Προς το περιεχόμενο

Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Προετοιμασία


konaq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

Θα ήθελα να ζητήσω συμβουλές/γνώμες για την προετοιμασία για έναν γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ενδιαφέρομαι να δώσω εξετάσεις για την προκήρυξη 1Γ/2019 (θέσεις Δ.Ε. στην Τράπεζα της Ελλάδος). H εξέταση γίνεται σε μαθήματα λυκείου (Άλγεβρα Α, Β., Γ τάξης,  Λογιστική Β τάξης ΕΠΑΛ , ΑΟΘ,  Λεκτικές Δεξιότητες και Κατανόηση Κειμένου).

Έχω κάνει μια προσπάθεια με προσωπικό διάβασμα και κάποια βοήθεια σε ορισμένα μαθήματα, αλλά καθώς οι συνθήκες ενός διαγωνισμού είναι ιδιαίτερες(ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, περιορισμένος χρόνος κ.α.) και δεν έχω συμμετάσχει σε κάτι αντίστοιχο, δεν γνωρίζω πως να προετοιμαστώ πιο αποτελεσματικά.

Υπάρχει κάποιος που να έχει περάσει ανάλογη διαδικασία και να μπορεί να δώσει κάποιες πρακτικές συμβουλές;

Υπάρχει κάποιος που να δίνει τώρα και ενδιαφέρεται για ανταλλαγή υλικού, βοηθημάτων, σημειώσεων ή να αγοράσουμε από κοινού κάποιο πακέτο από αυτά που κυκλοφορούν από διάφορα φροντιστήρια;

Επιπλέον αν κάποιος ενδιαφέρεται να μοιραστεί σημειώσεις από φροντιστήρια που έχει κρατήσει από παλαιότερους διαγωνισμούς για παράδειγμα, οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά κάνε προετοιμασία πανελληνίων... Μάθε τα πάντα όσο καλύτερα μπορείς και συνέχιζε να εξασκείσαι μέχρι τελικής ...εξέτασης! Λεκτικές δεξιότητες δεν ξέρω τι είναι, λογικά θα είναι τεστ λεκτικού συλλογισμού (Το τιμόνι είναι για το αμάξι ότι το πηδάλιο για το ... ). Οπότε ψάξε βρες μερικά για να εξασκηθείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι λεκτικές δεξιότητες εξετάζουν ορθογραφία, γραμματική, συντακτικό, λεξιλόγιο, κατανόηση κειμένου, σύγκριση κειμένων για εντοπισμό διαφορών και πιστή εφαρμογή αλγόριθμων για την εξαγωγή κάποιου αποτελέσματος. Θέλουν να δουν δηλαδή και την ικανότητα συγκέντρωσης και τήρησης γραπτών εντολών. Θα τα πας καλά αν είσαι τύπος που διαβάζει συχνά σοβαρά άρθρα οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου. Αλλιώς πρέπει επειγόντως να βρεις σημειώσεις ή κάποιο βιβλίο.

Το τι θα πέσει από όλα αυτά και σε τι επίπεδο(π.χ. αν θα σε ρωτάνε για λόγιες εκφράσεις ή πιο τεχνικής φύσεως) εξαρτάται από τις απαιτήσεις του εργοδότη για τις θέσεις αυτές. Αν θυμάμαι καλά σε παλιότερους διαγωνισμούς της ΤτΕ(για ΠΕ) είχαν πέσει λίγο απ'όλα. 

Τα τεστ επιλογής δεν διαφέρουν σε τίποτα αν ξέρεις καλά το αντικείμενο της εξέτασης. Παρά μόνο στο ότι τεχνικές αποκλεισμού λάθος απαντήσεων σε βοηθάνε να προχωράς πιο γρήγορα. Ή μπορεί οι πιθανές απαντήσεις να σου δώσουν κάποιο hint για το τι χρειάζεται να κάνεις.

Σχετικά με τις σημειώσεις και όλα αυτά. Γιατί δεν πας σε φροντιστήριο(έχουν τα προγράμματά τους στο νετ) να βρεις άτομα στο διάλειμμα και να τους προτείνεις αυτά που λες;

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις προτάσεις 😊

Θα δοκιμάσω να επισκεφθώ και κάποια φροντιστήρια...Παρόλα αυτά επειδή μια online κοινότητα είναι πάντα πολύ μεγαλύτερη, αν ενδιαφέρεται κανείς για κάποια ανταλλαγή υλικού ή να μοιραστούμε το κόστος αγοράς του ας ενημερώσει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Καλησπερα παιδια,

ξεθαβω το θεμα γιατι με ενδιαφερει ο επερχομενος διαγωνισμος της ΑΑΔΕ 1Γ/2022 οπου θα γινει γραπτος διαγωνισμος ΑΣΕΠ. Θα ηθελα να μου πει οποιος γνωριζει και εχει δωσει στο παρελθον αντιστοιχο διαγωνισμο ποιο φροντιστηριο ειναι καλο για προετοιμασια και εμεινε ευχαριστημενος. αν θεωρειται διαφημιση ας μου στειλει π.μ.

ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...