ) οποτε λογικα το δικαιουται,μην κανει αιτηση ονλαιν ας παει σε κεπ,προνοια.Αυτο το τελευταιο που λες με τον ιδιοκτητη τι εννοεις?Αν νοικιασεις το σπιτι? Αυτή τη στιγμή η αδερφή μένει σε σπίτι νοικιασμένο θεσσαλονίκη, χωρίς συμβολαιο. Λεω ότι αν χρειαστεί να παμε σε αλλο, και θελει συμβολαιο ο ιδιοκτητης θα το κανουμε στο όνομά μου αυτό εννοούσα για να φαίνεται η αδερφή ότι μένει στο σπίτι που κληρονόμησε απο τη γιαγιά. 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Στις προϋποθέσεις του ΚΕΑ συμπεριλαμβανονται και οι φοιτητές ενώ των 25 ετών. Αυτή τη στιγμή η μόνιμη κατοικία της που είναι; αυτή τη στιγμή είναι ως φιλοξενούμενη στο σπίτι της μητέρας μου. όπως και γω φιλοξενούμενος στο ίδιο σπίτι.( το σπίτι της μητέρας μου είναι διαφορετικό από εκείνο που κληρονόμησε η αδερφή μου από την μάνα της μητερας μας. είχαμε προβλέψει να περάσει το σπίτι της γιαγιας απευθειας στην αδδερφη και όχι στην μανα μας,. επειδή εγώ δουλευω μαύρα για ψίχουλα, σκέφτομαι να βαλουμε την αδερφή ότι μένει σε δικό της σπίτι πλέον για να παίρνει κέα και να μας βοηθάει και αυτή μέχρι να τελειώσει τη νομική. Απλά επειδή είναι φοιτήτρια στη θεσσαλονίκη και το σπίτι της γιαγιάς είναι στην επάρχια, μήπως έχουμε εκεί κάποιο πρόβλημα. Να μας ρωτήσουν δηλαδή πως μενει στο σπίτι της γιαγιας αφού ειναι φοιτητρια στη θεσσαλονικη. Σας ευχαριστώ πολύ για τι διευκρινήσεις. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από Επισκέπτης
jimmy213 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 9 λεπτά πριν, whoose είπε Απλά επειδή είναι φοιτήτρια στη θεσσαλονίκη και το σπίτι της γιαγιάς είναι στην επάρχια, μήπως έχουμε εκεί κάποιο πρόβλημα. Να μας ρωτήσουν δηλαδή πως μενει στο σπίτι της γιαγιας αφού ειναι φοιτητρια στη θεσσαλονικη. Ανεβαίνει για τις εξεταστικές.
christakos07 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1) Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: το νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ό κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής. 2) Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 90.000 ευρώ για το πρώτο άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού και με συνολικό ανώτατο όριο για κάθε ωφελούμενη μονάδα έως 150.000 ευρώ. 3)Για διαμονή σε ιδιόκτητη κατοικία, απαιτείται η προσκόμιση συμβολαίου που τεκμηριώνει την ιδιοκτησία και λογαριασμού ΔΕΚΟ ή δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης ή κινητής τηλεφωνίας με απαραίτητο στοιχείο την αντιστοιχία της διεύθυνσης με την επωνυμία του αιτούντος, Αυτά είναι αντιγραμμένα από τον οδηγό του ΚΕΑ. Τώρα το πρώτο κριτήριο ο νομοθέτης ορίζει ένα "έως". Πιθανολογώ ότι ακόμη και 25 να είναι το σύστημα θα την πετάξει εκτός. Πρέπει να έχει πατημένα τα 26. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από christakos07
GREGORYMO Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, whoose είπε Αυτή τη στιγμή η αδερφή μένει σε σπίτι νοικιασμένο θεσσαλονίκη, χωρίς συμβολαιο. Λεω ότι αν χρειαστεί να παμε σε αλλο, και θελει συμβολαιο ο ιδιοκτητης θα το κανουμε στο όνομά μου αυτό εννοούσα για να φαίνεται η αδερφή ότι μένει στο σπίτι που κληρονόμησε απο τη γιαγιά. αυτή τη στιγμή είναι ως φιλοξενούμενη στο σπίτι της μητέρας μου. όπως και γω φιλοξενούμενος στο ίδιο σπίτι.( το σπίτι της μητέρας μου είναι διαφορετικό από εκείνο που κληρονόμησε η αδερφή μου από την μάνα της μητερας μας. είχαμε προβλέψει να περάσει το σπίτι της γιαγιας απευθειας στην αδδερφη και όχι στην μανα μας,. επειδή εγώ δουλευω μαύρα για ψίχουλα, σκέφτομαι να βαλουμε την αδερφή ότι μένει σε δικό της σπίτι πλέον για να παίρνει κέα και να μας βοηθάει και αυτή μέχρι να τελειώσει τη νομική. Απλά επειδή είναι φοιτήτρια στη θεσσαλονίκη και το σπίτι της γιαγιάς είναι στην επάρχια, μήπως έχουμε εκεί κάποιο πρόβλημα. Να μας ρωτήσουν δηλαδή πως μενει στο σπίτι της γιαγιας αφού ειναι φοιτητρια στη θεσσαλονικη. Σας ευχαριστώ πολύ για τι διευκρινήσεις. Το σπίτι της γιαγιάς πόσο μακριά είναι ?
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 58 λεπτά πριν, christakos07 είπε 1) Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: το νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ό κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής. 2) Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 90.000 ευρώ για το πρώτο άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού και με συνολικό ανώτατο όριο για κάθε ωφελούμενη μονάδα έως 150.000 ευρώ. 3)Για διαμονή σε ιδιόκτητη κατοικία, απαιτείται η προσκόμιση συμβολαίου που τεκμηριώνει την ιδιοκτησία και λογαριασμού ΔΕΚΟ ή δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης ή κινητής τηλεφωνίας με απαραίτητο στοιχείο την αντιστοιχία της διεύθυνσης με την επωνυμία του αιτούντος, Αυτά είναι αντιγραμμένα από τον οδηγό του ΚΕΑ. Τώρα το πρώτο κριτήριο ο νομοθέτης ορίζει ένα "έως". Πιθανολογώ ότι ακόμη και 25 να είναι το σύστημα θα την πετάξει εκτός. Πρέπει να έχει πατημένα τα 26. το 1995 γεννήθηκε, άρα δεν μπορεί να πάρει. κρίμα. 28 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Το σπίτι της γιαγιάς πόσο μακριά είναι ? 300 χιλιομετρα απο τη θεσσαλονικη. σας ευχαριστώ πολύ όλους. Άρα μετά από κανα δυο χρόνια.
christakos07 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, whoose είπε το 1995 γεννήθηκε, άρα δεν μπορεί να πάρει. κρίμα. 300 χιλιομετρα απο τη θεσσαλονικη. σας ευχαριστώ πολύ όλους. Άρα μετά από κανα δυο χρόνια. Αν πάρει πτυχίο σύντομα, θα το δικαιούται άμεσα.
kingjulien11_ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 29/8/2019 στις 8:17 ΜΜ, whoose είπε το 1995 γεννήθηκε, άρα δεν μπορεί να πάρει. κρίμα. Από 1/1/2020 θεωρείται 25 ετών γιατί για το κράτος η ηλικία πάει με την χρονιά όχι μήνα και μέρα. Οπότε από Ιανουάριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα