Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αααα, μηπως δεν χτυπάς καλά τα υλικά; Μηπως το μίξερ σου δεν έχει δύναμη; 

 

Εγώ θα δοκίμαζα να βάλω τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια να χτυπηθούν να γίνουν μαρέγκα και σε ένα άλλο μπωλ θα ανακάτευα το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και το "ξυνόγαλα" να ομογενοποιηθούν/ρευστοποιηθουν/μαλακώσουν. Μετά με μία εύκαμπτη σπάτουλα σιλικόνης θα το ενσωμάτωνα στα αυγά με απαλές κινήσεις να μην πέσουν τα αυγά.

 

ΕΦΟΣΟΝ όμως σου βγαίνει σωστά μετά το ψήσιμο, μην αγχώνεσαι ;) 

 

Μην σε πάρω και στο λαιμό μου :P

  • Like 2
Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση:

Είχα πάρει πρίν λίγους μήνες ένα τηγάνι Tefal με αντικολλιτική επίστρωση (25e) και πρόσφατα είχα ακουμπήσει μια καυτή κατσαρόλα εντός του τηγανιού και από εκείνη τη στιγμή ξεκόλλισε σε τρύπες η αντικολλιτική επίστρωση και έχουν μείνει σημάδια. Στην μαγειρική δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μαγείρεψα κάποιες φορές, το θέμα μου είναι αν το υπόστρωμα που βγήκε εκτεθειμένο περιέχει τίποτα ανθυγιεινές ουσίες ή δεν ξέρω και γω τι άλλο. 

Τι λέτε να το κρατήσω;;

Δημοσ.

αααα, μηπως δεν χτυπάς καλά τα υλικά; Μηπως το μίξερ σου δεν έχει δύναμη;

Α λες; Εγω σκεφτομουν μηπως τα χτυπαγε περισσοτερο απο οτι πρεπει :P Το μιξερ που έχω είναι αυτό το κλασσικο με την πλαστικη λεπιδα(ξερεις, αυτη τη μαλακιουλα μωρε http://x1.spareshop.eu/images/300/300/b128f4469a24724de9f0f26bdab829a4.jpg ), δεν εχω με paddle κτλ, οπότε μπορει να φταιει και αυτο. Θα δοκιμάσω τον τρόπο σου όταν ξαναφτιάξω, ευχαριστω :)

Δημοσ.

αυτο που έχεις είναι μπλέντερ :P

 

με λίγα λόγια, ο "ογκος"¨που παίρνουν οι συνταγές που κάνεις με το μίξερ/χτύπημα είναι γιατί παγιδεύεται αέρας μέσα στο μείγμα να το θέσω απλοικά. Αυτο το πετυχαίνεις με το κλασικό εξάρτημα (αυγοδάρτης φάση) κυρίως. Το μπλεντεράκι περισσότερο κόβει δεν αναμιγνύει και δεν παγιδεύει αέρα, γιαυτό βγαίνει ρευστή η γέμιση.

  • Like 1
Δημοσ.

πετα το οπως ειναι, θα πεθανεις.


Ε τελος παντων δεν τα παω καλα με αυτά. Δεν εχω και τίποτα άλλο ηλεκτρικο που ανακατέβει :P

20 ευρω κανει ενα μιξερ χεριου

  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ελαιλαδο? Γιατι να τηγανισεις μεσα σε αυτο? τσαμπα το πετας...

παιζει ρολο σε τι θερμοκρασια το πας, και αν καταλαβαινω σωστα τις κανεις στο τηγανι, που δεν ειναι και ο πιο σωστος τροπος για να κανεις πατατες.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...