Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, johninio είπε

Κανενα Αγιο δημητριο ,Αλιμο για delivery ;; Ειμαι νεος στη γειτονια. Εχω φαει απο το λιμανι ηλιουπολη , βαγγελη το γνησιο 

Δύσκολα πράγματα στη γύρω περιοχή για κάτι αξιοπρεπές.

Ψάχνεις παλιακό λαδωμένο ή μοντέρνο στεγνό/άνοστο;

  • Haha 1
  • Απαντ. 551
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, filipN είπε

Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν ο μεζές που τρώει-όπως και να είναι ψημένος- είναι από βοδινό ή μοσχαρίσιο κιμά και όχι από χοιρινό ή ανάμεικτο τότε μάλλον έχει σοβαρό πρόβλημα.

Συμφωνώ. 

Δημοσ.
3 minutes ago, phanispal said:

Δύσκολα πράγματα στη γύρω περιοχή για κάτι αξιοπρεπές.

Ψάχνεις παλιακό λαδωμένο ή μοντέρνο στεγνό/άνοστο;

κατα κυριο λογο θα ηθελα καλο γυρο χοιρινο. Και λιγο λαδακι να εχει δεν με χαλαει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, great said:

στα 48 σου οταν τρως σουβλακια απο παιδι και εχει φτασει πλεον το ετοιματζιδικο απο τον κλασσικο γυρο που παιρνουν ολοι το ετοιμο , τον χειροποιητο γυρο τον καταλαβινεις αμεσως στην γευση. Ξεκαθαρα περνα απο Αχιλλεα ν. κοσμο φαε ενα με γυρο και πες μου εαν δεν καταλαβινεις την διαφορα. 

Α ωραία, εσύ έθεσες ένα κριτήριο: την γεύση. Το δέχομαι.

Τώρα για τον Αχιλλέα που αναφέρεις, εγώ θεωρώ ότι το σημαντικότερο είναι ότι μπορείς να δείς τον γύρο του, βλέπεις την δομή του, πως είναι τοποθετημένα τα κομμάτια του κρέατος και καταλαβαίνεις ότι είναι διαφορετικός από τους άλλους, ότι είναι χειροποίητος. Συν, ότι πρόκειται για μικρή ποσότητα, και είναι φρέσκος κάθε φορά που ανοίγει το κατάστημα.

Επομένως για εμένα ένα κριτήριο είναι τι βλέπω. Αν μπορώ να έχω οπτική επαφή με τον γύρο τότε πολύ πιθανόν θα καταλάβω αν είναι χειροποίητος.

Πάμε τώρα στα καλαμάκια. Ας πούμε, τελείως υποθετικά, ότι ένα καλαμάκι αποτελείται από 5 "κυβάκια" πρώτης ύλης, κρέατος δηλαδή. Ας πούμε, πάλι τελείως υποθετικα, ότι ένα σουβλατζίδικο πουλάει 200 καλαμάκια την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να κόβει χειρωνακτικά κάθε μέρα 1000 "κυβάκια" κρέατος σε περίπου ομοιόμορφες διαστάσεις.

Τα θέματα φύρας, εργατικών, κόστους κλπ, κλπ δεν τα πιάνω καθόλου.

Πόσα σουβλατζίδικα μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο;

ΥΓ. Επίσης από την νομοθεσία ενώ επιτρέπεται ένα κατάστημα να παρασκευάζει γύρο, σουβλάκια ορισμένοι όροι πρέπει να πληρούνται.

Επεξ/σία από argonaut
Δημοσ.

Μα έχει ειπωθεί ότι πλέον απαγορεύεται η παρασκευή σκευασμάτων κρέατος αν δεν υπάρχει δηλωμένο εργαστήριο.

Και να θέλουν/μπορούν να το κάνουν, μάλλον είναι παράνομο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα καλαμάκια φτιάχνονται σε ειδικό μηχάνημα το οποίο κάνει την κοπή παιχνιδάκι.

https://www.skroutz.gr/c/3846/souvlakomichanes.html

Για το γύρο αν τον φτιάχνουνε μόνοι τους τότε είναι παράνομοι Αλλά το παράνομο έχει άλλη γεύση. :D

Ο τελευταίος που ήξερα ότι έφτιαχνε μόνος του γύρο ήταν ο κώστας στην Αλεξάνδρας στο γκύζη. 

 

Είχα διαβάσει το insomnia παλιά ενα παιδί που δούλευε σε εργαστήριο με γύρους και είχε πει ότι φτιάχνονται πολλές ποιότητες και ο καταστηματάρχης επιλέγει τι θα αγοράσει.

Επεξ/σία από smpt
Δημοσ.

Κάποιοι με χειροποίητο γύρο δεν αγοράζουν από τους γνωστούς με τα εργαστήρια, αλλά από τοπικά κρεοπωλεία που έχουν κάνει σύμβαση. Μόνο για την πάρτι τους δλδ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/5/2025 στις 3:24 ΜΜ, tzotzo είπε

Αν δεν το προμοταρε ο φλουτσου θα ήταν ένα ακόμα σουβλατζίδικο της σειράς.

Πήρα δύο και τα έφαγα επιτόπου, εκεί απέξω και ήταν κρυα.

 Αν επιτρέπεται, όταν λες για κρύα εννοείς δεν ήταν ζεστά αλλά σε θερμοκρασία δωματίου η είχαν παγώσει σαν να ήταν μέσα σε ψυγείο; 

Στις 3/5/2025 στις 7:24 ΜΜ, Rebelos2018 είπε

Τι ερώτηση είναι αυτή; 

Όταν πάμε σε ταβέρνες και λέει μοσχαρίσια μπιφτέκια, πως ξέρεις ότι είναι από μοσχάρι και όχι από χοίρο; Ή, από μείγμα αλλοτινό;

Μεταφέρουμε την πληροφορία, όπως την αναφέρει το μαγαζί. 

Αν βασίζεσαι κάθε φορά στο τι λέει το μαγαζί σώθηκες. Μπορεί κάλλιστα να λέει ψέματα. Και δεν εννοω τόσο τα περί χοιρινού και μη που σχεδόν όλοι ξέρουμε αν ο κυμας είναι χοιρινος η μη. Μπορεί πχ να σου λέει ότι τα υλικά είναι φρέσκα, αντε βγάλε ακρη τωρα. 

Ένα κριτηριο το οποίο εχω αναφέρει και σε παλαιότερα τέτοια thread, είναι το ποσό νωρίς κλείνει το μαγαζί και έχει ξεπουλήσει τα φαγητά. Σουβλατζίδικο κοντά σε εμάς έχει ξεπουλήσει τα πάντα από μεσημέρι προς απόγευμα. Όλοι ξέραμε ότι γίνεται διότι ήταν χειροποίητα και όχι έτοιμα. Γύρος πολύ μικρός σε μέγεθος που τελείωνε σχετικά σύντομα το μεσημέρι. 

 

4 ώρες πριν, phanispal είπε

Μα έχει ειπωθεί ότι πλέον απαγορεύεται η παρασκευή σκευασμάτων κρέατος αν δεν υπάρχει δηλωμένο εργαστήριο.

Και να θέλουν/μπορούν να το κάνουν, μάλλον είναι παράνομο.

Σκευάσματα κρέατος, υποθετω δεν μιλαμε το να φτιάξεις το κρέας στο σουβλαττζιδικο αλλά να το συσκευασεις κιόλας όπως είναι πχ οι μπριζόλες του σούπερ μάρκετ μέσα σε πλαστικες συσκευασίες. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Σκευάσματα κρέατος, υποθετω δεν μιλαμε το να φτιάξεις το κρέας στο σουβλαττζιδικο αλλά να το συσκευασεις κιόλας όπως είναι πχ οι μπριζόλες του σούπερ μάρκετ μέσα σε πλαστικες συσκευασίες. 

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω εννοούν γύρους, καλαμάκια, κεμπάπ κ.λπ..

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

 Αν επιτρέπεται, όταν λες για κρύα εννοείς δεν ήταν ζεστά αλλά σε θερμοκρασία δωματίου η είχαν παγώσει σαν να ήταν μέσα σε ψυγείο; 

Αν βασίζεσαι κάθε φορά στο τι λέει το μαγαζί σώθηκες. Μπορεί κάλλιστα να λέει ψέματα. Και δεν εννοω τόσο τα περί χοιρινού και μη που σχεδόν όλοι ξέρουμε αν ο κυμας είναι χοιρινος η μη. Μπορεί πχ να σου λέει ότι τα υλικά είναι φρέσκα, αντε βγάλε ακρη τωρα. 

Ένα κριτηριο το οποίο εχω αναφέρει και σε παλαιότερα τέτοια thread, είναι το ποσό νωρίς κλείνει το μαγαζί και έχει ξεπουλήσει τα φαγητά. Σουβλατζίδικο κοντά σε εμάς έχει ξεπουλήσει τα πάντα από μεσημέρι προς απόγευμα. Όλοι ξέραμε ότι γίνεται διότι ήταν χειροποίητα και όχι έτοιμα. Γύρος πολύ μικρός σε μέγεθος που τελείωνε σχετικά σύντομα το μεσημέρι. 

 

Σκευάσματα κρέατος, υποθετω δεν μιλαμε το να φτιάξεις το κρέας στο σουβλαττζιδικο αλλά να το συσκευασεις κιόλας όπως είναι πχ οι μπριζόλες του σούπερ μάρκετ μέσα σε πλαστικες συσκευασίες. 

Συμφωνώ. Αλλά όπως είπε και ένας φίλος πιο πίσω, με τα χρόνια καταλαβαίνεις αρκετά εύκολα τι είναι αυτό που τρως. Προσωπικά, το καταλάβαινω πριν καν το φάω, από την όψη του κρέατος. 

Το σχόλιο μου ήταν πιο γενικό. 

Δημοσ.
42 minutes ago, mariosnik_ said:

Αν επιτρέπεται, όταν λες για κρύα εννοείς δεν ήταν ζεστά αλλά σε θερμοκρασία δωματίου η είχαν παγώσει σαν να ήταν μέσα σε ψυγείο; 

On 03/05/2025 at 19:24, Rebelos2018 said:

Κρύα σαν να τα πήραν από ένα μποξακι και τα έδεσαν μεταξύ τους. Σαν να μην εχουν φτιαχτεί οι Παρασκευές επί τόπου 

Δημοσ.
Στις 3/5/2025 στις 5:28 ΜΜ, Nokia3210 είπε

...ο "ιορδανης" στην πεντελη για καλαμακια σκετα, παντα εγγυηση τουλαχιστον 20 χρονια που παω...

Τώρα ρε παιδιά όντως????  Είπαμε να ανοίξουμε ένα thread που να έχει ένα στοιχειώδες επίπεδο γεύσης και διαφορετικότητας και βλέπω να προτείνονται ο Ιορδάνης και το Αλεξανδρινό στο Παγκράτι?? 🤔

Πιο προκάτ και φασον καλαμάκι από του Ιορδάνη πεθαίνεις. Δεν είναι ότι θα σε πιάσει κάτι ή οτιδήποτε. Αλλά η γεύση του, μιλάμε για την απόλυτη φλαταδουρα. Έχει άλλα καλά βέβαια: γρήγορη εξυπηρέτηση, ωραίο περιβάλλον, μικρός κατάλογος αλλά όχι το σουβλάκι να το διαφημίσω , επουδενί.

Δημοσ.

Flat είναι η συντριπτική πλειοψηφία πλέον.

Έφαγα τις προάλλες στις Πίτες της Γεωργίας (Αργυρούπολη) που γίνεται πανικός. Πίτα λες και την πήραν απευθείας απ' τη συσκευασία, γύρος και λοιπά υλικά λες και τα πήραν από δεξαμενές. Για το ότι φτιάχνουν πιάτο πατάτες με αυγά και οι πατάτες είναι προκάτ δε θέλω να πω κάτι.

Απλά είμαι πεπεισμένος πλέον. Ο κόσμος τρώει ό,τι να 'ναι.

  • Like 3
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Κρύα σαν να τα πήραν από ένα μποξακι και τα έδεσαν μεταξύ τους. Σαν να μην εχουν φτιαχτεί οι Παρασκευές επί τόπου 

Κατάλαβα. Σε ρώτησα γιατί μας είχε τύχει ένα ανεκδιήγητο μαγαζί στα Εξάρχεια πριν δύο χρόνια, όπου πήραμε τυλιχτα να τα φάμε εκεί. Ενώ το σουβλάκι ήταν πολύ ζεστό εξωτερικά, μέσα το μισό ήταν παγωμένο. Απορούσαμε πραγματικά πως μπόρεσαν και το πέτυχαν αυτο, μάλιστα έκαναν να μας το φέρουν πάνω από 20 λεπτά ενώ δεν είχαν καθόλου κόσμο. Τελικά καταλήξαμε ότι ήταν σουβλάκι που το είχαν ετοιμάσει πολύ πριν, το φύλαγαν στο ψυγείο και πριν το παραγγείλει ο πελάτης το ζέσταναν σε φούρνο και το έφερναν, κάποιες φορές τους ξέφευγε και δεν ήταν όλο ζεστό. 

13 λεπτά πριν, Greektrooper είπε

Τώρα ρε παιδιά όντως????  Είπαμε να ανοίξουμε ένα thread που να έχει ένα στοιχειώδες επίπεδο γεύσης και διαφορετικότητας και βλέπω να προτείνονται ο Ιορδάνης και το Αλεξανδρινό στο Παγκράτι?? 🤔

Πιο προκάτ και φασον καλαμάκι από του Ιορδάνη πεθαίνεις. Δεν είναι ότι θα σε πιάσει κάτι ή οτιδήποτε. Αλλά η γεύση του, μιλάμε για την απόλυτη φλαταδουρα. Έχει άλλα καλά βέβαια: γρήγορη εξυπηρέτηση, ωραίο περιβάλλον, μικρός κατάλογος αλλά όχι το σουβλάκι να το διαφημίσω , επουδενί.

Μην περιμένεις σε τέτοια thread να προτείνονται μόνο "καλα" μαγαζιά. Το καλό και το κακό είναι υποκειμενικό για τον καθέναν. Δες πχ τι γίνεται σε χάλια μαγαζιά που απορώ πως δεν έχουνε κλείσει ακόμα με το φαγητό που φτιάχνουν, αλλά τα βλέπεις και με πολύ καλές κριτικές και βαθμολογία στο google. Ε τι να πεις μετά, θα εμφανιστουν άτομα που μέσα στα καλά μαγαζιά θα προτείνουν κάποια όχι καλά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...