mourouzis2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Curi0us είπε Συγγνώμη αλλά το συμπέρασμα οτι ο ενοικιαστής πληρώνει το μισό νοίκι από που βγήκε; Πληρώνει όσο πλήρωνε. Δεν έκανε ούτε αύξηση ούτε μείωση. Επίσης δε τον ξεγέλασαν. Του είπαν οτι θα γίνει το συμβόλαιο στο όνομα της μάνας του, αλλά θα συνεχίσει να μένει ο ίδιος. Και δεν έφαγε χυλόπιτα επειδή του είπε πως δεν αισθάνεται καλά με το να είναι σε άλλο όνομα το συμβόλαιο (ένας λογιστης/δικηγόρος θα του απαντούσε αν επιτρέπεται ή όχι, αν αυτό ήταν η έννοια του...). Έφαγε χυλόπιτα επειδή του είπε να φύγει για να το δώσει με διπλά λεφτά. Που και να μη του το είπε, θα το κατάλαβε, μαθαίνονται όλα σε μια πολυκατοικία Και πολύ ωραία συμβουλή το "κάνε τον ανήξερο και κάνε καταγγελία". Το οτι πληρωνει τα μισα δεν ειναι προφανές μεν, αλλα αφου παιρνει επιδομα ενοικιου, πληρωνει ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ. Η εικονική διαμονή της μητέρας του νοικαρη του συμφορουμιτη εμενα προσωπικά με ενοχλεί γιατί εισπράττει ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΏΝΩ ΕΓΩ. Η λογική ότι της θα δίνει το κράτος, άρα καλά κάνει και το ξεγελάει, με προσβάλει σαν φορολογούμενο. Εγω επίσης δεν συμβούλευσα κανένα να καταγγείλει πουθενά. Ανέλυσα τις επιλογές του. 7
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Έχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα, αλλά είμαι νοικιάρης. Νοικιάζω ένα σπίτι Χ ποσό και μου είπε ότι θα μου κάνει αύξηση σχεδόν 60%!! απ'τη νέα χρονιά. Το συμβόλαιο ξεκίνησε Δεκέμβρη του 18 και στο taxisnet δείχνει ότι λήγει δεκέμβρη του 19. Ισχύει η 3ετία σε αυτή την περίπτωση; Η θα πρέπει να συνάψω νέο συμβόλαιο με την τιμή που ζητάει; Αν δεν κάνω καμία ενέργεια, θα ανανεωθεί σιωπηρά και θα 'μαι καλυμμένος για άλλα 2 χρόνια στην ίδια τιμή; Δεν αναφέρεται κάποια ειδική ρήτρα. Επίσης δεν έχω υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, μόνο το δηλωμένο στο taxisnet έχω σαν συμβόλαιο.
primeragt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Αν δεν εχεις καποιο χαρτι υπογεγραμενο και απλα εχει τη δηλωση του taxis σε προφυλασει αυτη για 3 χρονια απο την ημερομηνια που εχετε βαλει ως αρχικη . 1
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, Gentoo85 είπε Έχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα, αλλά είμαι νοικιάρης. Νοικιάζω ένα σπίτι Χ ποσό και μου είπε ότι θα μου κάνει αύξηση σχεδόν 60%!! απ'τη νέα χρονιά. Το συμβόλαιο ξεκίνησε Δεκέμβρη του 18 και στο taxisnet δείχνει ότι λήγει δεκέμβρη του 19. Ισχύει η 3ετία σε αυτή την περίπτωση; Η θα πρέπει να συνάψω νέο συμβόλαιο με την τιμή που ζητάει; Αν δεν κάνω καμία ενέργεια, θα ανανεωθεί σιωπηρά και θα 'μαι καλυμμένος για άλλα 2 χρόνια στην ίδια τιμή; Δεν αναφέρεται κάποια ειδική ρήτρα. Επίσης δεν έχω υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, μόνο το δηλωμένο στο taxisnet έχω σαν συμβόλαιο. Αφού δεν έχετε ορίσει αύξηση πρέπει να σε πάει δικαστικα. Δηλαδή, τρέχα γυρεύε.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αφού δεν έχετε ορίσει αύξηση πρέπει να σε πάει δικαστικα. Δηλαδή, τρέχα γυρεύε. Δηλαδή έχει το δικαίωμα να μου κάνει αύξηση μέσω δικαστικής οδού; Εγώ δεν πρόκειται να κατσω να παίξω μαζί του, θα το αφήσω το σπίτι γιατί δεν το χρησιμοποιώ σαν κύρια κατοικία (ευτυχώς), αλλά θέλω να ξέρω αν με προστατεύει το συμβόλαιο από αύξηση, γιατί μου το ανακοίνωσε κάπως άγαρμπα και θέλω να τον ζορίσω λίγο, γιατί οι προηγούμενοι τον φέσωσαν κι εγώ είμαι τέρμα συνεπής όλον αυτό τον καιρό, και είναι άδικο να μου συμπεριφέρεται έτσι.
sotirisl Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 On 14/09/2019 at 18:30, GREGORYMO said: Έκανα πρόσφατα ένα συμβόλαιο μίσθωσης και θέλω να το σπάσω. Γίνεται και ποια η τυχόν ρήτρα ? ΥΓ. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι είμαι ο ΕΚΜΙΣΘΩΤΗΣ. Φίλε καλό κουράγιο. Δυστυχώς στην χώρα που ζούμε, ακόμα και αν ο νοικάρης σου χρωστάει ενοίκια τρία χρόνια, έχει να πληρώσει κοινόχρηστα και νερό από την μέρα που μπήκε και σου έχει κάνει και το σπίτι λαμπόγυαλο, για να τον βγάλεις έξω από την περιουσία πρέπει να τραβιέσαι με δικηγόρους, με μηνύσεις, να τραβιέσαι στα δικαστήρια άσε που πρέπει να ξοδέψεις έσυ ένα σωρό χρήματα. Και φυσικά δεν θα δεις τα χρήματα σου ποτέ. Πόσο μάλλον εσύ που έκανες και ανανέωση και από ότι καταλαβαίνω ο ενοικιαστής σου είναι τυπικος... 1
primeragt Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Το συμβολαιο στο taxis εχει ισχυ 3 χρονια. Οσο και να χτυπιετε κατω αν εσυ καθε μηνα εισαι τυπικος προς αυτον δεν μπορει να κανει τιποτα μεχρι τη ληξη των 3 ετων. 1 λεπτό πριν, sotirisl είπε Φίλε καλό κουράγιο. Δυστυχώς στην χώρα που ζούμε, ακόμα και αν ο νοικάρης σου χρωστάει ενοίκια τρία χρόνια, έχει να πληρώσει κοινόχρηστα και νερό από την μέρα που μπήκε και σου έχει κάνει και το σπίτι λαμπόγυαλο, για να τον βγάλεις έξω από την περιουσία πρέπει να τραβιέσαι με δικηγόρους, με μηνύσεις, να τραβιέσαι στα δικαστήρια άσε που πρέπει να ξοδέψεις έσυ ένα σωρό χρήματα. Και φυσικά δεν θα δεις τα χρήματα σου ποτέ. Πόσο μάλλον εσύ που έκανες και ανανέωση και από ότι καταλαβαίνω ο ενοικιαστής σου είναι τυπικος... Αν σου χρωσταει λεφτα ή σε καθυστερει πλεον τον βγαζεις εξω σχετικα ευκολα σε πολυ ευλόγο χρονικο διαστημα.
sotirisl Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 3 minutes ago, primeragt said: Αν σου χρωσταει λεφτα ή σε καθυστερει πλεον τον βγαζεις εξω σχετικα ευκολα σε πολυ ευλόγο χρονικο διαστημα. Λογικό μου ακούγεται - για τον λόγο αυτό παιδευόμαστε και εμείς με δικηγόρους και δικαστήρια πάνω από ένα χρόνο τώρα να διώξουμε ένα στρατηγικό κακοπληρωτή που κάθε δεύτερη εβδομάδα ανεβάζει φωτογραφίες από νησιά, εκδρομές, ψώνια, αλλά κοινόχρηστα και νερό δεν πληρώνει και έχει κάνει το σπιτι λιμπα.
primeragt Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, sotirisl είπε Λογικό μου ακούγεται - για τον λόγο αυτό παιδευόμαστε και εμείς με δικηγόρους και δικαστήρια πάνω από ένα χρόνο τώρα να διώξουμε ένα στρατηγικό κακοπληρωτή που κάθε δεύτερη εβδομάδα ανεβάζει φωτογραφίες από νησιά, εκδρομές, ψώνια, αλλά κοινόχρηστα και νερό δεν πληρώνει και έχει κάνει το σπιτι λιμπα. Καλο κουραγιο, δεν ξερω τι ισχυει εκει καθως το μονο που ξερω απο γνωστο ειναι σε κακοπληρωτη ενοικιου που τον εβγαλε στο 4μηνο μεχρι να εξελιχθουν ολες οι διαδικασιες. Τωρα αν εσενα σου πληρωνει το νοικι και αφηνει τα αλλα δεν ξερω τι και αν εχουν προβλεψει. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, sotirisl είπε Φίλε καλό κουράγιο. Δυστυχώς στην χώρα που ζούμε, ακόμα και αν ο νοικάρης σου χρωστάει ενοίκια τρία χρόνια, έχει να πληρώσει κοινόχρηστα και νερό από την μέρα που μπήκε και σου έχει κάνει και το σπίτι λαμπόγυαλο, για να τον βγάλεις έξω από την περιουσία πρέπει να τραβιέσαι με δικηγόρους, με μηνύσεις, να τραβιέσαι στα δικαστήρια άσε που πρέπει να ξοδέψεις έσυ ένα σωρό χρήματα. Και φυσικά δεν θα δεις τα χρήματα σου ποτέ. Πόσο μάλλον εσύ που έκανες και ανανέωση και από ότι καταλαβαίνω ο ενοικιαστής σου είναι τυπικος... Άλλο πράγμα αν δεν σου πληρώνει ενοίκια και άλλο πράγμα να είναι συνεπής χωρίς να έχει λήξει το μισθωτήριο. Στην πρώτη περίπτωση βγαίνει ευκολότερα σε σχέση με παλαιότερες εποχές. 44 λεπτά πριν, sotirisl είπε Λογικό μου ακούγεται - για τον λόγο αυτό παιδευόμαστε και εμείς με δικηγόρους και δικαστήρια πάνω από ένα χρόνο τώρα να διώξουμε ένα στρατηγικό κακοπληρωτή που κάθε δεύτερη εβδομάδα ανεβάζει φωτογραφίες από νησιά, εκδρομές, ψώνια, αλλά κοινόχρηστα και νερό δεν πληρώνει και έχει κάνει το σπιτι λιμπα. Σε αυτή την περίπτωση πληρώνεις εσύ αυτά που δεν πλήρωσε και του κάνεις αγωγή, τα δικαστήρια θα αργήσουν...... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2019 από Βασίλης_29
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε Το οτι πληρωνει τα μισα δεν ειναι προφανές μεν, αλλα αφου παιρνει επιδομα ενοικιου, πληρωνει ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ. Η εικονική διαμονή της μητέρας του νοικαρη του συμφορουμιτη εμενα προσωπικά με ενοχλεί γιατί εισπράττει ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΏΝΩ ΕΓΩ. Η λογική ότι της θα δίνει το κράτος, άρα καλά κάνει και το ξεγελάει, με προσβάλει σαν φορολογούμενο. Εγω επίσης δεν συμβούλευσα κανένα να καταγγείλει πουθενά. Ανέλυσα τις επιλογές του. Τον ιδιοκτήτη δε τον αφορά από που προέρχονται τα λεφτά. Από δουλειά; Ληστεία; Επιδόματα; Κληρονομια; Βίζιτες; Ζητά ένα ποσό. Υπογράφει συμβόλαιο. Το λαμβάνει; Καλώς. Δε το λαμβάνει; Έξωση. Όπως καο ο ενοικιαστής. Του ζητάνε ένα ποσό. Μπορεί να το δώσει; Μένει. Δε μπορεί; Φεύγει. Δε του πέφτει λόγος τι κάνει τα λεφτά που παίρνει ο ιδιοκτήτης, ούτε αν νοικιάζει άλλα 30 διαμερίσματα, για να αποφασίσει αν και τι ποσό θα δώσει. 1 ώρα πριν, Gentoo85 είπε Έχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα, αλλά είμαι νοικιάρης. Νοικιάζω ένα σπίτι Χ ποσό και μου είπε ότι θα μου κάνει αύξηση σχεδόν 60%!! απ'τη νέα χρονιά. Το συμβόλαιο ξεκίνησε Δεκέμβρη του 18 και στο taxisnet δείχνει ότι λήγει δεκέμβρη του 19. Ισχύει η 3ετία σε αυτή την περίπτωση; Η θα πρέπει να συνάψω νέο συμβόλαιο με την τιμή που ζητάει; Αν δεν κάνω καμία ενέργεια, θα ανανεωθεί σιωπηρά και θα 'μαι καλυμμένος για άλλα 2 χρόνια στην ίδια τιμή; Δεν αναφέρεται κάποια ειδική ρήτρα. Επίσης δεν έχω υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, μόνο το δηλωμένο στο taxisnet έχω σαν συμβόλαιο. Αν είναι το πρώτο συμβόλαιο σε καλύπτει 3ετία. Εκτός αν γράφει οτι το ποσό ισχύει παράδειγμα για τον πρώτο χρόνο και από το δεύτερο χρόνο θα αυξηθεί αναφέροντας ποσό ή ποσοστό. Ρώτησε το λογιστή σου.
bluesattack Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παντως η υποθεση εχει ενδιαφερον απο νομικης και οχι μονο αποψης και μπορει να ανοιξει, ως δεδικασμενο, ανοιγει τον ασκο του αιολου , με συνεπειες που μας αφορουν ολους Αυριο ας πουμε μπορει να πουλησει καποιος μια καρτα γραφικων και αργοτερα να δεχθει ενα pm με υψηλοτερη προσφορα.Να μην ξερει το νομικο οπλοστασιο που εχει στα χερια του , ωστε να παρει πισω την καρτα και να την δωσει σε υψηλοτερη τιμη ? Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2019 από bluesattack 1
leonhonda Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Να κανω μια ερωτηση.Επειδη ειναι να νοικιασω ενα μικρο διαμερισμα σε κατι Γεωργιανους το συμβολαιο πρεπει να ειναι ντε και καλα 3ετες οπως διαβασα παραπανω?Δεν μπορω να το κανω ετησιο?Ρωταω γιατι φοβαμαι μην με πιστολιαζουν με τα νοικια και τους εχω φορτωθει 3 χρονια ετσι.
GREGORYMO Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, leonhonda είπε Να κανω μια ερωτηση.Επειδη ειναι να νοικιασω ενα μικρο διαμερισμα σε κατι Γεωργιανους το συμβολαιο πρεπει να ειναι ντε και καλα 3ετες οπως διαβασα παραπανω?Δεν μπορω να το κανω ετησιο?Ρωταω γιατι φοβαμαι μην με πιστολιαζουν με τα νοικια και τους εχω φορτωθει 3 χρονια ετσι. Αν δεν πληρώνουν τους βγάζεις, ΑΣΧΕΤΑ από την διάρκεια του συμβολαίου.
teddy71 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αν δεν πληρώνουν τους βγάζεις, ΑΣΧΕΤΑ από την διάρκεια του συμβολαίου. Ναι αλλά η έξωση θα πρέπει να γίνει μέσω της νομικής οδού όπου η διαδικασία περνει τουλάχιστον ένα δίμηνο τρίμηνο και με κόστος τουλάχιστον 500-600€. Φυσικά αν κάποιος δεν σε πληρώνει έχεις το δικαίωμα να το βγάλεις πριν την λήξη. 6 λεπτά πριν, vgeovai είπε Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, για ζητήματα που σας αφορούν άμεσα και σας φοβίζουν, γιατί ρωτάτε τον κάθε τυχάρπαστο στο internet και δεν απευθύνεστε σε δικηγόρο? Δεν είναι και κανένα ιδιαίτερο θέμα που απαιτεί εξειδίκευση. Με αυτό το σκεπτικό πάνω από τα μισά θέματα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Σε αυτό το θέμα τουλάχιστον υπάρχουν πολλα άτομα που μισθώνουν ακίνητα και υπάρχει εμπειρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις