deesnider Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 μας γαμησες απογευματιατικα Άλλες παρακαλάνε και δε βρίσκουν μωρή αχάριστη, κι εσύ κόλλησες στην ώρα; 3
Chrisxxx Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δε γράφω greeklish, ρε παιδάκια. Gourmet cookies γράφω ο άνθρωπος συνταγη;
Toxo <3 lover Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 συνταγη; Είναι κλασική πλέον σε αυτό το thread, δε μας παρακολουθείς; Χαχα. Αμέσως, λοιπόν! Εδώ η original, εδώ με μετρήσεις βάρους. Την έχω πειράξει γενικά τη συνταγή διότι για το δικό μας γούστο ήταν υπερβολική η ζάχαρη. Με τις μετρήσεις του δεύτερου link έβαλα 180g κρυσταλλική ζάχαρη και 250 light brown SOFT sugar. Το τονίζω, έχει μεγάλη διαφορά στην υφή του μπισκότου και δεν κάνει κρατς κρατς η ζάχαρη που εμένα δεν μου αρέσει. Σοκολάτα έβαλα 350g. 60g γάλακτος και τα υπόλοιπα γραμμάρια μαύρη με 70% και 56% κακάο. Τι άλλο; Α, ναι. Μετά τις 36 ώρες είναι καλύτερα να ψηθούν. Τα πασπάλισα με άνθος αλατιού με βανίλια και τους ταίριαξε πάρα πολύ και στη γεύση και στο άρωμα. Να σημειώσω ότι έχει μεγάλη σημασία η θερμοκρασία της ζύμης στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς και η θερμοκρασία της επιφάνειας που τα ψήνεις. Τα έμαθα μετά από δοκιμή και σφάλμα αυτά! 1
bnvdarklord Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Τοξολόβερ σε υφή πώς ήταν; Επίσης η θερμοκρασία ζύμης/ταψιού που λες οτι έχει σημασία ειναι θερμοκρασία δωματιου ετσι; Με έψησες να φτιάξω πάλι.
Toxo <3 lover Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Τραγανά στις άκρες και μαλακάααα στο κέντρο. Βυθίζονται τα δόντια σου όπως το δαγκώνεις και δεν καταλαβαίνεις καθόλου τη ζάχαρη να τραγανίζει. Όχι, δε θέλει θερμοκρασία δωματίου η ζύμη, αλλά να είναι παγωμένη από το ψυγείο και το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά την πρώτη φουρνιά (το γράφει και η κυριούλα στο λινκι), βγάζεις το χαρτί με τα μπισκότα από πάνω από το ταψί, τα αφήνεις να σταθούν λίγο όσο εσύ ρίχνεις κρύο νερό στο ταψί να κρυώσει. Το σκουπίζεις, βάζεις τα επόμενα and so on. Έπλασα τα μπαλάκια ώσπου να προθερμανθεί ο φούρνος και τα έβαλα στο ψυγείο. Έπαιρνα 6-7 τη φορά και τα άλλα πάλι ψυγείο. Απλώνουν λιγότερο και γίνονται πιο μαλακά στο κέντρο. Edit: Σου έβγαλα μια φωτογραφία από ένα σπασμένο να το δεις πώς είναι μέσα. Κοίτα και το από κάτω πόσο ύψος έχει κρατήσει. 1
evabb Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 αν εχουν πολυ βουτυρο και απλωνουν θελουν 30λεπτο στο ψυγειο.
Toxo <3 lover Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Το πολύ βούτυρο είναι σχετικό, ειδικά αν έχεις φτιάξει έστω και μια φορά στη ζωή σου σφολιάτα. Κοίτα, τα έχεις ούτως ή άλλως πολλές ώρες στο ψυγείο. Τουλάχιστον 24. Τα βγάζεις, τα πλάθεις και τα βάζεις πάλι. Δεν ανεβαίνει τραγικά η θερμοκρασία τους για να θέλουν άλλη μισή ώρα. Αρκεί να μην τα αφήσεις εκτός ψυγείου ώσπου να ψηθούν όλα. Και πάλι είναι θέμα γούστου. Μετά από 5 πειραματισμούς, κατέληξα στο τι μου αρέσει και το μοιράζομαι, that's all.
evabb Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Το πολύ βούτυρο είναι σχετικό, ειδικά αν έχεις φτιάξει έστω και μια φορά στη ζωή σου σφολιάτα. Κοίτα, τα έχεις ούτως ή άλλως πολλές ώρες στο ψυγείο. Τουλάχιστον 24. Τα βγάζεις, τα πλάθεις και τα βάζεις πάλι. Δεν ανεβαίνει τραγικά η θερμοκρασία τους για να θέλουν άλλη μισή ώρα. Αρκεί να μην τα αφήσεις εκτός ψυγείου ώσπου να ψηθούν όλα. Και πάλι είναι θέμα γούστου. Μετά από 5 πειραματισμούς, κατέληξα στο τι μου αρέσει και το μοιράζομαι, that's all. βουτυρο επιπεδου pure butter shortbreads
bnvdarklord Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Τραγανά στις άκρες και μαλακάααα στο κέντρο. Α, ντάξει και μένα έτσι είχαν βγεί (μετά τις δύο πρώτες φουρνιές :Ρ), απλα επειδή εσύ τα έβαζες κρύα δεν απλώνουν τόσο όσο τα δικά μου με αποτέλεσμα να φαίνονται εμφανισιακά πολύ πιο γαμάτα. Θα δοκιμάσω την επόμενη φορά να τα βαζω απο το ψυγείο γιατι ως τώρα τα αφηνα εξω μεχρι να φτάσουν θερμοκρασία δωματίου. Τώρα αρχίζω να σκέφτομαι οτι έτσι θα ναι και βολικότερο στο ψήσιμο, γιατι εμένα(λογικά επειδή βγαίνανε λεπτά) έπρεπε να τα βγάλω με μεγάλη ακρίβεια στο χρόνο για να μην ξεραθούν. Thanks for the tips. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Έλεγα για το βράδυ τονοσαλάτα αλλά στην σαλάτα που έφαγα το μεσημέρι έβαλα την λοσιόν μέλι/ξύδι/λάδι. Σε αυτήν που περρίσεψε να ρίξω τον τόνο ή δεν θα ταιριάζει και θα ξεράσω;
tehAllantin Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 νταξ, αν είναι λάδι/βαλσάμικο και λίγο μέλι στο dressing, δεν νομίζω πως θα καταλάβει και πολλά. Σαλάτα, τι πρασινάδα έχει; πόσο ντρέσινγ; μια χαρά θα είναι. Μπολικο iceberg, τοματίνια, τόνος και το dressing πχ.
bnvdarklord Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Πώς καταλαβαίνουμε αν το ροκφόρ εχει χαλάσει; Μου έχει περισσέψει ενα μικρό κομμάτι στο ψυγείο απο τυρί που αγόρασα πριν κανα μήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα