Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα στους εδώ μάγειρες, θα ήθελα να αγοράσω μερικά κουζινικά είδη όπως τηγανι, κατσαρόλα, "αυγοδάρτη", μαχαίρια και μερικά άλλα. Έχει κανείς να μου προτείνει κανένα καλό site; Μπήκα στο cookshop αλλά μου φάνηκαν αρκετά ακριβά.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα στους εδώ μάγειρες, θα ήθελα να αγοράσω μερικά κουζινικά είδη όπως τηγανι, κατσαρόλα, "αυγοδάρτη", μαχαίρια και μερικά άλλα. Έχει κανείς να μου προτείνει κανένα καλό site; Μπήκα στο cookshop αλλά μου φάνηκαν αρκετά ακριβά.

Δεν πας σε κάνα ΙΚΕΑ?

  • Like 2
Δημοσ.

Ικέα κατσαρόλες και τα μαχαίρια που είχα δει μου φάνηκαν χάλια… τα μαχαίρια που βγάζει ανά διαστήματα προσφορά το lidl καλύτερα είναι.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Ικέα κατσαρόλες και τα μαχαίρια που είχα δει μου φάνηκαν χάλια… τα μαχαίρια που βγάζει ανά διαστήματα προσφορά το lidl καλύτερα είναι.

Έχει διαφορετικές ποιότητες πάντως και φυσικά οι τιμές προσαρμόζονται.

Δημοσ.

Δεν πας σε κάνα ΙΚΕΑ?

μπήκα από το internet να δω στο site τους.... δεν μπορώ να πω πως βρήκα αυτό που έψαχνα

Δημοσ.

Ωραία ποικιλία έχει και οι τιμές μου φαίνονται πάλι λίγο ανεβασμένες αλλά καλύτερες από το cookshop και πιο ποιοτικά σκεύη. Ευχαριστώ.

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με τις σαλτσες των σουπερμαρκετ.

 

Τον τοματοπελτε μπορουμε να τον φαμε και ωμο; Συνηθως παιρνω τη μικρη συσκευασια 80γρ και το ριχνω ολο οταν θελω να φτιαξω σαλτσα. Στο κουτακι λεει οτι ειναι για 5,6 δοσεις.. Υπαρχει καποιο προβλημα που τον ριχνω ολο; Ωστε να εχει πιο δυνατη γευση η σαλτσα.

 

Σχετικα με τους συμπηκνωμενους χυμους. Αυτους μπορω να τους φαω ωμους; Μπορω να τους βρασω μαζι με τοματοπελτε;

 

Για να φτιαξω πιο νοστιμη σαλτσα μπορω να συνδιασω και τριμμενη φρεσκια ντοματα;

 

Για να φτιαξω σαλτσα χωρις τσιγαρισμα κρεμμυδιου, ή και χωρις καθολου κρεμμυδια τι κανω;

 

Απλα επειδη πολλες φορες την ημερα τρωω ζυμαρικα και φασολια θελω να ριχνω και σαλτσα απο πανω για γευση. Θελω τον πιο ευκολο και υγιεινο τροπο.

 

Παντως σιγουρα το πιο υγιεινο ειναι το ντοματοπελτε καθως εχει πολαπλασια ποσοτητα λυκοπενιου σε σχεση με τις σαλτσες και την φρεσκια ντοματα. Απλα δε ξερω αν ειναι καλυτερα ωμος ή μαγειρεμενος. Σε ελαχιστο ή και καθολου λαδι. Αν και συνηθως προσθετω λαδι στο τελος και "τσιγαριζω" τα κρεμμυδια με νερο.

Δημοσ.

Και σχετικα με το ρυζι. Τι αναλογια νερου θελει το καθε ειδος ρυζιου; Κανονικο, καστανο, μπασματι;

 

Και καποιο tip στο τελος για να μη κολλανε τα μακαρονια και το ρυζι; Μου βγαινουν πολυ στεγνα, αλλα δε θελω να τα τσιγαριζω στο τελος με λαδι ή βουτυρο. Υπαρχει καποιο αλλο κολπο; Να μη βαζω αλατι;

  • Super Moderators
Δημοσ.

Εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με τις σαλτσες των σουπερμαρκετ.

 

Τον τοματοπελτε μπορουμε να τον φαμε και ωμο; Συνηθως παιρνω τη μικρη συσκευασια 80γρ και το ριχνω ολο οταν θελω να φτιαξω σαλτσα. Στο κουτακι λεει οτι ειναι για 5,6 δοσεις.. Υπαρχει καποιο προβλημα που τον ριχνω ολο; Ωστε να εχει πιο δυνατη γευση η σαλτσα.

 

Σχετικα με τους συμπηκνωμενους χυμους. Αυτους μπορω να τους φαω ωμους; Μπορω να τους βρασω μαζι με τοματοπελτε;

 

Για να φτιαξω πιο νοστιμη σαλτσα μπορω να συνδιασω και τριμμενη φρεσκια ντοματα;

 

Για να φτιαξω σαλτσα χωρις τσιγαρισμα κρεμμυδιου, ή και χωρις καθολου κρεμμυδια τι κανω;

 

Απλα επειδη πολλες φορες την ημερα τρωω ζυμαρικα και φασολια θελω να ριχνω και σαλτσα απο πανω για γευση. Θελω τον πιο ευκολο και υγιεινο τροπο.

 

Παντως σιγουρα το πιο υγιεινο ειναι το ντοματοπελτε καθως εχει πολαπλασια ποσοτητα λυκοπενιου σε σχεση με τις σαλτσες και την φρεσκια ντοματα. Απλα δε ξερω αν ειναι καλυτερα ωμος ή μαγειρεμενος. Σε ελαχιστο ή και καθολου λαδι. Αν και συνηθως προσθετω λαδι στο τελος και "τσιγαριζω" τα κρεμμυδια με νερο.

Δεν θα πάθεις τίποτα αλλά αν δοκιμάσεις να τον καβουρδίσεις τον πελτέ μαζί με το κρεμμύδι και το λάδι, θα ανακαλύψεις μια νέα σούπερ γεύση! Και προφανώς μπορείς άνετα να τα συνδυάσεις και με φρέσκια ντομάτα για σάλτσες κλπ. Απλά σκέτος πελτές ωμός έχει αρκετά έντονη γεύση για να είναι νόστιμος.
  • Like 2
Δημοσ.

@Luxx

 

Εννοείται πως μπορείς να κάνεις όποιες προσθήκες θέλεις στις σάλτσες σου. Αυτό μπορείς να το δεις ψάχνοντας διάφορες συνταγές για σάλτσες, για να πάρεις ιδέες. Θα δεις πως άλλοι μπορεί να χρησιμοποιούν πχ κονκασέ με πελτέ ή άλλες συνταγές να μην περιέχουν καθόλου πελτέ. Πάντως, νοστιμιά δίνουν κι άλλα υλικά, όχι μόνο η τομάτα στη xyz μορφή της - αν κι αυτό έχει να κάνει με τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός για το τι άλλο θα βάλει και σε ποια ποσότητα.


 

 

Ρύζι

 

Η αναλογία τού νερού στο ρύζι πάει: 1 ρύζι και 2 νερό. Το 'χεις στο δυνατό μέχρι να πάρει μια βράση, όπου στο διάστημα εκείνο ανακατεύεις το ρύζι. Αφού δεις ότι πήρε βράση, σκεπάζεις τη κατσαρόλα σου (όχι τελείως) και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία σου, αφήνοντάς το ν' απορροφήσει τα υγρά του - χωρίς ν' ανακατεύεις. Αφού δεις πως έχει γίνει, τότε το βγάζεις απ' το μάτι και το αφήνεις σκεπασμένο για 3-5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια ανακατεύεις και σερβίρεις.

 

*Αρχικά ξέπλυνε το ρύζι σου

**Εννοείται πως έχεις βάλει αλάτι, πιπέρι etc

 

 

Μακαρόνια

 

Όση ποσότητα ζυμαρικών βάλεις, τόση κι η ποσότητα του νερού στη κατσαρόλα σου. Υπολόγισε 1 λίτρο νερό για 100γρ ζυμαρικών, το οποίο θ' αφήσεις να βράσει. Όταν βράσει καλά, θα προσθέσεις το αλάτι σου και τα ζυμαρικά, και θα ανακατώσεις καλά μέχρι να ξεχωρίσουν (κι εννοείται πως θα τ' ανακατώνεις κάθε τόσο, δεν θα τ' αφήσεις!). Αν δεν το 'χεις με το κατά πόσο θα είναι έτοιμα χρονικά, θα πρέπει να 'σαι από πάνω τους δοκιμάζοντας κάθε τόσο, όταν δεις πως έχουν αρχίσει να μαλακώνουν, για να δεις πότε θα 'ναι στο επίπεδο που σ' αρέσουν. Όταν τα σβήσεις, τα σουρώνεις, προσθέτεις λίγο λάδι κι ανακατώνεις. Στη συνέχεια, αν θες, μπορείς να τα βάλεις και μες στη σάλτσα τους.

 

Για το στέγνωμα, που λες, προσθέτεις απ' το νερό που έβρασες τα μακαρόνια. Κράτα μια ποσότητα πριν ρίξεις τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Τωρα εχω αλλο προβλημα. Πηρα για πρωτη φορα στη ζωη μου αγκιναρες και εχω δυσκολευτει παρα πολυ με το καθαρισμα.. Τις τρωω ωμες σαλατα με λαδι,λεμονι,αλατι,κετσαπ και ειναι νοστιμες, αλλα δυσκολευομαι πολυ να τις καθαρισω.. Επισης πιο ευκολες στο καθαρισμα μου φαινεται οτι ειναι η μωβ αγκιναρα και οχι η πρασινη.
 
Εχω δει καποια βιντεακια που μαγειρευουν τις αγκιναρες χωρις να τις καθαρισουν, οπως εδω , αλλα ξερω οτι τα φυλλα δε τρωγονται. Και επισης η καρδια πρεπει να καθαριστει.

 

Και δε καταλαβαινω ποση ακριβως διατροφικη αξια εχει μια ωμη αγκιναρα. Πχ εδω λεει οτι μια μεσαιου μεγεθους ωμη αγκιναρα εχει 4γρ πρωτεϊνης.

 

Δλδ αν φαω μονο τη καρδια απο μια ωμη αγκιναρα θα παρω τοση πρωτεϊνη; Ή εννοει και το κοτσανι και τις ακρες απο τα φυλλα;

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=Pwn5mfOTG14

 

Όσο για τη θρεπτική της αξία, με μια αναζήτηση στο google θα βρεις πολλές πληροφορίες, όπως και πινακάκια που αναφέρουν πχ βιταμίνες, μέταλλα κλπ και σε τι βαθμό εμπεριέχονται. Φαντάζομαι πως η αναφορά γίνεται για όσα μέρη της μπορούν να καταναλωθούν - όχι αποκλειστικά για την καρδιά της. Αν ξέρει κάποιος πιο συγκεκριμένα, ας μας πει. 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...