Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Γιατί; Μια χαρά είναι και σκέτη, νομ, νομ. Όχι, σοβαρά, αν βρεις καλή, είναι φωτιά, τι ronal και πράσινα άλογα, καθαρίζει όλο το σύστημα σε χρόνο μηδέν. 2
kuzko21 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Αν είναι καπνιστός δεν σε νοιάζει και πολύ μιας και είναι κομπλέ για άμεση κατανάλωση. Αν είναι φρέσκος και έχεις αμφιβολίες ως προς τη "φρεσκάδα του", μπορείς να τον μαρινάρεις για λίγο μέσα σε ένα μείγμα με λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ό,τι άλλο μυρωδικό επιθυμείς ώστε να "ψηθεί" λίγο στο όξινο περιβάλλον. καλα για καπνιστο κλαιν μαιν χαριλαιν. Στον ωμο αναφερομαι οπως σερβιρεται σε εστιατορια/μπαρ σουσι. Διαβαζοντας λιγακι επεσα πανω στα εξης δυο 1)Τα ψαρια του ιχθυοτροφειου ελεγχονται και ειναι απαλλαγμένα απο τα παρασιτα (υπουργικη αποφαση , με ενα google search βρισκεται τι λεγεται για τον ελεγχο) 2)οτι ακομα και να τον παρεις φρεσκο-φρεσκο για να μην εχεις αμφιβολίες θελει ενα 48 ωρο στους -20 βαθμους ωστε να ειναι pest-free και να εισαι οκ Γιατί; Μια χαρά είναι και σκέτη, νομ, νομ. Όχι, σοβαρά, αν βρεις καλή, είναι φωτιά, τι ronal και πράσινα άλογα, καθαρίζει όλο το σύστημα σε χρόνο μηδέν. και σαπια να βρεις παλι φωτια ειναι. φιλος, πρωτη φορα που εφαγα χωρις να ξερω τι ειναι , μου εδωσε το μισο κύβακι απο απο οσο βαζουν πανω στις πιατελεσ σουσι. με ακουσε ολο τα μαγαζι και παρακαλαγα για αφαιρεση οισοφάγου!
gatokoritso Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Είμαι 99% βέβαιος ότι σε μεγάλα Αθηναϊκά σούπερ μάρκετ έχω δει ηπιότερες και εντονότερες εκδοχές του tabasco (από πράσινες πιπεριές, έξτρα καυτερή κτλ.) αλλά δεν έχω αγοράσει πρόσφατα. τις παραλαγες τις εχω δοκιμασει δεν εχουν διαφορα. απλα τωρα κοιταζα για αλλη εντελως μαρκα. Wasabi. Συνήθως είναι σε σωληνάρια (την έχει και ο Βασιλόπουλος). Συνήθως την ανακατεύεις και με σόγια σως γιατί σκέτη θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ! (του στυλ μου κόβεται η αναπνοή, νιώθω πως χάνεται η όσφρηση και κλαίω με λυγμούς...) και σαπια να βρεις παλι φωτια ειναι. φιλος, πρωτη φορα που εφαγα χωρις να ξερω τι ειναι , μου εδωσε το μισο κύβακι απο απο οσο βαζουν πανω στις πιατελεσ σουσι. με ακουσε ολο τα μαγαζι και παρακαλαγα για αφαιρεση οισοφάγου! θα της ριξω μια ματια
kuzko21 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 θα τις ριξω μια ματια εχε στο νου σου οτι δεν ειναι σαλτσα αλλα παστα φαση....
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Nαι, το γουασάμπι θέλει αραίωμα για να γίνει περίπου σάλτσα. Επίσης, πρέπει να δω σε κάποιο deli (σε σούπερ δεν έχει πάρει το μάτι μου) αν έχουν scotch bonnet sauce. Άλλη φωτιά αυτή...
deesnider Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 αθηνα. Λοιπόν, αυτό που θα σού προτείνω δεν είναι γνωστό σε πολλούς, πράγμα απολύτως λογικό, αλλά ίσως αξίζει να το αναζητήσεις. Αν κάνεις μια βόλτα προς Ομόνοια, στους δρόμους γύρω από την Αγίου Κωνσταντίνου (Μενάνδρου, Ζήνωνος, Σατωβριάνδου , Κεραμεικού κ.τ.λ.) - καλύτερα με το φως τής μέρας, δεν είναι και ότι καλύτερο σαν περιοχή... - θα συναντήσεις πολλά μαγαζιά τύπου mini market, τα οποία πουλάνε τρόφιμα από τη Γεωργία (Γεωργιανοί τα έχουν/τα δουλεύουν, αλλά όλοι τους μιλούν και καταλαβαίνουν καλά ελληνικά). Μπες σε κάποιο απ' αυτά και ζήτησε «ατζίκα». Πρόκειται για ένα είδος σάλτσας (μάλλον «πάστας», αφού δεν είναι σε υγρή μορφή), το οποίο έχει βάση την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Δεν είναι βιομηχανοποιημένο προϊόν, το παρασκευάζουν στα σπίτια τους (δεν υπάρχει σπίτι όπου δε θα συναντήσεις, το τρώνε όλοι τους...) και κάποιοι το διαθέτουν στην εγχώρια αγορά. Επίσης, δεν είναι πάντα το ίδιο spicy. Εξαρτάται από το πόσο «μπαρούτι» είναι οι πιπεριές που βρίσκουν κάθε φορά, αλλά και από την αναλογία υλικών, η οποία παίζει ανάλογα με τις προτιμήσεις τού καθενός. Αν πέσεις σε περίπτωση που κάποιο από τα μαγαζιά αυτά, έχει κάποια «δυνατή» παρτίδα και δοκιμάσεις, το tabasco θα το αντιμετωπίζεις σαν ...αναψυκτικό από τότε κι έπειτα (όχι, δεν υπερβάλλω...) Το αν θα σού αρέσει γευστικά δε μπορώ να το μαντέψω, αν και δεν έχει ιδιαίτερα «δύσκολη» γεύση, αλλά μπορώ να σού εγγυηθώ ότι, για αρκετές ώρες μετά τη δοκιμή της (ειδικά αν τη δοκιμάσεις σκέτη και όχι απλά σαν ενισχυτικό κάποιας σάλτσας), θα ανάβεις τζάκι με τα χνώτα σου... 1
gatokoritso Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 χμμ ειχα κοιταξει παλιοτερα κατι συνταγες για ατζικα και τυχαινει να εχω μερικες καυτερες πιπεριες.. θα το ψαξω για homemade φαση.
evabb Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 εδω εισαι sriracha sauce φερνει σε ταμπασκο η γευση της αλλα ειναι αρκετα πιο καυτερη. μετα πας σε πιλι πιλι Wasabi. Συνήθως είναι σε σωληνάρια (την έχει και ο Βασιλόπουλος). Συνήθως την ανακατεύεις και με σόγια σως γιατί σκέτη θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ! (του στυλ μου κόβεται η αναπνοή, νιώθω πως χάνεται η όσφρηση και κλαίω με λυγμούς...) δυστυχως εχω ακουσει οτι αληθινο wasabi δυσκολα βρισκεις εκτος ιαπωνιας. σε μαγαζακια που κανουν κατευθειαν εισαγωγες απο ασια παιζει να βρεις σουπερ ντουπερ δυνατες παστες αλλα δεν ξερω και παλι κατα ποσο ειναι το real thing. 2
bnvdarklord Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Μην το βρασεις, αλλά βάλε το ζεστό γάλα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα Α και νερό με σοκολάτα δεν παει χωρίς ειδικό εξοπλισμό Λοιπόν το επιχειρησα, αλλα κατι εκανα λαθος παλι φαινεται. Κοβω την κουβερτουρα(50gr) σε μικρα κομματακια με το μαχαιρι, τα ριχνω στην κουπα μαζι με ζαχαρη και λιγο αλατι. Βαζω το γαλα(200ml με το ματι) στο μπρικι σε μετρια φωτια. Αφού αρχισε να αχνίζει, και να ψιλοκαιει στο στόμα, το ριχνω στην κουπα και ανακατευω γρηγορα. Αποτελεσμα : εμειναν "ψιχουλα" σοκολατας παντού (βλ. φωτο) Τι φταιει;
..MementoMori.. Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Οταν ριξεις το γαλα στα κομματακια σοκολατας, αστο ετσι οπως ειναι για 1-2 λεπτα, να παρει θερμοκρασια η σοκολατα. Μετα ανακατευεις. Ετσι κανω για το γλασο στα κεικ εγω, και βγαινει κομπλε. Λογικα θα δουλεψει και σε εσενα. Επισης η σοκολατα ειναι σχεδον τριμματα. Θελει υπομονη, αλλα η ποσοτητα που βαζεις ειναι μικρη και δεν θα σου παρει ωρα. 1
evabb Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Λοιπόν το επιχειρησα, αλλα κατι εκανα λαθος παλι φαινεται. Κοβω την κουβερτουρα(50gr) σε μικρα κομματακια με το μαχαιρι, τα ριχνω στην κουπα μαζι με ζαχαρη και λιγο αλατι. Βαζω το γαλα(200ml με το ματι) στο μπρικι σε μετρια φωτια. Αφού αρχισε να αχνίζει, και να ψιλοκαιει στο στόμα, το ριχνω στην κουπα και ανακατευω γρηγορα. Αποτελεσμα : εμειναν "ψιχουλα" σοκολατας παντού (βλ. φωτο) Τι φταιει; μηπως η σοκολατα που βαζεις δεν ειναι καλη; 1
bnvdarklord Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δεν ξερω, κουβερτούρα παυλίδης ειναι 65%. Δεν εχει και πολυ ποικιλια το σουπερμαρκετ της γειτονιας. Θα δοκιμασω να μην ανακατεψω αμεσως.
evabb Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δεν ξερω, κουβερτούρα παυλίδης ειναι 65%. Δεν εχει και πολυ ποικιλια το σουπερμαρκετ της γειτονιας. Θα δοκιμασω να μην ανακατεψω αμεσως. δοκιμασε με λιγοτερο κακαο. 55% ή γαλακτος με πιο πολυ κακαο γινονται σκονη. 1
bnvdarklord Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Θα δοκιμασω, οταν μου τελειωσει η 65αρα. Θέλουν αλλη διαδικασία αυτές με περισσότερο δηλαδη για να γινουν ρόφημα;
Daemonos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Πάρτε μια συνταγή απο εμένα για να βγεί καλά ο χειμώνας!! Χοιρινό με λάχανο! Υλικά:1 + 1/2 κιλό περίπου χοιρινό κρέας1 +1/2 λάχανο άσπρο2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα1 φλιτζάνι περίπου τσαγιού λάδιαλάτιπιπέρι μαύρο Κόκκινο κρασί (πάπρικα ή μπούκοβο ή κρόκο Κοζάνης) Μέλι(Αν θέλουμε προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσα)Εκτέλεση:Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρέας (που το έχουμε ξεπλύνει και κόψει σε μερίδες) και το αφήνουμε να ροδίσει για 5 έως 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε ανάλογα πάπρικα ή μπούκοβο (για πιο πικάντικη γεύση) ή κρόκο Κοζάνης, το ανάλογο νερό (όσο να σκεπαστεί το φαγητό) το κρασί και λίγο μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. Καθαρίζουμε το λάχανο, και προς το τέλος του βρασίματος, το κόβουμε σε χοντρά η ψιλά κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσει το λάχανο και ‘‘χυλώσει’’, το φαγητό είναι έτοιμο! Χοιρινό με λάχανο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα