Toufas Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 το αλλαξα, ξαναδες παλι: This easy recipe for creamy vanilla ice cream doesn't require an in ice cream maker.
Toxo <3 lover Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δεν είχα κάνει refresh και δεν την είχα δει. Ακόμα καλύτερη, δεν έχει και τόσο πολλούς κρόκους. Ευχαριστώ πολύ!
deesnider Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 αν μαγειρεύω κοτόπουλο στο φούρνο και όταν το βγάλω μυρίζει κοτοπουλήλας (αυτή η μυρωδιά που έχουν οι ζωντανές κότες όταν βραχούν ) τι φταίει ? τι έκανα λάθος ? Έχεις ξεχάσει ν' ανάψεις το φούρνο... 2
nicoc89 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Έχεις ξεχάσει ν' ανάψεις το φούρνο... οχια , ψήθηκε αλλα βρωμάει κοτοπουλήλας και αν καεί βρομάει 1
IOSTEFO Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Γιατί η πατάτες που τηγανίζω δεν γίνονται τραγανές όπως στις φώτο κάτω, εγώ όταν τηγανίζω πατάτες γίνονται μαλακές και ποτισμένες μες στο λάδι. https://www.google.nl/search?q=frites&client=firefox-a&hs=mR7&rls=org.mozilla:nl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=nbioUbqdO8mF4ASL6IGwDQ&ved=0CEQQsAQ&biw=1024&bih=684#imgrc=_
cosmos000 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Μάλλον γιατί τις ρίχνεις στο τηγάνι χωρίς να είναι αρκετά καυτό το λάδι.Πρέπει να είναι μπόλικο το λάδι και καυτό (καλά όχι να τις κάψεις με την μία) έτσι ώστε με το που τις ρίχνεις να σχηματιστεί μια "κρούστα" εξωτερικά και να μην ρουφήξουν μέσα. Εγώ τις αφήνω κανα 2-3 λεπτο χωρίς να τις πειράξω και μετά για κανα 5 λεπτο τις γυρνάω συνεχώς και βγαίνουν τραγανές. Μιλάω για κανονικές πατάτες και όχι προτηγανισμένες ε!
IOSTEFO Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Κ' εγώ τις βάζω σε καυτό λάδι και η επιφάνεια του λαδιού αφρίζει,μήπως είναι και το είδος της πατάτας,γιατί όταν τις καθαρίζω βλέπω πως έχουν πολύ υγρό.
deesnider Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 οχια , ψήθηκε αλλα βρωμάει κοτοπουλήλας και αν καεί βρομάει Ξέρω 'γω, τι να πω; Μήπως δεν το έχεις μαδήσει;
Toufas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Γιατί η πατάτες που τηγανίζω δεν γίνονται τραγανές όπως στις φώτο κάτω, εγώ όταν τηγανίζω πατάτες γίνονται μαλακές και ποτισμένες μες στο λάδι. https://www.google.nl/search?q=frites&client=firefox-a&hs=mR7&rls=org.mozilla:nl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=nbioUbqdO8mF4ASL6IGwDQ&ved=0CEQQsAQ&biw=1024&bih=684#imgrc=_ http://www.foodnetwork.com/recipes/hand-cut-french-fries-recipe/index.html
mouxaxa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Πρώτα απ' όλα αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι πως υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες για κάθε τύπο μαγειρέματος. Άλλη για φούρνο, άλλη για τηγανιτές, άλλη για τσιπς. Εμείς στην Ελλάδα όλες τις λέμε πατάτα αλλά δεν είναι έτσι. Η κρούστα πράγματι θέλει πολύ υψηλή θερμοκρασία αλλά και πάλι αν δεν έχεις την κατάλληλη ποικιλία δεν θα κάνεις δουλειά. Αν προσπαθήσει κανείς να βρει πχ στην λαϊκή διαφορετικές ποικιλίες και να το πάει γεωγραφικά , πχ να δοκιμάσει Νάξου ή Νευροκοπίου πάλι θα υπάρχει σχετικό ποσοστό αποτυχίας καθώς είναι εύκολο να βρεθεί ακόμα και στον ίδιο πάγκο διαφορετική ποικιλία. Μου έχει τύχει σε μία σακούλα 2 κιλών να βρω και κιτρινόσαρκες και λευκόσαρκες πατάτες. Τώρα τεχνικές για να πετύχεις κρούστα εκτός από την υψηλή θερμοκρασία υπάρχουν πολλές στο ίντερνετ διαθέσιμες και μία από τις καλύτερες είναι αυτή που παρέθεσε ο Toufas, δηλαδή το ζεμάτισμα. Τώρα οι χρόνοι παίζουν βέβαια και είναι και ολόκληρη διαδικασία αν θες μια τηγανιά πατάτες μόνο. Το ζεμάτισμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις βέβαια για να της διατηρήσεις κομένες-καθαρισμένες στο ψυγείο σου και να τις έχεις άμεσα διαθέσιμες. Αλλά στην ψύξη όχι στην κατάψυξη. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2013 από mouxaxa 1
nicoc89 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Ξέρω 'γω, τι να πω; Μήπως δεν το έχεις μαδήσει; οχι απο το χασάπικο του κυρ Γιάννη το πήρα μαδημένο ήταν , κανονικά χωρίς πέτσα τελικά καμια απάντηση δεν παίρνω , μάλλον ειναι φυσιολογικό να βρωμάει
Toxo <3 lover Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Εξεταστική, μια περίοδος αμφιλεγόμενη. Το deadline για την κατάθεση της πτυχιακής μου με καταδιώκει, αλλάααααα.... Τι να σου πει το διάβασμα μπροστά στην κουζίνα. Ψάχνω δικαιολογίες να μην κάνω δουλειά κι εθελοντές να καταναλώσουν τα κάτωθι καλούδια. Επάνω: το βρήκα ως τυρόψωμο Πηλίου, εμένα μου άρεσε το σχήμα και επίσης ότι είναι φουλ στη φέτα μέσα!Κάτω: άκυρη συνταγή φίλης (αγαπημένης), υποτίθεται είναι κούκιζ, αλλά θυμίζουν μπράουνι. 2
nicoc89 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 γράψτε καμια συνταγή για κοτόπουλοθέλω να είναι απλή (σαν να λέμε έχω μόνο κοτόπουλο και μυρωδικά/μπαχαρικά )αλλα θέλω τον τρόπο μαγειρέματος
we_will_rise Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Καλημέρα, σχετικά με τη ζύμη για pizza. Έκανα το ζυμάρι, όλα καλά, όλα ωραία. Τώρα είμαι έτοιμος να χωρίσω σε "μπαλίτσες" τη ζύμη και κάθε μπαλίτσα θα γίνει μία pizza. Επειδή τελικά μου βγαίνουν περισσότερες από όσες θέλω, υπάρχει κάποιος τρόπος να τις διατηρήσω ; Για άλλη μέρα ξερω γω... Σημείωση: η ζύμη μου έχει, αλεύρι, μαγιά, νερό, αλάτι, ελάχιστη ζάχαρη και λάδι, όχι αυγά, όχι γάλα!
Toufas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Γιατι να εχει γαλα και αυγα η ζυμη της πιτσας? Στην καταψυξη μεσα σε ελαφρα λαδωμενες πλαστικες σακουλες για το ψυγειο, καλα. σφραγισμενες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα