Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν δοκίμασα αυτό σημερα με μια μικρή παραλλαγή(εβαλα το γαλα σε δυο δοσεις ωστε να ειναι ζεστο για περισσοτερη ωρα) και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο αλλά και παλι εχει καποια πολυ μικρα κομματάκια, οπότε ισως εχει να κανει και αυτο που ειπε η evabb για την περιεκτικοτητα σε βουτυρο κακαο. Γευστικά ειναι μια χαρά, οπότε who cares.

Ευχαριστώ για τα tips.

Μια άλλη συνταγή για σπιτική σοκολάτα που δοκίμασα σήμερα είναι:

για μια κούπα

35-40 γρ σοκολάτα γάλακτος lacta (για ρόφημα σοκολάτας καλή είναι)

3/4 κούπας νερο

1 κουταλιά του γλυκού κρέμα γάλακτος

Βάζεις τα κομματάκια σοκολάτας στη κούπα με λίγο νερο μέσα και τα βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και χτυπας καλά το μείγμα. Προσθέτεις νερό μέχρι να γεμίσεις την κούπα και το βάζεις για άλλα 30-35 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Μπορείς να αυξήσεις ή να μειώσεις την ποσότητα της σοκολάτας αναλόγως πόσο γλυκιά την θες. Σε εμένα με αυτή την εκτέλεση δεν είχε κομματάκια μέσα.

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι δεν έχει αλλά για αυτό ακριβώς το λόγο την κάνει ιδανική για ρόφημα σοκολάτας. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις παραπάνω γάλα ή ζάχαρη γιατί έχει ήδη αρκετά και από τα δυο.

Για να τη φας έτσι σκέτη και εγώ δεν τη προτιμώ. Μου αρέσουν περισσότερο σοκολάτες με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο.

Δημοσ.

<p>Οχι δεν έχει αλλά για αυτό ακριβώς το λόγο την κάνει ιδανική για ρόφημα σοκολάτας. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις παραπάνω γάλα ή ζάχαρη γιατί έχει ήδη αρκετά και από τα δυο.</p>

<p> </p>

<p>Για να τη φας έτσι σκέτη και εγώ δεν τη προτιμώ. Μου αρέσουν περισσότερο σοκολάτες με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο.</p>

Ιεροσυλία

Δημοσ.

Εφτιαξα αυτο http://en.wikipedia.org/wiki/Banoffee_pie

Μπαμπα λεμε!!!

Βεβαια εκανα και μια πουτανια, εβαλα λιωμενη μπανανα στη σαντιγη, με αποτελεσμα να βγει πιο μπανανε. Χαλαλι οι 3 ωρες βρασιματος. Αα εκανα δυο πουανιες, εβαλα παντεσπανι αντι για μπισκοτα.

Δημοσ.

Κανένα τιπ για τα τορτελίνια έχουμε; Τα βράζω, όταν νομίζω ότι έχουν μαλακώσει-μεγαλώσει αρκετά τα σουρώνω, πετάω την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και τα τορτελίνια μαζί, ανακατεύω, περιμένω μέχρι να αρχίσει να βγάζει καπνό(ότι ζεστάθηκε το μείγμα), βγάζω την κατσαρόλα από το μάτι την αφήνω καναδυο λεπτά να κάτσει και μετά σερβίρω.

Αλλά δεν μπορώ να πετύχω να κολλήσει η κρέμα πάνω στα τορτελίνια και καταλήγω να τρώω σούπα με την κρέμα υγρή στον πάτο του πιάτου. Τι κάνω λάθος;

Δημοσ.

ή βαζεις παρα πολυ κρεμα ή η κρεμα σου δεν εχει αρκετα λιπαρα, μπορεις να την βρασεις πρωτα (σε διαφορετικη κατσαρολα) για να σφιξει λιγο παραπανω και να την αφησεις να κρυωσει λιγο και μετα να βαλεις τα τορτελινια κατευθειαν μετα το σουρωμα.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Λες να τα πλύνω; Δεν τους βάζω άλλο νερό μέχρι τώρα, απλώς τα αφήνω λίγη ώρα στο σουρωτήρι

Όταν πλένεις τα ζυμαρικά μετά το βρασιμο στο νερό της βρύσης το μόνο που κανεις είναι να ξεπλένεις όλο το άμυλο που έχουν πάνω τους , το οποίο είναι αυτό που κανει όλες τις σαλτσες να κολλάνε πάνω τους.

Βγάλτα σουρωσετα , that's enough.

Φτιάξε τη σάλτσα όπως σου είπε η Εύα(βραστην στην πρώτα άλλου) , άμα σου βγει πολύ στοκος βάλε λίγο νεράκι από τα μακαρόνια μέσα , και ρίξε τα τορτελινια μέσα στη σάλτσα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν τα ξεπλένω λέμε, απλά τα σουρώνω.

ή βαζεις παρα πολυ κρεμα ή η κρεμα σου δεν εχει αρκετα λιπαρα, μπορεις να την βρασεις πρωτα (σε διαφορετικη κατσαρολα) για να σφιξει λιγο παραπανω και να την αφησεις να κρυωσει λιγο και μετα να βαλεις τα τορτελινια κατευθειαν μετα το σουρωμα.

Η κρέμα είναι 35% και βάζω ένα κουτί(200ml) σε ένα πακέτο τορτελίνια(250g). Θα δοκιμάσω να την βράσω περισσότερο, και να την αφήσω περισσότερο.

Επίσης τι μπορώ να κάνω για να βγει πιο καλή η γεύση; Έχω βάλει καναδυο φορές μέσα πιπεριές. Μπαίνει τίποτα εύκολο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες εδω τι κανει για να καταλαβεις που κανεις το λαθος........

Αυτο με τα λιπαρα!!! παλι στα ζυμαρικα πρωτη φορα το ακουω.Κ γαλα να βαλεις που λεει ο λογος αμα κανεις σωστα την διαδικασια τα μακαρονια θα το ρουφηξουν.

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ.

Δηλαδή ζέσταμα μέχρι να βράσει καλά για λίγο και μετά ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά. Αν κατάλαβα καλά δηλαδή γιατί ο τύπος μιλάει σαν καθυστερημένος.

Θα το δοκιμάσω και ελπίζω να πιάσει

Δημοσ.

Αυτο με τα λιπαρα!!! παλι στα ζυμαρικα πρωτη φορα το ακουω.Κ γαλα να βαλεις που λεει ο λογος αμα κανεις σωστα την διαδικασια τα μακαρονια θα το ρουφηξουν.

οχι

Εβα, για σενα:

• Like 1
Δημοσ.

<p>Γιατι τα πλενεις στο νερο μετα το στραγγιγμα</p>

Μιας που πιάσατε ρα μακαρόνια, αύριο θα κάνω μακαρονια με κιμά!!! Πείτε τίποτα να προσθέσω μέσα εκτός από τα βασικά ή καμία καλή παραλλαγή!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...