Επισκέπτης Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η μαγιονέζα είναι 80% λιπαρά, οπότε 15ml * 0,8 * 9 = 108 θερμίδες από τα λιπαρά της. Μη σας ξεγελά η ποσότητα! Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης
lactate Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Σαν να ακούω τον εαυτό μου ακριβώς. Κάποτε έτρωγα πρωινό χ2 σουβλάκια bueno pita & πατάτες με cheddar & bacon, μεσημεριανό 1 νορμαλ cheeseburger και 1 big mac και βραδινό πίτα του παππού ή ένα κουβά KFC ή αστακομακαρονάδα με επιδόρπιο κρέπα σοκολάτα/μπανάνα ή καρυδόπιτα. Είχα φτάσει 100 κιλά 2 φορές και τη μία παραλίγο 110. τώρα είμαι 30 προς 31 και περίπου 72-74 κιλά. Είχα πέσει στα 85 περίπου τρώγοντας κυρίως μακαρόνια τα οποία με φούσκωναν και δε μπορούσα να φάω άλλο, είχαν από όλα, τυριά/σάλτσες/κρέας....οπότε δεν ένιωθα ότι μου έλειπε κάτι, έτρωγα 3 γεμάτες μακαρονάδες τη μέρα κάπου 900-1000 θερμίδες, μαζί με λίγο γυμναστική πέφτεις άνετα στα 80 κοντά και μάλιστα γρήγορα, εγώ σε 2-3 βδομάδες είχα ήδη πέσει. Πιο παλιά είχα δοκιμάσει και άλλες πιο ακραίες δίαιτες κυρίως μόνο με λαχανικά και υγιεινά κρεατικά, εκείνες πέτυχαν αλλά δεν τις προτείνω, η καλύτερη ήταν εκείνη με τα μακαρόνια, ειδικά αν κάποιος περνάει από μεγάλο άγχος καθημερινά, δεν θα τη παλέψει αλλιώς, οι πιο παλιές πέτυχαν γιατί δεν είχα καθόλου άγχος στη ζωή μου. Τώρα έπεσα στα 74 διότι έχω προβλήματα με το στομάχι μου και δε μπορώ να φάω πολύ, τρώω κυρίως ρύζι, πατάτες, τυρί, λαχανικά, πολύ λίγα βραστά κρεατικά/ψάρια. Δεν είναι ότι προσπαθώ απλά δεν έχω επιλογή, αν κάνω κανά αστείο και φάω παραπάνω και από κάτι που δε πρέπει έχω πολύ σοβαρές επιπτώσεις. Ωστόσο τα γλυκά τα χλαπακιάζω αλλά αυτά για κάποιο λόγο ποτέ δεν με πάχαιναν. Τις προάλλες δοκίμασα να φάω σουβλάκι και μου φάνηκε αηδιαστικό, σαν να έτρωγα λάστιχο, δε ξέρω αν γενικά ο εαυτός μου λόγω της διατροφής που κάνω τώρα βλέπει αλλιώς αυτά τα φαγητά ή απλά το σουβλατζίδικο ήταν τραγικό, ήταν πραγματικά απαίσιο. Πλέον για εμένα το φαγητό έχει γίνει αυτό που οφείλει να είναι, ένα μέσο επιβίωσης και όχι ένα μέσο απόλαυσης, αν και μου λείπουν οι εποχές που μπορούσα να πάρω χαρά από αυτό. Στην επόμενη ζωή πάλι. Ταυτίζομαι αρκετά με αυτά που λες εσύ. Εγώ ήμουν του γλυκού, αν είχα μόνο τις θερμίδες των αλμυρών θα ήμουν 50 κιλά. Έκανα κάτι σαν τη δίαιτα της πίτσας, που πριν απο κάθε γεύμα τρως μια μεγάλη πίτσα και έτσι τρως λιγότερο από το γεύμα Έτρωγα ένα μεγάλο κουτί πουράκια με σοκολάτα και το βράδυ soft kings. Mc donalds και τέτοια δεν έτρωγα. Δηλαδή άντε μια φορα το τρίμηνο να έτρωγα ένα γεύμα από εκεί. Βέβαια το φαγητό μου ήταν όλο κάτι με μακαρόνι. Ώσπου μια μέρα ζυγίζομαι βλέπω ένα νούμερο 123 και παθαίνω εγκεφαλικό (1.83 ύψος). Τρώω το τελευταίο γλυκό που είχε μείνει και λέω είναι η τελευταία φορά που βλέπω τριψήφιο στη ζυγαριά