Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Spoiler

Κληρονόμησα ένα διαμέρισμα στην επαρχία. Διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει σωστή οικονομική διαχείριση δηλαδή: Η πολυκατοικία χρωστάει 750 ευρώ στη ΔΕΗ και αντί να πληρωθεί που ήρθε χαρτί από εισπρακτική, προτίμησαν να βάψουν την πολυκατοικία.Το νερό των διαμερισμάτων μπαίνει μέσα στα κοινόχρηστα. Η πολυκατοικία έχει 3 παροχές νερού (1 πριν που υπήρχε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του οικοπέδου και άλλες 2 παροχές που μπήκαν όταν χτίστηκε) Η πολυκατοικία έχει 30 διαμερίσματα, 4 μαγαζιά καθαριστήριο, ιατρείο, mini market, μαγαζί με ρούχα. Ο δήμος μετράει τι έχει καταναλώσει η πολυκατοικία με βάση τις παροχές και δεν αναγνωρίζει τους μετρητές που τοποθετήθηκαν μετά. Ωστόσο ο κατασκευαστής τοποθέτησε μετρητές για κάθε διαμέρισμα και μαγαζί άλλα οι μετρητές μερικοί χάλασαν ή δεν μετράνε σωστά ώστε η πολυκατοικία να πάρει την απόφαση να χρεώνει στα διαμερίσματα με τον εξής ασύμφορο τρόπο: 1η + 2η +3η παροχή και έτσι βγαίνει 30 ευρώ περίπου πάγιο ανά διαμέρισμα + 25ευρώ το άτομο που μένει μέσα στα διαμερίσματα. Τα καταστήματα χρεώνονται μόνο 25ευρώ (το καθαριστήριο που καταναλώνει πολλά cm3 νερού πληρώνει το πάγιο 25 ευρώ!!!) Όταν πήγα στο δήμο μου είπαν ότι μετράμε τον μετρητή της παροχής! Αν μπουν μετρητές από τον δήμο για τα διαμερισματα θα μετράνε απο κει. Το κόστος 1000 ευρώ!. Συγγνώμη για το κατεβατό

Πως θα πείσω να μπει γραφείο διαχείρισης? Τι θα κάνατε στην θέση μου?

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Ιδιαίτερα μπλεγμένη υπόθεση. Αν δεν έχεις σκοπό να μείνεις εκεί, πουλα το και αγόρασε κάπου αλλού.

1.Το σπίτι το κληρονόμησα πριν 5μήνες. Το επισκεύασα και αλλάξα το όνομα του ρεύματος σε εμένα και έκοψα το τηλέφωνο αλλά δεν μένω το έχω κενό. 2.Δεν έχω σκοπό να το πουλήσω

3. Έχω σκοπό να μείνω σε κάποια χρόνια 

Δημοσ.

Το γραφείο διαχείρισης δεν πρόκειται να λύσει τέτοιου είδους προβλήματα, παρα μόνο να διαιωνίσει την κατάσταση (ΑΝ αναλάβει κιόλας). Αν δεν πληρώνεται, θα σας τραβήξει και μια αγωγή και θα τρέχετε και για αυτό.

Αν υπάρχει σύσταση οριζόντιας και κανονισμός, θα συμβουλευτείς δικηγόρο για το πώς θα απαιτήσεις την εφαρμογή του κανονισμού και της ισχύουσας νομοθεσίας. Αν δεν υπάρχει κανονισμός ή υπάρχει και προβλέπει αυτό το χάος, δεν μπορείς να σωθείς με κανένα τρόπο παρά μόνο αν το πουλήσεις και πάρεις κάτι άλλο οργανωμένο από την αρχή πιο σωστά.

Δημοσ.

Καλείς έναν υδραυλικό και σου περνά σωλήνα από την κεντρική σου έως έξω που βρίσκονται οι μετρητές.Κάνεις αίτηση στον δήμο για να σε συνδέσουν με νέο δικό σου μετρητή και έτσι αποδεσμεύεσαι από τους υπόλοιπους.Όσο για το ρεύμα,εκεί πρέπει να πλερώ γιατί κάποια στιγμή θα σας το κόψουν και δεν θα έχετε κοινόχρηστο (στο τέλος θα αναγκαστείτε,να το πληρώσετε και αυτό,αν σας ενδιαφέρει).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, dimpa16 είπε

Καλείς έναν υδραυλικό και σου περνά σωλήνα από την κεντρική σου έως έξω που βρίσκονται οι μετρητές.Κάνεις αίτηση στον δήμο για να σε συνδέσουν με νέο δικό σου μετρητή και έτσι αποδεσμεύεσαι από τους υπόλοιπους.Όσο για το ρεύμα,εκεί πρέπει να πλερώ γιατί κάποια στιγμή θα σας το κόψουν και δεν θα έχετε κοινόχρηστο (στο τέλος θα αναγκαστείτε,να το πληρώσετε και αυτό,αν σας ενδιαφέρει).

Ρώτησα στο δήμο για νέα παροχή και μου λέει δύσκολα να μπεί κι άλλη καθώς η πολυκατοικία εχεί ήδη 3παροχές αλλά το κόστος είναι 700ευρώ μόνο για την παροχή. Μου είπαν τραβάς αναμονή οχί στον ακάλυπτο (βρίσκονται οι 3 παροχές σε ένα στρέγαστρο απο ελλενιτ) στο πεζοδρόμιο και θα δουν αν θα με συνδέσουν. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

To κόστος των 1000€ είναι το συνολικό ή ανά διαμέρισμα/ καταστημα? Αν είναι συνολικό σας συμφέρει γιατί είστε πολλά διαμέρισματα. Επίσης συμφέρει γιατί η χρέωση για κάθε κυβικό νερό αυξάνεται όσο αυξάνεται η καταναλωση, οπότε αν έχει ο καθένας το δικό του ρολόι θα πληρώνεται λιγότερο. Για το χρέος που λες τα 750€ δεν είναι τόσα πολλά για οικοδομή με 30 διαμερίσματα. Ο λογαριασμός ενός τετραμήνου είναι άντε δύο, για να βάφει μια οικοδομή το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο, το βάψιμο σε μια οικοδομή δεν γίνεται μόνο για είναι πιο όμορφη αλλά και για συντήρηση για να αποφεύγουν ζημιές..προτιμάς να αρχίσουν να πέφτουν σοβάδες σε κεφάλια??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, teddy71 είπε

To κόστος των 1000€ είναι το συνολικό ή ανά διαμέρισμα/ καταστημα? Αν είναι συνολικό σας συμφέρει γιατί είστε πολλά διαμέρισματα. Επίσης συμφέρει γιατί η χρέωση για κάθε κυβικό νερό αυξάνεται όσο αυξάνεται η καταναλωση, οπότε αν έχει ο καθένας το δικό του ρολόι θα πληρώνεται λιγότερο. Για το χρέος που λες τα 750€ δεν είναι τόσα πολλά για οικοδομή με 30 διαμερίσματα. Ο λογαριασμός ενός τετραμήνου είναι άντε δύο, για να βάφει μια οικοδομή το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο, το βάψιμο σε μια οικοδομή δεν γίνεται μόνο για είναι πιο όμορφη αλλά και για συντήρηση για να αποφεύγουν ζημιές..προτιμάς να αρχίσουν να πέφτουν σοβάδες 

1000 ευρώ είναι σύνολο για την πολυκατοικία. Μόνο έγω και μια εξαμέλης οικογένεια (πληρώσαν 25πάγιο + 120ευρώ για τα 6 άτομα) θέλαμε να γίνει. Όλοι είναι συνταξιούχοι που νομίζουν οτι θα χάσουν αν γίνει έτσι και δεν τους συμφέρει λένε!!!! Τα μαγαζία δεν τους ενδιαφέρει αυτό. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, user63040 είπε

Ρώτησα στο δήμο για νέα παροχή και μου λέει δύσκολα να μπεί κι άλλη καθώς η πολυκατοικία εχεί ήδη 3παροχές αλλά το κόστος είναι 700ευρώ μόνο για την παροχή. Μου είπαν τραβάς αναμονή οχί στον ακάλυπτο (βρίσκονται οι 3 παροχές και οιμι μετρητές σε ένα στρέγαστρο απο ελλενιτ) στο πεζοδρόμιο και θα δουν αν θα με συνδέσουν.

Τι πάει να πει ΄΄η πολυκατοικία εχεί ήδη 3παροχές΄΄?  Σέ όλες τις πολυκατοικίες υπάρχουν τόσες όσες και τα διαμερίσματα. Ο υδραυλικός θα σου φέρει τη σωλήνα έως έξω στο πεζοδρόμιο μέσα σε φρεάτιο και ο δήμος θα σε συνδέσει. Το κόστος δεν το ξέρω,θα είναι αυτό που θα ορίσει ο δήμος. Κάλεσε έναν υδραυλικό και θα σου πει τι πρέπει να γίνει,που και πως.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimpa16 είπε

Τι πάει να πει ΄΄η πολυκατοικία εχεί ήδη 3παροχές΄΄?  Σέ όλες τις πολυκατοικίες υπάρχουν τόσες όσες και τα διαμερίσματα. Ο υδραυλικός θα σου φέρει τη σωλήνα έως έξω στο πεζοδρόμιο μέσα σε φρεάτιο και ο δήμος θα σε συνδέσει. Το κόστος δεν το ξέρω,θα είναι αυτό που θα ορίσει ο δήμος. Κάλεσε έναν υδραυλικό και θα σου πει τι πρέπει να γίνει,που και πως.

Ρώτησα υδραυλικό θέλει 200€ αλλά δεν με αφήνει το μαγαζι να σκάψω το πεζοδρομιο για να φτιάξω φρεάτιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, user63040 είπε

Ρώτησα υδραυλικό θέλει 200€ αλλά δεν με αφήνει το μαγαζι να σκάψω το πεζοδρομιο για να φτιάξω φρεάτιο

Γιατί? Δικό του είναι το πεζοδρόμιο? Φίλε,αν γουστάρεις να το κάνεις, προχωράς και δε ρωτάς κανέναν. Κανένας δεν μπορεί να σε εμποδίσει. Μη σου πω οτι είναι κα παράνομοι. Άκου 3 μετρητες για όλους!! Ο δήμος χάνει αμέσως αμέσως 34 πάγια. Εγώ απορώ πόση πίεση υπάρχει στο δίκτυο,αν κατά τύχη τραβάνε όλοι μαζί νερό. Λογικά, οι βρύσες, θα κατουράνε.

Επεξ/σία από dimpa16
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, dimpa16 είπε

Γιατί? Δικό του είναι το πεζοδρόμιο? Φίλε,αν γουστάρεις να το κάνεις, προχωράς και δε ρωτάς κανέναν. Κανένας δεν μπορεί να σε εμποδίσει. Μη σου πω οτι είναι κα παράνομοι. Άκου 3 μετρητες για όλους!!

Δεν είναι σίγουρο αν θα με συνδέσουν γιατι κατά μεγάλο ποσοστό θα μου απορίψουν την αίτηση

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, user63040 είπε

Δεν είναι σίγουρο αν θα με συνδέσουν γιατι κατά μεγάλο ποσοστό θα μου απορίψουν την αίτηση

Με ποια αιτιολογία?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimpa16 είπε

Με ποια αιτιολογία?

Οτι υπάρχουν ήδη οι 3παροχές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...