evabb Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 ειπα να ξεκινησω να γραφω και εδω αφου πειραματιζομαι κατα καιρους με διαφορες συνταγες!! επειδη δεν γουσταρω ζαχαρη κτλ θα βαζω συνηθως "υγιεινες" συνταγες! ενα παγωτο που δοκιμασα σημερα και πετυχε ειναι με ενα συστατικο μονο!! τη Μπανανα!!! συνταγη και οδηγιες ακολουθουν! Συνταγη για Παγωτο Μπανανα: Υλικα Μπανανες (εγω εβαλα 4 μεγαλες και εβγαλε 500γρ περιπου) Εργαλεια Καλο blender ή Food Processor Οδηγιες Κοβετε τις μπανανες σε φετες και τις βαζετε σε ενα πιατο στην καταψυξη να παγωσουν περιπου 2ωρες (εγω τις αφησα ολο το βραδυ) Τις βαζετε στο blender ή το Food Processor και τις χτυπατε μεχρι να γινουν smooth σαν κρεμα! Το τρωτε απευθειας ή το φυλατε παλι στη καταψυξη για αργοτερα! Αν θελετε μπορειτε αφου χτυπησετε τις μπανανες και γινουν κρεμα να προσθετε φυστικοβουτυρο,νουτελα κτλ και να το ξαναχτυπησετε μεχρι να ανακατευφθουν ολα!! το δικο μου βγηκε ετσι https://www.dropbox....28102602580.jpg http://www.thelondoner.me/2011/09/dairy-free-chocolate-ice-cream.html 2
Toxo <3 lover Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 γαμιεσαι τουφα πρωι πρωι Πραγματικά, μεγάλη ζημιά. Αγαπάμε pecans. Έφτασα στα 22 να μάθω τη γεύση τους, αλλά σκάλωσα άσχημα. 1
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Πραγματικά, μεγάλη ζημιά. Αγαπάμε pecans. Έφτασα στα 22 να μάθω τη γεύση τους, αλλά σκάλωσα άσχημα. Ελα τωρα, αφου ειναι τα ιδια με τα καρυδια! 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Ελα τωρα, αφου ειναι τα ιδια με τα καρυδια! Βλάσφημος όποιος το είπε. 1
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Εδω σου λεει ο αλλος οτι το βουτυρο ειναι το ιδιο με την μαργαρινη, και οτι δεν ειναι περιεργο αν δεν ξερει ο κοσμος οταν μιλαμε για το σπιτι. Το βουτυρο με τα ~8000 χρονια ιστοριας Και εσυ θα εχεις θεμα με τα pecans? 1
fylatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Εδω σου λεει ο αλλος οτι το βουτυρο ειναι το ιδιο με την μαργαρινη, και οτι δεν ειναι περιεργο αν δεν ξερει ο κοσμος οταν μιλαμε για το σπιτι. Το βουτυρο με τα ~8000 χρονια ιστοριας Και εσυ θα εχεις θεμα με τα pecans? Αν και δεν στηρίζω τη χρήση μαργαρίνης, έτσι σαν εξωτερικός παρατηρητής να πω ότι δεν υποστήριξε ότι είναι το ίδιο αλλά ότι η γιαγιά του με χρήση φουλ τρανς υδρογονωμένης φυτίνης έκανε γαμάουαα φαγητό. Θεωρία που μπορεί να μη σου στέκει, αλλά από προσωπική εμπειρία με επίσης γαμάουα φυτινογιαγιά την έχω ζήσει επιβεβαιώνω. Αν και εγώ προτιμώ ελαιόλαδο και όπου πρέπει βούτυρο (και για το τηγάνι-όπου και αν υπάρχει, άλλο κατάλληλο λάδι). Επίσης, σκοτώστε με αλλά προτιμώ από το να κόβω το βούτυρο με ευλάβια όπως στο video να κάνω παραλλαγή αλά chef John με κρέμα γάλακτος όπως έκανε στα buttermlik biscuits. ¨Εχω κάνει αρκετές φορές γλυκό με αυτή τη ζύμη έναντι της εναλλακτικής παραδοσιακής κυρίως για δώρο και βγαίνει μιαμ.
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Η ομαδα του chefsteps ηταν πισω απο το modernist cuisine, ~3000 σελιδες/ 7 βιβλια για την μαγειρικη και πως εχεις παντα το πιο σωστο τροπο για να κανεις κατι. Δοκιμαζουν οτι τροπο υπαρχει για να βρουν το πιο καλο αποτελεσμα ωστε να ειναι το καλυτερο δυνατο. Και εμενα μου αρεσει να κανω μερικα πραγματα με καποιο τροπο, αλλα αυτο δεν τα κανει σωστα. 1
fylatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Η ομαδα του chefsteps ηταν πισω απο το modernist cuisine, ~3000 σελιδες/ 7 βιβλια για την μαγειρικη και πως εχεις παντα το πιο σωστο τροπο για να κανεις κατι. Δοκιμαζουν οτι τροπο υπαρχει για να βρουν το πιο καλο αποτελεσμα ωστε να ειναι το καλυτερο δυνατο. Και εμενα μου αρεσει να κανω μερικα πραγματα με καποιο τροπο, αλλα αυτο δεν τα κανει σωστα. Ναι βρε αγόρι μου δεν στους έθιξα απλά πρότεινα μια εύκολη (και νόστιμη) εναλλακτική. Φυσικά και δεν αμφισβητώ ότι το να κόψεις το βούτυρο μετά από το ψυγείο είναι η καλύτερη τεχνική.
gavros10 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Ας γυρισουμε στην μπριζολα... Την δευτερη φορα που την εκανα, την εβγαλα πιο νωρις απο το τηγανι και μου φανηκε οτι ειχε λιγο παραπανω αιμα απο οτι θα επρεπε οποτε την ξαναεβαλα για 2 λεπτα περιπου. Δεν βγηκε ετσι οπως την ηθελα αλλα τρωγοταν. Την τριτη φορα εφτασα πολυ κοντα στο αποτελεσμα που ηθελα. Πηρε χρωμα και απο μεσα ηταν ομοιομορφα κοκκινη. Ευχαριστημενος εμεινα αλλα δεν θα το βαλω κατω, θα προσπαθησω περισσοτερο. ΥΓ Για 3 σπαλομπριζολες μοσχαρισιες εδωσα 13.5 ευρω. Δεν τις λες και φθηνες αλλα μια στο τοσο... Μου ειπε ο κρεοπωλης να τις βαλω στο ψυγειο, σε ενα ταψι με λαδι για να βγουν πιο μαλακες. Για 3 μερες δεν θα παθαιναν κατι. Μαλλον ηταν λαθος γιατι και τις 3 φορες ηταν πολυ μαλακες με αποτελεσμα στο κοψιμο να διαλυεται καπως. Τουλαχιστον ηταν πεντανοστιμες
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 http://ilovepeanutbutter.com/recipes/white-chocolate-peanut-butter-baklava/ το θελω τωρα
alimentas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Τουφα δεν ξερεις να διαβαζεις μου φενεται.Που ειδες παλι ρε μπαγασα να γραφω οτι το βουτυρο ειναι ιδιο με την μαργαρινη????? Δεν ειμαι ο πρωτος που σου λεει οτι ωρες ωρες απλα γραφεις για να δειξεις κ να το παιξεις κ καλα οτι ξερεις οποτε δεν εχω καμια ορεξη να το συνεχισω κιολας.Εξαλου ειπαμε μονο θερμομετρο στην μπριζολα κ απαραιτητως σε καθε νοικοκυριο. Απο δω κ περα θα γραφω πες τα Τουφα,γραψτα τουφα,δωσε μας τα φωτα σου μεγαλε τουφα για να συνεννοουμαστε καλυτερα
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Οταν ο αλλος ειναι ασχετος/μετριος σε κατι του λες τον τροπο που θα εχει την πιο μεγαλη σιγουρια για να εχει αυτο που θελει. Οταν ξερει πως ειναι ολα τα υπολοιπα που πρεπει να μαντεψει οταν εχει την σωστη εσωτερικη θερμοκρασια που θελει, τοτε σιγα σιγα το θερμομετρο δεν θα του χρειαζεται γιατι θα εχει εξοικειωση με το συγκεκριμενο θεμα και δεν θα του χρειαζεται. Απο την αρχη σου το ειπα, οτι αυτος που κανει 1000 μπριζολες σε μια βδομαδα δεν εχει την ιδια ικανοτητα με αυτον που κανει 100 τον χρονο, εσυ επιμενεις με το να λες οτι ειναι το ιδιο. Δες και το #7 http://www.seriouseats.com/2013/06/the-food-lab-7-old-wives-tales-about-cooking-steak.html Επισης, δεν αναφερθηκα σε εσενα για το βουτυρο και την μαργαρινη. Ας γυρισουμε στην μπριζολα... Την δευτερη φορα που την εκανα, την εβγαλα πιο νωρις απο το τηγανι και μου φανηκε οτι ειχε λιγο παραπανω αιμα απο οτι θα επρεπε οποτε την ξαναεβαλα για 2 λεπτα περιπου. Δεν βγηκε ετσι οπως την ηθελα αλλα τρωγοταν. Την τριτη φορα εφτασα πολυ κοντα στο αποτελεσμα που ηθελα. Πηρε χρωμα και απο μεσα ηταν ομοιομορφα κοκκινη. Ευχαριστημενος εμεινα αλλα δεν θα το βαλω κατω, θα προσπαθησω περισσοτερο. ΥΓ Για 3 σπαλομπριζολες μοσχαρισιες εδωσα 13.5 ευρω. Δεν τις λες και φθηνες αλλα μια στο τοσο... Μου ειπε ο κρεοπωλης να τις βαλω στο ψυγειο, σε ενα ταψι με λαδι για να βγουν πιο μαλακες. Για 3 μερες δεν θα παθαιναν κατι. Μαλλον ηταν λαθος γιατι και τις 3 φορες ηταν πολυ μαλακες με αποτελεσμα στο κοψιμο να διαλυεται καπως. Τουλαχιστον ηταν πεντανοστιμες Την αφησες να "ηρεμισει" σε ενα σχετικα ζεστο σημειο αφοτου την εβγαλες απο το τηγανι?
alimentas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 (δεν εχει γραψει κανεις για το θεμα βουτυρο-μαργαρινη εκτως απο μενα στην προηγουμενη σελιδα οποτε προφανως κ πηγαινε σε μενα.Το θεμα εχει τελειωσει ομως οποτε ας το αφησουμε) ΟΝ TOPIK τωρα κ στο θεμα της μπριζολας.Απ τα πιο σημαντικα αυτο για την ''ξεκουραση'' κ ξεχασαμε να το πουμε κιολας http://www.youtube.com/watch?v=5-9NgOZuUXM
Toxo <3 lover Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Με συγχωρείς για την παρέμβαση, με κάθε καλή διάθεση το λέω, μην είσαι τόσο εύθικτος κι εσύ, μωρέ αδερφάκι μου. Άπειρες φορές έχει συζητηθεί το θέμα μαργαρίνη-βούτυρο εδώ πέρα και το είπες κι ο ίδιος. Πιάσε λίγο τον παλμό της κουβέντας και μην αρπάζεσαι χωρίς λόγο. Ο Toufas επαγγελματίας είναι κι έτσι λειτουργεί. Δε μάλωσα τη μαμά μου που δεν έχει θερμόμετρο να μετρά τη θερμοκρασία στο κρέας, της είπα ευχαριστώ κι ας ήταν παραψημένο για τα γούστα μου. Δεν την κάνει κακή μαγείρισσα αυτό, απλώς λιγότερο επαγγελματία. Το προφανές δηλαδή. Ο ζήλος δείχνει μόνο αγάπη γι' αυτό που κάνουμε, ακόμη κι αν παραέξω φαινόμαστε ψείρες. Ισχύει για όλους τους επαγγελματίες που έχουν ψώνιο με την τέχνη τους κι αυτό δεν είναι κακό αν και παρεξηγήσιμο. Και φυσικά κανένας τους δεν έχει το αλάθητο, ούτε είναι αυθεντία. Peace... Για να μην είμαι εκτός θέματος κι επειδή κάποιος πάλευε να φτιάξει σοκολάτα, έχω να πω ότι μου έφεραν μια αρκετά ικανοποιητική σοκολάτα σε σκόνη με 32% κακάο. Τη χτύπησα σε blender με βραστό πλήρες φρέσκο γάλα να κάνει ωραίο αφρό και έτριψα λίγη σοκολάτα από πάνω για έξτρα άρωμα. 1
bnvdarklord Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Μολις εβαλα βανιλιες σε βαζακι για να γινει extract. Απορια: Μπορώ οταν φτασει μεχρι την μεση να προσθέσω εξτρα βοτκα; Αν ναι, ποσες φορες μπορει να γινει αυτο; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα