Moderators Malthador Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 OP, μην ασχοληθείς να βάλεις δικό σου ρολόι, απλά μην ξαναπληρώσεις νερό. Τι θα σου κάνουν;
AMSTERIS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 στην πολυκατοικία , ο διαχειριστής ανέρτησε πίνακα όπου μας μοιράζει(κατανέμει) ουσιαστικά στους 6 που πληρώνουμε κανονικά τις οφειλές που δεν πληρώνουν οι 2 κακοπληρωτές.Έγραψε ότι επί ένα χρόνο 2 ένοικοι της οικοδομής δεν πληρώνουν και πλήρωνε αυτός απ την τσέπη του τα μερίδια τους για κοινόχρηστη ΔΕΗ, καθαρίστρια και ασανσέρ.Έχει δίκιο ? ή όχι ?
conkal Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε στην πολυκατοικία , ο διαχειριστής ανέρτησε πίνακα όπου μας μοιράζει(κατανέμει) ουσιαστικά στους 6 που πληρώνουμε κανονικά τις οφειλές που δεν πληρώνουν οι 2 κακοπληρωτές.Έγραψε ότι επί ένα χρόνο 2 ένοικοι της οικοδομής δεν πληρώνουν και πλήρωνε αυτός απ την τσέπη του τα μερίδια τους για κοινόχρηστη ΔΕΗ, καθαρίστρια και ασανσέρ.Έχει δίκιο ? ή όχι ? προφανως δεν εχει δικιο αλλα ο διαχειριστης δεν ειναι κανενας ειδικος ενοικος. Σιγα μην τα βάλει απο την τσεπη του. Προσωπικα ειμαι διαχειριστης . αν δεν μου δωσουν τα λεφτα (και τα ζηταω και 2-3 μερες νωριτερα) δεν πληρωνω τον λογαριασμο. σιγα μην βαλω απο την τσεπη μου , αν κλεισει η ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ το κοινοχρηστο ρευμα/νερο ειναι προβλημα και των υπολοιπων. Μενω στον πρωτο κατεβαινω και με φακο κατω... Κανονικα πρεπει να τους μιλησει και υστερα να τους κανει καποια μηνυση. τριτο βημα η αποδοση της διαχείρησης σε τριτο (εταιρια, αλλον ενοικο)
AMSTERIS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 ο διαχειριστής μένει στην πολυκατοικία μας.Στη θέρμανση ο καθένας μόνος του ,αλλά πράγματι έχουμε 2 διαμερίσματα που απ όσο ξέρω ζουν στο εξωτερικό ,αυτοί δεν πληρώνουν καθόλου και φαίνεται κάθε μήνα στην κατάσταση: απληρωτο απληρωτο .Στην τελευταία κατάσταση προχτες γράφει : το διαμέρισμα Α είναι απλήρωτο όλο το 2019 ποσό τάδε.Το διαμέρισμα Β δεν πληρωσε όλο το 2019. Στις καταστάσεις φαίνονται και οι πληρωμές ΔΕΗ και καθαρίστρια και ασανσερ.Είναι όλα πληρωμένα απ το διαχειριστή που ειναι γείτονας μου.''δεν αντέχω και δεν αντέχω '' λέει συνέχεια.. Η απορία μου είναι αν πρέπει να κυνηγήσει ο ίδιος αυτούς που δεν πληρώνουν ή καλώς μας τα μοιράζει.Πληροφοριακά όλοι στην πολυκατοικία είμαστε ιδιοκτήτες...μόνο ένας νοικιάζει...αλλα πληρώνει αυτός...
hp8 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε αλλά πράγματι έχουμε 2 διαμερίσματα που απ όσο ξέρω ζουν στο εξωτερικό ,αυτοί δεν πληρώνουν καθόλου και φαίνεται κάθε μήνα στην κατάσταση: απληρωτο απληρωτο από τη στιγμή που ζουν στο εξωτερικό και δεν γίνεται καθόλου χρηση των διαμερισματων τι να πληρώσουν σε θερμανση και ασανσέρ Οφείλουν όμως να πληρώνουν στο κοινόχρηστο ρολοι ότι σχετίζεται με τον δήμο
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Ποιος είπε ότι δεν πληρώνεις ασανσέρ και θέρμανση αν είσαι στο εξωτερικό; Όλα πάνε βάσει χιλιοστών, υπάρχουν και τα πάγια ακόμα και να μην χρησιμοποιείς κάτι.
Joshua21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, AMSTERIS είπε στην πολυκατοικία , ο διαχειριστής ανέρτησε πίνακα όπου μας μοιράζει(κατανέμει) ουσιαστικά στους 6 που πληρώνουμε κανονικά τις οφειλές που δεν πληρώνουν οι 2 κακοπληρωτές.Έγραψε ότι επί ένα χρόνο 2 ένοικοι της οικοδομής δεν πληρώνουν και πλήρωνε αυτός απ την τσέπη του τα μερίδια τους για κοινόχρηστη ΔΕΗ, καθαρίστρια και ασανσέρ.Έχει δίκιο ? ή όχι ? Όχι φυσικά, δεν έχει δίκιο, τα κοινόχρηστα βγαίνουν βάση κανονισμού και χιλιοστών, όχι με βάση το ποιος πληρώνει κανονικά τις οφειλές του. 40 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε Η απορία μου είναι αν πρέπει να κυνηγήσει ο ίδιος αυτούς που δεν πληρώνουν ή καλώς μας τα μοιράζει.Πληροφοριακά όλοι στην πολυκατοικία είμαστε ιδιοκτήτες...μόνο ένας νοικιάζει...αλλα πληρώνει αυτός... Ο ίδιος να τους κυνηγήσει πως? Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τους κυνηγήσει δικαστικά, και αυτό μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας.
AMSTERIS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Λοιπόν! Κατ αρχήν για τα έξοδα μιλάμε πραγματικά για κοινόχρηστα.Όχι θέρμανσης βέβαια.Δηλαδή: κοινόχρηστο νερό υδρευση αποχέτευση.Κοινόχρηστη ΔΕΗ, Ασανσέρ που θα το βρούνε έτοιμο και λειτουργικό όταν έρθουν και καθαρίστρια (προφανώς τους βάζει τη μικρή συμμετοχή ).Η οικοδομή αποτελείται από ανθρώπους που μένουν χρόνια στα σπίτια τους και είναι και ιδιοκτήτες.Το πρόβλημα είναι από έναν που μένει Γερμανία και δεν πληρώνει και έναν που έχει ένα δυάρι και είναι άφαντος 3 χρόνια.Ο διαχειριστής μας χρεώνει αμοιβή του 15 ευρώ το μήνα και εισπράττει ο ίδιος τα κοινόχρηστα και φυσικά ο ίδιος πάει και πληρώνει τους λογαριασμούς.Και φυσικά αυτόν ψάχνουν κάτι παππούδες αν έχουμε καμιά διακοπη ρεύματος ,αυτός πηγαίνει στο δωμάτιο συντήρησης όταν ο τεχνικός ασανσέρ θέλει να κάνει επίσκεψη για κάτι κλπ. Και ξανακαταλήγω : καλά κάνει και μας τα μοιράζει ή είναι ευθύνη του να τα μαζέψει? προχτές που μιλήσαμε μαζί του μας είπε ότι βαρέθηκε να τηλεφωνει στη Γερμανία και να παρακαλάει να πληρώσουν !😄 😄
overpower Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οπως σου απαντησαν πιο πανω, ουτε δικια σας υποχρεωση ειναι να τα πληρωσετε, ουτε του διαχειριστη να τα βαζει απο την τζεπη του. Μπορει να κανει διαταγη πληρωμης. Ωστοσο, αν το παει με την λογικη οτι δεν πληρωνω λογαριασμους μεχρι να πληρωσουν αυτοι οι 2 ενικοι, τοτε δεν θα εχετε ασανσερ, καθαριστρια, νερο. btw μπορειτε προσωρινα να συνεχισετε να τα πληρωνετε και να κανει και διαταγη πληρωμης. Οι 2 ενικοι δεν θα εχουν αποδειξη πληρωμης για να αποδειξουν οτι πληρωσαν το μεριδιο τους στα κοινοχρηστα Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από overpower
Joshua21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, AMSTERIS είπε Και ξανακαταλήγω : καλά κάνει και μας τα μοιράζει ή είναι ευθύνη του να τα μαζέψει? προχτές που μιλήσαμε μαζί του μας είπε ότι βαρέθηκε να τηλεφωνει στη Γερμανία και να παρακαλάει να πληρώσουν !😄 😄 Όσες φορές και να ρωτήσεις, την ίδια απάντηση θα πάρεις.
AMSTERIS Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 εμείς οι υποτιθέμενοι καλοί ένοικοι που πληρώνουμε, δεν αντιληφθήκαμε ιδιαιτέρως το πρόβλημα.... Αυτός που είναι Γερμανία όταν τον είχα μιλήσει λίγο μου είχε αναφέρει ότι πληρώνει κοινόχρηστα αλλά τα δίνει μαζεμένα κάθε 2 χρόνια .Κάπως έτσι.Και πίστευε πως όλα είναι καλά.Ο διαχειριστής μας απ την άλλη επειδή απ όσο ξέρω έχει κάποια οικονομική άνεση δεν ξέρω πως το χειριζόταν τόσο καιρό.Πάντως μια αποθήκη βάψιμο και κάτι μερεμέτια τα έκανε με δικά του έξοδα.Τώρα γιατί έφτασε να λέει ότι δεν θέλει άλλο να κάνει το διαχειριστή δε ξέρω...Εννοείται πως μέχρι τώρα πάντα ο διαχειριστής ήταν η μαμα της πολυκατοικίας...Μάλλον ήρθε η ώρα να πάμε σε γραφείο διαχείρισης.....!
SB_1957 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, AMSTERIS είπε Τώρα γιατί έφτασε να λέει ότι δεν θέλει άλλο να κάνει το διαχειριστή δε ξέρω...Εννοείται πως μέχρι τώρα πάντα ο διαχειριστής ήταν η μαμα της πολυκατοικίας...Μάλλον ήρθε η ώρα να πάμε σε γραφείο διαχείρισης.....! Ίσως επειδή κουράστηκε να φροντίζει για όλα! Όποιος έχει κάνει διαχειριστής έστω και για λίγο καιρό ξέρει ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, ακόμη και αν είναι όλοι συνεπείς στην πολυκατοικία! Πόσο μάλλον αν πρέπει να κυνηγάς και κάποιους! 1
AMSTERIS Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 καλησπέρα και επανέρχομαι.Είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης -όπως δείχνουν τα πράγματα- γραφείου που βγάζει κοινόχρηστα.... Μέχρι τώρα ο διαχειριστής μας ,που μένει και στην πολυκατοικία χρέωνε για τον ευατό του 15 ευρώ το μήνα αμοιβή.Είναι λογική αμοιβή? θεωρητικά πόσο να κινούνται οι αμοιβές στην αγορά? (μιλάμε για 6 διαμερίσματα σταθερά ,συν 2 κακοπληρωτές ,συν κανα 2-3 μικρά ισόγεια που δεν έχω ιδέα τι γίνεται)
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 19 ώρες πριν, AMSTERIS είπε καλησπέρα και επανέρχομαι.Είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης -όπως δείχνουν τα πράγματα- γραφείου που βγάζει κοινόχρηστα.... Μέχρι τώρα ο διαχειριστής μας ,που μένει και στην πολυκατοικία χρέωνε για τον ευατό του 15 ευρώ το μήνα αμοιβή.Είναι λογική αμοιβή? θεωρητικά πόσο να κινούνται οι αμοιβές στην αγορά? (μιλάμε για 6 διαμερίσματα σταθερά ,συν 2 κακοπληρωτές ,συν κανα 2-3 μικρά ισόγεια που δεν έχω ιδέα τι γίνεται) Τα 15€ σε σύγκριση με αυτά που χρεώνουν οι εταιρείες διαχείρισης είναι εξευτελιστικά μικρό ποσό, από 100€ και πάνω να υπολογίζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα