Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, PilotGuy είπε

Πιστευω οτι ενα πτυχιο(πχ πολυτεχνειου), ακομη και αν καταληξω να γινω πιλοτος, θα ηταν αρκετα χρησιμο για αρκετους λογους. Απο εμπειρια, βιογραφικο εως και επαγγελματικη αποκατασταση εαν κατι δεν παει καλα. Τι πιστευεις για αυτο; 

Πιστεύω οτι θα χάσεις το χρόνο σου... ακόμα και ο πιο μάπας πιλότος (εφόσον μπορεί να περάσει τα αναγκαία τεστ προφανώς ειδάλλως δε το συζητάμε καν) μια δουλειά θα τη βρει...

Πηγαίνοντας να σπουδάσεις θα έχεις χάσει 4-5 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, θα έχεις κάνει ένα τσουβάλι έξοδα (που μετά μπορεί να μη σου επιτρέπουν να δώσεις τα λεφτά για το δίπλωμα) και οταν θα έχεις τελειώσει μια σχολή θα έχει αλλάξει η φιλοσοφία σου και θα έχει «σβήσει» το πάθος για τη δουλειά του πιλότου (γιατί θα πεις «4-5 χρόνια σπουδών να τα πετάξω κ ξανά από την αρχή»;)

απο προσωπική εμπειρία στα λέω αυτά, μετάνιωσα που δε πήγα τότε σε σχολή αλλά ήταν πανάκριβα και ικαρων δεν έμπαινα λόγω αστιγματισμού (Ακόμα και διορθωμένου με λέιζερ δε θα με δεχόταν). Δε λέω ότι μου πήγε στραβά η ζωή στο έδαφος αλλά αυτό που ηθελα να κάνω δε το έκανα εν τελεί !

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κι εγώ ήθελα να γίνω πιλότος αλλά κόπηκα λόγω αχρωματωψίας...

Έγινα όμως μηχανικός αεροσκαφών και μέχρι σήμερα δεν μετάνιωσα για την απόφασή μου!

Προσπαθώ να βάλω το σαράκι και στον γιό μου. Τουλάχιστον θα έχει δουλειά σε όλη τη ζωή του!

• Like 1
Δημοσ.

Ένα παλικάρι που ήξερα κάποτε είχε μπει Ευελπίδων, την τέλειωσε και μετά έδωσε κατατακτήριες για Μηχανολόγους Μηχανικούς. Τσίμπησε και μια εκπαιδευτική άδεια και αποφάσισε να παρατήσει το στρατό αν βρει κάτι καλύτερο ως μηχανολόγος. Αν δεν απατώμαι, έχει υποχρεωτική παραμονή 8 χρόνια ο στρατός ξηράς και 12 η Π.Α.

Μία τέτοια διαδικασία (με ή χωρίς την παραίτηση) την έχεις σκεφτεί;

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Orestis_G είπε

Ένα παλικάρι που ήξερα κάποτε είχε μπει Ευελπίδων, την τέλειωσε και μετά έδωσε κατατακτήριες για Μηχανολόγους Μηχανικούς. Τσίμπησε και μια εκπαιδευτική άδεια και αποφάσισε να παρατήσει το στρατό αν βρει κάτι καλύτερο ως μηχανολόγος. Αν δεν απατώμαι, έχει υποχρεωτική παραμονή 8 χρόνια ο στρατός ξηράς και 12 η Π.Α.

Μία τέτοια διαδικασία (με ή χωρίς την παραίτηση) την έχεις σκεφτεί;

Πηρε εκπαιδευτικη αδεια για οσο καιρο διηρκησαν οι σπουδες του στους Μηχανολογους; δηλαδη 5 minimum χρονια; Επισης, εχεις δικιο για την υποχρεωτικη παραμονη. Απο οτι ξερω και εγω για ΠΑ ειναι 12 χρονια 

2 ώρες πριν, paylidis είπε

Πιστεύω οτι θα χάσεις το χρόνο σου... ακόμα και ο πιο μάπας πιλότος (εφόσον μπορεί να περάσει τα αναγκαία τεστ προφανώς ειδάλλως δε το συζητάμε καν) μια δουλειά θα τη βρει...

Πηγαίνοντας να σπουδάσεις θα έχεις χάσει 4-5 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, θα έχεις κάνει ένα τσουβάλι έξοδα (που μετά μπορεί να μη σου επιτρέπουν να δώσεις τα λεφτά για το δίπλωμα) και οταν θα έχεις τελειώσει μια σχολή θα έχει αλλάξει η φιλοσοφία σου και θα έχει «σβήσει» το πάθος για τη δουλειά του πιλότου (γιατί θα πεις «4-5 χρόνια σπουδών να τα πετάξω κ ξανά από την αρχή»;)

απο προσωπική εμπειρία στα λέω αυτά, μετάνιωσα που δε πήγα τότε σε σχολή αλλά ήταν πανάκριβα και ικαρων δεν έμπαινα λόγω αστιγματισμού (Ακόμα και διορθωμένου με λέιζερ δε θα με δεχόταν). Δε λέω ότι μου πήγε στραβά η ζωή στο έδαφος αλλά αυτό που ηθελα να κάνω δε το έκανα εν τελεί !

Παρολαυτα πιστευω οτι αυτα τα 5 χρονια που θα σπουδασεις θα κερδισεις εμπειριες και γνωσεις για να εισαι ακομη πιο σιγουρος για την επιλογη να πας στο μετεπειτα σε σχολη πιλοτων. Οπως και να το κανεις ειναι μεγαλο το κοστος και πρεπει να σκεφτεις πολλους παραγοντες πριν αποφασισεις να σκασεις τα 50-60 χιλιαρικα. Οσων αφορα τα εξοδα στα χρονια των σπουδων απλα θα προσπαθησεις οχι μονο να τα περιορισεις αλλα και να βρεις μια δουλεια ωστε να τα καλυπτεις αλλα και να αποταμιευεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή φαίνεσαι σοβαρό και ισορροπημένο παληκαράκι, θα σου καταθέσω την άποψή μου.

Στην σχολή Ικάρων για Ιπτάμενος (Χειριστής) θα πάς ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αν έχεις απόλυτη τρέλα (κ@#λα) με τα μαχητικά....αν κάθε φορά που ακούς μαχητικό να περνάει τα παρατάς όλα και πετάγεσαι έξω να το δεις και νιώθεις δέος...Δεν είναι μια σχολή "τι να κάνω, δεν πάω Ικάρων?"... Είναι άλλη φάση, πρέπει να είσαι ταμμένος σε αυτό. Δεν θα το κάνεις ούτε για τα χρήματα, ούτε για τη δόξα, ούτε για την επαγγελματική σταδιοδρομία/καριέρα. Μόνο για την τρέλα, τη συγκίνηση, θα πρέπει να το νιώθεις σε κάθε κύτταρο σου. Είναι για λίγους και εκλεκτούς.

Έχω ζήσει Χειριστές απο πολύ κοντά...πάρα πολύ απαιτητική σχολή (σε κάθε επίπεδο) και πολύ απαιτητική και η συνέχεια.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε κάθε επιλογή σου.

Υ.Γ. Είχα (και εχω) την τρέλα, είχα τους βαθμούς, με πρόδωσε η όρασή μου.  

Επεξ/σία από Redragon7
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, wolfmandim είπε

Κι εγώ ήθελα να γίνω πιλότος αλλά κόπηκα λόγω αχρωματωψίας...

Έγινα όμως μηχανικός αεροσκαφών και μέχρι σήμερα δεν μετάνιωσα για την απόφασή μου!

Προσπαθώ να βάλω το σαράκι και στον γιό μου. Τουλάχιστον θα έχει δουλειά σε όλη τη ζωή του!

