Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Athanasios2104 είπε

Γιατί, είναι σημαντικός παράγοντας για Gaming pc;

πάντως στο guru3d δείχνει ότι έχει (εκτός αν το διαβάζω λάθος) και καταλήγει:

πρόχειρη ματιά είπα, το είδα στο pcpartpicker ότι δεν γράφει για dram.

Εγώ εάν επέλεγα δίσκο θα προτιμούσα με dram, τι να σου πω..

• Like 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

My bad για το gsync, είδα τις οθόνες ότι είναι 16:9 και τις προσπέρασα χωρίς δεύτερη ματιά, μετά γράφετε σκέτο gsync και το παρερμήνευσα, gsync freesync compatible ® (as it should had been called from the start by ngridia)  λοιπόν.

@Athanasios2104

Ένας λόγος που είχε τεθεί ο περιορισμός μεγέθους-απόσταση ήταν λόγο ανάλυσης 1080p πιο παλιά, αν ήσουν πολύ κοντά έβλεπες pixel, τώρα μιλάμε για 1440p, μικρότερο ppi, πλέον ο μόνος περιορισμός είναι η οθόνη να μην είναι υπερβολικά μεγάλη για να μην γυρνάς το κεφάλι δεξιά αριστερά, αν είσαι στο ένα μέτρο μην πάρεις κάτω από 28", αν δεν σου αρέσουν οι UW το σέβομαι και δεν επιμένω, αλλά για το μέγεθος δοκίμασε καμία σε κάνα κατάστημα πριν αποφασίσεις!

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Athanasios2104 είπε

Ευχαριστώ πολλάκις άπαντες και μπαίνω στο ψητό:

• @Azeroth συμφωνώ στον σκληρό, και μάλιστα από διπλανό forum προτάθηκε ένας o S70 nvme της Addlink, στα ίδια λεφτά. (Μικρό) πρόβλημα μόνο ότι πρέπει να έρθει από Amazon uk, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εγγύηση. Γενικά πάντως οι Crucial ήταν πάντα οι top VFM και για μένα (mx500 έχω στο laptop).
  • Συμφωνώ επίσης για τροφοδοτικό, με πρόχειρους safe-side υπολογισμούς 200 gpu + 70 cpu + 30 mobo + διάφορα = 400W βαριά βαριά, σωστα; Παλαιότερα έκανα πάντα oversize για τις μελλοντικές gpu, άλλα και πάλι, δεν νομίζω ότι μία "6700ΧΤ" ή "3080" θα τραβάει περισσότερο από 350W. Οπότε τσέκαρα το BeQuiet, άλλα είδα ότι για λίγο περισσότερο υπάρχει το Seasonic PRIME 650 Platinum.
  • Για μητρική θέλω 570 γιατί είναι "φρέσκο πράμα" (bios updates κτλ) και η διαφορά στην τιμή δεν είναι πάνω από 50ρικο. Επίσης μπορεί το gen 4 pcie προς το παρόν να είναι αχρείαστο, άλλα σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί από τις μελλοντικές gpu, δεν πιστεύω ότι η AMD το έβαλε μόνο για τους nvme και workstations.
  • @Havik Οι 27" είναι περισσότερο "έξωθεν" limitation, παρά προσωπική προτίμηση. Η οθόνη βρίκεται κάτω από 1 μέτρο απόσταση.
  • Επίσης για mouse-pad προτιμώ με hard surface, τα πάνινα δεν τα μπορώ καθόλου :D 
  • Για τον ήχο, είπα αυτήν την φορά να επενδύσω και σε αυτόν τον τομέα, που σε όλα τα προηγούμενα Build τον είχα για πέταμα. Ελπίζω να μην αποτύχει το πείραμα, αν και όλοι λένε ότι όντως αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω και για τον ήχο.
  • @Aten-Ra Εδώ που είμαι οι Akasa έχουν ίδια τιμή με τους Noctua, οπότε θα προτιμήσω τους Noctua. Και βέβαια thanks για το υπόλοιπο feedback ;) 
  • @radiohead Προσπάθησα να μπω στο site, δεν ανοίγει τπτ. Τέσπα, στην αρχή έπαθα ένα ταράκουλο με την πρότασή σου ("τόσο φθήνα είναι δυνατον, τι στην ευχή, σε παράλληλο σύμπαν ζω"), άλλα μετά είδα δεν έβαλες μέσα τα περιφερειακά. Πληκτρολόγιο, ποντίκι, mousepad, ακουστικά, dac/amp. Που όπως είπες από μόνα τους κοστίζουν 400. Και προσωπικά τα περιφερειακά, όπως και η οθόνη, τα θεώρω από τα top priorities, γιατί στην ουσία είναι τα δύο πράματα με τα οποία αλληλεπιδράει κάποιος με τον υπολογιστή και τις διάφορες εμπειρίες (gaming στην προκειμένη). Θα μπορούσα όντως να πάρω 10 ευρώ ποντίκι από το παζάρι και ένα πληκτρολόγιο από aliexpress, άλλα ρε παίδες, σαν glorious PCMR Gamers αυτά δεν έπρεπε ούτε καν να περνανε σαν σκέψεις :P 
  • Την Gigabyte QD την είχα τσεκάρει, άλλα νομίζω χρεώνει λίγο παραπάνω για πράγματα που δεν χρειάζομαι (πχ. noise cancelling).
  • Για το θέμα της οθόνης πάλι, προτιμώ γενικά τα FreeSync γιατί, αν εξαιρέσεις κάποιους που λόγω δουλειάς ψυρίζουν το θέμα (πχ. pcmonitors.info), οι δύο τεχνολογίες πλέον προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα (no tearing ή ghosting). Στο overshoot το gsync είναι ακόμη ελάχιστα καλύτερο, άλλα μόνο αν κάνεις OC το monitor (που δεν σκοπεύω).

