Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Δεν έγραψα ότι θα την πάρεις μέσω ασύρματου, τουναντίον έθεσα ερώτημα στον άλλο φίλο που αναφέρθηκε σχετικά.

Δεν έχεις καταλάβει ότι η ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα των 965Mbps ΔΕΝ αφορά την επικοινωνία στο διαδίκτυο από τον router ή στο εσωτερικό σου δίκτυο αλλά την ταχύτητα μεταξύ του ΟΝΤ και του OLT του παρόχου. Και αυτή θα την πιάνεις αλλά σου είναι ανώφελη.

Οκ αν αφήσουμε την ελάχιστη λοιπόν. Τρόπος να πάρω 1000 γίνεται?? Είτε με άλλο ρούτερ είτε με άλλο τρόπο ? 

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
47 minutes ago, ryanharis said:

Οκ αν αφήσουμε την ελάχιστη λοιπόν. Τρόπος να πάρω 1000 γίνεται?? Είτε με άλλο ρούτερ είτε με άλλο τρόπο ? 

Δυο περιπτωσεις βλεπω. Ειτε βαζεις δικο σου ρουτερ με 2.5αρα λαν , κατι σε φριτζ  , ειτε αιτεισαι ξεχωριστο ont + router , μετα αγοραζεις δικο σου ont με 2.5αρα lan και κανεις σκηνικα τυπου spoofing το s/n - mac address και δεν ξερωγω τι , για να δουλεψει στο δικτυο της νοβα.

Προσωπικα θα πηγαινα σε κανα φριτζ , αν ηταν να φαω καποια μανουρα στην μαπα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δυο περιπτωσεις βλεπω. Ειτε βαζεις δικο σου ρουτερ με 2.5αρα λαν , κατι σε φριτζ  , ειτε αιτεισαι ξεχωριστο ont + router , μετα αγοραζεις δικο σου ont με 2.5αρα lan και κανεις σκηνικα τυπου spoofing το s/n - mac address και δεν ξερωγω τι , για να δουλεψει στο δικτυο της νοβα.

Προσωπικα θα πηγαινα σε κανα φριτζ , αν ηταν να φαω καποια μανουρα στην μαπα.

Άρα δλδ το 5530 που από specifications ταιριάζει θα δουλέψει? Το έχεις εσύ ή κάποιος άλλος δοκιμάσει?

Επίσης βρίσκω κάτι φθηνότερα σκέτα ont που βγάζουν 2,5Gbps. Είτε κάποια ZTE από eBay είτε κινεζιες από Ali. Αυτά λες να παίξουν? είναι αισθητά φθηνότερα από το fritzbox 5530

Δημοσ.
16 minutes ago, ryanharis said:

Άρα δλδ το 5530 που από specifications ταιριάζει θα δουλέψει? Το έχεις εσύ ή κάποιος άλλος δοκιμάσει?

Επίσης βρίσκω κάτι φθηνότερα σκέτα ont που βγάζουν 2,5Gbps. Είτε κάποια ZTE από eBay είτε κινεζιες από Ali. Αυτά λες να παίξουν? είναι αισθητά φθηνότερα από το fritzbox 5530

Οχι , δεν εχω καποιο φριτζ προσωπικα. Ξερω οτι εχει δουλεψει το fritz 5590 , και υπαρχουν οδηγιες σε διπλανο φορουμ για αυτο. Με την ιδια λογικη , ισως δουλεψει και το 5530. 

Οσο για σκετα ont , δεν ξερω αν εχει σημασια τι μαρκα ή μοντελο ειναι , εχει γινει κατι αντιστοιχο. Αν θυμαμαι καλα ο @comfuzio ειχε κανει κατι αναλογο , σε cosmote συνδεση. Η λογικη ειναι να παρεις τα στοιχεια του ont του παροχου με τα οποια γινεται registered στο δικτυο και να τα περασεις στο δικο σου ont.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mphxths είπε

Οχι , δεν εχω καποιο φριτζ προσωπικα. Ξερω οτι εχει δουλεψει το fritz 5590 , και υπαρχουν οδηγιες σε διπλανο φορουμ για αυτο. Με την ιδια λογικη , ισως δουλεψει και το 5530. 

Οσο για σκετα ont , δεν ξερω αν εχει σημασια τι μαρκα ή μοντελο ειναι , εχει γινει κατι αντιστοιχο. Αν θυμαμαι καλα ο @comfuzio ειχε κανει κατι αναλογο , σε cosmote συνδεση. Η λογικη ειναι να παρεις τα στοιχεια του ont του παροχου με τα οποια γινεται registered στο δικτυο και να τα περασεις στο δικο σου ont.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Πώς θα βρω το φόρουμ που λες?αν μπορείς στείλε μήνυμα σε παρακαλώ.

Θα περιμένω επίσης το άλλο μέλος να απαντήσει για την δική του εμπειρία 

Δημοσ.
10 minutes ago, ryanharis said:

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Πώς θα βρω το φόρουμ που λες?αν μπορείς στείλε μήνυμα σε παρακαλώ.

Θα περιμένω επίσης το άλλο μέλος να απαντήσει για την δική του εμπειρία 

Σου στειλα πμ , για να μην πλατιασουμε και βγουμε off topic εδω περα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση. Κάπου διάβασα η κάποιος μου είπε ότι είναι καλό στο σπίτι να ζητήσω να μπούνε 2 οπτικές για να έχω καβατζα σε περίπτωση που γίνει κάτι. Πώς το ζητάω; Θα ήθελα στην μια να κουμπωσω το μόντεμ του παρόχου και στην άλλη έλα gpon σε περίπτωση που το μόντεμ είναι σαπακι η βγάλει θέμα...

Επεξ/σία από logo15
Δημοσ.

εγώ πέρασα μόνος μου εσωτερική καλωδίωση στην διπλοκατοικία μου, δική μου και του αδερφού μου. Πέρασα 2 οπτικές για κάθε διαμέρισμα για λόγους εφεδρίας όπως λες.

από τον πάροχο, έβαλαν ένα κεντρικό κατανεμητή οπτικής στο ισόγειο για να δώσουν και στο διπλανό σπίτι αν και όταν ζητήσει, άρα πάει μία οπτική ανά οικόπεδο (όταν ειναι μονοκατοικίες). Την οπτική που πέρασαν για το δικό μας "οικόπεδο" την σπλιτάρουν και στα 2 διαμερίσματα, γιατί δε φτάνουν οι υποδομές για όλους μου είπαν, αν έβαζαν μια οπτική αυτόνομη σε κάθε πελάτη......

οπότε ότι και να ζητήσεις, καταλαβαίνω ότι θα πάρεις αυτό που δίνουν. εκτός αν κάνεις αιτηση και για 2η γραμμή οπτικής ίνας στο ίδιο σπίτι, άρα διπλά έξοδα και πάγια.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nikthanos είπε

εγώ πέρασα μόνος μου εσωτερική καλωδίωση στην διπλοκατοικία μου, δική μου και του αδερφού μου. Πέρασα 2 οπτικές για κάθε διαμέρισμα για λόγους εφεδρίας όπως λες.

από τον πάροχο, έβαλαν ένα κεντρικό κατανεμητή οπτικής στο ισόγειο για να δώσουν και στο διπλανό σπίτι αν και όταν ζητήσει, άρα πάει μία οπτική ανά οικόπεδο (όταν ειναι μονοκατοικίες). Την οπτική που πέρασαν για το δικό μας "οικόπεδο" την σπλιτάρουν και στα 2 διαμερίσματα, γιατί δε φτάνουν οι υποδομές για όλους μου είπαν, αν έβαζαν μια οπτική αυτόνομη σε κάθε πελάτη......

οπότε ότι και να ζητήσεις, καταλαβαίνω ότι θα πάρεις αυτό που δίνουν. εκτός αν κάνεις αιτηση και για 2η γραμμή οπτικής ίνας στο ίδιο σπίτι, άρα διπλά έξοδα και πάγια.

Θα ρωτήσω μπας και μπορούν να απλιταρουν και την δικιά μου 🤷🏻‍♂️

Δημοσ.

Δεν θα το κάνουν εκτός κι αν ενεργοποιήσεις και τις δύο συνδέσεις. Ούτε γίνεται η εγκατάσταση όπως με τον χαλκό ούτε δουλεύουν οι υπηρεσίες όπως σε αυτόν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, Το είδαμε και αυτό , σήμερα από έξω σκάβουν για να περάσουν οπτικη ινα  Και ποιος είναι......  Η ΔΕΗ. Κάνει διαφορετικά σκαψίματα από αυτά που έκανε η Νόβα. Γιατί, λέει, έχει τη δικιά της επιδότηση.
σε εναν δρομο δυο διφορετικοι παροχοι με διαφορετικα σκαψιματα για το ιδιο πραγμα .........

Δημοσ.

Γιατί σου φαίνεται παράξενο; Σε FTTH και σε αντίθεση με το FTTC, δεν υπάρχει ο περιορισμός όπου μία περιοχή την έχει αποκλειστικά αναλάβει ένας πάροχος, αλλά οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να έχει παρουσία με το δικό της ανεξάρτητο δίκτυο. Ανέκαθεν ίσχυε αυτό. Μην κοιτάς που οι 3 παραδοσιακοί έχουν έρθει σε μεταξύ τους συμφωνία.

Δημοσ.

Στο Ελλαντα τιποτα ποια δεν μου φαινεται παράξενο , ενας δρομος γεματος μπαλοματα και ταλαιπωρία για τον κοσμο 
Κανονικα ενα σκαψιμο για ολους και τελος .

• Like 1
Δημοσ.

Άλλη μια βδομάδα ξεκινά παραμένοντας μπας και με πάρουν κάνα τηλέφωνο για ραντεβού ενεργοποίησης ... Έχω ευελπιστεί πιάThis Is Fine GIF

• Haha 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, darkman said:

Καλημέρα, Το είδαμε και αυτό , σήμερα από έξω σκάβουν για να περάσουν οπτικη ινα  Και ποιος είναι......  Η ΔΕΗ. Κάνει διαφορετικά σκαψίματα από αυτά που έκανε η Νόβα. Γιατί, λέει, έχει τη δικιά της επιδότηση.
σε εναν δρομο δυο διφορετικοι παροχοι με διαφορετικα σκαψιματα για το ιδιο πραγμα .........

Δεν βλέπω κάτι παράλογο στο να θέλει η ΔΕΗ ξεχωριστό δίκτυο από την στιγμή που το κάνει εναέριο από ένα σημείο και μετά.

Όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να θέλουμε χαμηλές τιμές ή ανταγωνισμό αν είναι να περνάει μόνο ένας δίκτυο σε κάθε περιοχή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...