Ουσιαστικά Ίκαρος δεν είσαι πάλι αλλά μηχανικός πλεον η μήπως υπάρχει και άλλη σχολή για.μηχανικους αεροσκαφών στην Ελλάδα που μου διαφευγει?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Orestis_G είπε

Αν δεν απατώμαι, έχει υποχρεωτική παραμονή 8 χρόνια ο στρατός ξηράς και 12 η Π.Α

Δεν είναι υποχρεωτική. Απλά αν φύγεις νωρίτερα δίνεις κάμποσα (πολλά) χρήματα πίσω.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, PilotGuy είπε

Πηρε εκπαιδευτικη αδεια για οσο καιρο διηρκησαν οι σπουδες του στους Μηχανολογους; δηλαδη 5 minimum χρονια; Επισης, εχεις δικιο για την υποχρεωτικη παραμονη. Απο οτι ξερω και εγω για ΠΑ ειναι 12 χρονια 

Παρολαυτα πιστευω οτι αυτα τα 5 χρονια που θα σπουδασεις θα κερδισεις εμπειριες και γνωσεις για να εισαι ακομη πιο σιγουρος για την επιλογη να πας στο μετεπειτα σε σχολη πιλοτων. Οπως και να το κανεις ειναι μεγαλο το κοστος και πρεπει να σκεφτεις πολλους παραγοντες πριν αποφασισεις να σκασεις τα 50-60 χιλιαρικα. Οσων αφορα τα εξοδα στα χρονια των σπουδων απλα θα προσπαθησεις οχι μονο να τα περιορισεις αλλα και να βρεις μια δουλεια ωστε να τα καλυπτεις αλλα και να αποταμιευεις. 

Η εκπαιδευτική άδεια που δίνεται είναι για να παρακολουθήσεις τα 3 τελευταία έτη της σχολής σε ΕΜΠ . Γι αυτό το λόγο μπορούν να μπουν μόνο αξιωματικοί στρατού με κάποια σχετική εμπειρία ή ειδίκευση ήδη πάνω σε Μηχανολογία ή Ηλεκτρολογία . 

Το πιο δύσκολο βέβαια είναι να περάσεις τις κατατακτήριες για αυτά τα τμήματα - κάτι που νομίζω είναι αντάξιο με το να γράψεις 19.5-20 Στις πανελλήνιες. Τα θέματα που βάζουν οι καθηγηταδες είναι πάντα από αρκετά τσιμπημενα έως παρανοϊκά . Εάν γράψεις τη βάση και στα τρία είσαι μέσα  στη διεκδίκηση των θέσεων.

Ακόμα όμως και να μπεις ως στρατιωτικός με άδεια θα πρέπει να περάσεις τα μαθηματα στην ώρα τους. Επαφίεται Στο διοικητή σου Εάν θα επιτηρεί στενά κάθε εξάμηνο τη πρόοδο σου, και πόσο στραβά μάτια θα κάνει Εάν δεν είσαι απόλυτα τυπικός ( max 1 χρωστούμενο ανά εξάμηνο αλλιώς χάνεις το δικαίωμα φοίτησης και γυρίζεις εκεί που ανήκεις χωρίς το πτυχίο )

Αξίζει όλο αυτό ? 

Από την εμπειρία μου σου λέω  πως το πτυχίο δίνει στους στρατιωτικούς κάποια αβαντάζ σε πιθανες "καλες"  μεταθέσεις σε σχέση με άλλους που δεν μπαίνουν στη διαδικασία .

Δημοσ.

Οσων αφορα την Αεροναυπηγων στην Πατρα, γνωριζει κανεις τις απαιτησεις της σχολης και αν ολα τα μαθηματα-εργαστηρια ειναι υποχρεωτικα; Δηλαδη αν μπεις,θα υπαρχει χρονος για να βρεις  μια δουλεια για να εχεις καποιο εισοδημα;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, PilotGuy είπε

Οσων αφορα την Αεροναυπηγων στην Πατρα, γνωριζει κανεις τις απαιτησεις της σχολης και αν ολα τα μαθηματα-εργαστηρια ειναι υποχρεωτικα; Δηλαδη αν μπεις,θα υπαρχει χρονος για να βρεις  μια δουλεια για να εχεις καποιο εισοδημα;

Τα μαθήματα (θεωρία) αν και είναι υποχρεωτικά μπορείς και να μην τα παρακολουθείς αν πιστεύεις ότι τα βγάζεις και μόνος σου Τα εργαστήρια είναι απαραίτητο να τα παρακολουθείς καθώς παίρνεις απουσίες και μετά από λίγες κοβεσαι.Γενικα όμως σε δύσκολες σχολές όπως είναι και αυτήν φαντάζομαι το να δουλεύεις παράλληλα με τη σχολη είναι δύσκολο αν θες να τελειώσεις όσο πιο σύντομα γίνεται και να βγάλεις βαθμό.

Δημοσ.

στην αθηνα παντως στην αντιστοιχη σχολη οσα μαθηματα ειχαν και καποια εργαστηρια δεν ηταν για ολη την διαρκεια του εξαμηνου αλλα καποιες συγκεκριμενες φορες και υπηρχε μια σχετικη ελαστικοτητα για οσους δουλευαν περι αλλαγης ωρων κλπ. Αλλα να ασχολεισαι με κατι full time και να κρατας και την απαραιτητη επαφη με την σχολη ειναι λιγο βαρυ γιατι εχει πολλα μαθηματα αυξημενης δυσκολιας (και να μην παρακολουθεις πολυ πρεπει να χεις μια επαφη και να εισαι διατεθειμενος να διαβασεις).

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι! Ρωτησα μια συμβουλα επαγγελματικου προσανατολισμου και μου ειπε πως ακομα και το 1ο ετος να φυγεις απο μια στρατιωτικη σχολη πληρωνεις αποζημιωση. τελικα ισχυει αυτο? Και αν ισχυει, για τι ποσο μιλαμε?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ως προς τους επιλαχοντες γνωριζει καποιος για το μεχρι και ποσα μορια ειναι ο κατωτερος επιλαχον; Ειναι δυνατον καποιος να τον καλεσουν με περιπου 11χιλιαδες μορια; (Μιλαω μονο για τις πιο χαμηλες σε μορια σχολες οπως για παραδειγμα ΣΜΥ κ.α)

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kristina123 είπε

Ως προς τους επιλαχοντες γνωριζει καποιος για το μεχρι και ποσα μορια ειναι ο κατωτερος επιλαχον; Ειναι δυνατον καποιος να τον καλεσουν με περιπου 11χιλιαδες μορια; (Μιλαω μονο για τις πιο χαμηλες σε μορια σχολες οπως για παραδειγμα ΣΜΥ κ.α)

Τι εννοείς να τον καλέσουν?Αν πιάνεις τη σχολη και την δηλώσεις μπαίνεις.Δες τις βάσεις από προηγούμενα έτη να δεις που κυμαίνονται περίπου.Η βάση ουσιαστικά είναι ο κατώτερος βαθμός που λες.

Δημοσ.
Στις 11/9/2019 στις 12:13 ΜΜ, PilotGuy είπε

Καλησπερα και παλι! Ρωτησα μια συμβουλα επαγγελματικου προσανατολισμου και μου ειπε πως ακομα και το 1ο ετος να φυγεις απο μια στρατιωτικη σχολη πληρωνεις αποζημιωση. τελικα ισχυει αυτο? Και αν ισχυει, για τι ποσο μιλαμε?

Εννοείται δεν πληρώνεις τίποτα. 

Αν παραιτηθείς πριν ορκιστείς Ίκαρος πρώτης τότε πας στην επόμενη σχολή που έχεις δηλώσει. Αν φύγεις μέσα στα τέσσερα χρόνια της σχολής δεν πληρώνεις τίποτα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...