Οπότε στο δια ταύτα, σίγουρα θα κοιτάξω για οικονομικότερο άλλα εξίσου καλό ssd και psu. Για την οθόνη με βλέπω για την ViewSonic, αλλα περιμένω ακόμη έγκυρα reviews. Όταν θα κάνω το order θα ενημέρωσω για το τελικό σύστημα και πόσο εν τέλει κόστισε (σε περίπτωση που κάποιος κοιτάει να χτίσει κάτι παρόμοιο). Ακούγονται βέβαια και φήμες για Intel cpus το Νοέμβριο, άλλα δεν περιμένω τίποτα jaw-dropping.

PS: Btw, οι τιμές που δίνω είναι βάσει ευρωπαικών καταστημάτων, για αυτό μπορεί να βλέπετε αποκλίσεις με το skroutz.

Ξέχασα να σου πω το site είναι αυτό https://hellasphone.gr/

Αυτό που σου ποσταρα είναι φωτό από 'το καλάθι μου'

• Like 1
Δημοσ.

Βασικό και από πού θα ψωνίσεις. Ειδικά σε κάρτες και οθόνη, μπορεί κάποια πράγματα να μην τα βρίσκεις εύκολα ή και καθόλου.

Η LG 27GL850 δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά διαθέσιμη στην Ευρώπη, κλαίνε παντού στο εξωτερικό. Η δε Viewsonic νομίζω υπάρχει σε ένα κατάστημα του skroutz στην Ελλάδα μέχρι στιγμής. Βέβαια έχεις βάθος χρόνου με όσα λες, αλλά ειδικά για την LG και τη διαθεσιμότητά της μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.
Μπορεί και να κάνω λάθος, αν τις έχεις βρεις πες μας.

Η LG έχει εξαιρετικές κριτικές, με μοναδικό μελανό σημείο το contrast, η Viewsonic δεν έχει τίποτα (πέρα από κάποιους χρήστες στο reddit). Έχει το ίδιο πάνελ με την Aorus αν δεν κάνω λάθος, αλλά νομίζω δεν ρυθμίζεται σε ύψος (αν σε απασχολεί αυτό).

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Athanasios2104 είπε

• Συμφωνώ επίσης για τροφοδοτικό, με πρόχειρους safe-side υπολογισμούς 200 gpu + 70 cpu + 30 mobo + διάφορα = 400W βαριά βαριά, σωστα; Παλαιότερα έκανα πάντα oversize για τις μελλοντικές gpu, άλλα και πάλι, δεν νομίζω ότι μία "6700ΧΤ" ή "3080" θα τραβάει περισσότερο από 350W. Οπότε τσέκαρα το BeQuiet, άλλα είδα ότι για λίγο περισσότερο υπάρχει το Seasonic PRIME 650 Platinum.

Για το τροφοδοτικό αν σε ενδιαφέρει Seasonic έχει αρχίσει να αλλάζει την σειρά της οπότε τσέκαρε για τα καινούργια που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KrisDs είπε

Για το τροφοδοτικό αν σε ενδιαφέρει Seasonic έχει αρχίσει να αλλάζει την σειρά της οπότε τσέκαρε για τα καινούργια που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο.

όνομα;

βέβαια προβληματίζομαι αν gold vs platinum έχει όντως τόσο μεγάλη σημασία...

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Athanasios2104 είπε

όνομα;

βέβαια προβληματίζομαι αν gold vs platinum έχει όντως τόσο μεγάλη σημασία...

Δεν έχει,άλλο πχ απο Bronse σε Gold ναι αλλά απο κει και μετά,είναι πολύ ελάχιστες οι διαφορές για να αξίζουν παραπάνω λεφτά.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Δεν έχει,άλλο πχ απο Bronse σε Gold ναι αλλά απο κει και μετά,είναι πολύ ελάχιστες οι διαφορές για να αξίζουν παραπάνω λεφτά.

ευχαριστώ, οπότε ξανακοιτάω Be Quiet Straight 11 που είπε ο @Azeroth και το Corsair RM650x. Στα ίδια λεφτά και τα δύο...

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, UnlockedEvolution είπε

Εγώ με 3000 € λέω να κινηθείς προς εδώ να κάνεις και τις βόλτες σου:

https//www.car.gr/24460766-bmw-z3-facelift-look-m

Και πως θα κάνει κατάθεση στον Jensen τα 1500 ευρώ της κάρτας μετά; Καλύτερα μισά στην κάρτα γραφικών και μισά στο αυτοκίνητο.

Πρέπει να αγοράσει καινούργιο πέτσινο ο άλλος.

Δημοσ.

Καλό το hardware στο pc, οθόνη και περιφερικά ναι αλλά μην ξεχνάτε το γραφείο! Αν η καρέκλα δεν είναι εργονομική και βολική θα κουράσει.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Cell_7 said:

Καλό το hardware στο pc, οθόνη και περιφερικά ναι αλλά μην ξεχνάτε το γραφείο! Αν η καρέκλα δεν είναι εργονομική και βολική θα κουράσει.

μιλησες καλα.  

πολυ καλα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...