μου. Δεν μπορώ να πω ακριβώς ότι πείνασα στη διαίτα στις αρχές γιατί είχα θυμώσει τόσο με τον εαυτό μου, δεν μου επέτρεπα καν να σκεφτώ ότι πεινάω. Τώρα είμαι 96 κιλά και πάω 4-5 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο σε mini group personal. Θέλω να πέσω πιο κάτω, αλλά δεν είναι εύκολο. Δείχνω γεροδεμένος, το μόνο που θα θελα να φτιάξει είναι εκεί γύρω από το σωσίβιο και ακόμα το γυμναστήριο είναι εδώ και 3 μήνες που πάω οπότε θα γίνουν πολλές αλλαγές ακόμα. Νιώθω όμως την ανάγκη σε όποιον περνάει μια φάση σαν τη δικιά μου που τρώει χωρίς να συνειδητοποιεί ότι κάνει κακό στον εαυτό του να του το πω ευγενικά ότι κάνει κακό στον εαυτό του, όπως έκανα κακό στον δικό μου. Δεν ξέρω όμως πως μπορεί να αλλάξει κάποιος διατροφικές συνήθειες. Το να πεις σε κάποιον ότι είναι χοντρός, απλά σε θέση άμυνας θα τον βάλει. Το να είσαι χοντρός για πολλά χρόνια σε κάνει μάλλον να νιώθεις ότι έτσι απλά είσαι, ότι το να χεις ωραίο σωμα απλά δεν είναι για σενα είναι για τους άλλους. Και στη ζωή σου μπορείς να είσαι είτε ο γλυκός χοντρούλης του όμορφου φίλου σου είτε να είσαι ο μοναχικός χοντρούλης που από τα τόσα κιλά κλείστηκες στον εαυτό σου και περιμένεις να βουλώσουν οι αρτηρίες σου. ΥΓ έχω ραγάδες στην κοιλιά, δεν με απασχολεί πια τόσο. Στην αρχή έλεγα ότι πάντα θα τις έχω και θα μου λέει ότι το σώμα σου θα είναι χοντρό. Προτιμ.ώ να το βλέπω σαν ένα σημάδι που μου δείχνει τον δρόμο που διένυσα και διανύω για να μαι χαρούμενος για το σώμα μου. Και φέτος είναι η πρώτη φορά που το κατάφερα. 17 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Η μαγιονέζα είναι 80% λιπαρά, οπότε 15ml * 0,8 * 9 = 108 θερμίδες από τα λιπαρά της. Μη σας ξεγελά η ποσότητα! το τζατζίκι πόσες θερμίδες και λιπαρά έχει (αν ξέρεις δλδ) 5
svartevarg Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 14 ώρες πριν, lactate είπε Μήπως ως ένα βαθμό βγαίνει η σαβούρα από τη ζωή μας; Όχι δεν βγαίνει από τη ζωή μας. Απλά η σαβούρα αρχίζει να σέβεται την ζωή μας (την υγεία μας). Και το junk γίνεται gourmet - βρώμικο. 36 λεπτά πριν, lactate είπε Ταυτίζομαι αρκετά με αυτά που λες εσύ. Εγώ ήμουν του γλυκού, αν είχα μόνο τις θερμίδες των αλμυρών θα ήμουν 50 κιλά. Έκανα κάτι σαν τη δίαιτα της πίτσας, που πριν απο κάθε γεύμα τρως μια μεγάλη πίτσα και έτσι τρως λιγότερο από το γεύμα Έτρωγα ένα μεγάλο κουτί πουράκια με σοκολάτα και το βράδυ soft kings. Mc donalds και τέτοια δεν έτρωγα. Δηλαδή άντε μια φορα το τρίμηνο να έτρωγα ένα γεύμα από εκεί. Βέβαια το φαγητό μου ήταν όλο κάτι με μακαρόνι. Ώσπου μια μέρα ζυγίζομαι βλέπω ένα νούμερο 123 και παθαίνω εγκεφαλικό (1.83 ύψος). Τρώω το τελευταίο γλυκό που είχε μείνει και λέω είναι η τελευταία φορά που βλέπω τριψήφιο στη ζυγαριά μου. Δεν μπορώ να πω ακριβώς ότι πείνασα στη διαίτα στις αρχές γιατί είχα θυμώσει τόσο με τον εαυτό μου, δεν μου επέτρεπα καν να σκεφτώ ότι πεινάω. Τώρα είμαι 96 κιλά και πάω 4-5 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο σε mini group personal. Θέλω να πέσω πιο κάτω, αλλά δεν είναι εύκολο. Δείχνω γεροδεμένος, το μόνο που θα θελα να φτιάξει είναι εκεί γύρω από το σωσίβιο και ακόμα το γυμναστήριο είναι εδώ και 3 μήνες που πάω οπότε θα γίνουν πολλές αλλαγές ακόμα. Νιώθω όμως την ανάγκη σε όποιον περνάει μια φάση σαν τη δικιά μου που τρώει χωρίς να συνειδητοποιεί ότι κάνει κακό στον εαυτό του να του το πω ευγενικά ότι κάνει κακό στον εαυτό του, όπως έκανα κακό στον δικό μου. Δεν ξέρω όμως πως μπορεί να αλλάξει κάποιος διατροφικές συνήθειες. Το να πεις σε κάποιον ότι είναι χοντρός, απλά σε θέση άμυνας θα τον βάλει. Το να είσαι χοντρός για πολλά χρόνια σε κάνει μάλλον να νιώθεις ότι έτσι απλά είσαι, ότι το να χεις ωραίο σωμα απλά δεν είναι για σενα είναι για τους άλλους. Και στη ζωή σου μπορείς να είσαι είτε ο γλυκός χοντρούλης του όμορφου φίλου σου είτε να είσαι ο μοναχικός χοντρούλης που από τα τόσα κιλά κλείστηκες στον εαυτό σου και περιμένεις να βουλώσουν οι αρτηρίες σου. ΥΓ έχω ραγάδες στην κοιλιά, δεν με απασχολεί πια τόσο. Στην αρχή έλεγα ότι πάντα θα τις έχω και θα μου λέει ότι το σώμα σου θα είναι χοντρό. Προτιμ.ώ να το βλέπω σαν ένα σημάδι που μου δείχνει τον δρόμο που διένυσα και διανύω για να μαι χαρούμενος για το σώμα μου. Και φέτος είναι η πρώτη φορά που το κατάφερα. Σημασία έχει φίλε μου να είσαι κινητικός και σβέλτος (από άποψη ρεφλέξ, εκρηκτικότητας, καρδιοαναπνευστικής αντοχής κλπ) στα κιλά που είσαι. Το πρόβλημα δεν είναι ποτέ στα κιλά, αλλά στην φυσική κατάσταση και στην διατροφή. Φίλε μου, έχεις πετύχει το πιο δύσκολο απ' όλα: να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως είναι, αγαπώντας το είδωλό σου στον καθρέφτη. Επίσης, μακριά από «βιταμίνες S» και άλλα γελοία σκευάσματα που όντως κάνουν αυτό που υπόσχονται, αλλά στο τέλος ο θησαυρός είναι άνθρακας. Υποθέτω ότι κάνεις crossfit ή mma training;
parlapipas25 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Για καλό σώμα 70% είναι διατροφή και 30% γυμναστική. Με λίγα λόγια αν τρως σαβουρες όσο γυμναστική κι αν κάνεις δεν... 3 1
forgotten Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 περνω απο σταδια , στην ζωη μου στο λυκειο ημουν αθλητικος , στο στρατο ελεω θεσης εφτασα 120 κιλα 1.80 υψος , πανεπιστημιο επεσα στα 80 και φουλ γυμναστηριο 4 φορες την βδομαδα 1,5 ωρα , περασα ακομα ενα σταδιο οπου ανεκβοκατεβαινα στα πλαισια των 80-90 κιλα με γυμναστικη κλπ και τωρα που παρατησα το γυμναστηριο ειμαι 105 κιλα και ελπιζω να ξαναξεκινησω μολις βρω χρονο τον γυμναστηριο , και ναι δεν τρεφομαι υγιεινα οπως θελουν να περνουνε το προτυπο τα μμε και ομως ειχα εως τωρα πολυ καλες αναλυσεις πιεση κλπ. για μενα το junk food ειναι σχεση αγαπη μισους .
Sethiros Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Εγώ δεν τρώω συχνά απέξω γιατί μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω αλλά φροντίζω να αποφεύγω τη συναναστροφή στο στενό μου κύκλο με ανθρώπους που κάνουν διατροφή (με εξαίρεση τους υπέρβαρους που εκεί το κατανοώ).
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 16 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε Για καλό σώμα 70% είναι διατροφή και 30% γυμναστική. Με λίγα λόγια αν τρως σαβουρες όσο γυμναστική κι αν κάνεις δεν... Ασφαλώς, καταγραφή θερμίδων.
lactate Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, svartevarg είπε Όχι δεν βγαίνει από τη ζωή μας. Απλά η σαβούρα αρχίζει να σέβεται την ζωή μας (την υγεία μας). Και το junk γίνεται gourmet - βρώμικο. Σημασία έχει φίλε μου να είσαι κινητικός και σβέλτος (από άποψη ρεφλέξ, εκρηκτικότητας, καρδιοαναπνευστικής αντοχής κλπ) στα κιλά που είσαι. Το πρόβλημα δεν είναι ποτέ στα κιλά, αλλά στην φυσική κατάσταση και στην διατροφή. Φίλε μου, έχεις πετύχει το πιο δύσκολο απ' όλα: να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως είναι, αγαπώντας το είδωλό σου στον καθρέφτη. Επίσης, μακριά από «βιταμίνες S» και άλλα γελοία σκευάσματα που όντως κάνουν αυτό που υπόσχονται, αλλά στο τέλος ο θησαυρός είναι άνθρακας. Υποθέτω ότι κάνεις crossfit ή mma training; Crossfit κάνω (αν και δεν είναι ακριβώς crossfit έχει και 2 μέρες από τις 5 που είναι κυρίως αερόβιο και άλλες 3 που είναι δύναμη όπως λέει). MMA μου φάνηκε κάπως βάρβαρο και δε θα θελα τόσο στενή σωματική επαφή. Ειδικά άμα δεν συμπαθείς κάπως τον άλλον φαντάζομαι θα είναι το λιγότερο εκνευριστικό. Οι βιταμίνες S τι είναι; Έχω σκεφτεί να πάρω βιταμίνες, όχι για απώλεια βάρους αλλά επειδή έχω χάσει βάρος και γυμνάζομαι πολύ ίσως θα χρειαζόταν να πάρω μερικές μέρες κάτι για ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. 1
Menelaos83 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε Κι εσυ εκει???😀 Παντα😉
markoliaz Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 15 ώρες πριν, lactate είπε Έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα έχουμε λίγο γυρίσει την πλάτη στο κλασικο τζανκ. Τα mcdonalds έχουν σχεδόν κλείσει, goodys δεν το ψήνει σχεδόν κανείς (για kfc δεν έχω ακούσει κάτι). Τα σουβλάκια έχουν αρχίσει να έχουν πίτες αλάδωτες, κοτόπουλα πάνε και έρχονται, εταιρείες που κάνουν delivery υγιεινό φαγητό, τα fridays έχουν "power bowls" και "living well" επιλογές. Μήπως ως ένα βαθμό βγαίνει η σαβούρα από τη ζωή μας; αν θες υγιεινο φαγητο μονο σπιτι σου...ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ολα τα αλλα ακομα και τα ακριβα εστιατορια εχουν θεματα...
svartevarg Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, lactate είπε Οι βιταμίνες S τι είναι; Αναβολικά Στεροειδή. 9 λεπτά πριν, lactate είπε Crossfit κάνω (αν και δεν είναι ακριβώς crossfit έχει και 2 μέρες από τις 5 που είναι κυρίως αερόβιο και άλλες 3 που είναι δύναμη όπως λέει). Ελπίζω να προλαβαίνεις να ξεκουραστείς με λίγο μεσημεριανό ύπνο. 9 λεπτά πριν, lactate είπε Έχω σκεφτεί να πάρω βιταμίνες, όχι για απώλεια βάρους αλλά επειδή έχω χάσει βάρος και γυμνάζομαι πολύ ίσως θα χρειαζόταν να πάρω μερικές μέρες κάτι για ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ναι μπορείς να παίρνεις άφοβα βιταμίνες (κυρίως τις υδατοδιαλυτές), ιχνοστοιχεία (ψευδαργυρο ή μαγνήσιο, σελήνιο) και μερικά από τα βασικά (απαραίτητα) αμινοξέα. Κάποιοι παίρνουν πρωτεΐνες, αλλά προσωπικά προτιμώ τα αμινοξέα ως συμπληρωματικά μιας ισορροπημένης διατροφής. Αφήνεις τον οργανισμό να κάνει όλη τη δουλειά της πρωτεϊνοσυνθεσης με εξωγενή παροχή αμινοξέων, αντί να δίνεις πρωτεϊνες ως έτοιμη τροφή. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2019 από svartevarg
NikosKallithea Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, markoliaz είπε αν θες υγιεινο φαγητο μονο σπιτι σου...ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ολα τα αλλα ακομα και τα ακριβα εστιατορια εχουν θεματα... Το οτι τρως σπιτι δεν συμαινει οτι ειναι και υγιεινό, σε πολλά σπίτια μαγειρεύουν σαβουρες
Menelaos83 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 13 ώρες πριν, giorgos4ever είπε Τουλάχιστον άθλιο. Για καντινα τουλαχιστον υπεροχο. Εκτος αν θες η καντινα να ειναι γκουρμε με σος αβοκαντο κλπ.
lactate Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, svartevarg είπε Ελπίζω να προλαβαίνεις να ξεκουραστείς με λίγο μεσημεριανό ύπνο. Εδώ και κάποιες μέρες κοιμάμαι 8ωρο και δεν κοιομάμαι το μεσημέρι. Γενικά ο μεσημεριανός ύπνος είναι κάτι που ποτέ δεν συνήθιζα, εκτός αν είμαι άυπνος. Μπορεί να κοιμηθώ κανά 20 λεπτο μετά την προπόνηση ή απλά να ξαπλώσω. 1
The_Judas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το ότι κλείνουν τα mac δεν σημαίνει ότι δεν τρώμε τζάνκ. Απλά δεν ταιριάζουν στην νοοτροπία του Ελληνα. Επίσης για να λέμε την αλήθεια δεν τρώγονται τα mac, ποτέ δεν μου άρεσε η γεύση τους... αντιθέτως με τα goody's που είναι κάτι το αντίστοιχο δεν είχα ποτέ πρόβλημα, Το πιτόγυρο χωρίς πατάτες/σως και με αλάδωτη πίτα δεν έχει υπερβολικές θερμίδες... αλλά ποιος το τρώει έτσι;; Επίσης δεν είναι δυνατόν να υπολογίσει κάποιος τις θερμίδες, γιατί δεν βάζουν όλοι την ίδια ποσότητα κρέατος/πατάτας. Αλλά ακόμη και τα mac, σιγά τις θερμίδες που έχουν... ένα μικρό μοσχαρίσιο μπιφτέκι είναι. Το ζήτημα είναι η γενικότερη διατροφή που κάνεις όλη τη μέρα. Ενα μπεργκερ αν το συνδυάσεις με σαλάτα /φρούτα κλπ δεν είναι κακό γεύμα. Προφανώς βέβαια όχι για κάθε μέρα. Αν ζεις τρώγοντας 10 μπέργκερ ή 3 πιτόγυρα τη μέρα.. προφανώς και είναι ανθυγιεινό. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2019 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα