Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα σήμερα πάλι τορτελίνια αλλά πήρα κρέμα γάλακτος Arla Δανέζικη 36%. Αποτέλεσμα με το που έριξα τα τορτελίνια στην κρέμα που κόχλαζε και με λίγο ανακάτεμα κόλλησε η κρέμα πάνω τους κατευθείαν. Με το που κρύωσαν και λίγο, δεν έμεινε κρέμα ρευστή ούτε για δείγμα στον πάτο του πιάτου.

 

Άρα έφταιγε αποκλειστικά η κρέμα της ΦΑΓΕ και όχι εγώ που νόμιζα ότι έκανα λάθος κάποια μικρολεπτομέρεια της μικρολεπτομέρειας και φυσικά δεν χρειάζεται να τα φάω κρύα

  • Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα θα με παρετε με τις πετρες αλλα αν εβαζες κορν φλαουρ για να πηξει?

Δεν ήξερα ότι πήζει, αλλά ούτως ή άλλως δεν είχα. Αλεύρι δεν είναι; Λογικά θα έβγαινε λίγο μαλακία...  δεν ξέρω.

 

εδιτ, είχα ξεχάσει το "δεν". Δεν είχα

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι πήζει, αλλά ούτως ή άλλως είχα. Αλεύρι δεν είναι; Λογικά θα έβγαινε λίγο μαλακία...  δεν ξέρω.

 

αν δεν ξερεις να το κανεις οι πιθανοτητες να αποτυχεις ειναι μεγαλες οποτε καλυτερα που δεν το προσπαθησες

  • Like 1
Δημοσ.

Πήρα από το Lidl τυρί κρέμα με μανιτάρια (από τη σειρά Deluxe) και ήταν φοβερό, Αξίζει να το δοκιμάσετε, αρκεί να σας αρέσει η σχετικά έντονη γεύση μανιταριών. 

 

Ξέρω, δεν είναι μαγειρική, αλλά δεν μου πήγαινε καρδιά να το βάλω στο νήμα για το Lidl :)

Δημοσ.

ειπωθηκε ηδη οτι οι ελληνικες κρεμες ειναι γτπκ

UHT είναι και η Arla με καραγενάνη. Δεν φταίνε οι ελληνικές κρέμες βασικά, φταίει που δεν τις πουλάνε στα super markets και βγαίνουν μόνο σε επαγγελματικές συσκευασίες. 

Δημοσ.

Ultra High Temperature. Είναι μια διαδικασία εναλλακτική της παστερίωσης που το γάλα φτάνει σε θερμοκρασία περίπου 140 βαθμών για 1-2 δευτερόλεπτα, με σκοπό την καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών αλλά και πολλών άλλων μιας και φτάνει σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Αν θυμάμαι καλά (ψάξτο στο γοογλη για περισσότερα) πιθανώς να σκοτώνει όλα τα ζώντα κύτταρα και να αφήνει μόνο τα σπόρια (τα οποία σκοτώνονται μόνο στο γάλα κονσέρβας - πχ κλασσικο νουνου) Τώρα αν ρωτάς για τις κρέμες ίσως οι χρόνοι να αλλάζουν λίγο λόγω διαφορετικής σύστασης και ιξώδους. Ένα που δεν καταλαβαίνω για τις κρέμες είναι γιατί τις πουλάνε στο ψυγείο αφού ειναι UHT και κανένας δεν μου έχει δώσει σαφή απάντηση. Όλα τα γάλατα UHT είναι στο ράφι αν προσέξεις στα σούπερ μάρκετ με διάρκεια λήξης γύρω στους 6 μήνες. Για τις κρέμες δεν έχω καταλάβει τι παίζει και τις έχουν στο ψυγείο.

Δημοσ.

Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω λαδι καρυδας σε προσιτη τιμη; Δυστηχως εχω βρει μονο σε απαγορευτικες τιμες οσο εχω ψαξει εδω στην Αθηνα.

Δημοσ.

Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω λαδι καρυδας σε προσιτη τιμη; Δυστηχως εχω βρει μονο σε απαγορευτικες τιμες οσο εχω ψαξει εδω στην Αθηνα.

τι τιμες εχει εκει? ειναι ακριβο παντως, αλλα ειναι τρομερο για το μαγειρεμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...