Salvation81 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Οπως λεει και ο τιτλος εχω φαει την Ελληνικη αγορα για να βρω ανεμιστηρα δαπεδου με DC μοτερ χωρις τυχη. Είχε παλια η Daewoo κατι ωραιους και οικονομικούς αλλα δεν ειχα ασχοληθει. Τωρα που μου χαλασαν 2 που ειχα αγορασει το 2017 αναγκαζομαι να ασχοληθω αλλα δεν βρισκω τιποτα. Απο εξωτερικο βρισκεις αλλα οταν τα μεταφορικα κοστιζουν σαν να παιρνεις εναν εξτρα ανεμιστηρα σαφως και δεν λεει. Ιδεες; Εχει δει κανενας να πουλαει κανεις DC ανεμιστηρες στο Ελλαδα η στο τελος μονο απεξω; Ευχαριστω.
hp8 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, Salvation81 είπε εχω φαει την Ελληνικη αγορα για να βρω ανεμιστηρα δαπεδου με DC μοτερ χωρις τυχη. Προφανώς ζητάς κάτι εξειδικευμενο Οι ανεμιστήρες δαπέδου είναι κυρίως συσκευές οικιακής χρησης και τα σπιτα στην Ελλαδα έχουν τάση εναλλασσόμενη Για πιο λόγο να κάποιος εισαγωγέας να μπει στην διαδικασία εισαγωγής ? Παρε εναν 12 volt και βρες τρόπο προσαρμογής
Salvation81 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, hp8 είπε Προφανώς ζητάς κάτι εξειδικευμενο Οι ανεμιστήρες δαπέδου είναι κυρίως συσκευές οικιακής χρησης και τα σπιτα στην Ελλαδα έχουν τάση εναλλασσόμενη Για πιο λόγο να κάποιος εισαγωγέας να μπει στην διαδικασία εισαγωγής ? Παρε εναν 12 volt και βρες τρόπο προσαρμογής Οπως αναφερα και πριν εφερναν και φερνουν αποτι βλεπω πολλοι ανεμιστηρες οροφης DC. Επισης φερνουν και σε ολες τις αλλες Ευρωπαικες χωρες. Οποτε το να λεμε γιατι να φερει εισαγωγεας και στην Ελλαδα ειναι σαν να λεμε ειμαστε μπανανια εδω οποτε δεν υπαρχει λογος.
NT1G Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Για ποιον λόγο θες Ανεμιστήρα Δαπέδου με DC Μοτερ ;
Salvation81 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, NT1G είπε Για ποιον λόγο θες Ανεμιστήρα Δαπέδου με DC Μοτερ ; Γιατι εδωσα 140ε για 2 ανεμιστηρες με απλα μοτερ και οι 2 με το που ηρθε το 3ο καλοκαιρι να δουλεψουν τα εφτυσαν. Προτιμω να δωσω κατι παραπανω και να αντεξει (και να εχει λιγοτερο θορυβο αφου και αυτο παιζει) παρα να τρεχω καθε 2-3 χρονια να αλλαζω ανεμιστηρες.
hp8 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Γιατι εδωσα 140ε για 2 ανεμιστηρες με απλα μοτερ και οι 2 με το που ηρθε το 3ο καλοκαιρι να δουλεψουν τα εφτυσαν. Άσχετο Έχω 2 των 25 € εδώ και τέσσερα χρόνια με ημερήσια 8ωρη λειτουγια Κάθε Μαιο γρασάρω κουζινέτο και άξονα και κάθε εβδομάδα W40 Άμα βρεις με ρουλεμάν κατά προτιμηση κλειστό πάρε κλασικό και θα με θυμηθείς 1
Salvation81 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, hp8 είπε Άσχετο Έχω 2 των 25 € εδώ και τέσσερα χρόνια με ημερήσια 8ωρη λειτουγια Κάθε Μαιο γρασάρω κουζινέτο και άξονα και κάθε εβδομάδα W40 Άμα βρεις με ρουλεμάν κατά προτιμηση κλειστό πάρε κλασικό και θα με θυμηθείς Ενταξει θα ηθελα να τα αποφυγω ολα αυτα, ναι ξερω πως αν τους "σερβισαρω" συνεχεια μπορει να ειναι οκ αλλα να σου πω την αληθεια εχω 2 επιδαπεδιους ανεμιστηρες απο το 2005 και δουλευουν ακομα ρολοι (και οχι δεν τους εχω γρασαρει ποτε). Δεν ειναι DC αλλα προφανως επειδη ειναι χαμηλοι και χωρις ορθοστατη εχουν αλλη κατασκευη.
nvel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 πάρε αυτόν 7 ώρες πριν, hp8 είπε Προφανώς ζητάς κάτι εξειδικευμενο Οι ανεμιστήρες δαπέδου είναι κυρίως συσκευές οικιακής χρησης και τα σπιτα στην Ελλαδα έχουν τάση εναλλασσόμενη δεν είναι κάτι εξειδικευμένο αλλά σπάνιο στην αγορά προς το παρόν, δεν θέλουν παροχή DC για να λειτουργήσουν
Salvation81 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, nvel είπε πάρε αυτόν δεν είναι κάτι εξειδικευμένο αλλά σπάνιο στην αγορά προς το παρόν, δεν θέλουν παροχή DC για να λειτουργήσουν Οπως πολυ σωστα λες δεν εχει να κανει με την παροχη, εχει να κανει με το μοτερ (brushless - μεγαλυτερη ζωη, λιγοτερη καταναλωση και μειωμενος θορυβος) γιαυτο και το ψαχνω. Δεν ειναι ασχημη η επιλογη αλλα κρινοντας απο τις τιμες του Πλαισιου γενικα μαλλον σφαζουν
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Η ποιότητα των ανεμιστήρων είναι σκατά..... εγώ αγόρασα έναν κινέζικο άγνωστης μάρκας και από τις πρώτες μέρες όταν τον έκλεινα, το μοτέρ του μύριζε πλαστικίλα και κάτι σαν να έχει υπερθερμανθεί κάποιο εξάρτημα στο μοτέρ. Τον κράτησα δύο χρόνια και από φέτος άρχισε να πέφτει η ταχύτητα, μέχρι που σταμάτησε τελείως η έλικα, μια φορά σταμάτησε όταν με είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ και μύριζε κάτι σαν να καίγεται μέσα από το μοτέρ είχε σταματήσει τελείως και τον είχα ξεχάσει ανοιχτό, δοκίμασα να ψεκάσω με λάδι κλειδαριάς τον άξονα αλλά δεν βοήθησε, άλλες φορές γυρνάει αν τον βάλω στο τέρμα αλλά σταδιακά μειώνεται η ταχύτητα μέχρι να σταματήσει. Κάθε 2-3 χρόνια χαλάνε όλοι οι ανεμιστήρες που αγοράζουμε.... Τώρα αγόρασα έναν rohson airbooster δαπέδου που είναι πιο αθόρυβος στην 1η κλίμακα και φαίνεται καλύτερος, ελπίζω να αντέξει και να μην τα φτύσει στα 2-3 χρόνια πάλι. Τώρα για το dc μοτέρ που ψάχνεις, δεν γνωρίζω κάτι.
Salvation81 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Η ποιότητα των ανεμιστήρων είναι σκατά..... εγώ αγόρασα έναν κινέζικο άγνωστης μάρκας και από τις πρώτες μέρες όταν τον έκλεινα, το μοτέρ του μύριζε πλαστικίλα και κάτι σαν να έχει υπερθερμανθεί κάποιο εξάρτημα στο μοτέρ. Τον κράτησα δύο χρόνια και από φέτος άρχισε να πέφτει η ταχύτητα, μέχρι που σταμάτησε τελείως η έλικα, μια φορά σταμάτησε όταν με είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ και μύριζε κάτι σαν να καίγεται μέσα από το μοτέρ είχε σταματήσει τελείως και τον είχα ξεχάσει ανοιχτό, δοκίμασα να ψεκάσω με λάδι κλειδαριάς τον άξονα αλλά δεν βοήθησε, άλλες φορές γυρνάει αν τον βάλω στο τέρμα αλλά σταδιακά μειώνεται η ταχύτητα μέχρι να σταματήσει. Κάθε 2-3 χρόνια χαλάνε όλοι οι ανεμιστήρες που αγοράζουμε.... Τώρα αγόρασα έναν rohson airbooster δαπέδου που είναι πιο αθόρυβος στην 1η κλίμακα και φαίνεται καλύτερος, ελπίζω να αντέξει και να μην τα φτύσει στα 2-3 χρόνια πάλι. Τώρα για το dc μοτέρ που ψάχνεις, δεν γνωρίζω κάτι. Ειναι κλασης ανωτερα μοτερ, απλα δεν υπαρχουν πολλα μοντελα γενικα (στο Αμαζον εχει αρκετα, εδω αν βρεις απο σποντα κανενα αφου στα καταστηματα δεν βαζουν καν οτι ειναι DC το μοτερ).
nvel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Salvation81 είπε Δεν ειναι ασχημη η επιλογη αλλα κρινοντας απο τις τιμες του Πλαισιου γενικα μαλλον σφαζουν για φθηνότερο κοίτα αυτό που το έχουν πολλοί, δεν το γράφει αλλά μάλλον έχει ecm. πρέπει να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από nvel
Salvation81 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, nvel είπε για φθηνότερο κοίτα αυτό που το έχουν πολλοί, δεν το γράφει αλλά μάλλον έχει ecm. πρέπει να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία Δυσκολο να ειναι DC και 48W. Οι περισσοτεροι που εχω βρει ειναι 25W και ελαχιστοι πανε μεχρι τα 30W.
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Άμα το μοτέρ AC είναι καλής ποιότητας δεν θα καεί ποτέ. Αλίμονο αν τόσες εφαρμογές που υλοποιούνται με ac καιγόντουσαν αμέσως 1
Salvation81 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 58 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Άμα το μοτέρ AC είναι καλής ποιότητας δεν θα καεί ποτέ. Αλίμονο αν τόσες εφαρμογές που υλοποιούνται με ac καιγόντουσαν αμέσως Μπορεις να εγγυηθεις εσυ πιο μοτερ AC ειναι καλο; Γιατι εγω προφανως και οχι. Απο την αλλη οτι DC και να ειναι ξερεις αυτοματα οτι ειναι ανωτερο απο ενα AC. Εκει ειναι το ολο θεμα. Και δεν ειναι μονο το να καει που λες, ειναι και λιγοτερο καταναλωση, και λιγοτερος θορυβος οποτε γιατι οχι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα