Προς το περιεχόμενο

Η Huawei θέλει να δώσει άδειες χρήσης της τεχνολογίας 5G της σε Αμερικανικές εταιρείες


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως είναι γνωστό, η Huawei απαγορεύεται να πουλήσει την τεχνολογία 5G της σε Αμερικάνικες εταιρείας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η Κινέζικη εταιρεία δεν ψάχνει να βρει τρόπους να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.

Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Huawei, Vincent Pang, δήλωσε στο Reuter’s ότι η Huawei βρίσκεται στα πρώτα στάδια των συζητήσεων με Αμερικάνικες εταιρείΕς για την υπογραφή συμβάσεων αδειοδότησης της τεχνολογίας 5G της. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες οπότε και βρίσκονται στα αρχικά στάδια, αλλά ήδη ορισμένες εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον τόσο σε μακροπρόθεσμες συμφωνίες όσο και σε «one-time» συμφωνίες αδειοδότησης. Ο Vincent Pang δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει αν η εταιρεία του θα καταφέρει να υπογράψει κάποια συμφωνία πάντως αν και επισήμανε ότι οποιαδήποτε συμφωνία «one-time licencing» θα είναι πολύ ακριβή στη συντήρηση και στην ανάπτυξη της.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Ren Zhengfei είχε κάνει γνωστό ότι υπάρχουν πιθανότητες για τέτοιες συμφωνίες από τον Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε τότε αν κάποιος θα έδειχνε ενδιαφέρον σε κάτι τέτοιο. Αυτό πάντως δεν είναι το βασικό πρόβλημα. Η Huawei εξακολουθεί να βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, και επομένως απαγορεύεται να έχει οποιεσδήποτε συναλλαγές με Αμερικάνικες εταιρείες χωρίς ρητή άδεια. Μία συμφωνία αδειοδότησης ή μεταφοράς τεχνολογίας θα μπορούσε να θεωρηθεί παραβίαση των περιορισμών, ακόμα και αν δεν φυσικά αγαθά δεν άλλαξαν χέρια. Οι πολιτικοί στις ΗΠΑ υποπτεύονται ότι η Huawei ενδέχεται να ενσωματώσει λογισμικό παρακολούθησης στον εξοπλισμό της, και ενδεχομένως μάλιστα να μην έχει και πολύ σημασία σε ποιον θα ανήκει ο συγκεκριμένος εξοπλισμός (αν για παράδειγμα ανήκει σε κάποια Αμερικάνικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών).

Πάντως, δεν είναι και δύσκολο να καταλάβει κάποιος για ποιο λόγο αρκετές Αμερικανικές εταιρείες μπορεί να βλέπουν θετικά την ιδέα του «one-time licencing». Η σημερινή αγορά 5G, κυριαρχείται από τις Ericsson και Nokia, οπότε μία τέτοια συμφωνία με την Huawei θα επιτρέψει στις Αμερικανικές εταιρείες να κάνουν το άλμα στην εποχή 5G και να τις ανταγωνιστούν, έστω και αν τεχνικά «δανείζονται» την τεχνολογία από την Huawei.

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τεχνολογική πρόοδος είναι ένα πολύ θετικό βήμα για την ανθρωπότητα όπως επίσης η  πρόσβαση στα επιτεύγματα αυτής από όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες με τη χαμηλότερη δυνατή χρέωση. Απαράδεκτη η συμπεριφορά Τραμπ με το ban στη Huawei. Δεν βοηθά την Αμερική ούτε τις αμερικανικές εταιρείες με κανένα τρόπο. Αργά η γρήγορα θα το καταλάβει.

Επεξ/σία από UnlockedEvolution
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 λεπτά πριν, Deadpool 1 είπε

Εαν συνεχίσουν να αποκλείουν τη huawei από τα δίκτυα 5G θα δουν 5G μαζί με τα iphone 5G.

Άμα δεν αναφέρεις τα iPhone σε ένα ποστ σου θα σκάσεις όμως 😂

  • Like 6
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, JcD είπε

Άμα δεν αναφέρεις τα iPhone σε ένα ποστ σου θα σκάσεις όμως 😂

Τι να πω ότι θα ερθουν μαζί με τα note 10+ 5G,oneplus 7T 5G,xiaomi mi9 5G?

Αφού αυτά έχουν κυκλοφορήσει

 

Επεξ/σία από Deadpool 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Deadpool 1 είπε

Εαν συνεχίσουν να αποκλείουν τη huawei από τα δίκτυα 5G θα δουν 5G μαζί με τα iphone 5G.

Δεν θα περπατήσει το 5G λεμεεε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, klenar_mod είπε

Που το στηρίζεις αυτό;

Καταρχάς για να αποφύγω λογικά άλματα, είμαι κάτοχος redmi, οπότε όχι στραβωμενος με τα προϊόντα της Apple. 

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι προσεκτική σε ποιες τεχνολογίες υιοθετεί, και το να πληρώσει πατέντα για μια τεχνολογία που ακόμη δεν εφαρμόζεται θα ήταν άστοχο.

Πέρα από αυτό, τις περισσότερες δοκιμές USA μεριά τις κάνει η Verizon, και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά που παρουσιάστηκαν. Δεν συζητάμε καν για Ελλάδα, όπου υπάρχει μόνο μία σοβαρή εταιρεία τηλεφωνίας και για να υλοποιηθεί τέτοιο δίκτυο θα πληρώσει τα μαλλιοκεφαλα της.

Η τεχνολογία 5G ίσως βρει χρήση αργότερα, με αυτόματους αυτοκινητόδρομους, ιατρική κτλ. Αφού πρώτα, επιβεβαιώσει ότι δεν βλάπτει τον άνθρωπο, καθώς είναι κάτι παραπάνω από μια απλή συνομωσία.

Με όλα αυτά, η τεχνολογία 5G έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά της, και η προσθήκη σε συσκευές τηλεφώνου είναι ξεκάθαρα marketing. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, spirios1992 είπε

Χωρίς να συμπαθώ τη τακτική τραμπ..

Alexander Emric (or Emerick) Jones (born February 11, 1974)[1][2] is an American radio show host and far-right conspiracy theorist.[3][4][5][6][7][8] He hosts The Alex Jones Show from Austin, Texas, which airs on the Genesis Communications Network[9] across the United States and online.[10] Jones runs a website, InfoWars, based on conspiracy theories and fake news,[11][12][13] and the websites NewsWars and PrisonPlanet.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Jones

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...