Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εγω θα προτεινα να μη μαγειρευουμε το κρεας. Ωμο το τρωνε τα υπολοιπα σαρκοφαγα. Εξαλλου τι τους εχουμε τους κυνοδοντες; Για να συνθλιβουμε τα κοκκαλα και τη σαρκα.

• Like 2
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοιτα λογικα γινεται να τα φαμε ωμα, απο τη στιγμη που δεν εχουν ψεκαστει με φυτοφαρμακα. Βασικα ακομα και το παντζαρι ωμο το τρωω. Ελαχιστα στον ατμο βραζω μπροκολο και κουνουπιδι για νοστιμια, αν και αυτα μπορουν να φαγωθουν ωμα.

Απλα το κρεας αν πας να το φας ωμο, πιο πιθανο να κανεις εμετο.

Δημοσ.

Παιδια εγω θα προτεινα να μη μαγειρευουμε το κρεας. Ωμο το τρωνε τα υπολοιπα σαρκοφαγα. Εξαλλου τι τους εχουμε τους κυνοδοντες; Για να συνθλιβουμε τα κοκκαλα και τη σαρκα.

http://news.nationalgeographic.com/news/2014/04/140430-neanderthals-cook-food-evolution-science/

Δημοσ.

Γαλακτομπούρεκο από madameginger

Δοκιμασμένο άφθονες φορές με σίγουρη επιτυχία. Αν βαριέστε να κάνετε τη διαδικασία του τυλίγματος που παίρνει αιώνες, μοιράστε τα φύλλα 6 κάτω κι 6 πάνω με τη μόνη διαφορά ότι πριν ψηθεί, θα το χαράξετε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια. Καμιά φορά βάζω 5 και 5 και κρατάω τα δύο φύλλα για να γίνουν μπουρεκάκια τα οποία ψήνονται σε άλλο ταψί και σερβίρονται ζεστά σαν μπουγάτσες με άχνη και κανέλα χωρίς σιρόπι! 

Χρησιμοποιώ πάντα βούτυρο κλαριφιέ για να έχω χρυσό χρώμα χωρίς στίγματα στα φύλλα. Αυτό που λέει για το ψυγείο είναι καθαρά θέμα δημιουργού, και να το βάλει κανείς για ψήσιμο αμέσως δεν θα πάθει τίποτα. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει μυστικό πέρα από το καλό βουτύρωμα παντού ώστε να ψηθούν και να τραγανίσουν όλα τα φυλλαράκια. 

Η κρέμα είναι απίστευτη, η πιο νόστιμη που έχω φάει με διαφορά. 

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι η κρέμα του γαλακτομπουρεκου θέλει σιμιγδάλι. Υποθέτω δεν το νιώθεις και πολύ στην γλώσσα ε;

Δημοσ.

Ωραία ιδέα (και αντίστοιχα 'ωραίο' επιχείρημα υπέρ βιγκανισμού). Ας φάμε και ωμές πατάτες. Και ωμά σπαρράγια. Και μάλιστα "όπως και τα υπόλοιπα φυτοφάγα", δηλαδή μασουλώντας κάτω απ' τον ήλιο, τι τα θέλουμε τα μαχαιροπίρουνα και τα σπίτια βρε αδερφέ;

Hint: το κρέας τρώγεται και ωμό κανονικότατα. Και όχι, δε ξερνάς.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι η κρέμα του γαλακτομπουρεκου θέλει σιμιγδάλι. Υποθέτω δεν το νιώθεις και πολύ στην γλώσσα ε;

Καθόλου, μην έχεις στο μυαλό σου για μέτρο σύγκρισης το σιμιγδαλένιο χαλβά. Είναι σφιχτή, πλούσια, πολύ γευστική και βελούδινη τελείως, δεν καταλαβαίνεις κάτι. Σκέψου πως είναι μόλις 90 γραμμάρια σε 1 λίτρο γάλα. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι πολύ νόστιμο και θα μοσχομυρισει το σπίτι, αν του αρέσουν τα γλυκα ταψιού, θα ενθουσιαστεί. Έχουν φάει και τα ψίχουλα ατομα που δεν συμπαθούν το γαλακτομπούρεκο, δεν το φοβάμαι καθόλου.

• Like 1
Δημοσ.

...ατομα που δεν συμπαθούν το γαλακτομπούρεκο...

Ποια είναι αυτά;;;...

...και γιατί είναι ελεύθερα;;;...

...ΟΝΟΜΑΤΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΘΕΛΩ!!!

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πες τα καλέ μου άνθρωπε!!!

Δημοσ.

Και η παραλλαγή, χωρίς σιρόπι με κανέλα. Αυτά τα είχα βάλει στο ψυγείο και όπως δάγκωσα το μισό που λείπει άκουσα πραγματικό θόρυβο, yummy. 

post-258415-0-41520300-1495406209_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Και η παραλλαγή, χωρίς σιρόπι με κανέλα. Αυτά τα είχα βάλει στο ψυγείο και όπως δάγκωσα το μισό που λείπει άκουσα πραγματικό θόρυβο, yummy. 

attachicon.gif20170522_012815.jpg

Να σε παντρευτώ; 

Δημοσ.

Είναι πολύ νόστιμο και θα μοσχομυρισει το σπίτι, αν του αρέσουν τα γλυκα ταψιού, θα ενθουσιαστεί. Έχουν φάει και τα ψίχουλα ατομα που δεν συμπαθούν το γαλακτομπούρεκο, δεν το φοβάμαι καθόλου.

Θα με κάνεις να φτιάχνω και γλυκά και δεν θέλω.

Παρόλα αυτά και πάλι μπράβο :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...