SpirtouLisS Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Στο γαμοπιλαφο,τι ρυζι βαζουν? καρολινα Άλλαξα τσουρεκοσυνταγή. Δεν το μετάνιωσα καθόλου για το πείραμα... Ευτυχώς θα τα διώξω σύντομα από το σπίτι γιατί όσο τα βλέπω, με πιάνει λιγούρα. Θα μείνει το άρωμά τους να μου τα θυμίζει. DSC_3274.jpg DSC_3310.jpg τσουρεκι κανω συχνα. συνηθως το αλοιφω με βουτυτο οταν ειναι ακομα λιγο χλιαρο και ετσι παιρνει ωραια γυαλαδα. το προβλημα στο τσουρεκι ειναι να γινει ινωδες απο μεσα. να τραβας κομματι δηλαδη και η ζυμη να δημιουργει κορδονια και να μην ειναι σαν ψωμι. αλλοτε μου βγαινει πιο κορδονατο αλλοτε οχι. δεν εχω καταφερει να το σταθεροποιησω στο τσουρεκι μου βαζω και μαχλεπι και μαστιχα παντα. 3-4 κοκκους απο το μαχλεπι 3-4 απο τη μαστιχα τα κανω σκονη στο γουδοχερη και αντιστοιχουν σε μισο κιλο αλευρι μια παρατηρησουλα. αλευρια για τσουρεκια κυκλοφορουνε κυριως 2. το αλλατινη και το αγιου γεωργιου. το 2ο ειναι καλυτερο και βγαζει πιο επαγγελματικο τσουρεκι...το καταλαβαινεις και στο δουλεμα στο χερι οτι ειναι ανωτερο σε πρωτεινη ασχετο τι λεει πανω στη συσκευασια υ.γ εχω στο ψυγειο μισο κιλο μασκαρπονε που ειχα παρει απο λιντλ και ληγει 18/7. το ειχα ξεχασει τελειως και το ειδα πριν λιγο. οποτε οποιος εχει δοκιμασμενη συνταγη τιραμισου ας με ενημερωσει!!τεν κιου
Toxo <3 lover Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Έχω ακούσει πολλούς urban legends γι' αυτά τα κορδόνια. Πειραματίζομαι ακόμη. Τα πέτυχα αρκετά να πω την αλήθεια. Τρίτη φορά είναι που αποπειράθηκα να κάνω τσουρέκι. Τις άλλες φορές έκανα μια συνταγή που είχε μόνο μαχλέπι, σε αυτήν έβαλα και μαχλέπι και μαστίχα. Τι άρωμα... Μόνο που θα την ήθελα λιγότερη μάλλον, πικρίζει ελάχιστα στο τέλος το σκέτο τσουρέκι.
Liverpool89 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Εχω κατι κουρουρια θεσσαλονικης και σταφιδοψωμα που κοντεβουν να ξεραθουν... Μπορω να τα κανω κρουτον ή μικρα παξιμαδακια; Αν ναι πως; Σκεφτηκα να τα κοψω λεπτε φετες, να τα βαλω σε ενα ταψι, λιγο λαδι,ριγανη και να τα ψησω συο φουρνο. Τι λετε; Ποση ωρα θα χρειαστει; Σε ποσους βαθμους να βαλω το φουρνο; Μην τα πεταξω κριμα ειναι..
evabb Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 λοιπον αγορασα ενα ωραιο ψαρονεφρι, ειναι 500 και κατι γραμμαρια. ευκολος τροπος να το μαγειρεψω χωρις να το καταστρεψω;;;;
katergaris79 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Έχω 2 ερωτησούλες αν ξέρει κάποιος να δώσει τα φώτα του: 1. Θέλω να καραμελώσω ζαχαρούχο γάλα αλλά να μην το βράζω στην κατσαρόλα 4 ώρες κλπ. Ξέρει κανείς να μου πει τη διαδικασία για να το κάνω στη χύτρα; Πόσο νερό να βάλω, για πόση ώρα μόλις κατέβει η βαλβίδα στους πόσους βαθμούς...; 2. Θέλω να καραμελώσω αμύγδαλα. Να πάρω αποφλοιωμένα ή να προτιμήσω με φλοιό ανάλατα; Για παγωτό πάει όλο αυτό Ευχαριστώ.
evabb Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Έχω 2 ερωτησούλες αν ξέρει κάποιος να δώσει τα φώτα του: 1. Θέλω να καραμελώσω ζαχαρούχο γάλα αλλά να μην το βράζω στην κατσαρόλα 4 ώρες κλπ. Ξέρει κανείς να μου πει τη διαδικασία για να το κάνω στη χύτρα; Πόσο νερό να βάλω, για πόση ώρα μόλις κατέβει η βαλβίδα στους πόσους βαθμούς...; 2. Θέλω να καραμελώσω αμύγδαλα. Να πάρω αποφλοιωμένα ή να προτιμήσω με φλοιό ανάλατα; Για παγωτό πάει όλο αυτό Ευχαριστώ. μπορεις να φτιαξεις καραμελα με ζαχαρη και κρεμα γαλακτος τα αμυγδαλα δεν πρεπει να εχουν φλουδα. αν αγορασεις αναλατα αμυγδαλα με φλουδα μπορεις να την βγαλεις ευκολα, τα βαζεις μεσα σε ζεστο νερο (οχι βραστο) τα αφηνεις 5 λεπτα και μετα η φλουδα γλιστραει μονη της.
katergaris79 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 μπορεις να φτιαξεις καραμελα με ζαχαρη και κρεμα γαλακτος τα αμυγδαλα δεν πρεπει να εχουν φλουδα. αν αγορασεις αναλατα αμυγδαλα με φλουδα μπορεις να την βγαλεις ευκολα, τα βαζεις μεσα σε ζεστο νερο (οχι βραστο) τα αφηνεις 5 λεπτα και μετα η φλουδα γλιστραει μονη της. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για την καραμέλα το είπα για ευκολία αλλά και γιατί το αποτέλεσμα από το ζαχαρούχο μου αρέσει πολύ. Απλώς το να το βράσεις 3-4 ώρες, εκτός από το ότι πρέπει να είσαι από πάνω (σχεδόν) και να προσθέτεις νερό, είναι και μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.
Toufas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για την καραμέλα το είπα για ευκολία αλλά και γιατί το αποτέλεσμα από το ζαχαρούχο μου αρέσει πολύ. Απλώς το να το βράσεις 3-4 ώρες, εκτός από το ότι πρέπει να είσαι από πάνω (σχεδόν) και να προσθέτεις νερό, είναι και μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. http://www.wikihow.com/Make-Dulce-De-Leche#In_a_Pressure_Cooker 1
katergaris79 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 http://www.wikihow.com/Make-Dulce-De-Leche#In_a_Pressure_Cooker Ω! πολλά ευχαριστώ. Ωραίο site!
evabb Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 σημερινη δημιουργεια ψαρονεφρι με μουσταρδα και εστραγκον σερβιρισμενο με ταλιατελλες η συνταγη στα γαλλικα γτ βαριεμαι http://www.lesfoodies.com/dianeange/recette/filet-porc-sauce-moutarde-et-lestragon 4
caution Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Ε ρε κοίτα τι postάρει η άλλη! Εδώ τρώω μισοφαγωμένο μπισκότο - την μεριά χωρίς την σοκολάτα - από χθες... You filthy animal, πεινάμε λέμε! 1
fylatos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 O maillard ρωτάει όχι εγω Ναι το πιασαμε δε τα σωταρε σε δυνατη φωτια να κοκκινισουν. Και τωρα Ευα που σου στελνω τη διευθυνση μου για delivery; Εγω εκανα ψωμι για τοστ που ειναι της μοδας και αυγα benedict αλλα δεν εχω αρκετα γρηγορο internet για να ανεβασω φωτο. Καμια ιδεα για τους κροκους που μενουν απο το πρωινο; Βαρεθηκα να τους κανω κρεμα και μαγιονεζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα