Vaguras Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου Επιβεβαιώνω και εγώ για schwalbe marathon λάστιχα. Έχω ένα απλό trekking ποδήλατο, το έχω 5 χρόνια, και άλλαξα τα μαμά λάστιχα, με schwalbe marathon, τον πρώτο χρόνο μετά από περίπου 1200 χιλιόμετρα που είχα διανύσει. Τώρα έχω περίπου 4200 χιλιόμετρα με τα schwalbe στα 4 χρόνια μαζί τους, δεν κάνω πια τόσα πολλά χιλιόμετρα ετησίως. Το έχω πάει παντού, τώρα πρόσφατα στις διακοπές ήμουν σε χωματόδρομους, χωράφια, με αγκάθια κλαδιά, ότι μπορείς να φανταστείς. Λάστιχο δεν έχω πάθει ακόμη... Τα παίρνεις άφοβα με κλειστά μάτια. Συνολικά μετά από 5500 χιλιόμετρα απο την αγορά έχω ακόμη τις μαμά σαμπρέλες, μία εφεδρική που δεν έχει βγει από το κουτί της γιατί δεν χρειάστηκε, και ένα κιτ με μπαλώματα αφραγισμένο. Όπως προειπώθηκε το μόνο αρνητικό είναι το αυηξημένο βάρος του ελαστικού, αλλά για μένα είναι λεπτομέρειες, όταν ξέρω ότι για να πάθω λάστιχο η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, φεύγω ξέγνοιαστος χωρίς άγχος... 2
stagkia Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Ομάδα καλησπέρα, Ήμουν σε δίλημμα αν πρέπει να αγοράσω μηχανάκι scooter ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Τελικά αποφάσισα και έκλεισα προς ηλεκτρικό ποδήλατο και χρειάζομαι μια εκτίμηση και άποψη από τους γνώστες του θέματος σε πιο να καταλήξω. Είμαι 1,86 με 88 κιλά περίπου. Βρίσκομαι σε μεγάλη επαρχιακή πόλη , και από μια έρευνα αγοράς που έκανα υπάρχει ένας ποδηλατάς που είναι πολλά χρόνια έμπορος, μάστορας ακόμα και στα ηλεκτρικά ποδήλατα επίσης ασχολείται χρόνια και με πολύ καλό σέρβις. Γενικά φέρνει αρκετές εταιρείες επώνυμες αλλά εμπορεύεται και μια εταιρεία στα ηλεκτρικά ποδήλατα την ecobike ως επίσημος αντιπρόσωπος. Με κάλυψε πλήρως σε πολλά σημεία, και από τα μοντέλα που ξεχώρισα είναι τα παρακάτω που βέβαια με αυτά τα χαρακτηριστικά νομίζω σε επώνυμες εταιρείες θα τα πληρώσω πιο ακριβά. υπόψιν ότι λέμε για πολωνική εταιρεία με πολύ καλά υλικά όπως είδα και από κοντά. Τα 2 απο τα 3 που έστειλα έχουν panasonic μοτέρ ultimate gx. https://ecobike.com/.../rower-elektryczny-ecobike-lx-500... https://ecobike.com/.../rower-elektryczny-ecobike... https://ecobike.com/.../rower-elektryczny-ecobike-dare-2145
kostasw Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Καλησπέρα. Σε αναζήτηση για ηλεκτρικό ποδήλατο για την σύζυγο. Αποστάσεις για την εργασία της 2+2 χιλιόμετρα. Πήγα σε δύο τρία ποδηλαταδικα. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι τις οριον το οποίο έχει τον μηχανισμό στο πεντάλ. Πόσο ποιο πολύ αξίζει τα έξτρα λεφτά από κάποιο ποιο φθηνό που έχει τον μηχανισμό στην ρόδα; Επίσης υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε; Ακόμα και κάποια άλλη πρόταση θα ήταν καλοδεχουμενη.
imr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 1 hour ago, stagkia said: Ομάδα καλησπέρα, Ήμουν σε δίλημμα αν πρέπει να αγοράσω μηχανάκι scooter ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Τελικά αποφάσισα και έκλεισα προς ηλεκτρικό ποδήλατο και χρειάζομαι μια εκτίμηση και άποψη από τους γνώστες του θέματος σε πιο να καταλήξω. Είμαι 1,86 με 88 κιλά περίπου. Βρίσκομαι σε μεγάλη επαρχιακή πόλη , και από μια έρευνα αγοράς που έκανα υπάρχει ένας ποδηλατάς που είναι πολλά χρόνια έμπορος, μάστορας ακόμα και στα ηλεκτρικά ποδήλατα επίσης ασχολείται χρόνια και με πολύ καλό σέρβις. Γενικά φέρνει αρκετές εταιρείες επώνυμες αλλά εμπορεύεται και μια εταιρεία στα ηλεκτρικά ποδήλατα την ecobike ως επίσημος αντιπρόσωπος. Με κάλυψε πλήρως σε πολλά σημεία, και από τα μοντέλα που ξεχώρισα είναι τα παρακάτω που βέβαια με αυτά τα χαρακτηριστικά νομίζω σε επώνυμες εταιρείες θα τα πληρώσω πιο ακριβά. υπόψιν ότι λέμε για πολωνική εταιρεία με πολύ καλά υλικά όπως είδα και από κοντά. Τα 2 απο τα 3 που έστειλα έχουν panasonic μοτέρ ultimate gx. https://ecobike.com/.../rower-elektryczny-ecobike-lx-500... https://ecobike.com/.../rower-elektryczny-ecobike... https://ecobike.com/.../rower-elektryczny-ecobike-dare-2145 Τι ποσό έχεις σκοπό να δώσεις? Τα συγκεκριμένα μου φαινόντςι αρκετά ακριβά όταν μπορείς να πας σε κάτι πολύ πιο επωνυμο με μοτέρ boch/yamaha/Shimano. Με μια πρόχειρη ματιά πχ κάτι τετοιο https://www.electricrev.gr/el/e-ποδηλατα-βουνου-trail.html?product=1715
stagkia Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, imr είπε Τι ποσό έχεις σκοπό να δώσεις? Τα συγκεκριμένα μου φαινόντςι αρκετά ακριβά όταν μπορείς να πας σε κάτι πολύ πιο επωνυμο με μοτέρ boch/yamaha/Shimano. Με μια πρόχειρη ματιά πχ κάτι τετοιο https://www.electricrev.gr/el/e-ποδηλατα-βουνου-trail.html?product=1715 υπολόγιζα έως 2κ με 2,5κ, τώρα, αυτό https://ecobike.com/en/product/1482/rower-elektryczny-ecobike-expedition-midnight-black-suv-2125 που βγαίνει 3125κ μου το αφήνει 2800 περίπου με μια καλή κλειδαριά (γουρούνα όπως μου ανέφερε). Με αυτό το μοντέλο δεν βρίσκω κάποιο σε αυτά τα χρήματα με αυτά τα χαρακτηριστικά. Επίσης φοράει Panasonic σε μοτέρ Ultimate GX Middrive, και lg μπαταρία 720 Wh 20 Ah. Απλά βλέπω πολλά θετικά στον έμπορο ότι είναι ο μοναδικός εδώ στην επαρχία και θα έχω ανά πάσα στιγμή συντήρηση και ειδικά στα ηλεκτρικά για οτι άλλο χρειαστεί.
imr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 10 hours ago, stagkia said: υπολόγιζα έως 2κ με 2,5κ, τώρα, αυτό https://ecobike.com/en/product/1482/rower-elektryczny-ecobike-expedition-midnight-black-suv-2125 που βγαίνει 3125κ μου το αφήνει 2800 περίπου με μια καλή κλειδαριά (γουρούνα όπως μου ανέφερε). Με αυτό το μοντέλο δεν βρίσκω κάποιο σε αυτά τα χρήματα με αυτά τα χαρακτηριστικά. Επίσης φοράει Panasonic σε μοτέρ Ultimate GX Middrive, και lg μπαταρία 720 Wh 20 Ah. Απλά βλέπω πολλά θετικά στον έμπορο ότι είναι ο μοναδικός εδώ στην επαρχία και θα έχω ανά πάσα στιγμή συντήρηση και ειδικά στα ηλεκτρικά για οτι άλλο χρειαστεί. Μπορείς να του πεις να σου δώσει η νοικιάσει κάποια διαφορετικά μοντέλα για μερικές μέρες για να δεις και εσύ πως σε βολευουν
batig0al Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, stagkia είπε Ήμουν σε δίλημμα αν πρέπει να αγοράσω μηχανάκι scooter ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Τελικά αποφάσισα και έκλεισα προς ηλεκτρικό ποδήλατο και χρειάζομαι μια εκτίμηση και άποψη από τους γνώστες του θέματος σε πιο να καταλήξω. Είμαι 1,86 με 88 κιλά περίπου. Βρίσκομαι σε μεγάλη επαρχιακή πόλη , και από μια έρευνα αγοράς που έκανα υπάρχει ένας ποδηλατάς που είναι πολλά χρόνια έμπορος, μάστορας ακόμα και στα ηλεκτρικά ποδήλατα επίσης ασχολείται χρόνια και με πολύ καλό σέρβις. Γενικά φέρνει αρκετές εταιρείες επώνυμες αλλά εμπορεύεται και μια εταιρεία στα ηλεκτρικά ποδήλατα την ecobike ως επίσημος αντιπρόσωπος. Με κάλυψε πλήρως σε πολλά σημεία, και από τα μοντέλα που ξεχώρισα είναι τα παρακάτω που βέβαια με αυτά τα χαρακτηριστικά νομίζω σε επώνυμες εταιρείες θα τα πληρώσω πιο ακριβά. υπόψιν ότι λέμε για πολωνική εταιρεία με πολύ καλά υλικά όπως είδα και από κοντά. Τα 2 απο τα 3 που έστειλα έχουν panasonic μοτέρ ultimate gx. https://ecobike.com/.../rower-elektryczny-ecobike-lx-500... https://ecobike.com/.../rower-elektryczny-ecobike... https://ecobike.com/.../rower-elektryczny-ecobike-dare-2145 Το μηχανάκι/scooter και το ebike έχουν κάποια κοινά (solo αστική μετακίνηση, παρόμοιο αρχικό κόστος) αλλά έχουν και πολλά διαφορετικά (δυνατότητα συνεπιβάτη, γυμναστική, δυνατότητα χωμάτινων διαδρομών, ασφάλεια παρκαρίσματος). Παρομοίως, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ποδηλάτων που θα χρησιμοποιούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε άσφαλτο και αυτών που θα πηγαίνουν συχνά χώμα. Για ηλεκτρικό σε άσφαλτο θες ελαφρότητα, απουσία αναρτήσεων, λεπτά έως μέτρια λάστιχα δρόμου (slick). Για ηλεκτρικό σε χώμα θες καλή ανάρτηση, καλές ταχύτητες/φρένα, χοντρά λάστιχα βουνού. Οπότε είναι κομβικό ερώτημα ποια θα είναι η χρήση του. Τα ebikes που σου πρότεινε, για Έλληνα πωλητή είναι τίμια, αλλά από εξωτερικό βρίσκεις σημαντικά