Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικα ναι, απο την στιγμη που κανουν μαγιονεζα για παραδειγμα.

Τωρα για τις τιμες, συνηθως ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Μπορει το φθηνοτερο να τα φτυσει πιο γρηγορα, αν και για οικιακη χρηση δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

  • Like 1
Δημοσ.

ή πρέπει να ξηλωθώ χοντρά, για να είναι της προκοπής;

 

 

Μια φορά θα το πάρεις το εργαλείο...

 

 

 

TLS.040034.jpg

 

 

  • Like 1
Δημοσ.

ψάχνω να πάρω ένα ραβδομπλέντερ, και βλέπω αυτά που έχουν και 2-3 ανταλλακτικά και γίνονται και σαν-μούλτι, και σαν-χτυπητήρι, κλπ. Πχ. Κάνουν δουλειά, ή πρέπει να ξηλωθώ χοντρά, πχ, για να είναι της προκοπής;

 

Αυγολέμονο κάνουν αυτά τα χτυπητήρια; :-)

μια χαρά κάνουν.

 

το αυγολέμονο τώρα, ψιλοαφρίζει γαμώτο. υποθέτω απο τις ψιλες στροφές.

  • Like 1
Δημοσ.

αυτος ο αυγοδάρτης είναι fail κατά τη γνώμη μου. Καλύτερα να το κάνεις με το εξάρτημα που ειναι ηδη attached στη φωτογραφία.

Δημοσ.

Προσπαθώ να κάνω το θεωρητικά υπερ-απλό.

 

Παίρνω ένα πυρέξ και κόβω μέσα ντομάτα, κομμάτια φέτας, λίγο λάδι και ρίγανη, ανακατεύω και το βάζω στον φούρνο με το καπάκι.

 

Μετά από λίγη ώρα βλέπω ότι στον πάτο έχει αρχίσει και βράζει. Πιο μετά το ανοίγω και βλέπω ότι από τα ζουμιά της ντομάτας, το σύστημα είναι τελείως υγρό και αυτό που έχω φτιάξει είναι ουσιαστικά σούπα...

 

Έβγαλα το καπάκι τώρα μπας και εξατμιστεί το νερό και θα δούμε...

 

Τι κάνω λάθος;

Δημοσ.

Το άφησα πολύ ώρα με ανοιχτό το καπάκι σε πολύ δυνατή φωτιά και έφυγε το περισσότερο νερό, αλλά από τόσο βράσιμο που είχε φάει έγινε λάσπη...

 

Το έφαγα αλλά δεν πρέπει να είναι αυτός ο σωστός τρόπος. Αν είχα αφήσει από την αρχή ανοιχτό το καπάκι θα ήταν σίγουρα καλύτερα αλλά και πάλι δεν ξέρω

Δημοσ.

Έφτιαξα αυτήν την τηγανιά και βγήκε πολύ ωραία.  Έβαλα σχεδόν ένα μικρό λάιτ εβαπορέ και ένα μικρό κουτάκι μπίρα για μισό κιλό κρέας περίπου.

Τα σχόλια που διάβασα ότι τα λαχανικά χάνονται μετά από τόσο βράσιμο ισχύουν, οπότε μην τα ρίξετε από νωρίς στην κατσαρόλα.  Καλύτερα κανένα 10λεπτο-τέταρτο πριν το τέλος.

Δημοσ.

παιδιά να ρωτήσω κάτι;

δεν το πολυκατέχω το άθλημα αλλά έχω όρεξη να δοκιμάσω

θέλω (ήθελα μάλλον) να ξεκινήσω με βάση το κοτόπουλο, πήγα και αγόρασα αλλα κόλλησα στο βασικό

πλύσιμο κοτόπουλου 

εεεεεεε τρομοκρατήθηκα!!

https://www.google.gr/#q=%CF%80%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF+%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85

 

στα περισσότερα παραπάνω links λέει για το πόσο επικίνδυνο είναι με τις αρρώστιες κλπ

σκεφτηκα οκ το πλένουμε καλά

κάπου διάβασα όμως πως μετά θέλει απολύμανση η κουζίνα, το ξύλο που το κόβεις κλπ

σε άλλα sites λέει να μην πλένουμε το κοτόπουλο (!!!) για να μη μολύνουμε την κουζίνα και να αφήσουμε να ψηθεί έτσι απλύτο

 

το κοτόπουλο στήθος που πήρα (μην κοροϊδεύετε) το πέταξα  :fear:

 

τι γίνεται ρε παιδιά;

μήπως είναι υπερβολικά όσα γράφονται;

 

το πλένουμε τελικά; δεν το πλένουμε; ρίχνουμε μετά χλωρίνες στο νεροχύτη; πφφφφ  :-(

Δημοσ.

Πείτε μια απλή συνταγή για φακές. Δεν θέλω να είναι κόκκινες, και ούτε σούπα. Σχετικά σφιχτές.

 

Θέλουν μούλιασμα 2 ώρες όπως διάβασα στον μαμαλάκη; Αν είναι έτσι την κάτσαμε την βάρκα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...