Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 minutes ago, Thresh said:

Υπάρχει πιθανότητα τα κανάλια του χαλκού να τσακίζουν αρκετά την οπτική.

Επίσης δεν ξέρω αν θα αντέξει τακτική "ατσαλίνας" η οπτική.

Το είπα επειδή εμένα έτσι μου την πέρασαν (έχω 1gbps, πιάνω 1gbps (duh, θα μου πεις)). Είχα τους ίδιους ενδιασμούς τους οποίους εξέφρασα στο συνεργείο ("σιγά παιδιά, την ίνα, μην σπάσει και τρέχουμε") και όταν μου έδωσαν ένα κομμάτι, λύγισε σε σημείο που παίζει και utp να τσάκιζε, αλλά ίσιωσε κανονικά (δεν ξέρω αν θα συνέχιζε να λειτουργεί 100%, μικρό κομμάτι γαρ :P). Έτσι, αντί να τρέχουν κανάλια σε όλο το σπίτι, βγήκαν σε μία πρίζα κοντά στην τηλεοράση και όλα gg.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

2 minutes ago, csontheline said:

Το είπα επειδή εμένα έτσι μου την πέρασαν

Δεν λέω ότι δεν μπορεί να γίνει, απλά ότι είναι ανάλογα το κτίριο.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Montezuma είπε

Καλησπέρα σας.
Θέλω να ρωτήσω κατι που με παιδεύει ...
Θέλω να δω σε τι ταχύτητα συγχρονίζει το ρουτερ μου, διότι έβαλα οπτική ινα 500Mbps αλλα το Wifi δίπλα στο ρουτερ βγάζει 210 Mbps......
Προσπάθησα να την βρω την ταχύτητα μέσα στο ρουτερ αλλα δεν την βρήκα πουθενά, ενω στην παλιά σύνδεση με το παλιό ρουτερ φαινόταν κανονικά ...

Εχω το Ρουτερ Huawei HG8145V5

Δεν υπάρχει συγχρονισμός στις ftth. Το μόνο που μπορείς να δεις είναι τα στατιστικά της ίνας (αν υπάρχουν μεγάλες απώλειες κλπ)

υγ. Τα τεστ τα κάνουμε πάντα με καλώδιο 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε

Δεν υπάρχει συγχρονισμός στις ftth. Το μόνο που μπορείς να δεις είναι τα στατιστικά της ίνας (αν υπάρχουν μεγάλες απώλειες κλπ)

υγ. Τα τεστ τα κάνουμε πάντα με καλώδιο 

Δηλαδη δεν υπαρχει κανενας τροπος να δω ποια ειναι η πραγματικη ταχυτητα ::
Ρωτάω διοτι πριν , ενω το ρουτερ συγχρόνιζε στα 13Mbps εγω με καλωδιο σε σταθερο Pc meso Speedtestnet επιανα 8

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με την εγκατάσταση από Cosmote.

1) Ζήτησα να τερματίσει το ONT σε συγκεκριμένο χώρο: Ο τεχνικός αρνήθηκε. Μάλιστα το τερμάτισε στην πρώτη πρίζα τηλεφώνου που βρήκε μπαίνοντας.

2) Δεν τερμάτισε μόνο το ONT της Nokia , η οπτική τερματίστηκε σε ένα Huawei και από εκεί βγήκε άλλη οπτική που μπήκε στο Nokia και μετά στο speedport.

Είναι προβλεπόμενα τα παραπάνω; Διότι είχα την εντύπωση από συζητήσεις φίλων, πως σου τερματίζουν όπου θες και επίσης πως μπαίνει μόνο ένα ONT + routeρ... το Huawei τι είναι;

Ευχαριστώ.

5 λεπτά πριν, Montezuma είπε

Ρωτάω διοτι πριν , ενω το ρουτερ συγχρόνιζε στα 13Mbps εγω με καλωδιο σε σταθερο Pc meso Speedtestnet επιανα 8

Κανονικά δεν πρέπει να έχεις απώλεια με FTTH.

Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει εξαιτίας πχ απόστασης μεγάλη από το καφάο, παλαιά καλωδίωση κτλ

Με λίγα λόγια, προβλήματα χαλκού Με την οπτική αν δεν έχει πάει κάτι τελείως στραβά, θα πρέπει να έχεις ότι αγόρασες.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, NOPSTRIM είπε

Κανονικά δεν πρέπει να έχεις απώλεια με FTTH.

Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει εξαιτίας πχ απόστασης μεγάλη από το καφάο, παλαιά καλωδίωση κτλ

Με λίγα λόγια, προβλήματα χαλκού Με την οπτική αν δεν έχει πάει κάτι τελείως στραβά, θα πρέπει να έχεις ότι αγόρασες.

Και εγώ ετσι ξέρω, οτι η οπτική ινα προσφέρει αυτο ακριβός που υπόσχετε , αλλα το δοκιμασα ακριβος διπλα στο ρουτερ με wifi και εδειχνε 210 Mbps , δεν λεω πολυ καλη η ταχυτητα ,αλλα οχι αυτη που θα επρεπε να ειναι.

Δημοσ.

Ναι διότι έχεις τα limitations του wifi. Αν θες να είσαι σίγουρος, πρέπει να κάνεις δοκιμή με καλώδιο και όχι ασύρματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, NOPSTRIM είπε

Ναι διότι έχεις τα limitations του wifi. Αν θες να είσαι σίγουρος, πρέπει να κάνεις δοκιμή με καλώδιο και όχι ασύρματα.

Δηλαδή το wifi εχει κάποιο περιορισμό στην ταχύτητα :;;;
Εγω με το κινητό μου εχω μετρησει μέχρι και 360 Mbps μέσο WiFi ... σε αλλο σπιτι με 500 -αρα γραμμη 

Επεξ/σία από Montezuma
Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν είναι υπερ σου όταν είσαι σε wifi.

Τι υποστηρίζει το router, τι κάρτα δικτύου ασύρματη έχει η εκάστοτε συσκευή, σε ποιο κανάλι είναι ρυθμισμένο το wifi, μπορεί να είναι στο ίδιο με του γείτονα και αρα να ρίχνει την ταχύτητα κτλ.

Για αυτό ο πιο σίγουρος τρόπος είναι καλώδιο.

Πχ ένα κινητό μπορεί να μην υποστηρίζει 5g, άρα πάλι είσαι περιορισμένος στο πόσο γρήγορες ταχύτητες λαμβάνεις, σε κόβει δηλαδή η συσκευή και όχι το ρούτερ.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Montezuma είπε

πολυ καλη η ταχυτητα ,αλλα οχι αυτη που θα επρεπε να ειναι.

Αγαπητέ φίλε, η φράση: "αυτη που θα επρεπε να ειναι" ΔΕΝ ισχύει. Οι κατασκευαστές πχ του wifi 5 υπόσχονται ΜΕΧΡΙ 500Mbps. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται ως εξής: "Μπορεί να πιάσω 500Mbps, μπορεί όμως να πιάσω και 1Mbps". Αν θέλουμε ή/και χρειαζόμαστε ασύρματη σύνδεση, παίρνουμε αυτό που μας δίνει και ψάχνουμε τρόπους (repeaters, extenders κλπ κλπ) να την αυξήσουμε, αν αυτό μας είναι απαραίτητο. Σε διαφορετική περίπτωση... καλώδιο. Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Montezuma said:

Θέλω να δω σε τι ταχύτητα συγχρονίζει το ρουτερ μου, διότι έβαλα οπτική ινα 500Mbps αλλα το Wifi δίπλα στο ρουτερ βγάζει 210 Mbps......

Μπες στα settings του router, στα WiFi options και βάλε το 5ghz channel width στα 40mhz. 

Επίσης τσέκαρε με analyzer app στο κινητό σε τι κανάλια WiFi παίζουν οι γείτονες ώστε να επιλέξεις κάποιο "αδειο" για το δικό σου router.

Λογικά με αυτά τα 2 θα βελτιωθεί η ταχύτητα του WiFi.

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι θέμα απόδοσης της FTTH αλλά του εσωτερικού ασύρματου δικτύου από το router στη συσκευή.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Montezuma είπε

κάνεις speedtest κλπ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΟ k έχεις μια εικονα , ο server να ναι κ ψιλοκοντά σου (χώρα)

το wifi πάντα έχει απώλειες, είναι 2,4? είναι 5? με τι πρωτόκολλο ?? και η wifi ΄κάρτα του λάπτοπ/τάμπλετ/κινητού κλπ τι δυνατότητες έχει κλπ κλπ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Montezuma είπε

Καλησπέρα σας.
Θέλω να ρωτήσω κατι που με παιδεύει ...
Προσπάθησα να την βρω την ταχύτητα μέσα στο ρουτερ αλλα δεν την βρήκα πουθενά, ενω στην παλιά σύνδεση με το παλιό ρουτερ φαινόταν κανονικά ...

από speed test μπορείς να το δεις αλλά και αυτό όχι τόσο αξιόπιστα γιατί εκείνη την ώρα κάτι μπορεί να σου τρώει ταχύτητα. 

Δημοσ.
Στις 11/10/2023 στις 11:45 ΜΜ, Thresh είπε

Μπες στα settings του router, στα WiFi options και βάλε το 5ghz channel width στα 40mhz. 

Επίσης τσέκαρε με analyzer app στο κινητό σε τι κανάλια WiFi παίζουν οι γείτονες ώστε να επιλέξεις κάποιο "αδειο" για το δικό σου router.

Λογικά με αυτά τα 2 θα βελτιωθεί η ταχύτητα του WiFi.

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι θέμα απόδοσης της FTTH αλλά του εσωτερικού ασύρματου δικτύου από το router στη συσκευή.

Δηλαδη υπαρχει η δυνατοτητα να επιλεξεις καναλι στο wifi σου ;;;
Με το App που λες, πως θα δω ποιο καναλι ειναι αδειο ;;;

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι ασφαλώς υπάρχει δυνατότητα.

Κάνει scan το κινητό με το app και σου δείχνει σε τι κανάλια παίζουν τα υπολοιπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...