Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους, θελω να κανω μερικές. Σαν εμπορος θελω να παραγγειλω πραγμματακια απο Κινα και να τα μεταπουλαω εδω στην Ελλαδα. Τελωνειο δεν περναν μιας που ειναι κατω απο 22 ευρω. Απο εκει κ περα τι χρειαζεται για να ειναι ολα νομιμα? Πως μπορω να τα βαλω στα εξοδα μου? Αρκει μονο το χαρτι της παραγγελιας και το αποδεικτικο πληρωμης? Θελει καποιο αλλο χαρτι? Καποιο invoice? Απο ερωτησεις που εκανα σε διαφορους πωλητες ειπαν οτι δεν δινουν commercial invoice παρα μονο electronic. Αυτο μου κανει? Δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα...αν θα μπορουσα καποιος να με βοηθησει στις αποριες μου, ευχαριστω

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εφόσον θέλεις να τα πουλάς νόμιμα θα πρέπει να τα εκτελωνίσεις ανεξαρτήτως αξίας. Τα 22€ όριο είναι για προσωπικής χρήσης αγορές ως ιδιώτης 

• Like 5
Δημοσ.

Για αυτό που θέλεις απευθύνεσαι ξεκαθαρα σε εκτελωνιστη. Αφου τα εκτελωνίσεις τότε εμπλέκεται ο λογιστής.

Γενικά σκέψου ότι θα σου βγει τελικα υπερπολλαπλάσια η αξια του προιόντος, ειδικα για κάτι τόσο φθηνό όπως λες πιθανότατα να ανεβασεις την αξια του 4-5 φορές για να το πουλήσεις νομιμα... Το ερώτημα λοιπόν ειναι, αξιζει;;

• Like 1
Δημοσ.

Πας βρίσκεις έναν εκτελωνιστή να συνεργαστείς και να σου απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σου.

Τι ακριβώς θα φέρεις που το συνολικό κόστος θα είναι κάτω από 22 ευρώ; Περίεργο ακούγεται.

Όπως και να 'χει, ο εκτελωνιστής θα ξέρει και τι φόρο παίρνουν πάνω τα προιόντα που θα φέρεις αναλόγως και το είδος τους.

Εσύ στον εκτελωνιστή θα δίνεις τα CI που θα σου στέλνει ηλεκτρονικά ο Κινέζος, μετά όλα τα αναλαμβάνει ο εκτελωνιστής και αναλόγως το κόστος των πραγμάτων

και τον αριθμό των τιμολογίων θα σου πει εγώ θέλω τόσα για την δουλειά μου (όχι τίποτα τρελό, αλλά πάνω από 20ρικο που θα 'ναι τα προιόντα).

Γενικά μου φαίνεται τρομερά μικρό το ποσό που αναφέρεις, τώρα άμα παίζει μαμουνιά του στυλ τα προιόντα κανονικά κάνουν 800 ευρώ και ο Κινέζος μου στέλνει ένα CI της πλάκας

που τα χει βάλει να φαίνονται 20 ευρώ για να μην περάσει τελωνείο και καλά, άλλη ιστορία. Αν παίζει τέτοια φάση, θα σε τσακώσουν στο τελωνείο, να ξέρεις.

Αν όντως μιλάμε για αξία 20 ευρώ, δεν αξίζει ο κόπος.

Δημοσ.

Γι αυτο κανεις μεγαλες παραγγελιες..ωστε τα τελωνειακα και μεταφορικα εξοδα να ειναι κατα μεγιστο 10% του κοστους αγορας ωστε να εχει νοημα η διαδικασια

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν λέω τι έχει νόημα και τι οχι. Τι συμβαίνει σ αυτή την περίπτωση λεω. Δλδ θελω να παρω ενα τζαμακι για κινητό με 5 ευρώ απο Κίνα και να το πουλήσω εδω 10 ευρώ. Υπάρχει κάποιος νόμος που το απαγορεύει αυτο? Υπάρχει κάποια διαδικασία που πρέπει να γίνει? Ουτε ψεύτικες τιμες λεω ουτε κατι παράνομο. Αν ξέρει κάποιος οντως ας απαντήσει και όχι με υποθέσεις. Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Αν θέλεις να φέρεις 1 και 2 και 5 τέτοια τζαμάκια, όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα.

Τα αγόρασες σαν απλός πελάτης, τα έφερες, είναι κάτω από 22 ευρώ, θα σου έρθουν και στην πόρτα.

Εννοείται πως κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου.

Η ερώτηση ποια είναι; Για το αν θα ασχοληθεί η εφορία και το τελωνείο με το κέρδος των 5 και των 10 ευρώ που είχες; Όχι, δεν θα ασχοληθεί κανείς, όχι για αυτά, για πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Αν το σχέδιο σου είναι να φέρνεις αντικείμενα συνολικής αξίας 20 ευρώ από Κίνα και να τα πουλάς στο Ινσόμνια στις αγγελίες για 40, οκ.

Το μπέρδεμα γίνεται γιατί ανέφερες "σαν έμπορος θέλω να κάνω εισαγωγή από Κίνα" και "θέλω να το περάσω στα έξοδα μου".

Αυτά δεν συμβαδίζουν με το "φέρνω αντικείμενα συνολικής αξίας 20 ευρώ". Δεν είναι εμπόριο αυτό, αυτό είναι σαν ιδιώτης θέλω να βρω έναν τρόπο να βγάζω τα τσιγάρα του μήνα μου σχετικά εύκολα.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, delpaolo είπε

Ρε παιδιά δεν λέω τι έχει νόημα και τι οχι. Τι συμβαίνει σ αυτή την περίπτωση λεω. Δλδ θελω να παρω ενα τζαμακι για κινητό με 5 ευρώ απο Κίνα και να το πουλήσω εδω 10 ευρώ. Υπάρχει κάποιος νόμος που το απαγορεύει αυτο? Υπάρχει κάποια διαδικασία που πρέπει να γίνει? Ουτε ψεύτικες τιμες λεω ουτε κατι παράνομο. Αν ξέρει κάποιος οντως ας απαντήσει και όχι με υποθέσεις. Ευχαριστώ πολύ 

Πρεπει να γινει νομιμη εισαγωγη να πληρωθουν αναλογοι φοροι και το αναλογο ΦΠΑ.Τι να απαγορεψει ακριβως?να κανεις εισαγωγη 20€ εμπορευμα?

Δημοσ.

Βασικά είναι αυτό που λέει ο φίλος από πάνω. Αν ο σκοπός σου είναι να φέρνεις μικρό αντικείμενα αξίας κάτω των 22 ευρώ για  μεταπώληση ε δεν το λες αυτό επιχείρηση ούτε λες τον εαυτό σου έμπορο, μάλλον το λες ιδιώτης που προσπαθεί να πουλήσει κάτι σε κάνα Facebook σε καμία αγγελία για κάνα εξτραδακι. 

Δημοσ.

Ρε παιδία ουτε καμια μεγάλη επιχείρηση είμαι ούτε θέλω να κάνω κατι παράνομο. Εχω βρει μερικά προϊόντα απο διαφορετικούς πωλητες τα οποία στην κινα κοστιζουν 1 ευρω κ στην Ελλάδα 15. Και ρωτάω αν παρω καμια εικοσαρια τέτοια,  απο τον κάθε προμηθευτή, δλδ κόστος καθε αγορας γυρω στα 20 ευρω τα οποία βαση νόμου δεν περνούν τελωνείο ουτε κάποιο έξτρα φπα θα εχω κάποιο θέμα? Ειναι νόμιμο, μια απλή ερώτηση κάνω... Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος νομος που να σου λέει τι ποσότητα πρέπει να εισάγεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν τα φερεις ετσι μονο αν τα πουλάς μαυρα γινεται αλλα εχεις αλλα θεματα και φυσικα δεν στο προτεινω.

αν πας να τα εκτελώνισεις για να τα βαλεις στην αποθηκη του μαγαζιου σου σανε ειδος και να κοβεις αποδειξεις νομιμα  η διαδικασια θα ειναι ποιο ακριβη απο τα ειδη.

δηλαδη θα πληρωσεις 20 ευρω για τα τζαμακια και 50+ ευρω για την διαδικασια να τα εκτελωνισεις.

Επεξ/σία από tyf
Δημοσ.

Δεν μιλάω για μαύρα όχι, νόμιμα με απόδειξη. Δεν ισχύει ο νόμος οτι κάτω τον 22 ευρώ δεν περνάει τελωνείο? Αυτο θελω να μάθω... Να αναφέρω ενα παράδειγμα. Αγοράζω ενα προϊόν πχ 5 ευρώ απο Κίνα. Περνώ το invoice του πωλητή το βαζω στα έξοδα μου. Πουλάω το προϊόν 15, φορολογουμαι για 10 ευρώ που είναι το κέρδος μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, delpaolo είπε

Δεν μιλάω για μαύρα όχι, νόμιμα με απόδειξη. Δεν ισχύει ο νόμος οτι κάτω τον 22 ευρώ δεν περνάει τελωνείο? Αυτο θελω να μάθω... Να αναφέρω ενα παράδειγμα. Αγοράζω ενα προϊόν πχ 5 ευρώ απο Κίνα. Περνώ το invoice του πωλητή το βαζω στα έξοδα μου. Πουλάω το προϊόν 15, φορολογουμαι για 10 ευρώ που είναι το κέρδος μου. 

ΔΕΝ ισχύει για επιχειρήσεις το όριο των 22ευρώ , εισαγωγή για εμπορική δραστηριότητα εκτός ΕΕ μόνο μέσω εκτελωνιστή ανεξαρτήτως αξίας.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...