Προς το περιεχόμενο

Δεύτερη τηλεφωνική γραμμή σε σταθερό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, γράφω εδώ ως ότι ποιο σχετικό βρήκα, συγχωρέστε με :-). Λοιπόν η γιαγιά μου μένει στον από κάτω όροφο τους χειμερινούς μήνες και θα ήθελα για αυτό το διάστημα να μπορεί να χρησιμοποιεί την σταθερή τηλεφωνική μου γραμμή, είτε μιλάμε για δεύτερο νούμερο με μια μικρή επιβάρυνση, είτε κατευθείαν την δικη μου που σπανίως έτσι και αλλιώς χρησιμοποιω , φυσικά θα προτιμούσα να μην βγάλω καλώδια από βεράντες τρυποντας τοίχους αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση και εκεί θα ήθελα καμία καλή πληροφορία για τα υλικά κτλ... Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι λύσεις που εχεις ειναι κυριολεκτικά δυο, ειτε θα ρίξεις γραμμή (αν δεν υπάρχει) ή θα της παρεις ενα πολύ απλό (λόγω ηλικίας) κινητό.

Μήπως στο κτισμα σας υπάρχει κεντρικό κουτί οτε που καταλήγουν όλες οι τηλεφωνικές γραμμές από τα διαμερίσματα; Αν ναι, τοτε θα φτάνει και απο το σπιτι της γιαγιάς σου, οπότε βραχυκυκλώνεις τις γραμμές και τσουπ εχεις τηλεφωνο και πάνω και κάτω. Αν ακομα δεν κατάλαβες, στο χώρο της γιαγιάς σου εχει τηλεφωνική πριζα;

Απο εκει και πέρα θα χρειαστείς ένα καλώδιο ethernet cat 5 με 4 ζέυγη καλωδίων, δυο επιτοιχιες πρίζες, ουπατ  και τρόπο να κατεβάσεις το καλώδιο (τρύπες, στήριξη, κλπ). Αν το καλώδιο βρεχεται/λιάζεται πάρε καλώδιο εξωτερικου χώρου ή εκει που εκτείθεται, βαλε πλαστικό σωλήνα.

Αν θες να το κάνεις ακομα πιο "μερακλίδικο" αγοράζεις και δυο πρίζες δικτυου και από το ιδιο καλώδιο κατεβάζεις και τηλεφωνο και ιντερνετ κατω (ενα ζευγος για τηλεφωνο και 2 ζευγη για ιντερνετ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 Dect ενα set με καλο range δε παιζει ;  Στριβοντας μαζι το δικο του ζευγος και της γιαγιας με το ζευγος του οτε θα εχει τηλεφωνο - αλλα δε θα εχουν προβληματα οι γραμμες ;

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα gigaset ip με 65 ευρώ και μια συνδρομή σε modulus με 15 ευρώ το έτος και ότι χρόνο μιλήσει και θα έχει δικό της νούμερο. Θα έχεις εσύ τη βάση στο σπίτι σου και η γιαγια το ασύρματο και τη βάση φόρτισης στο δικό της. Και ούτε καλώδια και άψογος ήχος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Κανένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δεν εκθέτει τον εαυτό του ή τους συγγενείς του σε συσκευές της τεχνολογίας DECT.

Αν αναφέρεσαι στα πρώτα DECT που βγήκανε πριν από 15+ χρόνια, θα συμφωνήσω απολυτα μαζί σου. Τα σημερινά όμως dect έχουν πολύ χαμηλότερες εντάσεις και eco mode που τα κάνει παιδικά παραμύθια μπροστά στα κινητά που εχουμε όλοι μας (και εγω) και τα κουβαλάνε πάνω μας συνέχεια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα και τα eco mode δεν λένε κάτι. Σε συνθήκες ομιλίας, τα περισσότερα σύγχρονα DECT εκπέμπουν τουλάχιστον ίδια επίπεδα ή παραπάνω από τα κινητά.

Σε συνθήκες standby, οι ακτινοβολίες είναι αρκετά μικρές και για τα κινητά, οπότε συγκρίνουμε μόνο σε ομιλία που και ο κόσμος θέλει να τα έχει στο αυτί.

Εδώ όμως, στο θέμα μας, αναφερόμαστε στο ότι σε συνθήκες σταθερής επικοινωνίας, σαν τη γιαγιά, καλύτερα κανείς να βάλει ενσύρματη συσκευή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...