Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιχαίνομαι τα κάστανα...Δεν μπορώ την γεύση τους...

 

Πριν 3 χρόνια όμως δοκίμασα καστανόσουπα σε ένα εστιατόριο.Πραγματικά τα έχασα...

 

Από τότε όποτε μου δίνεται η ευκαιρία και ειδικά χριστούγεννα και πρωτοχρονιά την φτιάχνω.

 

Θα σας δώσω μια συνταγούλα για 2 άτομα. Οι ποσότητες είναι δοκιμασμένες.Αν θέλετε παραπάνω τις διπλασιάζετε.

 

1 κρεμμύδι ξερό μέτριου μεγέθους (άσπρο όχι κόκκινο)

1 πατάτα μετρίου μεγέθους κομμένη σε κυβάκια

250 γραμμάρια κάστανα. Εγώ χρησιμοποιώ τα συσκευασμένα .Έχουν περίπου 3,50 ευρώ

5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

1 κύβο κνορ

αλάτι , πιπέρι (χρειάζεται περίπου 1,5 κ.γ αλάτι και 0,5 πιπέρι

100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

2 κ.σ βούτυρο

 

Αφού ψιλοκόψετε το κρεμμυδάκι το τσιγαρίζετε στο βούτυρο.Κανά λεπτό..

Προσθετετε την πατάτα και τα κάστανα και τσιγαρίζετε για 1 λεπτό ακόμα

Έχετε βράσει σε άλλη κατσαρόλα το νερό με τον κύβο για να γίνει ζωμός

Προσθέτετε το νερό , χαμηλώνετε το μάτι περίπου στην μέση (λίγο πιο πάνω) και βράζετε για 35 λεπτά

Αλατάκι και πιπεράκι (δοκιμάζετε για να δείτε αν χρειάζεται παραπάνω)

 

Διαλύεται την σούπα στο μπλεντερ για να γίνει πολτός (προσωπικά έχω ραβδομπλεντερ το οποίο είναι απίστευτη ευκολία)

Προσθετετε την κρέμα γάλακτος

Σερβίρετε...

 

Καλή όρεξη....

  • Like 1
Δημοσ.

Σε ποιές περιπτώσεις μπορει το sour cream να αντικατασταθεί από γιαούρτι total?

 

Θα έφτιαχνα μονος μου, αλλα θα πάει χαμένο το buttermilk ενώ το θέλω μονο για 2-3 κουταλιες...

οταν δεν θες να το μαγειρεψεις και τοσο, μιας και το γιαουρτι κοβει σχετικα ευκολα, το ξυνογαλο παει και σε cakes και σε μαριναρισματα κοτοπουλου παντως

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=jSQ3m45nuHo

  • Like 2
Δημοσ.

 

 

Το έχω πει οτι αυτό το τοπική είναι καταστροφή. Η ζύμη για κάποιο λογο βγηκε πιο υγρή και δεν φούσκωσε. Δεν γινόταν καν να ανοιξω το φυλο μιας και εσπαζε όλη την ωρα. Τελικά εκανα μικρεςμπουκιες με μερεντα . Τουλαχιστον τρωγεται

 

 

Πλάκα κάνεις ότι αυτή η ζύμη σου βγήκε υγρή! Σίγουρα μέτρησες σωστά; Εγώ φοβόμουν ότι δε θα πάρει τόσο αλεύρι, αλλά το έβαλα και μετά από αρκετό ζύμωμα το πήρε όλο. Δε φουσκώνει πολύ πάντως και θέλει χρόνο ακόμη και σε ζεστό περιβάλλον. Αφού τρώγεται και δεν πήγε για πέταμα, πάλι καλά. 

 

Η γεύση δεν ενθουσιάζει όσο η όψη του πάντως. Μια απλή ζύμη είναι. Θα δοκιμάσω με κρέπες.  :ph34r:

Δημοσ.

Λοιπόν τον άκουσα τον Toufa και έφτιαξα sour cream/creme fraiche(δεν εχω ιδεα αν εχουν διαφορα) για το cheesecake και τα σπασε. Το ξινόγαλα που περίσσεψε απλά το ήπια :P.

 

Ερώτηση: Τι φαγητά μπορει να συνοδέψει ωραία η sour cream; Μ'αρεσε τόσο που θέλω να ξαναφτιάξω.

 

 

Επίσης μια άλλη ερώτηση: Το εκχύλισμα βανίλιας πώς ξέρω αν είναι έτοιμο; Το έχω περίπου 6-7 εβδομάδες. Εξωτερικά μυρίζει υπέροχα βανίλια, αλλα αν το ανοίξω και μυρίσω μεσα μυρίζει ακόμα κυρίως βότκα. Ή ειναι λογικο να εχει κυριως βοτκίλα;

Δημοσ.

οπου βαζεις το γιαουρτι μπορεις να την βαλεις, με την διαφορα οτι αντεχει πιο πολυ την ζεστη και δεν κοβει ευκολα

 

Για την βανιλια, εγω παντα βαζω υπερβολικα πολυ βανιλια μεσα στο αλκοολ

  • Like 1
Δημοσ.

Χαιρετώ τα μαγειρια,έχω αγοράσει αυτό το μπακαλιάρο φιλέτο http://www.budgetvis.nl/images/Kabeljauwhaas.jpg

και σκέφτομαι να το μαγειρέψω με αυτόν τον τρόπο,κατσαρόλα,

1=ροδέλες κρεμμύδια στον πάτο με μπόλικο σκόρδο.

2=ροδέλες πατάτες.

3=καρότα ψιλοκομμένα.

4=ελαιόλαδο,λεμόνι,λίγο νεράκι,το αλατάκι με το πιπερακι.

Όταν πάρουν μια βράση τα από πάνω τοποθετώ το μπακαλιάρο φιλέτο άπω πάνω για το τελικό ψήσιμο,και όταν είναι έτυμο το στολίζω με μαϊντανό.

 

Εσείς τι λέτε θα πετύχει η θα γίνει μάπα;

 

ξέχασα να το πω θα βάλω και ψιλοκομμένη κόκκινη,πράσινη πιπεριά.

Δημοσ.

Χαιρετώ τα μαγειρια,έχω αγοράσει αυτό το μπακαλιάρο φιλέτο http://www.budgetvis.nl/images/Kabeljauwhaas.jpg

και σκέφτομαι να το μαγειρέψω με αυτόν τον τρόπο,κατσαρόλα,

1=ροδέλες κρεμμύδια στον πάτο με μπόλικο σκόρδο.

2=ροδέλες πατάτες.

3=καρότα ψιλοκομμένα.

4=ελαιόλαδο,λεμόνι,λίγο νεράκι,το αλατάκι με το πιπερακι.

Όταν πάρουν μια βράση τα από πάνω τοποθετώ το μπακαλιάρο φιλέτο άπω πάνω για το τελικό ψήσιμο,και όταν είναι έτυμο το στολίζω με μαϊντανό.

 

Εσείς τι λέτε θα πετύχει η θα γίνει μάπα;

 

ξέχασα να το πω θα βάλω και ψιλοκομμένη κόκκινη,πράσινη πιπεριά.

http://www.tienda.com/recipes/codpilpil.html κανε αυτο το κολπο στο τελος για να δεσει η σαλτσα και θα εισαι μια χαρα.

Δημοσ.

Εκανα μια παραλλαγη της συνταγης με βουτυρο Lurpac που ειπε ο φιλος μας για να μη φωναζει και πραγματι βγηκε πολυ καλυτερο 

 

 

ΚΕΙΚ

Υλικά
1 Φαριναπ
1 πακέτο βούτυρο Lurpac
2 ποτήρια ζάχαρη καστσνη
4 αυγά
1+1/4 ποτήρι γάλα
2 κουταλάκια μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού

Σοκολατα σκονη

2 κουταλιες Νουτελα
4 καπακια του μπουκαλιου κονιακ

Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά στο μιξερ

Ριχνουμε τη ζάχαρη το ξύσμα το κονιάκ το μπέικιν και τη βανίλια συνεχιζοντας το χτυπημα

Ριχνουμε κομματι κομματι το  βουτυρο ωσπου να λιωσει καλα

και μετα το γαλα 

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να ενσωματώνεται στο μείγμα καθώς χτυπιέται

Παιρνουμε καμια 10αρια κουταλιες απο το μιγμα σε ενα βαθυ πιατο και το ανακατευουμε με 4 κουταλιες σκονη σοκολατα ή κακαο και 2 κουταλιες νουτελα

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 175 βαθμους ακριβώς (στο πάνω-κάτω, ΟΧΙ στον ΑΕΡΑ προσοχή) και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα στρογγυλή (από καουτσούκ προτιμότερο)

Πρωτα τη μιση ποσοτητα μετα μια στρωση του μιγματος με τη σοκολατα και απο πανω την αλλη μιση ποσοτητα

Ψήνουμε για 1ωρα και 35 λεπτά ακριβώς στους 175 βαθμούς (η σχάρα στην πρώτη θέση από κάτω) χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο ούτε να βάζουμε μαχαίρια μέσα
(Μάνο αν δούμε ότι έχει αρπάξει από πάνω μπορούμε στη 1 ώρα περίπου να βάλουμε με προσοχή ένα αλουμινόχαρτο από πάνω)

Δημοσ.

Την κυριακή είχε την ιδέα το μωρό μου να φτιάξουμε πιπερόπιτα. Από συνταγή την είδαμε αλλά ηταν σούπερ. Ακόμα και το πρωί που έφαγα ήταν απίστευτη...

 

500-600 gr αλεύρι (φαρίνα)

1 κουτάκι σόδα (το αναψυκτικό , μην μπερδευτείτε και βάλετε την μαγειρική)

400 gr φέτα . Προσωπικά έβαλα μια νέα που αγοράσαμε. Ελασσόνας δοχείο Απίστευτη

10 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες .Επειδή ήταν κάτι γομάρια αυτές που πήρα και πολλές ροδέλες είχαν διάμετρο σαν ένα νεροπότηρο τις έκοψα (τις μεγάλες) στην μέση και βγήκαν 2 ημικύκλια .

αλάτι πιπέρι. Προσωπικά έβαλα 1,5 κ.γ αλάτι και 1 κ.γ πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβετε τις πιπεριές και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Διαλύετε την φέτα με τα δάχτυλα (να γίνει όπως η μυζήθρα για παράδειγμα)

Ανακατεύετε

Ρίχνετε το αλεύρι και αλάτι πιπέρι

Ανακατεύετε ξανά

Ρίχνετε την σόδα και ανακατεύετε και πάλι

Πλάθετε με τα χέρια και προσθέτε αλεύρι αν θέλετε και άλλο ( είναι στην κρίση σας. Εγώ έβαλα γύρω στα 550-600 γραμμάρια για να μην μου κολλάει στα χέρια

 

Παίρνετε ένα αντικ/τικό ταψί η αλείφετε ένα κανονικό με λίγο λάδι σε όλη την επιφάνεια και ρίχνετε σουσάμι (περίπου 2 κ.σ)

Ρίχνετε το μίγμα που έχετε φτιάξει και το απλώνετε για να είναι ίσου ύψους σε όλη την επιφάνεια του ταψιού

Ρίχνετε άλλες 2 κ.σ σουσάμι από πάνω

 

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρίτσα

 

Καλή όρεξη.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...