TsitsosTheCat Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 18 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Ο μπετονιτης εγω ξερω πως δεν κανει καλο παντως. Μακαρι οι γατες μου να ηταν 4 κιλα, ειναι και οι 4 πανω απο 7 κιλα η καθε μια οπ τι ξέρεις για μπετονίτη, μίλααα χιούμαν! εμένα ειναι το σκαρί μου τέτοιο που όταν ήμανε 4 κιλά ήμανε βοδάκι! Πάντως με λίγη πειθαρχία νομιζω οτι σε κανα 2μηνο 3μηνο μπορει να χάσει μια γατούλα το βάρος που θέλει.
Salvation81 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TsitsosTheCat είπε οπ τι ξέρεις για μπετονίτη, μίλααα χιούμαν! εμένα ειναι το σκαρί μου τέτοιο που όταν ήμανε 4 κιλά ήμανε βοδάκι! Πάντως με λίγη πειθαρχία νομιζω οτι σε κανα 2μηνο 3μηνο μπορει να χάσει μια γατούλα το βάρος που θέλει. https://www.carlroth.com/medias/SDB-0113-CY-EL.pdf?context=bWFzdGVyfHNlY3VyaXR5RGF0YXNoZWV0c3wyNDI1NjR8YXBwbGljYXRpb24vcGRmfHNlY3VyaXR5RGF0YXNoZWV0cy9oNmIvaGRlLzg5OTI4NzM4NzM0MzgucGRmfDA1ODdiNGRlYWJmMGM1MDdiNDllYTUzZGJlNzA4NzdkNTI0ZWIwMzBlNmQ4ZWExYWVkOTExMTdiOTY3OWNiYmU Γενικα λενε οτι ειναι καρκινογονος παντως, οποτε απο εμενα μαυρο και μακρια. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από Salvation81 1
TsitsosTheCat Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 28 λεπτά πριν, Salvation81 είπε https://www.carlroth.com/medias/SDB-0113-CY-EL.pdf?context=bWFzdGVyfHNlY3VyaXR5RGF0YXNoZWV0c3wyNDI1NjR8YXBwbGljYXRpb24vcGRmfHNlY3VyaXR5RGF0YXNoZWV0cy9oNmIvaGRlLzg5OTI4NzM4NzM0MzgucGRmfDA1ODdiNGRlYWJmMGM1MDdiNDllYTUzZGJlNzA4NzdkNTI0ZWIwMzBlNmQ4ZWExYWVkOTExMTdiOTY3OWNiYmU Γενικα λενε οτι ειναι καρκινογονος παντως, οποτε απο εμενα μαυρο και μακρια. Ευχαριστώ salvation! θα το ψαξω (πρώτη φορά το άκουσα από σένα)
Lilith19 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Με μεταβάσεις από παλιά σε νέα τροφή τι εμπειρίες είχατε; Τα δικά μου πέρασαν ένα ζόρι τις προάλλες, είχα ξεμείνει από τροφή και ήταν κλειστά και τα δύο πετ σοπ από τα οποία παίρνω την ξηρά και την κονσέρβα. Αναγκαστικά τους πήρα hills ξηρά που βρήκα αλλά χωρίς να ξέρω για πιθανές επιπλοκές από απότομη αλλαγή τροφής, είχα ήδη κάνει εξάλλου μία πριν καιρό χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο θέμα. Με τη συγκεκριμένη έκαναν και τα δύο διάρροιες και την μέρα εκείνη δεν μπορούσαν να φάνε καθόλου. Ευτυχώς έπιναν νερό. Τελικά τους έδωσα ένα digestive πατέ για δύο μέρες και επανήλθαν, τους πήρα πάλι και την παλιά τροφή και τώρα τρώνε και πάνε κανονικά τουαλέτα.
scullyist Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι, σε ολες τις ηλικίες εχουν ευαίσθητο πεπτικό, όταν είναι μικρά πολύ περισσότερο, διάρροια ή/και εμετοί αν δεν τους κάτσει η αλλαγή...η τακτική και οδηγία είναι να γίνεται σταδιακά η αλλαγή, ανάμιξη δλδ παλιάς κ νέας ξηράς για ένα διάστημα. Ξεκινάς π.χ. 85% παλιά-15% νέα (ανακατεμενες μαζι, μεικτά γεύματα) για κανενα 3ήμερο ωστε να δεις τι γινεται, και αν παει καλά συνεχίζεις έτσι (70-30, 55-45 κ.ο.κ) μειώνοντας το ποσοστό της παλιάς και αυξάνοντας της νέας, ωσπου να εξαληφθει η παλιά από το μενού. Οδηγία που κι εγώ δεν τήρησα μία φορά και είχαμε απ'όλα τα καλά στους 2/3. Ο ένας διάρροια, ο άλλος εμετό. Είναι γενικά ευίσθητες αλλα είναι στο ζώο, η 3η π.χ δεν καταλαβαίνει τίποτα στις αλλαγές, ή στις νέες γεύσεις/πρωτείνες. Το γμτ είναι όταν του ενός του κάθεται οκ, του άλλου όχι, ή κάθεται οκ αλλά δεν τους αρέσει...οποτε ή θα καταλήξεις να παίξεις με διαφορετικές για τον καθένα ή καλή συνέχεια στο ψάξιμο για μία κοινή που να κάτσει σε όλους. Τώρα, όταν δεν πρόκειται για σκοπιμη αλλαγη τροφής ώστε να κανεις την παραπάνω διαδικασία, αλλά έκτακτες φάσεις τύπου κλειστο πετ, καθυστερησε η παραγγελία κλπ, οπου εχεις ξεμεινει εντελώς, είναι προτιμότερο να φανε σκέτο κρεατάκι για 1-2 μέρες παρά να ρισκάρεις το στομάχι τους με νέα τροφή. Εχε στην άκρη στην καταψυξη ενα έξτρα κοτόπουλο (η πιο ασφαλής επιλογή για τα μικρά, αλλιώς και μοσχάρι, ψάρι...) να βρίσκεται. Δεν είναι από μόνα τους πλήρης διατροφή, αλλά για την συγκεριμένη σύντομη φάση κανένα πρόβλημα. Και σε κάθε περίπτωση, έχε στην άκρη μία μικρή συσκευασία των 400γρ. απο μια gastrointestinal. Μπορεί να μην προκειται από αλλαγη τροφής, αλλα να σου προκύψει καμιά διάρροια ή καμιά κολίτιδα από καμιά χαζομάρα που θα μασουλήσουν μέσα στο σπίτι και ο Μέρφυ θα το χει κανονίσει να ειναι ΣΚ... (παθών). Κι αν δεν εχεις gastro, ή γατοκολλητό να αρχίσεις τα τηλέφωνα του στυλ "εχεις καθόλου ζάχαρη γκάστρο;" 😂, η εναλλακτική για τη διάρροια είναι εκείνο το κοτοπουλο στην κατάψυξη (και με ριζάκι...βραστά, χωρίς αλάτι, χωρις λάδια-πέτσα/λίπος). Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από scullyist 1
Lilith19 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Σήμερα περιμάζεψα ένα μικρό που βρέθηκε μπροστά μου να κλαίει χωρίς μαμά. Δύο εβδομάδων περίπου το υπολογίζω, οπότε τάισμα με ειδικό γάλα από μπιμπερό και σύριγγα. Σχετικά με την ποσότητα που πρέπει να τρωει, βρήκα διάφορα feeding guides αλλά έχουν αποκλίσεις. Ζυγίζει 250 γρ. και ξεκίνησα να του δίνω με βάση έναν οδηγό που αναφέρει τάισμα 7-8 φορές την μέρα από 10 ml περίπου. Έχει κάποιος υπόψιν του κάτι διαφορετικο; Μέσα στην κούτα του έχω βάλει κουβερτάκι, ένα ζεστό μπουκάλι και ρολόι. Όταν δεν κοιμάται, κλαίει και ψάχνει την μαμά του. Υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορώ να κάνω για να νιώσει πιο ασφαλές; 4
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Πρώτα απόλα θέλει ειδικό γάτα, το αγελαδινό δεν κάνει και θα πεθάνει. Τώρα είδα ότι λες ειδικό γάλα, οπότε μάλλον το έχεις ήδη κανονίσει αυτό. Τώρα για την ποσότητα όσο τρώει καλό είναι. Άμα δεν κλαίει είναι οκ. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να φάει παραπάνω και να πάθει κάτι, δεν το έχω ξανακούσει δλδ. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει μια επίσκεψη σε κτηνίατρο για αποπαρασίτωση μέσα έξω. Και μετά το φαΐ θέλει λίγο μασάζ χαμηλά στην κοιλιά για να δουλέψει καλά το έντερό του
haris_216 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 10 ώρες πριν, Lilith19 είπε Σήμερα περιμάζεψα ένα μικρό που βρέθηκε μπροστά μου να κλαίει χωρίς μαμά. Δύο εβδομάδων περίπου το υπολογίζω, οπότε τάισμα με ειδικό γάλα από μπιμπερό και σύριγγα. Σχετικά με την ποσότητα που πρέπει να τρωει, βρήκα διάφορα feeding guides αλλά έχουν αποκλίσεις. Ζυγίζει 250 γρ. και ξεκίνησα να του δίνω με βάση έναν οδηγό που αναφέρει τάισμα 7-8 φορές την μέρα από 10 ml περίπου. Έχει κάποιος υπόψιν του κάτι διαφορετικο; Μέσα στην κούτα του έχω βάλει κουβερτάκι, ένα ζεστό μπουκάλι και ρολόι. Όταν δεν κοιμάται, κλαίει και ψάχνει την μαμά του. Υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορώ να κάνω για να νιώσει πιο ασφαλές; Όπως είπε και ο αποπάνω, μασάζ χαμηλά στην κοιλιά και "πίσω" (με κάποιο μπαμπακάκι) για να ενεργοποιηθούν οι "διαδικασίες". Σε αυτή την ηλικία θέλει αρκετή φροντίδα και χρόνο αφού τα πολλά ταϊσματα και "τριψήματα" είναι μεν σωτήρια αλλά και χρονοβόρα. Όταν πριν χρόνια είχαμε βρει 4 σε αυτή την ηλικία (τυφλά ακόμα) στα σκουπίδια νομίζω ότι αποδείχτηκε σωτήριο γι' αυτά το γεγονός ότι ήταν περίοδος που δεν εργαζόταν η γυναίκα μου, γιατί φαντάσου όλη τη δουλειά χ4!!! (ευτυχώς όλα μεγάλωσαν ) Σε λίγες μέρες όταν θα "κλαίει ψάχνοντας τη μαμά του" αυτή (η μαμά) θα έχει πλέον το δικό σου πρόσωπο
Lilith19 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις 🙂 Ευτυχώς σήμερα ηρέμησε αρκετά και κοιμήθηκε πολλές ώρες. 14 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει μια επίσκεψη σε κτηνίατρο για αποπαρασίτωση μέσα έξω. Η αποπαρασίτωση από ποια ηλικία γίνεται; Αυτό νομίζω είναι πολύ μικρό ακόμα, ίσως μόνο εξωτερικά. Μου είπαν ότι μπορεί να γίνει με ένα βαμβάκι και οινόπνευμα στην περίπτωση που έχει ψύλλους. 4 ώρες πριν, haris_216 είπε Όπως είπε και ο αποπάνω, μασάζ χαμηλά στην κοιλιά και "πίσω" (με κάποιο μπαμπακάκι) για να ενεργοποιηθούν οι "διαδικασίες". Σε αυτή την ηλικία θέλει αρκετή φροντίδα και χρόνο αφού τα πολλά ταϊσματα και "τριψήματα" είναι μεν σωτήρια αλλά και χρονοβόρα. Όταν πριν χρόνια είχαμε βρει 4 σε αυτή την ηλικία (τυφλά ακόμα) στα σκουπίδια νομίζω ότι αποδείχτηκε σωτήριο γι' αυτά το γεγονός ότι ήταν περίοδος που δεν εργαζόταν η γυναίκα μου, γιατί φαντάσου όλη τη δουλειά χ4!!! (ευτυχώς όλα μεγάλωσαν ) Σε λίγες μέρες όταν θα "κλαίει ψάχνοντας τη μαμά του" αυτή (η μαμά) θα έχει πλέον το δικό σου πρόσωπο Μπράβο που τα καταφέρατε!! Τόσο μικρά συνήθως δεν επιβιώνουν. Δυστυχώς δεν μπορώ να το κρατήσω γιατί εχω δύο τα οποία χθες έπαθαν παράκρουση και μάλλον κάτι τέτοιο θα συμβεί και στον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Υπάρχει πάντως ενδιαφερόμενο άτομο, αν δεν κάτσει θα ανεβάσω κι εδώ φωτό!
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 16 ώρες πριν, Lilith19 είπε Σήμερα περιμάζεψα ένα μικρό που βρέθηκε μπροστά μου να κλαίει χωρίς μαμά. Δύο εβδομάδων περίπου το υπολογίζω, οπότε τάισμα με ειδικό γάλα από μπιμπερό και σύριγγα. Σχετικά με την ποσότητα που πρέπει να τρωει, βρήκα διάφορα feeding guides αλλά έχουν αποκλίσεις. Ζυγίζει 250 γρ. και ξεκίνησα να του δίνω με βάση έναν οδηγό που αναφέρει τάισμα 7-8 φορές την μέρα από 10 ml περίπου. Έχει κάποιος υπόψιν του κάτι διαφορετικο; Μέσα στην κούτα του έχω βάλει κουβερτάκι, ένα ζεστό μπουκάλι και ρολόι. Όταν δεν κοιμάται, κλαίει και ψάχνει την μαμά του. Υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορώ να κάνω για να νιώσει πιο ασφαλές; Μπουκάλι με ζεστο νερό και τύλιξε το μέσα σε μια πετσέτα η μαξιλαροθήκη, βάλε το γατακι μαζί με αυτό μέσα σε ένα κουτί, προσομοιάζει με την ζέστη από την μητέρα του όταν έρχεται κοντά του. Σημαντικά και όλα τα υπόλοιπα.
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Lilith19 είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις 🙂 Ευτυχώς σήμερα ηρέμησε αρκετά και κοιμήθηκε πολλές ώρες. Η αποπαρασίτωση από ποια ηλικία γίνεται; Αυτό νομίζω είναι πολύ μικρό ακόμα, ίσως μόνο εξωτερικά. Μου είπαν ότι μπορεί να γίνει με ένα βαμβάκι και οινόπνευμα στην περίπτωση που έχει ψύλλους. Για την ακριβή ηλικία δεν είμαι σίγουρος αλλά ένας κτηνίατρος καλό θα ήταν να το δει κάποια στιγμή. Οινόπνευμα μην βάλεις, δεν κάνει
metropontikas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Για την ακριβή ηλικία δεν είμαι σίγουρος αλλά ένας κτηνίατρος καλό θα ήταν να το δει κάποια στιγμή. Οινόπνευμα μην βάλεις, δεν κάνει για τον δικό μας πάντως όταν τον είχαμε βρει, ο κτηνίατρος είπε ότι πρέπει να κλείσει 2μηνο πρώτα και μετά ξεκινάνε τα εμβόλια, αμπούλες και λοιπά.
Dark_son20 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Στα μωρά κάνουν αποπαρασίτωση με μια κρέμα με σύριγγα. έτσι και αλλιώς αφού έχεις άλλες γάτες καλό είναι να πάει στον κτηνίατρο, μην κολλήσει τίποτα τα δικά σου.
Lilith19 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές. Πρέπει να το δει κτηνίατρος κάποια στιγμή, η δικιά μου είναι κλεισμένη για μια βδομάδα τουλάχιστον αλλά θα το πάω σε κάποιον άλλο που έχω υπόψιν. Προς το παρόν βρίσκεται στο πατρικό, με τα δικά μου ήταν αδύνατο να μείνει μαζί. Σε περίπτωση που βρω γατομάνα είναι πιθανό να το δεχτεί και να το θηλάσει με τα δικά της;
cthulhucarbide Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, metropontikas είπε για τον δικό μας πάντως όταν τον είχαμε βρει, ο κτηνίατρος είπε ότι πρέπει να κλείσει 2μηνο πρώτα και μετά ξεκινάνε τα εμβόλια, αμπούλες και λοιπά. Τα εμβόλια ναι είναι για πιο μετά. Η αποπαρασίτωση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιμένει για τόσο καιρό. Εξαρτάται πάντα και από το μέγεθος του προβλήματος, άμα ένα γατί έτυχε να μην έχει ούτε ένα παράσιτο προφανώς δεν χρειάζεται τίποτα, αλλά αυτό είναι μάλλον απίθανο. Από την άλλη αν ένα γατί είναι εμφανώς γεμάτο με ψύλλους ή αν η κοιλιά του είναι φουσκωμένη τότε θέλει άμεση βοήθεια από κτηνίατρο. 1 ώρα πριν, Lilith19 είπε Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές. Πρέπει να το δει κτηνίατρος κάποια στιγμή, η δικιά μου είναι κλεισμένη για μια βδομάδα τουλάχιστον αλλά θα το πάω σε κάποιον άλλο που έχω υπόψιν. Προς το παρόν βρίσκεται στο πατρικό, με τα δικά μου ήταν αδύνατο να μείνει μαζί. Σε περίπτωση που βρω γατομάνα είναι πιθανό να το δεχτεί και να το θηλάσει με τα δικά της; Άμα έχει γατιά που θηλάζουν τότε μπορείς να δοκιμάσεις και άμα το δεχτεί έχει καλώς. Άμα βρεις γάτα που θηλάζει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις γιατί το μητρικό γάλα είναι η μεγαλύτερη πιθανότητα του γατιού να επιβιώσει καθώς παίρνει αντισώματα και διάφορα άλλα χρήσιμα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα