*nenya* Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Ε το ίδιο λέμε όλοι. Είναι σαν να 'λήγουν'. Μια χαρά λογική υπάρχει από πίσω όταν κάποιος ζητάει να έχεις πρόσφατο C2. (Απλά στην Ελλάδα δεν πα να το'χεις και προπολεμικό, θα στο δεχτούν :P)
Speculoos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Όντως υπάρχει περίπτωση εργοδότης στο εξωτερικό να ζητήσει πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ή είναι λίγο πολύ urban legend; Μιλάμε για περιπτώσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και όχι σε κάποιον διεθνή/κρατικό οργανισμό του εξωτερικού.
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Speculoos είπε Όντως υπάρχει περίπτωση εργοδότης στο εξωτερικό να ζητήσει πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ή είναι λίγο πολύ urban legend; Μιλάμε για περιπτώσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και όχι σε κάποιον διεθνή/κρατικό οργανισμό του εξωτερικού. Μπορεί να στο ζητήσει πριν δεχτεί να σε περάσει απο συνέντευξη ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα χάσει τον χρόνο του απο κάποιον που νομίζει ότι ξέρει να μιλάει. 1 1
Speculoos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μπορεί να στο ζητήσει πριν δεχτεί να σε περάσει απο συνέντευξη ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα χάσει τον χρόνο του απο κάποιον που νομίζει ότι ξέρει να μιλάει. Δεν έχω καθόλου εμπειρία από το θέμα αυτό, θεώρησα ότι ο x ιδιώτης εργοδότης θα καταλάβει το επίπεδο αγγλικών του υποψηφίου από το resume και τη συνέντευξη είτε ο υποψήφιος έχει πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είτε όχι.
snow22 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μίλησα με αυτή από την γραμματεία και μου είπε ότι δεν λήγουν αυτό που θα δώσω εγώ απλά όταν την ρώτησα για την χρήσιμοθηρικη ιδιότητα και αυτή δεν μου είπε τίποτα σπουδαίο Απλά σκέφτομαι να χάσω τόσο χρόνο,διάβασμα,1000συν ευρώ ενώ ξέρω να μιλάω επαρκή καλά την γλώσσα σε συνεννόησιμο βαθμό δεν ξέρω αν υπάρχει σημαντικό νόημα σε αυτό που παω να κάνω Σκέφτομαι η αλήθεια είναι ότι μια ζωή οι δικοί μου δίνουν λεφτά,λεφτά για ιδιαίτερα,τώρα για το σπίτι που είμαι φοιτητής κλπ,λέω να δωσουν πάλλι αλλά τόσα λεφτά συν την προσπαθεία μου χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικο νόημα πιος ο λόγος...
obby Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Για σπουδές είχα δώσει το TOEFL, το IELTS είναι αντίστοιχο και νομίζω γίνεται δεκτό και στο δημόσιο. Δε χρειάζεται να κάνεις μαθήματα αν ξέρεις, απλά προετοιμάσου μόνος σου μια δυο βδομάδες πριν την εξέταση (το listening και το speaking είναι οι αδυναμίες όλων). Δεν είναι τίποτα τρομερό και ούτε παίζει κάποιο τεράστιο ρόλο, σε πολλές δουλειές ακόμα και σε Ελλάδα σου ζητάνε βιογραφικό και cover letter στα αγγλικά. Αν ξέρεις, μπορείς να το κάνεις να φανεί χωρίς χαρτί αλλά αν υπάρχει ακόμα καλύτερα. ΥΓ. Proficiency δίνανε πριν καμιά εικοσαετία.
*nenya* Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 10 hours ago, obby said: ΥΓ. Proficiency δίνανε πριν καμιά εικοσαετία. Απλά δεν το λέμε 'proficiency' πια, λέμε 'επίπεδο C2', that's all. Και υπάρχουν διάφορες πιστοποιήσεις για C2 που δεν υπήρχαν παλιά.
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, snow22 είπε Απλά σκέφτομαι να χάσω τόσο χρόνο,διάβασμα,1000συν ευρώ ενώ ξέρω να μιλάω επαρκή καλά την γλώσσα σε συνεννόησιμο βαθμό δεν ξέρω αν υπάρχει σημαντικό νόημα σε αυτό που παω να κάνω To CPE σου δίνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να μιλάς "επαρκή" καλά τη γλώσσα Επίσης να ξέρεις ότι τα ξένα κείμενα (πολλώ δε μάλλον σε φόρα, εκεί γίνεται το έλα να δεις) βρίθουν συντακτικών / γραμματικών λαθών, απλά τα περνάμε στο ντούκου Αν βάλεις ένα καθηγητή αγγλικών να διορθώσει ένα τέτοιο κείμενο θα σου βρει πάρα πολλά λάθη Γενικά η ΄όλη φάση είναι όπως πολλά άλλα πράγματα στη ζωή, που τα μαθαίνουμε μόνοι μας και νομίζουμε ότι τα ξέρουμε Π.χ. ο αυτοδίδακτος οργανοπαίχτης νομίζει ότι ξέρει, αλλά αν του δείξει κάποιος που είναι εκπαιδευτής θα καταλάβει ότι παπάκια ξέρει, και είναι σίγουρο ότι πολλά πράγματα τα έκανε λάθος μέχρι τώρα Φυσικά σε επίπεδο business, είναι πολύ πιθανόν να σου συγχωρούνται τέτοιας φύσης λάθη (εννοώ στην γραμματική και στην σύνταξη), πιθανόν επειδή αυτός που σε διαβάζει είτε δε ξέρει τόσο καλά αγγλικά, είτε δεν τον νοιάζει
DrLo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 24/9/2019 στις 11:05 ΜΜ, snow22 είπε Καλησπέρα σήμερα πήγα σε ένα φροντιστήριο αγγλικών και πάρακολουθησα μάθημα proficiency γενικά έχω μεγάλη εξοικείωση με την γλώσσα καθώς δουλεύω σε ξενοδοχείο βλέπω σειρες κλπ το μάθημα μου φάνηκε πολύ εύκολο και σκεφτόμουν άμα έπερνα κάποια βιβλία και με πρόσωπικο διάβασμα άμα μπορώ να πάρω το πτυχίο,τι λέτε είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Ένα πράγμα είναι να μπορείς να μιλάς / καταλαβαίνεις αγγλικά ευκολα. Ένα άλλο πράγμα είναι να περάσεις κάποιες συγκεκριμένες εξετάσεις. Το 1ο το κάνεις πολύ έυκολα μόνος σου. Το 2ο, θέλει λίγο περισσότερο προσοχή. Μπορείς να το κάνεις μόνος σου αλλά θέλει να το αντιμετωπίσεις ως αυτό που είναι. Το να βελετιωθείς στα σημεία στα οποία στηρίζεται το να περνάς τις εξετάσεις. Από το φροντιστήριο ή το βιβλίο δε θα περιμένεις να σου "μάθουν αγγλικά" αλλά να βελτιώσεις τα συγκεκριμένα σημεία. Συμπέρασμα: ναι είναι εφικτό, αλλά θέλει σοβάρή αντιμετώπιση. Το να κάθεσαι να βλέπεις sitcoms χωρις υποτιτλους βοηθάει στην εξοικιωσή σου με τη γλώσσα αλλά δεν είναι practice για εξετάσεις. 1
james01gr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ανάλογα τι θες να κάνεις. υπάρχουν πολλές πιστοποιήσεις πλέον που όλες ανήκουν στο επίπεδο C2 άριστη γνώση. παλιά υπήρχαν μόνο 2, cambridge & michigan, και μετά προστέθηκε και το κρατικό. αλλά πλέον δεν έχεις λόγο να πας στην κρεμάλα (cambridge) για να πάρεις το ίδιο επίπεδο. ειδικά στο δημόσιο μετράνε το ίδιο όλα. εκτός και εάν μπορείς να το πάρεις ή έχεις ψώνιο ή κάποιον άλλο συγκεκριμένο λόγο. στον ιδιωτικό τομέα όμως εάν ο recruiter είναι λίγο ψαγμένος, σίγουρα θα δώσει προτεραιότητα σε αυτόν που έχει το cambridge. γιατί για να πάρεις το cambridge, σημαίνει πως ξέρεις πάρα πολύ καλά αγγλικά. για τα καινούργια πιστοποιητικά δεν το εγγυώμαι. το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά την γνώμη μου, είναι να πας σε μια σχολή, να συζητήσεις για ποιο να δώσεις και να κάνεις κάποια τεστ. ανάλογα με τα τεστ, θα χρειαστείς και τα ανάλογα μαθήματα. θα ξοδέψεις πολύ λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο από το να ψάχνεις για κάθε πτυχίο past papers, διαδικασίες κτλ. εάν είσαι σε καλό επίπεδο θα κάνεις μαθήματα κανά μήνα πριν δώσεις και τέλος. πχ να γράψεις έκθεση, που κάποιες φορές μπορεί να είναι επίσημο γράμμα δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύεις... Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από james01gr
tasanton Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Για να μην τρελαθούμε τελείως, μερικά σχόλια: 1. CPE (Cambridge) >>>> ECPE (Michigan), καμία σχέση θα έλεγα διότι έχουν διαφορετικό προσανατολισμό. Αν νομίζεις ότι το' χεις, δώσε CPE. 2. Παλιά τουλάχιστον, στην εξέταση υπήρχε ένα σημαντικό κομμάτι έκφρασης/έκθεσης αλλά και κατανόησης λογοτεχνικού κειμένου. Το να βλέπεις σειρές δεν υποκαθιστά ούτε το διάβασμα, ούτε σε κάνει αυτόματα μάστορα στην γραπτή έκφραση. θα χρειαστείς προετοιμασία. 3. Οκ είμαι προφανώς μεγαλύτερος στην ηλικία και τα βλέπω αλλιώς: γιατί τόση ανάλυση για τη "χρησιμότητα", αν λήγει ή αν σου χρειαστεί στο δημόσιο; Για σένα το κάνεις πρωτίστως. Και βεβαίως κοστίζει.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ θα δώσω το ecpe.Οκ δεν έχει σχέση με το αντίστοιχο του Cambridge αλλά θέλει διάβασμα ειδικά στο λεξιλόγιο.
logistoulis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 28 λεπτά πριν, tasanton είπε 2. Παλιά τουλάχιστον, στην εξέταση υπήρχε ένα σημαντικό κομμάτι έκφρασης/έκθεσης αλλά και κατανόησης λογοτεχνικού κειμένου. Το να βλέπεις σειρές δεν υποκαθιστά ούτε το διάβασμα, ούτε σε κάνει αυτόματα μάστορα στην γραπτή έκφραση. θα χρειαστείς προετοιμασία. ένας από τους καλύτερους μαθητές που είχαμε στο φροντιστήριο, ο οποίος έκανε βόλτα στο proficiency και ειδικά εκθέσεις ζωγράφιζε (μας τις διάβαζε η δασκάλα στην τάξη για παραδειγματισμό), είχε μάθει αγγλικά παίζοντας rpg...
*nenya* Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 11 minutes ago, logistoulis said: ένας από τους καλύτερους μαθητές που είχαμε στο φροντιστήριο, ο οποίος έκανε βόλτα στο proficiency και ειδικά εκθέσεις ζωγράφιζε (μας τις διάβαζε η δασκάλα στην τάξη για παραδειγματισμό), είχε μάθει αγγλικά παίζοντας rpg... Αχ και νά'ξερες πόσες φορές έχω πει σε γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν rpg & adventure games...πραγματικά, τέτοια games βοηθάνε πάρα πολύ στην διάνθιση του λεξιλογίου και όχι μόνο (problem-solving skills, perseverance, cooperation, thinking outside the box είναι πράγματα που χρειάζονται γενικά στη ζωή τους και παράλληλα τα βοηθάνε και στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας). Όποιος θέλει πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΕΙ μια ξένη γλώσσα δεν μένει μόνο στα coursebooks & στα test books αλλά ψάχνεται και σε άλλα επίπεδα (+βουτιά στον κόσμο της λογοτεχνίας βοηθάει επίσης). 2
logistoulis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, *nenya* είπε Αχ και νά'ξερες πόσες φορές έχω πει σε γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν rpg & adventure games...πραγματικά, τέτοια games βοηθάνε πάρα πολύ στην διάνθιση του λεξιλογίου και όχι μόνο (problem-solving skills, perseverance, cooperation, thinking outside the box είναι πράγματα που χρειάζονται γενικά στη ζωή τους και παράλληλα τα βοηθάνε και στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας). Όποιος θέλει πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΕΙ μια ξένη γλώσσα δεν μένει μόνο στα coursebooks & στα test books αλλά ψάχνεται και σε άλλα επίπεδα (+βουτιά στον κόσμο της λογοτεχνίας βοηθάει επίσης). ε ναι.. εγώ πάω μια μέρα στο μάθημα και ποιο είναι το αντίθετο του transparent , λέω opaque με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια, λέει που τη ξέρεις αυτή τη λέξη; από το μενού του red alert της απαντάω (το 1996 όλα αυτά ) Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα