Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω καλές αστυνομικές σειρές σαν το Chicago PD. Το Chicago Fire το αποκλείω, δε μου άρεσε απ την αρχή.

Κοιτάω τώρα προς το Bosch (2014) και το The Shield (2002). Καμιά άλλη πρόταση; Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

To the shield ειναι καλο εως πολυ καλο.Ο δε Βοιτ ειναι παρθενοπη μπροστα στο καραφλοαλανι τον Μακι.Ξεκινα απο αυτο.

Αν θες κατι πιο αναλαφρο , μια τζουρα πιο γλυκο και οικογενειακο (😛 ) δες και το blue blooods .Toμ Σελεκ , εγγυηση, μουστακι αρρενωπο , δικαιο , πατρικο :D

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

NCIS (αρκετά καλό, με ενδιαφέρον χαρακτήρες)

Criminal Minds (Πολύ καλό στην αρχή μετά έγινε και αυτό επαναλαμβανόμενο)

S.W.A.T. (Δεν το έχω δει)

Hawaii five-0 (Ωραία η Χαβάη)

Επεξ/σία από godfather0991
  • 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ειπα να του δωσω 2 ευκαιριες.
Δεν αξιζει να ανοιξω νεο νημα,οποτε κανω hijack εδω ( μαζι με το ξεθαμα ) .
Χωρις να θελω να θιξω τον ΤΣ,μιλαμε η σειρα δε βλεπεται.
Αν εχεις συνηθισει σε "bad ass" αμερικανιες,ισως να μη σε ενοχλησει,αλλα το τοσο μαγκιλικι και διαφθορα δεν παλευεται.

• Like 1
Δημοσ.

Castle (TV series) με την δυναμική αστυνομικό Stana Katic και την δεμένη ομάδα της. Προβάλλεται συχνά στο Μακεδονία TV.

Δημοσ.

The Shield για μένα δεν πάλιωσε καλά και πλέον οριακά βλέπεται. 

Bosch αρκετά καλό. 

The Rookie νομίζω είναι πολύ διασκεδαστικό και ανάλαφρο. 

Δημοσ.

Δεν τις εχω δει αυτες, αλλα οποιος δεν εχει δει το Person of Interest,εγκληματει. Απιστευτη σειρα με εξαιρετικους ηθοποιους και πολυ δραση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το Chicago PD αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα με τα οποία αναμετρούνται οι σειρές που τραβάνε υπερβολικά: έχουν απομείνει ελάχιστοι από το αρχικό cast, οι "προσωπικές ιστορίες" αποκτούν όλο και πιο μελοδραματικές διαστάσεις και οι ιδέες λιγοστεύουν, με τα σενάρια να γίνονται όλο και πιο τραβηγμένα. Το ίδιο άρμεγμα έχει πέσει και στις άλλες δύο σειρές στο "σύμπαν" του Chicago, το πυροσβεστικό (Chicago Fire) και το νοσοκομειακό (Chicago Med). Και, φυσικά, η τηλεθέαση πέφτει. 

Γενικά, ο Ντικ Γουλφ φημίζεται για το ανελέητο άρμεγμα των σειρών του (το Law and Order: Special Victims Unit ξεκίνησε το 1999...)

Αντίστοιχη σειρά δυσκολεύομαι να σκεφτώ. Υπήρχε το Blue Bloods, το οποίο τερματίστηκε στις 14 σεζόν, φθίνοντας και αυτό σε τηλεθέαση, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Καμία σχέση, όμως, με τη "διαφθορά" και το "σκοτεινό" στυλ του Chicago P.D., είχαν κι αυτοί τα δράματά τους, αλλά συνολικά πολύ πιο wholesome ατμόσφαιρα, οικογενειακό γεύμα κάθε Κυριακή κτλ. Το πρόβλημα, εκεί, παρότι οι ηθοποιοί ήθελαν να συνεχίσουν, ήταν οι ηλικίες: Ο Σέλεκ είναι πλέον 80 ετών, ο τηλεοπτικός "πατέρας" του, Λεν Κάριου, είναι πατημένα 85, ο Ντόνι Γουόλμπεργκ 55, ακόμη και ο "μικρός" αδερφός του, ο Γουίλ Έστες, 46. Και το θέμα είναι πως οι περισσότεροι υποδύονταν πολύ νεότερα άτομα, και είχαν πάψει να πείθουν. Παρ' όλα αυτά, και επειδή το (πολύ βιαστικό και με πολλές εκκρεμότητες) φινάλε έκανε δυνατή τηλεθέαση, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες για το κόψιμο της σειράς, ετοιμάζεται spinoff (Boston Blue) με πρωταγωνιστή το Γουόλμπεργκ.

Αστυνομικές σειρές που να μου άρεσαν, αμερικανικές, δεν μπορώ να θυμηθώ τελευταία.

Οι δύο καλύτερες που έχω δει πρόσφατα είναι η μία ιταλική, ο Επιθεωρητής Ριτσιάρντι (Ιταλία, Μεσοπόλεμος, καλή σειρά εποχής, καμία σχέση με τις τραγικές ελληνικές σειρές "εποχής" που όλοι μιλάνε σαν Αθηναίοι του 21ου αιώνα), δύο σεζόν με άγνωστο μέχρι στιγμής ορίζοντα για την τρίτη, και η δεύτερη (επίσης δύο σεζόν, ετοιμάζεται η τρίτη και τελευταία) είναι το Magpie Murders (1η σεζόν) και Moonflower Murders (2η σεζόν): βρετανοαμερικανική παραγωγή, τοποθετημένη όμως στη Βρετανία, χωρίς καουμποϊλίκια και πιστολίδια, διαδραματίζεται σε δύο εποχές, το παρόν και τη δεκαετία του 1950. Kλασική βρετανική σχολή αστυνομικών ιστοριών μυστηρίου, μετρημένη βία, χωρίς υπερβολές.

Κάποια στιγμή παρακολούθησα και το Τhe Marlow Murder Club (Οι Ντετέκτιβ του Μάρλοου στα ελληνικά), επίσης αστυνομική μυστηρίου με ερασιτέχνες ντετέκτιβ, αλλά δεν με συγκίνησε, η ιδέα για τους φόνους της πρώτης σεζόν ήταν εντελώς αντιγραφή από το 

Spoiler

Strangers in a Train της Πατρίσια Χάισμιθ

και γενικά το βρήκα πολύ αφελές και άνευρο. Προφανώς πολλοί διαφώνησαν μαζί μου, καθώς ετοιμάζεται και δεύτερη σεζόν. Στα πολύ θετικά το ότι, αντίθετα με το ανηλεές ξεζούμισμα κάθε συμπαθητικής ιδέας στις ΗΠΑ, εδώ μιλάμε για δύο σεζόν των 4 επεισοδίων. Αντίστοιχα πολύ μετρημένο στα επεισόδιά του είναι και το Magpie/Moonflower Murders.

Mετά, υπάρχουν και τα διάφορα NCIS, Criminal Minds κτλ., που επίσης έχουν απομείνει ελάχιστοι ή και κανένας από τους αρχικούς, έχουμε διάφορα reboot/evolution κτλ. και η αγελάδα μουγκανάει από το άρμεγμα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...