καλύτερα και φθηνότερα. Όλες οι προτάσεις του είναι trekking ebikes, ουσιαστικά mountain bikes που έχουν μασκαρευτεί ως ποδήλατα πόλης και κάνουν και τα δύο (άσφαλτο-χώμα) με πολλούς συμβιβασμούς. Αν ξέρεις ότι θες άσφαλτο (ποδήλατο δρόμου) ή συχνό χώμα (mountain bike) θα πάρεις κάτι πολύ καλύτερο από το εξωτερικό. Αν θες και τα δύο (κατηγορίες gravel & trekking), θα βρεις κάτι αρκετά καλύτερο από το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα τώρα, αν θες για άσφαλτο μικρές αποστάσεις, τσέκαρε την απάντηση σε άλλο φίλο λίγο πιο κάτω. Συνοπτικά, ίσως να βολευτείς με ένα απλό συμβατικό Decathlon 550€, αν βιάζεσαι για ηλεκτρικό προτείνω κάποια αλλά δεν πολυαξίζουν. Παρακολουθώ όμως στενά την αγορά και αν μπορείς να περιμένεις, κρατάμε επαφή μέσω viber και θα σου βρώ κάτι. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί σε δέκα μέρες, μπορεί και σε δύο μήνες. Ως γενικά χαρακτηριστικά που θες ψάχνοντας σε αυτή τη κατηγορία, είναι ηλεκτρικά με βάρος κάτω των 20 κιλών, μπαταρία έως 500wh, τιμόνι κούρσας (dropbar), λεπτό έως μέτριο λάστιχο (παράδειγμα). Aν θες για χώμα, τρέχει τώρα μια καλή προσφορά σε Flyer στο bike-discount.de. Παρεμπιπτόντως είναι και με το Panasonic μοτέρ που όντως είναι καλό. Flyer G3 Uproc2 6.30 Comfort HT σε πράσινο ή μπλε στα 2000€ με μεταφορικά σε όλα τα μεγέθη (εσύ είσαι στο όριο μεταξύ Large και X-Large). Τίμια ανάρτηση, dropper post (σέλα που ανεβοκατεβαίνει με κουμπί), καλά φρένα, πολύ καλές ταχύτητες, μεγάλη μπαταρία 750wh. Το μόνο "αρνητικό" είναι το σπαστό topbar που μερικοί το θεωρούν γυναικείο αλλά πρακτικά είναι μικρής σημασίας. 100€ πιο πάνω το ίδιο χωρίς σπαστό top tube αλλά μέγεθος έως Large. Tα συγκεκριμένα mountain bike, χωρίς να είναι ιδανικά για αυτό, αξίζουν και για άσφαλτο καθώς είναι με μικρή ανάρτηση που κλειδώνει και τα γενικότερα χαρακτηριστικά είναι πολύ καλά σε αυτά τα λεφτά. Βάζοντας και δύο λάστιχα πόλης θα πετάνε σε άσφαλτο και χαλαρό χώμα (εγώ με αυτό στο πίσω λάστιχο του δικού μου mountain bike, έκανα αυτό το ΠΣΚ Κόρινθο μέχρι Καρυές, εκεί 60χμ mountain biking, και πίσω Κόρινθο). Για και τα δύο τερέν, στη κατηγορία trekking, υπάρχουν δύο μέτριες προσφορές. Στα 2200€ το Flyer G1 Upstreet 7.12 XC που έχει το κιτ πόλης (λασπωτήρες, φώτα, πίσω βάση, κλειδαριά) αλλά θυσιάζει πολλά (κάτω του μετρίου ανάρτηση, 10 ταχύτητες, χειρότερα φρένα) και εκτοξεύεται σε βάρος στα 32 κιλά. Στα 3245€ υπάρχει το Cube Nuride Hybrid SLT 800 που είναι τούμπανο σε όλα (τελευταίο Bosch gen 5 μοτέρ, 800wh μπαταρία, πολύ καλή ανάρτηση και ταχύτητες, 25 κιλά με κιτ πόλης). Στη κατηγορία gravel, δεν βρίσκω κάτι αξιόλογο και γενικά είναι πιο σπάνιες οι προσφορές καθώς είναι περιζήτητα και σπάνια τα ρίχνουν. ΥΓ: Το δωρεάν σερβις αγοράζοντας το τοπικά δεν είναι κάτι αξιόλογο. Το ποδήλατο από αυτά τα τεράστια ευρωπαϊκά μαγαζιά έρχεται σχεδόν πλήρως και σωστά σεταρισμένο. Ωστόσο, θα χρειαστεί να το πας σε ένα καλό μηχανικό κατευθείαν για σιγουριά. Αν δεν είναι απατεώνας και δεν υπάρχει σοβαρό θέμα, θα κοστίσει στυλ 10€. Επίσης, αν είναι καλός, δεν θα έχει κόμπλεξ που πήρες κάτι καλύτερο απευθείας από το εξωτερικό ή όταν πας για σερβις έχει έτοιμα αγορασμένα τα ανταλλακτικά φθηνά απέξω. ΥΓ2: Τέτοια ποδήλατα, γενικά δεν τα αφήνεις από τα μάτια σου για πάνω από λίγα λεπτά, ανεξαρτήτως κλειδαριάς. Ακόμη και καλή κλειδαριά στυλ 100€ αλυσίδα ή πέταλο, με κατάλληλα εργαλεία, τη σπάνε σε ένα λεπτό. Έχουν βγει κάτι ειδικά πέταλα που αντιστέκονται σθεναρά γωνιακούς τροχούς αλλά κοστίζουν €250+ και πάλι δεν σωζεσαι γιατί αν δέσεις το ποδήλατο μόνο του, μπορούν να το σηκώσουν ολο. Αν το δέσεις σε κάποιο κάγκελο, κόβουν εύκολα το κάγκελο. Και ακόμη και χωρίς κόψιμο, μπορούν εύκολα να το μαδίσουν βγάζοντας τροχούς, μπαταρία, μοτέρ, περιφερειακά κτλ. 19 ώρες πριν, kostasw είπε Καλησπέρα. Σε αναζήτηση για ηλεκτρικό ποδήλατο για την σύζυγο. Αποστάσεις για την εργασία της 2+2 χιλιόμετρα. Πήγα σε δύο τρία ποδηλαταδικα. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι τις οριον το οποίο έχει τον μηχανισμό στο πεντάλ. Πόσο ποιο πολύ αξίζει τα έξτρα λεφτά από κάποιο ποιο φθηνό που έχει τον μηχανισμό στην ρόδα; Επίσης υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε; Ακόμα και κάποια άλλη πρόταση θα ήταν καλοδεχουμενη. Για απόσταση 2+2 χιλιόμετρα, συνήθως είναι καλύτερο το περπάτημα ή έστω το συμβατικό ποδήλατο. Σε αυτή τη περίπτωση και υποθέτοντας minimum budget, η καλύτερη επιλογή είναι από Decathlon αυτό. Ελαφρύ, λεπτές ρόδες, απουσία αναρτήσεων, τιμόνι κούρσας είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά για ποδηλασία σε άσφαλτο. Χρειάζεται λίγη συνήθεια στην αρχή αλλά είναι ζήτημα ωρών. Αν ντε και καλά κάποιος θέλει ευθύ τιμόνι mountain, υπάρχει το ίδιο εδώ. Το μόνο που ίσως χρειαστεί αλλαγή είναι τα λάστιχα που πάντα είναι η πιο value for money αναβάθμιση. Αν τρυπάνε συχνά, με κάποια πιο παχιά για άνεση (35mm) και ανθεκτικά. Schwalbe Marathon φθηνά με κλασικές σαμπρέλες, Pirelli P Zero ακριβά tubeless χωρίς σαμπρέλες. Για minimum budget e-bike, δεν βρίσκω κάποια ελκυστική προσφορά αυτή τη στιγμή. Τα καλύτερα που βρίσκω είναι τα παρακάτω δύο στα 1370€. Το πρώτο έχει ως πλεονεκτήματα 500αρα μπαταρία και Bosch μοτέρ στη μεσαία τριβή, το δεύτερο την απουσία της άχρηστης ανάρτησης, ομορφιά και το τιμόνι κούρσας. https://www.bike-discount.de/de/hercules-urbanico-gr-i-11 https://www.bike-discount.de/de/centurion-e-fire-city-r750.28-ep2 Στο Decathlon έχει αυτό στα 1300€ αλλά χωρίς διαθεσιμότητα, μπορείς να γραφτείς να σε ειδοποιήσουν αν φέρουν στοκ. Σε συνδυασμό με το ότι είναι πιο εύκολο να πάρεις την επιδότηση από το Decathlon (~300€ έξι μήνες αργότερα), αξίζει. Στα 1500€ που έχει το ίδιο χωρίς σπαστό top tube σε διαθεσιμότητα, δεν αξίζει. Γενικά το e-bike, βγάζοντας απέξω τα πολύ φτηνά/ό,τι να'ναι/κινέζικα/φασόν/σπαστά, θέλει λεφτά για να πάρεις κάτι αξιόλογο και υπομονή/γνώσεις για να βρεις πραγματική προσφορά. Για αυτό πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι e-bike. Αν μπορείς να βολευτείς με τα πόδια ή με συμβατικό ποδήλατο, είναι πολύ πιο απλό καθώς το Decathlon έχει μόνιμα το super δημοφιλές Triban RC120 στα 550€. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από batig0al 2
kostasw Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2 hours ago, batig0al said: Το μηχανάκι/scooter και το ebike έχουν κάποια κοινά (solo αστική μετακίνηση, παρόμοιο αρχικό κόστος) αλλά έχουν και πολλά διαφορετικά (δυνατότητα συνεπιβάτη, γυμναστική, δυνατότητα χωμάτινων διαδρομών, ασφάλεια παρκαρίσματος). Παρομοίως, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ποδηλάτων που θα χρησιμοποιούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε άσφαλτο και αυτών που θα πηγαίνουν συχνά χώμα. Για ηλεκτρικό σε άσφαλτο θες ελαφρότητα, απουσία αναρτήσεων, λεπτά έως μέτρια λάστιχα δρόμου (slick). Για ηλεκτρικό σε χώμα θες καλή ανάρτηση, καλές ταχύτητες/φρένα, χοντρά λάστιχα βουνού. Οπότε είναι κομβικό ερώτημα ποια θα είναι η χρήση του. Τα ebikes που σου πρότεινε, για Έλληνα πωλητή είναι τίμια, αλλά από εξωτερικό βρίσκεις σημαντικά καλύτερα και φθηνότερα. Όλες οι προτάσεις του είναι trekking ebikes, ουσιαστικά mountain bikes που έχουν μασκαρευτεί ως ποδήλατα πόλης και κάνουν και τα δύο (άσφαλτο-χώμα) με πολλούς συμβιβασμούς. Αν ξέρεις ότι θες άσφαλτο (ποδήλατο δρόμου) ή συχνό χώμα (mountain bike) θα πάρεις κάτι πολύ καλύτερο από το εξωτερικό. Αν θες και τα δύο (κατηγορίες gravel & trekking), θα βρεις κάτι αρκετά καλύτερο από το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα τώρα, αν θες για άσφαλτο μικρές αποστάσεις, τσέκαρε την απάντηση σε άλλο φίλο λίγο πιο κάτω. Συνοπτικά, ίσως να βολευτείς με ένα απλό συμβατικό Decathlon 550€, αν βιάζεσαι για ηλεκτρικό προτείνω κάποια αλλά δεν πολυαξίζουν. Παρακολουθώ όμως στενά την αγορά και αν μπορείς να περιμένεις, κρατάμε επαφή μέσω viber και θα σου βρώ κάτι. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί σε δέκα μέρες, μπορεί και σε δύο μήνες. Ως γενικά χαρακτηριστικά που θες ψάχνοντας σε αυτή τη κατηγορία, είναι ηλεκτρικά με βάρος κάτω των 20 κιλών, μπαταρία έως 500wh, τιμόνι κούρσας (dropbar), λεπτό έως μέτριο λάστιχο (παράδειγμα). Aν θες για χώμα, τρέχει τώρα μια καλή προσφορά σε Flyer στο bike-discount.de. Παρεμπιπτόντως είναι και με το Panasonic μοτέρ που όντως είναι καλό. Flyer G3 Uproc2 6.30 Comfort HT σε πράσινο ή μπλε στα 2000€ με μεταφορικά σε όλα τα μεγέθη (εσύ είσαι στο όριο μεταξύ Large και X-Large). Τίμια ανάρτηση, dropper post (σέλα που ανεβοκατεβαίνει με κουμπί), καλά φρένα, πολύ καλές ταχύτητες, μεγάλη μπαταρία 750wh. Το μόνο "αρνητικό" είναι το σπαστό topbar που μερικοί το θεωρούν γυναικείο αλλά πρακτικά είναι μικρής σημασίας. 100€ πιο πάνω το ίδιο χωρίς σπαστό top tube αλλά μέγεθος έως Large. Tα συγκεκριμένα mountain bike, χωρίς να είναι ιδανικά για αυτό, αξίζουν και για άσφαλτο καθώς είναι με μικρή ανάρτηση που κλειδώνει και τα γενικότερα χαρακτηριστικά είναι πολύ καλά σε αυτά τα λεφτά. Βάζοντας και δύο λάστιχα πόλης θα πετάνε σε άσφαλτο και χαλαρό χώμα (εγώ με αυτό στο πίσω λάστιχο του δικού μου mountain bike, έκανα αυτό το ΠΣΚ Κόρινθο μέχρι Καρυές, εκεί 60χμ mountain biking, και πίσω Κόρινθο). Για και τα δύο τερέν, στη κατηγορία trekking, υπάρχουν δύο μέτριες προσφορές. Στα 2200€ το Flyer G1 Upstreet 7.12 XC που έχει το κιτ πόλης (λασπωτήρες, φώτα, πίσω βάση, κλειδαριά) αλλά θυσιάζει πολλά (κάτω του μετρίου ανάρτηση, 10 ταχύτητες, χειρότερα φρένα) και εκτοξεύεται σε βάρος στα 32 κιλά. Στα 3245€ υπάρχει το Cube Nuride Hybrid SLT 800 που είναι τούμπανο σε όλα (τελευταίο Bosch gen 5 μοτέρ, 800wh μπαταρία, πολύ καλή ανάρτηση και ταχύτητες, 25 κιλά με κιτ πόλης). Στη κατηγορία gravel, δεν βρίσκω κάτι αξιόλογο και γενικά είναι πιο σπάνιες οι προσφορές καθώς είναι περιζήτητα και σπάνια τα ρίχνουν. ΥΓ: Το δωρεάν σερβις αγοράζοντας το τοπικά δεν είναι κάτι αξιόλογο. Το ποδήλατο από αυτά τα τεράστια ευρωπαϊκά μαγαζιά έρχεται σχεδόν πλήρως και σωστά σεταρισμένο. Ωστόσο, θα χρειαστεί να το πας σε ένα καλό μηχανικό κατευθείαν για σιγουριά. Αν δεν είναι απατεώνας και δεν υπάρχει σοβαρό θέμα, θα κοστίσει στυλ 10€. Επίσης, αν είναι καλός, δεν θα έχει κόμπλεξ που πήρες κάτι καλύτερο απευθείας από το εξωτερικό ή όταν πας για σερβις έχει έτοιμα αγορασμένα τα ανταλλακτικά φθηνά απέξω. ΥΓ2: Τέτοια ποδήλατα, γενικά δεν τα αφήνεις από τα μάτια σου για πάνω από λίγα λεπτά, ανεξαρτήτως κλειδαριάς. Ακόμη και καλή κλειδαριά στυλ 100€ αλυσίδα ή πέταλο, με κατάλληλα εργαλεία, τη σπάνε σε ένα λεπτό. Έχουν βγει κάτι ειδικά πέταλα που αντιστέκονται σθεναρά γωνιακούς τροχούς αλλά κοστίζουν €250+ και πάλι δεν σωζεσαι γιατί αν δέσεις το ποδήλατο μόνο του, μπορούν να το σηκώσουν ολο. Αν το δέσεις σε κάποιο κάγκελο, κόβουν εύκολα το κάγκελο. Και ακόμη και χωρίς κόψιμο, μπορούν εύκολα να το μαδίσουν βγάζοντας τροχούς, μπαταρία, μοτέρ, περιφερειακά κτλ. Για απόσταση 2+2 χιλιόμετρα, συνήθως είναι καλύτερο το περπάτημα ή έστω το συμβατικό ποδήλατο. Σε αυτή τη περίπτωση και υποθέτοντας minimum budget, η καλύτερη επιλογή είναι από Decathlon αυτό. Ελαφρύ, λεπτές ρόδες, απουσία αναρτήσεων, τιμόνι κούρσας είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά για ποδηλασία σε άσφαλτο. Χρειάζεται λίγη συνήθεια στην αρχή αλλά είναι ζήτημα ωρών. Αν ντε και καλά κάποιος θέλει ευθύ τιμόνι mountain, υπάρχει το ίδιο εδώ. Το μόνο που ίσως χρειαστεί αλλαγή είναι τα λάστιχα που πάντα είναι η πιο value for money αναβάθμιση. Αν τρυπάνε συχνά, με κάποια πιο παχιά για άνεση (35mm) και ανθεκτικά. Schwalbe Marathon φθηνά με κλασικές σαμπρέλες, Pirelli P Zero ακριβά tubeless χωρίς σαμπρέλες. Για minimum budget e-bike, δεν βρίσκω κάποια ελκυστική προσφορά αυτή τη στιγμή. Τα καλύτερα που βρίσκω είναι τα παρακάτω δύο στα 1370€. Το πρώτο έχει ως πλεονεκτήματα 500αρα μπαταρία και Bosch μοτέρ στη μεσαία τριβή, το δεύτερο την απουσία της άχρηστης ανάρτησης, ομορφιά και το τιμόνι κούρσας. https://www.bike-discount.de/de/hercules-urbanico-gr-i-11 https://www.bike-discount.de/de/centurion-e-fire-city-r750.28-ep2 Στο Decathlon έχει αυτό στα 1300€ αλλά χωρίς διαθεσιμότητα, μπορείς να γραφτείς να σε ειδοποιήσουν αν φέρουν στοκ. Σε συνδυασμό με το ότι είναι πιο εύκολο να πάρεις την επιδότηση από το Decathlon (~300€ έξι μήνες αργότερα), αξίζει. Στα 1500€ που έχει το ίδιο χωρίς σπαστό top tube σε διαθεσιμότητα, δεν αξίζει. Γενικά το e-bike, βγάζοντας απέξω τα πολύ φτηνά/ό,τι να'ναι/κινέζικα/φασόν/σπαστά, θέλει λεφτά για να πάρεις κάτι αξιόλογο και υπομονή/γνώσεις για να βρεις πραγματική προσφορά. Για αυτό πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι e-bike. Αν μπορείς να βολευτείς με τα πόδια ή με συμβατικό ποδήλατο, είναι πολύ πιο απλό καθώς το Decathlon έχει μόνιμα το super δημοφιλές Triban RC120 στα 550€. Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου. Συμφωνώ ότι το καλύτερο θα ήταν το περπάτημα. Το όχημα είναι για την σύζυγο και επειδή έχει θέμα στο ισχίο είπαμε να πάει σε ποδήλατο
imr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 12 minutes ago, kostasw said: Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου. Συμφωνώ ότι το καλύτερο θα ήταν το περπάτημα. Το όχημα είναι για την σύζυγο και επειδή έχει θέμα στο ισχίο είπαμε να πάει σε ποδήλατο Ρωτησατε καποιον ορθοπεδικο? Απο οτι ξερω το ποδηλατο δεν ειναι οτι καλυτερο για το ισχυο
kostasw Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 15 minutes ago, imr said: Ρωτησατε καποιον ορθοπεδικο? Απο οτι ξερω το ποδηλατο δεν ειναι οτι καλυτερο για το ισχυο Με μικρή αντίσταση δεν υπάρχει θέμα. Γιαυτό και κοιτάμε ηλεκτρικό. Απουσιάζουν ανηφόρες και δύσκολες συνθήκες οπότε θα είναι μία χαρά 1
imr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Τρέχουν κάποιες αρκετά καλές προσφορές. https://www.lagonika.gr/prosfores/flyer-g3-uproc2-630-e-bike/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα