Προς το περιεχόμενο
Συνδεθείτε  
ΜΑΝΩΛΗΣ1

Uplink σε Load Balance Και θέματα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. 

Έχω ανοίξει και παλαιότερα θέμα αλλά δεν έχω βγάλει άκρη . Έχω 2 γραμμές Internet. Μια του ΟΤΕ (24άρα) και μια της Wind (200άρα)

Πάνε και οι 2 σε ένα Meraki Cisco MX64

Μέχρι τον Ιούνιο δεν είχα ποτέ κανένα θέμα. Από τον Ιούνιο όλο προβληματα, αλλά πάντα με την γραμμή της Wind. Αρκετές φορές μέσα στην μέρα έπεφτε το Uplink στο Meraki. Είχα ένα TP Link για backup και το έβαζα πάνω σε bridge και το πρόβλημα σταμάταγε.

Τις 5 τελευταίες μέρες κόπηκε πάλι το UPLINK 5-6 φορές και δεν επανερχόταν. Κάθε φορά restart το Router της Wind 

Χτες το βράδυ από τις 01:30 μέχρι και τις 8 παρά το πρωί ξεσκίστηκε στις αποσυνδέσεις. Το βλέπω από τα events του meraki 

The primary security appliance in the  Company network failed over to using uplink Internet 2 because the primary link has become unavailable.
It will return to using the primary uplink when it becomes available.

There has been 1 failover event detected:

Από το πρωί έχει σταματήσει τις αποσυνδέσεις ......Και η wind για πολλοστή φορά δεν βλέπει πρόβλημα ούτε στην γραμμή ούτε στο router

Η Wan port Που έχω την Wind στο Meraki δεν έχει πρόβλημα (αν βάλω τον ΟΤΕ πάνω δεν κάνει αποσυνδέσεις)

Μου είπε ένας συνάδελφος μήπως ρίξουμε την ταχύτητα της γραμμής και μήπως αυτός ειναι ο λόγος που γίνονται οι αποσυνδέσεις. Αν και η Wan Port στο meraki ειναι Gigabit εκεί που έχω την Wind

Εκτός αν φταίει το router γιατί τους πρώτους μήνες ήταν μια χαρά

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τα Logs δεν έβγαλα κάποια άκρη. Του έκανα ένα hard reset γιατί είχε κολλήσει και το 2.4Ghz και έπαιζε μόνο το 5Ghz 

Καθαρό bridge mode δεν έχει μέσα. Και την πρώτη φορά η Wind μου είχε πει να πάω στην ρύθμιση fixed ip mode

Το meraki έχει μια ip 192.168.16.254 

Στο fixed ip mode είχα βάλει 192.168.16.249/24 με gateway την ip Που έχει το Meraki και έπαιζε κανονικά για αρκετό καιρό. Μετά άρχισε τις βλακείες 

Εκτός αν κάνω εγώ κάτι λάθος. Αλλά δεν έχει νόημα να παίζει για μέρες ολόκληρες και μετά να αρχίζει τις αποσυνδέσεις.

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν βγάλεις εκτός το Meraki και την 24άρα του ΟΤΕ, και αφήσεις μόνη primary της Wind.
Συμβαίνει το ίδιο?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τους πρώτους 4 μήνες δούλευε η wind με μια static της forthnet χωρίς θέμα

Δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια

Στις ρυθμίσεις του traffic shaping έχει 2 επιλογές . Έχω ενεργοποιημένη την πρώτη

1) All Internet traffic will use the primary uplink unless overridden by an uplink preference or if the primary uplink fails

2) Traffic will be spread across both uplinks in the proportions specified above.
Management traffic to the Meraki cloud will use the primary uplink.

Βασικά την Wind την χρειαζόμαστε γιατί έχουμε την σύνδεση με το site και κατεβάζουμε τις παραγγελίες . Πιθανόν θα τους πω να αλλάξουν την διασύνδεση και να τις κατεβάζουμε από τον ΟΤΕ για να μην έχουμε θέμα τουλάχιστον με αυτό το πράγμα.

 

Edit

Από το μεσημέρι έχω εκτός το Technicolor και έχω βάλει το TP LINK που έχω backup. Κανένα θέμα, καμία αποσύνδεση

Θα δοκιμάσω μήπως κατεβάσουμε την ταχύτητα της γραμμής με την Wind μπας και διορθωθεί. Και θα βάλω πάλι πάνω το Technicolor Να δούμε τι θα γίνει.

 

Επεξ/σία από ΜΑΝΩΛΗΣ1
  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού έχω φάει αμέτρητες ώρες με αυτό το παλιόπραμα, προχτές μίλησα και με Cisco για άλλο θέμα που παρουσιάστηκε, έχω ανεβάσει και ένα σωρό θέματα στο meraki forum..ειπα να κοιτάξω και τα Logs του technicolor

Απο χτες το βράδυ και ενώ για μια μέρα δούλευε κανονικά άρχισε πάλι τα failovers

Βγάζει συνέχεια τα παρακάτω events

XDSL G.inp Mode Disabled οταν χάνει την σύνδεση  (με γενικευμένη αιτιολογία kern.warning)

XDSL G.inp Mode Enabled όταν την ξαναβρίσκει (με γενικευμένη αιτιολογία kern.warning)

Συν του ότι η ώρα μέσα στο technicolor ειναι ότι ναναι (Jul 2 03:28) ...ποιανού έτους δεν ξέρω

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
Συνδεθείτε  
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.