Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Σκέφτομαι να αγοράσω το Google Pixel 3α, κλασικά απο Σκρουτζομάγαζο, με προβληματίζει το γεγονός ότι σχεδόν κανένα δεν προσφέρει εγγύηση

και τι γίνεται σε περίπτωση κάποιου προβλήματος? Φεύγει εξωτερικό (άρα πίκρα!)?? 

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει service στην Ελλάδα. Για ποιον λόγο όμως να πάρεις μια τέτοια ακριβή συσκευή μόνο και μόνο για ένα λογισμικό κάμερας; μπορείς να πάρεις το mi 9 πχ και να το περάσεις την gcam Και θα έχεις τέλεια αποτελέσματα! 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mythradyl είπε

Καλησπέρα σε όλους

Σκέφτομαι να αγοράσω το Google Pixel 3α, κλασικά απο Σκρουτζομάγαζο, με προβληματίζει το γεγονός ότι σχεδόν κανένα δεν προσφέρει εγγύηση

και τι γίνεται σε περίπτωση κάποιου προβλήματος? Φεύγει εξωτερικό (άρα πίκρα!)?? 

Ευχαριστώ.

Για αγορα Pixel συσκευων στο κομματι της εγγυησης μονο απο Amazon αξιζει η αγορα,που στο κομματι του service ειναι σπαθι.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να το στείλεις κατευθείαν στη Google, άμα μιλήσεις με το support τους. Κατά 99.9% θα το δεχτούν. Τα μεταφορικά δεν τα γλιτώνεις όμως, εκτός άμα συννενοηθείς να το στείλει το σκρουτζομάγαζο με δικά του έξοδα όταν περάσει ο ένας χρόνος εγγύησης και είναι εντός ορίου των δύο χρόνων από τότε που το αγόρασες.

Δημοσ.

Τόσα σοβαρά και ωραία τηλέφωνα υπάρχουν γιατί κάποιος να δώσει τόσα λεφτά για αυτό το χάλια τηλέφωνο δεν μπορώ να καταλάβω.

• Sad 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, chios είπε

Τόσα σοβαρά και ωραία τηλέφωνα υπάρχουν γιατί κάποιος να δώσει τόσα λεφτά για αυτό το χάλια τηλέφωνο δεν μπορώ να καταλάβω.

stock android + google camera χωρις να χρειάζεται πχ ξεκλείδωμα η συσκευή η να παίξεις με τα xml για να βρεις ρυθμίσεις.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

stock android + google camera χωρις να χρειάζεται πχ ξεκλείδωμα η συσκευή η να παίξεις με τα xml για να βρεις ρυθμίσεις.

δεκτό αλλά σε αυτά τα λεφτά παίρνεις SD855 που πετάει

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

1 ώρα πριν, chios είπε

Ποιο ακριβώς μοντέλο είναι αυτό; Το έψαξα Σκρουτζ δεν έβγαλε κάτι. Αλλα εναλλακτικά σε αυτή την τιμη;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, chios είπε

Ναι άμα νομίζει κάποιος ότι το soc είναι τα πάντα για ένα κινητό, τότε ας πάει να πάρει κάποιο άλλο κινητό.

Οποιοσδήποτε άλλος που δεν ασχολείται με mobile gaming και θέλει απλά τη καλύτερη κάμερα και Android χωρίς φρού φρού και αρώματα, πάει στο Pixel.

Επίσης επειδή προβλέπω ότι θα γράψεις εσύ ή κάποιος άλλος για τη μπαταρία, τα έχω γράψει σε άλλο thread.

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 6/10/2019 στις 9:50 ΜΜ, mythradyl είπε

Καλησπέρα σε όλους

Ευχαριστώ.

