Hraklis Syros Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Δυστυχώς πριν λίγο καιρό έκανα φορμάτ στο λάπτοπ μου. Ο δίσκος + 250gb SSD του laptop ήταν καινούριος και είχε δουλευτεί περίπου έναν χρόνο . Πριν το format είχα ετοιμάσει φάκελο backup για να τον αποθηκεύσω στον εξωτερικό μου δίσκο. Μετά το format περάστηκαν κάποια προγράμματα και έπειτα συνειδητοποίησα δυστυχώς ότι ο φάκελος backup που είχα ετοιμάσει δεν αποθηκεύτικε στον εξωτερικό δίσκο με αποτέλεσμα να χάσω αρκετά σημαντικά αρχεία και να μην έχω την δυνατότητα να τα περάσω ξανά στον formatισμένο SSD του laptop . Γνωρίζετε πως μπορώ να κάνω ανάκτηση ένα μέρος από τα αρχεία μου? Μορφές αρχείων: Αρχείο JPEG (.jpeg) SketchUp Model (.skp) Αρχείο PNG (.png) Αρχείο SKB (.skb) Αρχείο BAK (.bak) Αρχείο DWG (.dwg) Αρχείο συμπίεσης ZIP του WinRAR (.zip) Αρχείο JPG (.jpg) Αρχείο PSD (.psd) Κείμενο με ανοιχτή μορφή XML του Office (.docx) Αρχείο MP4 (.mp4) Αρχείο TIF (.tif) Αρχείο TMP (.tmp) Αρχείο XLSX (.xlsx) Realtime Landscaping Architect 2016 Document (.rla) Adobe Acrobat Document (.pdf) Αρχείο LCK (.lck) Αρχείο ISM (.ism) powerpoint .ppt υπάρχουν και κάποια βίντεο κινητού μάλλον mpeg μορφή Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από Hraklis Syros Συντακτικό
Sheogorath Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δοκίμασε ανάκτηση απο τον SSD οταν τον έχεις σαν εξωτερικό σε άλλο δίσκο, με το Recuva. Μην λειτουργείς τον SSD καθόλου! 1
RTW4ever Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Από όσα γνωρίζω εγώ, η έννοια της ανάκτησης σε ssd δεν υφίσταται. Εκτός αν το λειτουργικό δεν υποστηρίζει trim, πράγμα που δεν υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια.
sotthes Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μην τον συνδεεις σε Windows PC για αρχη. Κατεβασε Linux και τρεξε Photorec. Μπορεις να βρεις καποια distributions που εχουν το Photorec προεγκατεστημενο. Χρησιμοποιησε καποιο αλλο PC για να κατεβασεις Linux και να φτιαξεις ενα bootable USB. Εαν χρειαζεσαι βοηθεια στειλε μου μηνυμα. Εχω περασει πολλα horror stories με απωλεια δεδομενων φιλων και γνωστων και θελω να βοηθησω οσο μπορω.
RTW4ever Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Στις 20/11/2019 στις 2:06 ΠΜ, sotthes είπε Μην τον συνδεεις σε Windows PC για αρχη. Κατεβασε Linux και τρεξε Photorec. Μπορεις να βρεις καποια distributions που εχουν το Photorec προεγκατεστημενο. Χρησιμοποιησε καποιο αλλο PC για να κατεβασεις Linux και να φτιαξεις ενα bootable USB. Εαν χρειαζεσαι βοηθεια στειλε μου μηνυμα. Εχω περασει πολλα horror stories με απωλεια δεδομενων φιλων και γνωστων και θελω να βοηθησω οσο μπορω. Αυτά που λες, τα έχεις δοκιμάσει και σε ssd; Με την trim ξέρεις σβήνουν αμέσως τα πάντα, δεν μένει κολυμπηθρόξυλο. 😃
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα