Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι ρε γκαιζ. Απλα τωρα αρχιζω να μαθαινω να μαγειρευω και θελω να ξερω καθε υλικο που μπορω να το βαλω και να κανω μετα τις αλχημειες μου. Δεν ειναι εμμονη, εσεις δεν δινετε απαντηση :P

Δημοσ.

Οχι ρε γκαιζ. Απλα τωρα αρχιζω να μαθαινω να μαγειρευω και θελω να ξερω καθε υλικο που μπορω να το βαλω και να κανω μετα τις αλχημειες μου. Δεν ειναι εμμονη, εσεις δεν δινετε απαντηση :P

 

Μα σου απάντησαν ήδη τα παιδιά. Η μαγιονέζα δεν είναι υλικό για μαγείρεμα. Για dressing σαλάτας μπορεί, αλλά για μαγείρεμα δεν τη χρησιμοποιούμε.

  • Like 2
Δημοσ.

Οχι ρε γκαιζ. Απλα τωρα αρχιζω να μαθαινω να μαγειρευω και θελω να ξερω καθε υλικο που μπορω να το βαλω και να κανω μετα τις αλχημειες μου. Δεν ειναι εμμονη, εσεις δεν δινετε απαντηση :P

το βλεπεις λαθος το θεμα.μην κοιτας τα υλικα αλλα τις συνταγες,βρες μια να σου κανει κουκου και ξεκινα απο εκει.

  • Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα. Και για πες, σε τι άλλα φαγητά ταιριάζει? Σε όλα τα φαγητά στο τέλος γι ανα βουτάμε οπώς λες ε;

 

 

γιατι επικεντρωνεσαι στην μαγιονεζα; δεν ειναι καν βασικο συστατικο,

Λαθος.

https://www.youtube.com/watch?v=oo9HPyu7zOo

Δημοσ.

μετα απο παρα πολυ καιρο αποφασισα να μαγειρεψω σοβαρα

 

εκανα κοτοπιτα σαν vol au vent (με μανιταρια και μπεσαμελ) ή μπορει καποιος να πει οτι ειναι vol au vent σε μορφη πιτας

 

a4vi.jpg

 

1ycd.jpg

 

3kni.jpg

 

 

27jw.jpg

 

και μερικες απο την διαδικασια

 

 

 

uxb9.jpg

 

yezu.jpg

 

ws51.jpg

 

mcle.jpg

 

 


 

μονο και μονο που λεει crazy στον τιτλο φτανει. η μπεσαμελ ειναι βασικη σως οχι η μαγιονεζα

  • Like 11
Δημοσ.

Παρέλειψες ίσως το βασικότερο βήμα τής διαδικασίας, αλλά μην ανησυχείς πια. Σού το συμπλήρωσα:

 

και μερικες απο την διαδικασια

 

 

 

post-201720-0-66390500-1396802242_thumb.jpg

uxb9.jpg

 

yezu.jpg

 

ws51.jpg

 

mcle.jpg

 

 

 

Παρακαλώ!

  • Like 2
Δημοσ.

Το κατω ειναι ηδη ψημενο φυλο απο οτι βλεπω οταν βαζεις τα μανιταρια και τα κρεμυδια. Υστερα απο πανω κοτοπουλο, μπεσαμελ και το πανω φυλο? ψημενο? αψητο? δωσε βρε παιδι μου και συνταγουλα περα απο τις φωτογραφιες :D

Δημοσ.

κατ αρχας δεν ειναι φυλλο ειναι σφολιατα.

 

ψηνω την κατω σφολιατα.

καρεμελωνω καλα 2 κρεμμυδια με λιγο αλατι

τσιγαριζω καλα περιπου 300γρ μανιταρια φρεσκα με λιγο αλατι

ψηνω καλα στο τηγανι 3 μονα στηθοι κοτοπουλου κομμενα σε κυβακια με λιγο αλατι και ασπρο πιπερι

φτιαχνω μπεσαμελ με αναλογια 40γρ βουτυρο, 40γρ αλευρι, 400γρ γαλα η μειγμα γαλακτος με κρεμα γαλακτος (αλατι και μοσχοκαρυδο)

 

απλωνω κρεμμυδι, μανιταρια, κοτα και μπεσαμελ και σκεπαζω με την δευτερη αψητη σφολιατα και ψηνω στους 200 βαθμους κελσιου κανα 10λεπτο μεχρι να ψηθει η πανω σφολιατα

  • Like 1
Δημοσ.

με έπιασε κλειστοφοβία στην κουζινούλα σου :P

 

κατα τ'αλλα i came, πολύ λιπαρο βρε παιδάκι μου!! Καλό καιρό μας κάνει, κάνε κάτι ανοιξιάτικο :P

 

Εγώ θα τους κάνω εδώ για τα γενέθλιά μου τρικαλινή λαχανόπτα (κοινώς χορτοπιτα. δυστυχώς άνευ λάπατου, παζιού, τσουκνίδας και λοιπών εξαίσιων λαχανικών της τοπικής πανίδας :( )

Δημοσ.

ανοιγει το ματι παντως οταν κοιτας εξω. 

 

αποδεικνυω παντως οτι δεν χρειαζεται να εχεις την τρελη κουζινα για να μαγειρευεις λιγο πιο περιπλοκα φαγητα. προφανως και δεν μπορω να ανοιξω σφολιατα ή φυλλο αλλα δεν μενω στα μακαρονια με την δικαιολογια της μικρης κουζινας.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...