Έχω το pixel 2 XL...το οποίο θα στο συνιστούσα μιας και τα 128gb είναι στα ίσα λεφτά με το 3α και καλύτερο του....από εκεί και πέρα αν το πάρεις από Amazon αυτό που λενε και πιο πάνω αλλιώς το στέλνεις στην Google μέσω του Google Support και σε εξυπηρετουν απλά δικά σου τα εξοδα

Αν και από την εμπειρία μου μιας και κάτοχος μόνο συσκευών της Google (Samsung Nexus S & Nexus 3, LG Nexus 5X και για λίγο καιρό πριν το pixel 2 XL του Huawei 6P) ποτέ δεν είχα πρόβλημα ακόμη και με το 5X που είχε θεματακια με το bootloob το οποίο επιδιορθώθηκε χωρίς χρηματική επιβάρυνση και ήταν και εκτός εγγύησης! 

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε σε αγορά εκτός amazon αναλαμβάνουμε εμεις συνενόηση με την google.

Φέρνει και το eshop τα πιξελ που το θεωρώ πιο αξιόλογο μαγαζι για διαμεσολαβητή με το support.

Πωλουνται και μεταχειρισμένα 2xl εδώ κοντά στα 250 ευρώ πάνω κάτω.

Ενα πιξελ ειναι στα σχέδιά μου ως επόμενη συσκευή .

Μακαρι να τα έφερνε επισημα καποια στιγμή και στην χώρα μας .

Δε νομίζω βεβαια να την ενδιαφέρει κατι τέτοιο.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, georgerapp είπε

Οποτε σε αγορά εκτός amazon αναλαμβάνουμε εμεις συνενόηση με την google.

Φέρνει και το eshop τα πιξελ που το θεωρώ πιο αξιόλογο μαγαζι για διαμεσολαβητή με το support.

Πωλουνται και μεταχειρισμένα 2xl εδώ κοντά στα 250 ευρώ πάνω κάτω.

Ενα πιξελ ειναι στα σχέδιά μου ως επόμενη συσκευή .

Μακαρι να τα έφερνε επισημα καποια στιγμή και στην χώρα μας .

Δε νομίζω βεβαια να την ενδιαφέρει κατι τέτοιο.

Το 2xl είναι ότι καλύτερο σε low cost αυτή τη στιγμή με πολύ καλές δυνατότητες και χωρίς να υστερεί σε τπτ από τις καινούργιες συσκευές πέραν από "μπιχλιμπιδια" όπως διπλούς και τριπλούς φακούς πίσω κτλ (που εγώ που το έχω συγκρίνει με το P30 της Huawei δεν χάνει πουθενά.

Εγώ κοιτάω για το 3xl πλέον και  αυτό καθαρά γιατί απλά θέλω να το αλλάξω 

Στις 18/11/2019 στις 11:41 ΜΜ, mythradyl είπε

Να σαι καλα ευχαριστω

Τπτ και επιμένω ότι αν είναι να πάρεις το 3a χίλιες φορές καλύτερα το 2 XL σε ολους τους τομείς 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, επειδή είμαι κάτοχος Pixel 2 και το έχω ψάξει λίγο το θέμα, ισχύει το εξής: η εγγύηση ισχύει κανονικά, αρκεί να είσαι σε χώρα που πωλείται επίσημα το Pixel. Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις Pixel στην Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνει κάτι απευθείας με την Google.

Εξαρτάται λοιπόν πώς το αγόρασες. Από Amazon; Θα πρέπει να μιλήσεις μαζί τους. Δεν γνωρίζω αν αυτοί θα σου πουν να μιλήσεις με την Google, οπότε και να βρεθείς χωρίς service στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζω αν αυτοί αναλαμβάνουν να τους το στείλεις και μετά αυτοί να μιλήσουν με Google. Δεν μου φαίνεται αυτονόητο, αλλά ακόμα και αν γίνεται φαντάζομαι θα πάρει πολύ καιρό η ιστορία.

Από ελληνικό e-shop που κάπως τα φέρνει, θα πρέπει να τους το στείλεις και αυτοί να έχουν κάποιον στη χώρα αγοράς να κινήσει τη διαδικασία. Και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι θα βγει άκρη, και πάλι θα πάρει πολύ καιρό θεωρώ.

Όταν πρωτοπήρα το κινητό το Δεκέμβρη του 2017 (φίλος από UK, Black Friday), είχα παρατηρήσει ότι η οθόνη δεν είχε χρωματική ομοιομορφία (στην πάνω δεξιά γωνία ήταν πιο κίτρινη, όταν π.χ. είχες λευκό φόντο). Γενικά στην αρχή παρατηρείς τέτοια πράγματα, τώρα είτε δεν το βλέπω είτε έφτιαξε. Σε κάθε περίπτωση όμως ξεκίνησα διαδικασία service (1:1 support). Ανταλλάχθηκαν e-mail, έγιναν calls από Google support, γενικά πολύ ευγενικοί και να προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά τελικά η ιστορία κατέληξε στο ότι έπρεπε να το στείλω σε κάποιον σε χώρα που να υποστηρίζεται και να κάνει αυτός το RMA. Όσο κι αν προσπάθησα, δεν μπόρεσα να γίνει κάποια εξαίρεση στον κανόνα τους, ακόμα κι αν αναλάμβανα εγώ τα μεταφορικά τελείως. Θεώρησα ότι το πρόβλημα δεν ήταν deal breaker και το κράτησα, για να μην μπω σε αυτή τη διαδικασία.

Πριν κανά μήνα παρατήρησα ότι ο ήχος από τα ηχεία κάνει διακοπές ενώ παίζει κάτι, ενώ υπάρχει και μεγάλο distortion. Ξεκίνησα και πάλι τη διαδικασία, αλλά ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου. Πήγα να ξανακάνω report από τις web φόρμες και όχι από το μενού του κινητού, κι ενώ βγάζουν το κινητό σε εγγύηση, μου λένε ότι το Phone support και το chat support δεν είναι διαθέσιμα. Στο reddit διαβάζω ότι σε non-supported περιοχές θα μείνουν πάντα έτσι.

Γενικά, όταν το αγόρασα ήξερα ότι έπαιρνα ένα ρίσκο. Ήμουν τυχερός που το κινητό δεν είχε κάποιο πιο σημαντικό πρόβλημα δυο χρόνια τώρα, ειδικά με αυτά που διαβάζω στο GooglePixel subreddit (η Google έχει πολύ κακό quality control, εν μέρει λογικό αφού αυτά είναι τα πρώτα κινητά που βγάζει in house). Έχω βγάλει κάποιες φανταστικές φωτογραφίες, τόσο σε ταξίδια, όσο και από τον 2χρονο γιο μου εν κινήσει, έχω τυπώσει μεγάλα photo album με αυτές και η ποιότητα είναι εκπληκτική. Η κάμερα είναι πραγματικά φανταστική. Το κινητό ακόμα και σήμερα είναι super smooth (ειδικά με το Android 10). Τα μόνα παράπονα που έχω είναι η μπαταρία, που δεν είναι και ό,τι καλύτερο, και ο ήχος στα βίντεο που τραβάει που είναι πολύ χαμηλός για φωνές στο background. Αλλά λόγω των θεμάτων με την ανυπαρξία επίσημου service καναλιού, δεν θα ξαναπάω σε Pixel, και δεν το προτείνω κιόλας, εκτός αν κάποιος πάει και πάρει κάποιο από τα παλιότερα σε τιμή μέχρι €300 - που αξίζει να πάρεις το ρίσκο.

EDIT: Επικοινώνησα με Google και θα πρέπει να το στείλω σε κάποιον στο UK να κάνει τη δουλειά (να τους το στείλει - μεταφορικά από αυτούς - και να πάρει πίσω το replacement να μου το στείλει). Μάλλον θα το κάνω, έτσι κι αλλιώς σκεφτόμουν σιγά σιγά να πάρω άλλο, και έτσι μπορεί να έχω άλλο με καινούρια μπαταρία. Αν ξέρει κάποιος ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος να στείλω και να λάβω κινητό από Αγγλία, θα ήμουν ευγνώμων!

Επεξ/σία από konnak
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...