zx1234r Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 50 λεπτά πριν, .:Cabal:. είπε TS ή δεν μας λες όλη την αλήθεια ή κάποιος όντως παίρνει την κάρτα σου και εσύ νομίζεις πως δεν έχει συμβεί. Μας λες ότι έχεις two-factor authentication στο gmail σου που σημαίνει πως δεν υπάρχει τρόπος να μπει κάποιος. Το ότι κάποιος έκανε απόπειρα για hacking δεν σημαίνει ότι έκανε και hacking. Μας λες ότι έχεις two-factor authentication και στην τράπεζα σου για επιβεβαίωση συναλλαγών άρα δεν μπορεί κάποιος να τις εξουσιοδοτήσει παρά μόνο αν γνωρίζει το extra pin η το cvv ανάλογα με την τράπεζα σου. Μας λες δεν έχεις μπει από κοινόχρηστο PC, και πως δεν έχεις μπει σε κάποιο «περίεργο» site με τα στοιχεία της κάρτας σου (που θα μπορούσε να έχει παραβιαστεί η βάση του και να γίνουν leak τα δεδομένα σου) Με τις δικλείδες ασφαλείας που έχεις ο μόνος τρόπος για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να έχεις κάποιο κακόβουλο υλικό στον υπολογιστή σου και να μην έχεις πάρει χαμπάρι (keylogger, trojan etc) και μην μου πεις έχω antivirus είναι συνέχεια updated κτλ κτλ. Δεν παίζει ρόλο πάντα αυτό. Διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος τεχνικά να έχει γίνει κάτι τέτοιο και στο εγγυώμαι αυτό γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον συμφορουμιτη. Δεν είναι εύκολο να σε χακεψουν αν είσαι τόσο προσεκτικός όσο λες. Το μοναδικό που μπορεί να γίνει σε σένα είναι sim swapping και έτσι θα μπορούσαν εύκολα να τα κάνουν όλα αυτά που λέμε. Να σε έβαλαν τέτοιο στόχο πια για 200€ και σε αγορά υπηρεσίας? 1
chrisgewrgi Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Μισό φίλε.τσεκαρες τα λεφτά σου και λειπουν; η σου ήρθε μέιλ και καλά από I tunes ότι χρεώθηκες 200 ευρώ για την τάδε αγορά, και αν θες να το ακυρωσεις να πατησεις στο σύνδεσμο.. να ξέρεις στέλνουν fake I tunes αγορές,από κάτω σου λένε να την ακυρώσεις και αν πατήσεις σου λέει να βάλεις τα στοιχεία της κάρτας σου για να ακυρώσεις την αγορά.δηλαδη οποίο ψαράκι τσιμπησει και μοιράσει τα στοιχεία της κάρτας του. 2
constandinos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, zx1234r είπε Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον συμφορουμιτη. Δεν είναι εύκολο να σε χακεψουν αν είσαι τόσο προσεκτικός όσο λες. Το μοναδικό που μπορεί να γίνει σε σένα είναι sim swapping και έτσι θα μπορούσαν εύκολα να τα κάνουν όλα αυτά που λέμε. Να σε έβαλαν τέτοιο στόχο πια για 200€ και σε αγορά υπηρεσίας? Το sim swapping δεν προϋποθέτει φυσική πρόσβαση στην συσκευή/sim; Δεν θα φαινοταν στον πάροχο, σαν 2 ίδια νούμερα ενεργά την ίδια στιγμή;
chrisgewrgi Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πιστευω fake mail Σου ήρθε και τα λεφτά σου δεν τα έχει πειράξει κανείς. Και τώρα να ξέρετε έρχεται και fake Μέιλ από PayPal.εχεις κάνει αγορά τάδε λεφτά και αν θες την ακυρώσεις πατα από κατω Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2019 από chrisgewrgi 5 1
Alex2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε Πιστευω fake mail Σου ήρθε και τα λεφτά σου δεν τα έχει πειράξει κανείς. Και τώρα να ξέρετε έρχεται και fake Μέιλ από PayPal.εχεις κάνει αγορά τάδε λεφτά και αν θες την ακυρώσεις πατα από κατω Η χρήσιμη πληροφορία του μήνα Να είσαι καλά. Ευχαριστώ 1
tsofras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Αν ο TS έχει πάει στην αστυνομία και στην τράπεζα θα έβλεπαν ότι έχει δώσει ο συγκεκριμένος την έγκριση από fake email φαντάζομαι, εκτός από key logger δεν φαντάζομαι και εγώ πως αλλιώς θα μπορούσε να έχει γίνει σύμφωνα με αυτά που αναφέρει για την ασφάλεια
Black Demis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 1 ερώτηση που κανείς δεν ρωτισε όπως κατάλαβα εχεις webbanking εκει φαίνονται όλες αγορές και κινήσεις αυτά τα 200 ευρώ σου γράφει που πήγαν? αν έγινε μεταφορά σε λογαριασμό αν έγινε αγορά αν έγινε αγορά απο που κλπ το ποιο κουλό πάντως είναι οτι πήραν 200 ευρώ και δεν πήραν αλλο εκει καπου σκάλωσα εφόσον εχεις 2 factor authentication δυο τρόποι υαπρχουν να σου κλεξουν λεφτα 1, να χωουν στο pc σου keyloger κλπ και ταυτόχρονα να γίνει sim clone δλδ να κοινοποιήσουν την sim σου ωστε να τους έρθει μήνυμα για 2 factor 2. να βάλουν το πιστόλι το κεφαλι σου (θα το θυμώσουν πιστεύω :p) πάντως και στης 2 περιπτώσεις δεν θα σου τραβούσαν 200 ευρω
nikopoup Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Ο ts είπε ότι είδε την χρέωση στο ebanking. Δηλαδή έκανε και λογαριασμού itunes για να σε χρεώσει. Περίεργο μου φαίνεται να μπήκε σε τόσο κόπο για 200 ευρώ. Τώρα αν πιάσουμε το σενάριο ότι έκανες log από ένα δίκτυο εκτός σπιτιού και δέχτηκες επίθεση από man in the middle τι να πω.
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Για να έγινε συναλλαγή μέσω ebanking, σε εμένα στέλνουν μήνυμα στο κινητό με μοναδικό κωδικό για την έγκριση της συναλλαγής. λογικά αυτό πρέπει να συμβαίνει και στα υπόλοιπα συστήματα. Αν έγινε κάτι με πιστωτικές και άλλες κάρτες δεν το γνωρίζω. Για να σου έκλεψαν κωδικό από το gmail, εικάζω οτι σου έκαναν hacking στον υπολογιστή και ψάρεψαν στοιχεία από εκεί ή έγινε κάτι με phising. Περί hacking ο λόγος. Είχα ξαναγράψει παλαιότερα εδώ μια ιστορία που είχα περάσει πριν 9 χρόνια. Μου έκλεψαν δύο φορές από τον υπολογιστή μου τα πάντα ενώ τον είχα ανοιχτό και έμπαινα irc, έβρισκαν το ΙΡ μου από εκεί. Στον υπολογιστή είχα βάλει οτι υπήρχε και δεν υπήρχε από security/protection software. Οι χακεράδες πιθανότατα μου είχανε χώσει ένα rootkit το οποίο αναπαρήγαγε κάθε τρεις και λίγο έναν ιό, το antivirus έβρισκε τον ιό τον οποίο και διέγραφε συνεχώς αλλά αυτός επανεμφανιζόταν μετά από κάποια λεπτά, τελικά πάλευα με scan και κόλλαγε το σύμπαν αφού το antivirus δούλευε συνεχώς για να εντοπίζει τα ίδια και τα ίδια ενώ οι άλλοι έκαναν την δουλειά τους ανενόχλητοι. Ο ιός ήταν ένα trojan, οι χακεράδες μου έκλεψαν τα πάντα των πάντων, είχανε βάλει keylogger και άλλαξαν κωδικούς από παντού, έκαναν μεταφορά όλων των δεδομένων μου. Για ένα βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ καθόλου και η πίεση μου είχε πάει στο 50 από την πιθανή ζημιά που θα μπορούσα να πάθω, ευτυχώς που εκείνες τις εποχές δεν είχα ούτε web banking ούτε taxisnet. Τελικά την επόμενη μέρα μου έστειλαν τους κωδικούς τα ανέκτησα όλα, μου έδωσαν εξηγήσεις, αν και κανονικά έπρεπε να τους κάνω μήνυση. Αυτό που μου είχανε πει οι περισσότεροι τότε αλλά και αργότερα ήταν οτι υπήρχε ανοιχτό κάποιο πρόγραμμα p2p εν αγνοία μου, αλλά εγώ δεν είχα εντοπίσει κάτι τέτοιο όσους ελέγχους και να έκανα.
Black Demis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, nikopoup είπε Ο ts είπε ότι είδε την χρέωση στο ebanking. Δηλαδή έκανε και λογαριασμού itunes για να σε χρεώσει. Περίεργο μου φαίνεται να μπήκε σε τόσο κόπο για 200 ευρώ. Τώρα αν πιάσουμε το σενάριο ότι έκανες log από ένα δίκτυο εκτός σπιτιού και δέχτηκες επίθεση από man in the middle τι να πω. κουλο τελείως κάθε κίνηση στην apple καταγράφεται απο όπιο Imei έγινε ολαααααα είναι παντελώς ηλίθιο έως και τρελλο να τον χρεώσεις καποιος στο itunes αν γίνει επικοινωνία με την apple θα μάθει μια χαρά ποιος τον χρέωσε
nikopoup Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Ακόμα και να είχε αποθηκευμένες κάρτες στο pc σε κάθε συναλλαγή ζητάει τον cvc για να κάνεις την συναλλαγή. Επομένως πρέπει να ξέρει και τον cvc. @Black Demis μπορεί να έκανε ένα account σε pc που δεν έχει imei. Είχα διαβάσει πριν κάνα μήνα ότι η visa ειχε κάποιο θέμα με την ασφάλεια της αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες
Black Demis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, nikopoup είπε Ακόμα και να είχε αποθηκευμένες κάρτες στο pc σε κάθε συναλλαγή ζητάει τον cvc για να κάνεις την συναλλαγή. Επομένως πρέπει να ξέρει και τον cvc. @Black Demis μπορεί να έκανε ένα account σε pc που δεν έχει imei. Είχα διαβάσει πριν κάνα μήνα ότι η visa ειχε κάποιο θέμα με την ασφάλεια της αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες ναι αλλα να παρει τι αν το πηρεμε fake acoount απλα δεν μου κολαει καθολου
Racerr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 λοιπον επειδη κι εγω ασχολουμαι πριν καμια εβδομαδα εκαν format τον υπολογιστη και δεν εχω βαλει τπτ το περιεργο μεσα τα ελεγχω ολα καθε μου κινηση στο κινητο περα απο την παραβιαση του mail δεν ηρθε κατι περι τραπεζας ο ειδικος που μιλησα στην εθνικη μου ειπε οτι εχει συμβει και σε αλλους οριστε δειτε εδω https://support.apple.com/el-gr/HT201382 μη με ρωτατε πως το εκανε σπαω το κεφαλι μου και εχω ηδη σκεφτει ολα αυτα εχετε γραψει δεν εχει γινει κατι απο αυτα 2
zananiro Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Λογικά έγινε διαρροή των στοιχείων της κάρτας από τις online πληρωμές που κάνεις για Xbox και wind.
garfield39gr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η χρεωση ειναι απο τοκεν σε παιχνιδι ενα αυτο δευτερον παρε Δευτερα πρωι τηλ στο customer service apple και θα στα γυρισουν σε δυο με τρεις μερες γινεται αυτο αυτο συχνα αν εχεις συνδεσει παιχνιδια στο κινητο απο FB η απλα παιχνιδια δεν θελω να σκεφτω πονηρα για σενα βεβαια οτι αγορασες τοκεν και ψαχνεις τροπο να παρεις τα λεφτα πισω Ελλάδα 021 0300 9960 (τοπικός αριθμός) 00800 4414 5417 Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από garfield39gr 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα