Camal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, naimore είπε μα και παλι μπορει να στειλει, βαζω εγω οτι παντρευομαι με τον συναδελφο π.χ εδω διπλα, ποιος ελεγχει τι; αν δεν ειχα και σας τι θα κανα; εννοειται οτι ουτε εγω τα γουσταρω, εξου και κανω γαμο με 30 ατομα κι αντε γεια, αντε 35 μαξ Βρε ναι αλλά θα δώσεις και 12 ευρώ τη φορά και θα πρέπει να πας και από το χώρο τους.
yanpas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 22 ώρες πριν, BritGreek είπε Πανελλαδικής κυκλοφορίας είχαν πει σε εμάς. Δεν έχω ιδέα γιατί. Στο μυστηριο του γαμου θεωρητικα πρεπει ολοι οσοι γνωριζουν το ζευγαρι να θεωρουνται "ενημεροι" Υπαρχουν περιπτωσεις που το ζευγαρι "δεν πρεπει" να παντρευτει. Ειτε περιπτωσεις διγαμιας, ειτε αιμομιξιας , ειτε...ειτε...κλπ...κλπ.... Για τον λογο αυτον ο παπας κατα την διαρκεια του γαμου αναφερει σε καποιο σημειο οτι οποιος γνωριζει καποιον λογο για να μην παντρευτει το ζευγαρι, να τον αναφερει τωρα αλλιως να σιωπησει για παντα. Παλιοτερα στις μικρες κοινωνιες χτυπουσαν οι καμπανες και ετσι ολοι μαθαιναν για τον γαμο και αρα οποιος ηξερε κατι προλαβαινε να το ανακοινωσει. Πλεον στις μεγαλες κοινωνιες οι καμπανες δεν αρκουν, και ως δικλειδα ασφαλειας βγηκε ο κανονας της "αγγελιας" Ειτε διαβαζει καποιος εφημεριδα ειτε οχι, δεν εχει πλεον δικαιολογια να πει "εγω ηξερα κατι αλλα δεν με ενημερωσε κανεις για τον γαμο" Οταν ενας νομος ανακοινωθει απο την εφημεριδα της κυβερνησης θεωρειτε οτι ειναι γνωστος και δεν εχεις δικαιολογια να μην τον ξερεις. Ακριβως με την ιδια λογικη ,αν ο γαμος γνωστοποιηθηκε σε εφημεριδα πανελλαδικης κυκλοφοριας ,δεν εχεις δικαιολογια να μην ξερεις. ισως σε μερικα χρονια να απαιτουν αναρτηση στο facebook Μια απο τις πολλες δικλειδες ασφαλειας ειναι λοιπον που ισως αποτρεψει/δυσκολεψει/πιασει μια μικρη μεριδα ατομων που δεν πρεπει να παντρευτουν. Πρακτικα η πιθανοτητα ειναι πολυ μικρη διοτι ελαχιστοι κοιτανε τις αγγελιες αυτες. Καλυτερα ομως να υπαρχει εστω και μια μικρη πιθανοτητα ,απο το τιποτα. 1
k_w_t Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 53 λεπτά πριν, Skerzos είπε Ήταν εξαιρετικό & οικονομικό το χαρτζιλίκωμα που τσέπωσε ε? Μπα 20€ πηρε .... Και αλλα 50€ επειδη δεν θα γινοταν στην ενορια αλλα σε εκκλησακι... 33 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Φυσικά και είναι μυλος, μπορώ να παντρευτώ αν θέλω σε 24 ώρες σε 2 διαφορετικές χώρες Πλεον ειναι δυσκολο και αυτο. Η αδεια γαμου θελει μεταφραση ληξιαρχειου με σφραγιδα Χαγης. Η αληθεια ειναι οτι μπορεις να κανεις οσους γαμους θες μεσα σε 30 μερες και να μην τους δηλωσεις σε κανενα ληξιαρχειο... 😕. Οπως το αλλο κουφο που για να παντρευτουν πχ 2 αδερφια με 2 γυναικες που ειναι και αυτες αδερφες πρεπει το μυστηριο να γινει ταυτοχρονα....
bluesattack Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 43 λεπτά πριν, Skerzos είπε Της προετοιμασίας του πρώτου παιδιού. Σωστο.Μπορει η αγγελια να μπει και σφηνα σαν διαφημιση στο dvd Eιχα δει παλια , πριν 15 χρονια δηλαδη που αγοραζα εφημεριδες, αγγελιες...και ελεγα τι ψωνια ειναι αυτα .Που να ηξερα οτι ειναι γραφειοκρατικο το θεμα , οτι στηριζει την γραφειοκρατια του δημοσιου και τις εισπραξεις της υγιους επιχειρηματικοτητας 😂 1
tsioulak Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 39 λεπτά πριν, yanpas είπε Για τον λογο αυτον ο παπας κατα την διαρκεια του γαμου αναφερει σε καποιο σημειο οτι οποιος γνωριζει καποιον λογο για να μην παντρευτει το ζευγαρι, να τον αναφερει τωρα αλλιως να σιωπησει για παντα. Αυτό φυσικά και δεν συμβαίνει στους ορθόδοξου γάμους (και είμαι αρκετά σίγουρος οτι ουτε στους καθολικους συμβαινει). 1
polaki Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 30 λεπτά πριν, k_w_t είπε Οπως το αλλο κουφο που για να παντρευτουν πχ 2 αδερφια με 2 γυναικες που ειναι και αυτες αδερφες πρεπει το μυστηριο να γινει ταυτοχρονα.... Αυτό πώς το δικαιολογούν? Δηλαδή αν ο αδερφός μου παντρευτεί το Σάββατο, και εγώ στο γάμο δω την αδερφή της και μου γυαλίσει το μάτι και παιχτεί το κονέ... τί θα γίνει σε 2 χρόνια που εμείς θα θέλουμε να παντρευτούμε?
AristidisZ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 33 λεπτά πριν, polaki είπε Αυτό πώς το δικαιολογούν? Δηλαδή αν ο αδερφός μου παντρευτεί το Σάββατο, και εγώ στο γάμο δω την αδερφή της και μου γυαλίσει το μάτι και παιχτεί το κονέ... τί θα γίνει σε 2 χρόνια που εμείς θα θέλουμε να παντρευτούμε? Θα χωρίσει ο αδερφός σου για να ξαναπαντρευτεί
k_w_t Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 41 λεπτά πριν, polaki είπε Αυτό πώς το δικαιολογούν? Δηλαδή αν ο αδερφός μου παντρευτεί το Σάββατο, και εγώ στο γάμο δω την αδερφή της και μου γυαλίσει το μάτι και παιχτεί το κονέ... τί θα γίνει σε 2 χρόνια που εμείς θα θέλουμε να παντρευτούμε? Θα κανεις πολιτικο.... 1
taris Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 23/9/2019 στις 3:42 ΜΜ, Panagiotis 05 είπε ναι για να εκδοθούν οι άδειες γάμου. παλιό κατάλοιπο το οποίο το κάνανε για να περιορίσουν φαινόμενα διγαμίας. αν κάποιος ήταν ήδη παντρεμένος τον έπιαναν οι γνωστοί του από τις εφημερίδες. Εντωμεταξύ αν σήμερα είχε το παραμικρό νόημα κάτι τέτοιο, μπορούσε να εξυπηρετηθεί από ενα δημοσιο "registry" στο ιντερνετ. Αλλά μας ξέμεινε σαν υποχρεωτικό χαράτσι υπέρ εφημερίδων. 3 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε Ωραία Επί ευκαιρίας, τι πρέπει να κάνω από ΤΩΡΑ έτσι ώστε όταν θα έρθει η ώρα μου αύριο μεθαύριο να μην μπορώ να παω σε εκκλησία. Δεν παίρνω ούτε απ' έξω, όταν θα έρθει η ώρα θέλω να έχω αρκετά πατήματα για να μην παντρευτώ σε εκκλησία. Να βρεις μια κοπέλα που να έχει τις ίδιες απόψεις (στην περίπτωσή σου, να μην είναι θρησκευόμενη δηλαδή). Αλλιώς ό,τι και να κάνεις "από τώρα", απλά θα σου ζητήσει να το... ξεκάνεις. "Διέγραψες θρήσκευμα από το ληξιαρχείο; Ξαναβαφτίσου." 😁 Δεν υπάρχουν "πατήματα" για να μην πας σε εκκλησία όταν παντρεύεσαι μια γυναίκα για την οποία είναι σημαντική η εκκλησία, την στιγμή που για σένα είναι απωθητική. Κι εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει και μέλλον στο γάμο. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από taris 2
polaki Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, k_w_t είπε Θα κανεις πολιτικο.... No problem από μένα προσωπικά, αλλά όντως είναι η μόνη λύση? Λίγο ακραίο μου φαίνεται...
ier506 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ που παντρεύτηκα πρόσφατα πάντως ούτε που μου ζήτησαν ποτέ το απόκομμα της εφημερίδας...
dr_frozenarm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 23/9/2019 στις 8:26 ΠΜ, Panagiotis 05 είπε https://www.publees.com/?types=130&gclid=EAIaIQobChMI653oj_jm5AIVy-WaCh3xiAI6EAAYASAAEgInqvD_BwE βρες την φθηνότερη πανελλαδική και στείλε. με ένα 15€ καθάρισες. Και εμείς αυτή την υπηρεσια χρησιμοποιήσαμε οταν κάναμε το γάμο πριν 2+ χρόνια. Διάλεξε την φθηνότερη πανελλαδική να μην έχεις κανένα θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα