Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, batig0al είπε

@Sellout Πάρε αυτά εδώ: 
https://www.bike-discount.de/de/schwalbe-marathon-efficiency-evo-super-race-28x2-00-addix-e-50-faltreifen

Εξαιρετικός συνδυασμός απόδοσης, διάρκειας, ανθεκτικότητας και τιμής. Τα έχω στο δικό μου mountain και τη παλεύουν ακόμη και στο χώμα.

Αν είσαι Αθήνα, μπορούμε να βάλουμε μαζί μια παραγγελία και να μοιραστούμε τα μεταφορικά (στείλε μου πμ).

Σ ευχαριστω για την απαντηση. Δε με ενδιαφερει τοσο η αποδοση, οσο η διαρκεια και η ανθεκτικοτητα.

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Sellout είπε

Σ ευχαριστω για την απαντηση. Δε με ενδιαφερει τοσο η αποδοση, οσο η διαρκεια και η ανθεκτικοτητα.

Η απόδοση είναι το πιο σημαντικό, δηλαδή πόση αντίσταση κύλισης έχουν, το grip για να είναι ασφαλή χωρίς να γλυστρανε και η άνεση που παρέχουν (ποιότητα κύλισης). Ό,τι όχημα και να έχεις, τα λάστιχα είναι η #1 προτεραιότητα καθώς είναι κομβικά σε όλα και κοστίζουν λίγα. Ακόμη και σε ebike, όλα αυτά μετράνε το ίδιο.

Τα συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά σε όλα. Ακόμη και στο χώμα δεν γλυστρανε τόσο όσο θα περίμενε κανείς από λάστιχα δρόμου. Σε διάρκεια και ανθεκτικότητα είναι κορυφαία, τα schwalbe marathon γενικά είναι θρησκεία σε αυτή τη κατηγορία, απλά επειδή βγαίνουν σε διάφορες εκδόσεις με μικροδιαφορές, πάρε αυτά κατευθείαν αν θες να γλιτώσεις χρόνο και να μην ασχοληθείς. Αν θες να κάνεις έρευνα, είναι χάος να βγάλεις άκρη αλλά ως αφετηρία, η πιο χρήσιμη πηγή γνώσης είναι αυτή όπου ουσιαστικά γίνεται επιστημονική σύγκριση των ελαστικών. Το "μειονέκτημα" των συγκεκριμένων είναι ότι είναι ψιλοβαρια και μη tubeless αλλά και αυτό αντιμετωπίζεται χρησιμοποιώντας TPU σαμπρέλες αντί κλασικών butyl (1/4 βάρος). Έχει στο AliExpress κατά καιρούς προσφορές γιατί κανονικά είναι ακριβές (ridenow tpu 29 MTB).

Προσοχή στο τύπο βαλβίδας, υπέθεσα πως έχεις presta, δηλαδή τη λεπτή ποδηλατική, όχι του αυτοκινήτου schrader.

Τρόμπα γιατί θες να είναι ηλεκτρική; Μοιάζει καλή ιδέα αλλά στη πράξη είναι μάπα. Αν θες στο σπίτι, πάρε τη joeblow που είναι θρυλική. Αν θες για μαζί σου, πάρε τη lezyne. Ίσως μοιάζουν ακριβές συγκριτικά με άλλες αλλά είναι οι πιο value for money μακροπρόθεσμα.

Επεξ/σία από batig0al
  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, batig0al είπε

Η απόδοση είναι το πιο σημαντικό, δηλαδή πόση αντίσταση κύλισης έχουν, το grip για να είναι ασφαλή χωρίς να γλυστρανε και η άνεση που παρέχουν (ποιότητα κύλισης). Ό,τι όχημα και να έχεις, τα λάστιχα είναι η #1 προτεραιότητα καθώς είναι κομβικά σε όλα και κοστίζουν λίγα. Ακόμη και σε ebike, όλα αυτά μετράνε το ίδιο.

Τα συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά σε όλα. Ακόμη και στο χώμα δεν γλυστρανε τόσο όσο θα περίμενε κανείς από λάστιχα δρόμου. Σε διάρκεια και ανθεκτικότητα είναι κορυφαία, τα schwalbe marathon γενικά είναι θρησκεία σε αυτή τη κατηγορία, απλά επειδή βγαίνουν σε διάφορες εκδόσεις με μικροδιαφορές, πάρε αυτά κατευθείαν αν θες να γλιτώσεις χρόνο και να μην ασχοληθείς. Αν θες να κάνεις έρευνα, είναι χάος να βγάλεις άκρη αλλά ως αφετηρία, η πιο χρήσιμη πηγή γνώσης είναι αυτή όπου ουσιαστικά γίνεται επιστημονική σύγκριση των ελαστικών. Το "μειονέκτημα" των συγκεκριμένων είναι ότι είναι ψιλοβαρια και μη tubeless αλλά και αυτό αντιμετωπίζεται χρησιμοποιώντας TPU σαμπρέλες αντί κλασικών butyl (1/4 βάρος). Έχει στο AliExpress κατά καιρούς προσφορές γιατί κανονικά είναι ακριβές (ridenow tpu 29 MTB).

Προσοχή στο τύπο βαλβίδας, υπέθεσα πως έχεις presta, δηλαδή τη λεπτή ποδηλατική, όχι του αυτοκινήτου schrader.

Τρόμπα γιατί θες να είναι ηλεκτρική; Μοιάζει καλή ιδέα αλλά στη πράξη είναι μάπα. Αν θες στο σπίτι, πάρε τη joeblow που είναι θρυλική. Αν θες για μαζί σου, πάρε τη lezyne. Ίσως μοιάζουν ακριβές συγκριτικά με άλλες αλλά είναι οι πιο value for money μακροπρόθεσμα.

Duotts C29 ειναι το ebike. Μαλλον 29αρι λαστιχο; Αυτο που μου εστειλες ειναι 28αρι ή καταλαβα λαθος; Ηλεκτρικη θελω να ξερω ακριβως τη πιεση βαζω και να μην παιδευομαι σε περιπτωση που απλα χανει ξερω γω και το φουσκωνω χειροκινητα. Λογου χαρη τωρα που το βρηκα ξεφουσκωτο και βιαζομουν να παω για τρεξιμο κτλ εφαγα ενα τεταρτο να φουσκωνω, να ετοιμαζω κτλ.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Sellout είπε

Duotts C29 ειναι το ebike. Μαλλον 29αρι λαστιχο; Αυτο που μου εστειλες ειναι 28αρι ή καταλαβα λαθος; Ηλεκτρικη θελω να ξερω ακριβως τη πιεση βαζω και να μην παιδευομαι σε περιπτωση που απλα χανει ξερω γω και το φουσκωνω χειροκινητα. Λογου χαρη τωρα που το βρηκα ξεφουσκωτο και βιαζομουν να παω για τρεξιμο κτλ εφαγα ενα τεταρτο να φουσκωνω, να ετοιμαζω κτλ.

28" και 29" είναι ακριβώς το ίδιο οπότε έχε το γενικά υπόψη και μην σε προβληματίζει.

Και οι αναλογικές έχουν μέτρηση που είναι ακριβής. Η joeblow φουσκώνει σε μισό λεπτό εύκολα, η φορητή lezyne θέλει τρία λεπτά λίγο κόπο. Σου έβαλα τη φτηνή χωρίς ένδειξη αλλά υπάρχει και με ένδειξη (θες τη high volume έκδοση έως 90psi).

Με τα schwalbe efficiency, το λάστιχο θα σου σκάει μια φορά το χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, batig0al είπε

28" και 29" είναι ακριβώς το ίδιο οπότε έχε το γενικά υπόψη και μην σε προβληματίζει.

Και οι αναλογικές έχουν μέτρηση που είναι ακριβής. Η joeblow φουσκώνει σε μισό λεπτό εύκολα, η φορητή lezyne θέλει τρία λεπτά λίγο κόπο. Σου έβαλα τη φτηνή χωρίς ένδειξη αλλά υπάρχει και με ένδειξη (θες τη high volume έκδοση έως 90psi).

Με τα schwalbe efficiency, το λάστιχο θα σου σκάει μια φορά το χρόνο.

Οταν λες θα σκαει; Το μονο που θελω ειναι ν αντεχει τις πευκοβελονες, δε με απασχολει κατι αλλο, γιατι δεν προκεται να χρησιμοποιησω και το ποδηλατο σε καποιον αλλο ρολο, αντι να πηγαινω στο παρκο με τ αμαξι παω με το ποδηλατο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sellout είπε

Οταν λες θα σκαει; Το μονο που θελω ειναι ν αντεχει τις πευκοβελονες, δε με απασχολει κατι αλλο, γιατι δεν προκεται να χρησιμοποιησω και το ποδηλατο σε καποιον αλλο ρολο, αντι να πηγαινω στο παρκο με τ αμαξι παω με το ποδηλατο.

https://www.skroutz.gr/s/29941534/Bosch-Trompa-Aytokinitou-me-Kalodio-Anaptira-12V-0603947000.html?from=catspan

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Sellout είπε

Εννοώ ότι τα συγκεκριμένα λάστιχα έχουν τόση καλή προστασία στα σκασίματα που θα χάνει αέρα η σαμπρέλα εξαιρετικά σπάνια.

Εγώ να φανταστείς, το έχω στο πίσω λάστιχο του mountain και έχω κάνει άπειρα χιλιόμετρα σε χώμα και μονοπάτια γεμάτο αγκάθια, μυτερές πέτρες, σπασμένα κλαδιά κτλ., και έχει χρειαστεί να αλλάξω σαμπρέλα μία φορά μόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Επιβεβαιώνω και εγώ για schwalbe marathon λάστιχα. Έχω ένα απλό trekking ποδήλατο, το έχω 5 χρόνια, και άλλαξα τα μαμά λάστιχα, με schwalbe marathon, τον πρώτο χρόνο μετά από περίπου 1200 χιλιόμετρα που είχα διανύσει. Τώρα έχω περίπου 4200 χιλιόμετρα με τα schwalbe στα 4 χρόνια μαζί τους, δεν κάνω πια τόσα πολλά χιλιόμετρα ετησίως. Το έχω πάει παντού, τώρα πρόσφατα στις διακοπές ήμουν σε χωματόδρομους, χωράφια, με αγκάθια κλαδιά, ότι μπορείς να φανταστείς. Λάστιχο δεν έχω πάθει ακόμη...

Τα παίρνεις άφοβα με κλειστά μάτια. Συνολικά μετά από 5500 χιλιόμετρα απο την αγορά έχω ακόμη τις μαμά σαμπρέλες, μία εφεδρική που δεν έχει βγει από το κουτί της γιατί δεν χρειάστηκε, και ένα κιτ με μπαλώματα αφραγισμένο. Όπως προειπώθηκε το μόνο αρνητικό είναι το αυηξημένο βάρος του ελαστικού, αλλά για μένα είναι λεπτομέρειες, όταν ξέρω ότι για να πάθω λάστιχο η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, φεύγω ξέγνοιαστος χωρίς άγχος...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...