tutuyo Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) το θεμα του after sales στα ηλεκτρικα ποδηλατα ειναι πολυ σημαντικο. Αλλα καταλαβαινω οτι ακομη ειμαστε σε νηπιακο επιπεδο Γενικα βλεπω οτι η εγχωρια αγορα δινει 2 ετη εγγυηση στο σκελετο/αμιγως ποδηλατικα και 1 ετος στο μοτερ Βεβαια, το καλο με τις ηλεκτρικες μετατροπες ειναι οτι ειναι modular, δλδ το θεωρω απιθανο να χαλασει και ο κοντρολερ και η μπαταρια και το μοτερ μαζι. Αν χαλασει ενα απο αυτα, το αντικαθιστας (τωρα με τι κοστος αγνωστο) Επισης κατι αλλο που νομιζω ειναι καλο να δει καποιος υποψηφιος αγοραστης ειναι η μπαταρια και η φορτιση αυτης. Απο οτι ειδα υπαρχει η κατηγορια που η μπαταρια ειναι ενσωματωμενη στον σκελετο και αρα χρειαζεσαι πριζα κοντα στο ποδηλατο για να φορτισεις και η κατηγορια με τις αποσπωμενες που παιρνεις την μπαταρια παραμασχαλα και φορτιζεις σπιτι. Νομιζω σαφως πιο ανετο το 2ο... Επεξ/σία 10 Μαρτίου από tutuyo
imr Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 9 hours ago, batig0al said: Αν είσαι 1.85-1.95, αυτό εδώ στα €2.434 με μεταφορικά, είναι καλό deal (προσοχή να είναι η SLX έκδοση). Δυνατά σημεία: 29", carbon, 20.5 κιλά, Yamaha μοτέρ, καλές αναρτήσεις, καλά λάστιχα, Shimano SLX καλή σειρά, καλά φρένα Formula Cura, καλά περιφερειακά Race Face & Selle Italia. Αδυναμίες: 500αρα μπαταρία, άγνωστη μάρκα χωρίς αντιπρόσωπο Ελλάδα, απουσία επιδότησης. Αλλιώς αναμονή μήπως εμφανιστεί και στα άλλα νούμερα ή για να εμφανιστεί κάτι άλλο καλό στο mydealz. Μπορείς και με auto browser translate να διαβάζεις τα σχόλια εκεί, είναι γνώστες. Αν δεις κάτι που να σου αρέσει, στείλε εδώ για να σου πω άποψη, δυνατά και αδύναμα σημεία για να είσαι σε καλύτερη θέση να κρίνεις. Όχι, δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όμως και αδύνατο. Ευχαριστώ, δεν φαίνεται το λινκ. 2300 και καρμπόν? 37 minutes ago, tutuyo said: το θεμα του after sales στα ηλεκτρικα ποδηλατα ειναι πολυ σημαντικο. Αλλα καταλαβαινω οτι ακομη ειμαστε σε νηπιακο επιπεδο Γενικα βλεπω οτι η εγχωρια αγορα δινει 2 ετη εγγυηση στο σκελετο/αμιγως ποδηλατικα και 1 ετος στο μοτερ Βεβαια, το καλο με τις ηλεκτρικες μετατροπες ειναι οτι ειναι modular, δλδ το θεωρω απιθανο να χαλασει και ο κοντρολερ και η μπαταρια και το μοτερ μαζι. Αν χαλασει ενα απο αυτα, το αντικαθιστας (τωρα με τι κοστος αγνωστο) Επισης κατι αλλο που νομιζω ειναι καλο να δει καποιος υποψηφιος αγοραστης ειναι η μπαταρια και η φορτιση αυτης. Απο οτι ειδα υπαρχει η κατηγορια που η μπαταρια ειναι ενσωματωμενη στον σκελετο και αρα χρειαζεσαι πριζα κοντα στο ποδηλατο για να φορτισεις και η κατηγορια με τις αποσπωμενες που παιρνεις την μπαταρια παραμασχαλα και φορτιζεις σπιτι. Νομιζω σαφως πιο ανετο το 2ο... Νομίζω ότι σε όλα βγαίνει η μπαταρία σχετικά εύκολα, απλά υπάρχει ένα κάλυμμα στον σκελετό δεν βγαίνει με ένα κουμπι Επεξ/σία 10 Μαρτίου από imr 1
batig0al Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Δικό μου λάθος, παρακάτω ο σύνδεσμος αλλά τώρα δεν έχει διαθεσιμότητα στη SLX έκδοση. https://www.liquid-life.de/products/raymon-airray-10-0-slx-deep-red-black?utm_source=www.mydealz.de&utm_campaign=idealo Ανέβηκαν και μια άλλη οκ προσφορά αλλά είναι περισσότερο για κίνηση σε άσφαλτο, χωρίς αναρτήσεις. https://www.fahrrad-xxl.de/raymon-gravelray-e-7-0-m000048817?aff=4581&belboon=2503102121202770226&bm=100&bmcl=5343835313236323131303&cl=3353735373136323131303&cp_name=belboon&iclid=1-22bcce1e-02d1-3132-8032-61d1021ecebc-a76514&utm_medium=affiliate&utm_source=belboon# Γενικά παρακολουθα τη σελίδα και με υπομονή, θα βρεις καλή προσφορά. https://www.mydealz.de/gruppe/e-bikes 1
imr Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου On 10/03/2025 at 23:30, batig0al said: Δικό μου λάθος, παρακάτω ο σύνδεσμος αλλά τώρα δεν έχει διαθεσιμότητα στη SLX έκδοση. https://www.liquid-life.de/products/raymon-airray-10-0-slx-deep-red-black?utm_source=www.mydealz.de&utm_campaign=idealo Ανέβηκαν και μια άλλη οκ προσφορά αλλά είναι περισσότερο για κίνηση σε άσφαλτο, χωρίς αναρτήσεις. https://www.fahrrad-xxl.de/raymon-gravelray-e-7-0-m000048817?aff=4581&belboon=2503102121202770226&bm=100&bmcl=5343835313236323131303&cl=3353735373136323131303&cp_name=belboon&iclid=1-22bcce1e-02d1-3132-8032-61d1021ecebc-a76514&utm_medium=affiliate&utm_source=belboon# Γενικά παρακολουθα τη σελίδα και με υπομονή, θα βρεις καλή προσφορά. https://www.mydealz.de/gruppe/e-bikes Τελικα εκανα μια υπερβαση και πηγα στο tk01 https://www.ducati.com/us/en/e-bike/tk-01-rr στα 3200 με την επιδοτηση Αν και ειναι λιγο (εως πολυ) υπερβολικο για την χρηση που θα κανω για τα specs του μου φαινεται απιστευτο vfm Μια ερωτηση για βαση πορτμπαγκαζ που να αντεχει 25κ το ποδηλατο? οσες εχω δει λενε οριο 15 κιλα ανα ποδηλατο 1
babyonboard Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Καλησπέρα Ψάχνω full mountain bike να ακολουθώ το γιο μου (παιδικο trial /mx) κυρίως στο βουνό ίσως σε πιο gravel κομμάτια για την ώρα. Τι budget έχεις; 1500 ευρω Θες την επιδότηση; Ναι Σε ενδιαφέρουν μεταχειρισμένα; Ναι αλλά προτιμώ καινουργιο Τι ύψος έχεις; 1.78 Τι χρήση θα του κάνεις (π.χ 95% άσφαλτο commuting); Να μπορώ να ακολουθώ τον γιο μου στο βουνό (ηλεκτρικο trial/mx) και να γυμνάζομαι παράλληλα, να πηγαίνω κάποιες φορές δουλειά. Άλλες προσωπικές προτιμήσεις (π.χ. να είναι με τιμόνι mountain αποκλειστικά) : κοιτούσα full mountain bike και βλέπω ότι έχει καλές τιμές στο bike discount Ψάχνω να βρω και ποια είναι η διαδικασία για επιδότηση από το εξωτερικό. Ευχαριστώ
batig0al Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) @imr Με γεια. Αν είσαι Αθήνα και θες να πάμε καμιά βόλτα Υμηττό, με χαρά. @babyonboard Για την επιδότηση σου έστειλα PM. Αυτό είναι ένα καλό site με προσφορές αλλά τα ~μισά δεν στέλνονται Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή δεν εντοπίζω κάποια αξιόλογη προσφορά στα ebikes με αναρτήσεις, δηλαδή κατάλληλα για φουλ χώμα, ειδικά σε πολύ ανώμαλο τερέν με πέτρες. Υπάρχει μια καλή προσφορά στη κατηγορία gravel, που είναι μεν χωρίς αναρτήσεις αλλά έχει χαρακτηριστικά όπως μέτριου πάχους ελαστικού που το κάνουν ικανό να πάει σε χώμα, πιο πατημένο όμως στυλ χαλίκι, όχι πέτρες. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από batig0al 1
imr Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 8 hours ago, batig0al said: @imr Με γεια. Αν είσαι Αθήνα και θες να πάμε καμιά βόλτα Υμηττό, με χαρά. Ευχαριστω, ναι εννοειται, πας συχνα? Αν εχει ερθει η βαση για το αυτοκινητο μαλλον θα παω το σκ 2
batig0al Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Πιο παλιά πήγαινα συνέχεια αλλά το τελευταίο καιρό λόγω εργασίας και νέας κούρσας, πιο σπάνια. Όποιος το ψήνει βέβαια, ευχαρίστως με ΠΜ να κανονίσουμε. Κάνω και ποδηλατικά ταξίδια, από τη προηγούμενη άνοιξη έχω πάει Παρίσι, Τυνησία και Κανάρια. 1
killer_instinct Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Καλημέρα! Γνωρίζει κανείς τεχνίτες που επισκευάζουν - ανακατασκευάζουν μπαταρίες ηλεκτρικού ποδηλάτου στα ΝΠ; Ευχαριστώ!
batig0al Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 2/4/2025 στις 12:09 ΜΜ, killer_instinct είπε Καλημέρα! Γνωρίζει κανείς τεχνίτες που επισκευάζουν - ανακατασκευάζουν μπαταρίες ηλεκτρικού ποδηλάτου στα ΝΠ; Ευχαριστώ! @killer_instinct Σε μέρη του εξωτικού που είναι δημοφιλή τα ebikes, αυτή η ενέργεια είναι πολύ κοινή και βρίσκεις εύκολα. Στην Αθήνα, το community είναι μικρό καθώς γενικά υπάρχουν λίγα ποδήλατα και ακόμη λιγότεροι που γνωρίζουν για να ζητήσουν αυτή την υπηρεσία. Προσωπικά, δεν έχω εμπειρία για να προτείνω κάτι. Βγάζοντας όμως τον περιορισμό για ΝΠ καθώς αυτή η διαδικασία θα γίνει μία φορά, θα έκανα ένα τηλέφωνο σχετικά στο Ηummerbikes που έχουν καιρό που ασχολούνται με custom μετατροπές οπότε σίγουρα θα ξέρουν τι τους λες. Δευτερευόντως στο ElectricRev που επίσης ειδικεύεται στα ηλεκτρικά, (αν και είναι με τα εργοστασιακά, όχι με custom). Επεξ/σία 7 Απριλίου από batig0al
batig0al Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Ανέβασα μια πολύ καλή προσφορά εδώ και θυμίζω μια πιο παλιά καλή πρόταση που συνεχίζει να υφίσταται εδώ. Αν κάποιον τον ενδιαφέρει, μπορεί να ελέγξει και τις συζητήσεις στα σχόλια από κάτω για παραπάνω πληροφορίες.
Sellout Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου Καλησπερα στην ομορφη παρεα. Ψαχνω αλυσιδα για το ποδηλατο μου, τι προτασεις εχουμε για χαμηλομισθους;
batig0al Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 30/5/2025 στις 1:21 ΠΜ, Sellout είπε Καλησπερα στην ομορφη παρεα. Ψαχνω αλυσιδα για το ποδηλατο μου, τι προτασεις εχουμε για χαμηλομισθους; @Sellout Η αλυσίδα εξαρτάται από τον αριθμό ταχυτήτων καθώς όσο πιο πολλές, μικραίνει το πλάτος. Οπότε αν π.χ. έχεις 10 ταχύτητες κοιτάς αυτές. Υπάρχουν και άλλες μεταβλητές όπως αν είναι e-bike ή σε ακριβά ποδήλατα ειδικές αλυσίδες (SRAM flattop). Αν έχεις μηχανικό που εμπιστεύεσαι, αυτό είναι ψωμοτύρι οπότε μπορείς να τηλεφωνήσεις και να ρωτήσεις αν την έχει στο μαγαζί, πόσο θα κοστίσει συνολικά και να πας να στη βάλει. Στην Αθήνα, εγώ πάω στον Γραμμάριο. Και μετά, με τη νέα αλυσίδα, ευκαιρία αν δεν το κάνεις ήδη, να τη συντηρείς σωστά. Δηλαδή, κάθε ~70χμ, ελαφρύ καθάρισμα με ένα πανί και λύπανση (εγώ προτιμώ το Squirt). Έτσι, δεν θα φθείρεται σχεδόν καθόλου όλο το drivetrain και το κόστος συντήρησης θα είναι μηδαμινό. Επεξ/σία 5 Ιουλίου από batig0al 1
Sellout Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 7 ώρες πριν, batig0al είπε @Sellout Η αλυσίδα εξαρτάται από τον αριθμό ταχυτήτων καθώς όσο πιο πολλές, μικραίνει το πλάτος. Οπότε αν π.χ. έχεις 10 ταχύτητες κοιτάς αυτές. Υπάρχουν και άλλες μεταβλητές όπως αν είναι e-bike ή σε ακριβά ποδήλατα ειδικές αλυσίδες (SRAM flattop). Αν έχεις μηχανικό που εμπιστεύεσαι, αυτό είναι ψωμοτύρι οπότε μπορείς να τηλεφωνήσεις και να ρωτήσεις αν την έχει στο μαγαζί, πόσο θα κοστίσει συνολικά και να πας να στη βάλει. Στην Αθήνα, εγώ πάω στον Γραμμάριο. Και μετά, με τη νέα αλυσίδα, ευκαιρία αν δεν το κάνεις ήδη, να τη συντηρείς σωστά. Δηλαδή, κάθε ~70χμ, ελαφρύ καθάρισμα με ένα πανί και λύπανση (εγώ προτιμώ το Squirt). Έτσι, δεν θα φθείρεται σχεδόν καθόλου όλο το drivetrain και το κόστος συντήρησης θα είναι μηδαμινό. σ ευχαριστω για την απαντηση, αλλα εννοουσα αλυσιδα ασφαλειας. επρεπε να το διευκρυνισω. Οπως και να χει αγορασα μια abus. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα