agamoi-thytai Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Για τα σουτζουκάκια της Ευας κανείς, κουβέντα, τίποτα. Το πήγαμε κάτω αμάσητο. 2
Getta Robo Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Πρακτικά προσπαθεί να παίξει το ρόλο της γλουτένης σε ζύμες που δεν την έχουν ή το βάζεις για να "δέσεις" σάλτσες κλπ. Τις κάνει πιο ελαστικές ώστε να κρατάνε τον αέρα μέσα και να κάνει το ψωμί φυσαλίδες στο εσωτερικό του. Αν κανεις ψωμί με κανονικά αλευρια δεν θα σου χρειαστεί. Ο φιλος παραπανω προσθετει διαφορα υλικα εκτος απο σκληρο/μαλακο σιταρι, οπου το πιθανοτερο ειναι να μην επαρκει η γλουτενη που περιεχουν για ολα τα υπολοιπα. Ολα αυτα τα λυνει πολυ απλα με λιγη ξανθανη. Μαγειρευω διαρκως ετσι με πληρη επιτυχια. Ψαξτην ως κομμι. Υπάρχει και το κομμι γκουαρ που κάνει την ίδια δουλειά. Δυστυχως δεν ειναι ακριβως τα ιδια. Ειχα διαβασει, και μετεπειτα πειραματιστηκα με γκουαρ, αλλα το γκουαρ εχει το κυριως προβλημα, πως αφηνει γευση στο τελικο αποτελεσμα. Επισης υπαρχουν διαφωνιες για την αποτελεσματικοτητα που εχει το καθενα, οι περισσοτεροι τεινουν προς την ξανθανη, αλλα αυτο φυσικα εχει να κανει με τις προτιμησεις του καθενος. Το γκουαρ επισης ειναι ακριβοτερο απο την μαγειρικη ξανθανη.
fasttam Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Πριν από χρόνια ο ιδιοκτήτης της Μέλισσας μου έλεγε ότι εκτός από τα Dechecco τα υπόλοιπα μακαρόνια κινούνται λίγο πολύ στα ίδια. Καταπληκτικά τα σουτζουκάκια και το ρύζι δείχνει υπέροχο!
glougr Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Γρήγορη, πανεύκολη, δροσερή και οικονομική λεμονόπιτα : Δεν είναι και η πιο διαιτητική συνταγή αλλά είναι δροσερή και πολλή καλοκαιρινή. Υλικά: 1 καλαθάκι γιαούρτι (του κιλού) 1 ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί ζελέ λεμόνι (σκόνη ) Μπισκότα (εγώ βάζω digestive) Βούτυρο ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι Προετοιμασία : Ετοιμάζουμε τον ζελέ. Στο πακέτο λεει 2 ποτήρια βραστό νερό και 2 κρύο. Εμείς δεν θέλουμε τόσο πολύ, δεδομένου ότι δεν θέλουμε να γίνει ποσότητα αλλά να σφίξει τα υλικά μας. Θρυμματίζουμε στο μουλτι τα μπισκότα και σε ένα ταψί αναμιγνύουμε τα μπισκότα με το βούτυρα για να φτιάξουμε την βάση. Απλώνουμε ομοιόμορφα την βάση στον πάτο του ταψιού Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά (γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα, ξύσμα και χυμό λεμονιού και ζελέ) ανακατεύουμε τα υλικά και στρώνουμε πάνω από την βάση. Ψυγείο για 4 με 5 ώρες ( όσο περισσότερο μείνει ψυγείο τόσο το καλύτερο) Tips: 1) Αν δεν θέλετε βάζετε και λίγη ζάχαρη άχνη να γλυκίσει λίγο παραπάνω (εγώ δεν το κάνω) 2) Μπορείτε να κρατήσετε παραπάνω ζελε για να κάνετε και μια στρώση ζελε από πάνω, αλλά θα πρέπει να τον αφήσετε να πήξει λίγο για να μην τρέξει μέσα αλλά όχι τόσο πολύ που να γίνει συμπαγής και να μην στρώνει ομορφα από πάνω 3) μπορεί να γίνει και με πορτοκάλι ή με οτιδήποτε άλλο θέλετε. 4) Αντί για ζελέ λεμόνι μπορείτε να βάλετε ανανα...ανανάς με λεμόνι είναι τρέλα Καλοκαιρινή, εύκολη....πολύ γρήγορη συνταγή που δεν απαιτεί γνώσεις μαγειρικής Απολαύστε υπεύθυνα 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Ετοιμάζω μπισκοτάκια τύπου chocochip με φυστικοβούτυρο. Η συνταγή είναι πολλά υποσχόμενη, αφού δοκιμάσω και εφόσον μου αρέσει, θα σας τη δώσω. 2
Anorymous Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Έκανα σήμερα μπριζόλες με πουρέ αλλά επειδή δεν είχα χρόνο πήρα πατάτες mckain για πουρέ σαν γεύση ήταν πολύ καλός και σίγουρα πιστεύω πολύ καλύτερος σε σχέση με σκόνη.
frozex Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Σκέφτομαι αύριο να αγοράσω υλικά για να κάνω ένα ιδιαίτερο ψωμί, Θα ήθελα αν έχετε κάποια εμπειρία να μου πείτε δοσολογίες και ώρες ψησίματος. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω είναι: αλεύρι ντίνκελ ολικής, σκληρό χωριάτικο αλεύρι (πολύ μικρή ποσότητα, για την υφή), λιναρόσπορό, ηλιόσπορο, βρώμη, αλάτι, νερό, το σκέφτομαι για αμύγδαλα και μαγιά και τέλος λάδι ίσα ίσα στο σκεύος που θα ψηθεί για να μην κολλήσει. Επίσης σκέφτομαι αν βρω από κάποιν φίλο να βάλω και λίγο σκόνη πρωτείνης. Σκέφτομαι να βάλω από το προηγούμενο βράδυ το αλεύρι, το νερό και την μαγιά μαζί, ώστε να ξινίσει το μύγμα (σαν προζύμι) και την επομένη που θα βάλω το ψωμί να ψηθεί, να αλέσω όλα τα στερεά μαζί να τα βάλω μέσα και να συμπληρώσω έξτρα νερό αν χρειαστεί. Το αφήνω καμιά ώρα μετά την ανάμυξη να ξαναφουσκώσει και το βάζω στον φούρνο. Θα πασπαλήψω με λίγη βρόμη και σουσάμι. Πως σας φαίνεται και σαν ιδέα; Λέτε να πετύχει; Λοιπόν σήμερα έφτιαξα το ψωμί που έλεγα. Το ψωμί είναι της παρακάτω φιλοσοφίας, δηλαδή το αφήνεις ώρες ώστε να ξινίσει. https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/pswmi-chwris-zymwma https://www.youtube.com/watch?v=R34BsytlNog Η συνταγή είναι η παρακάτω: 450γρ Αλεύρι Ντίνκελ Ολικής 100γρ Αλεύρι Σκληρό (Ζυμωτό) 75γρ αμύγδαλα (με την φλούδα) 75γρ ηλιόσποροι (καθαρό βάρος, μόνο το μέσα) 75γρ λιναρόσπορο 65γρ βρώμη 8γρ ξερή μαγιά 10γρ αλάτι (μπορεί να έπερνε κι άλλο) 625γρ νερό λίγο λάδι Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με την μαγιά και νερό και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες. Αλέθουμε καλά υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μίγμα (μετά τις 12 ώρες). Ανακατέβουμε καλά και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για 1-2 ώρες. Στην μία ώρα που περιμένουμε να ξανα φουσκώσει, βάζουμε μια κατσαρόλα (χωρίς πλαστικά χερούλια ή καπάκι) στο φούρνο μαζί με το καπάκι της ή μια γάστρα να προθερμένονται στους 230 βαθμούς. Όταν προθερμανθούν τα βγάζουμε, αλήφουμε το σκέυος με ελάχιστο λάδι (για να μην κολλήσει) και αδειάζουμε γρήγορα την ζύμη μας μέσα. Κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στον φούρνο για 35 λεπτά στους 230. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά στους 230 (δοκιμάστε αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό, για να δείτε αν έχει ψηθεί η ζύμη, αλλά νομίζω μετά το 20λεπτο θα είναι μια χαρά). Αφαιρούμε από το φούρνο, το βγάζουμε από το σκέβος που το ψήναμε και το βάζουμε πάνω σε μία σχάρα ώστε να μην πανιάσει από τους υδρατμούς η κάτω πλευρά του ψωμιού. Το ψωμί βγήκε αρκετά νόστιμο, το έχω κόψει σε φέτες και το έβαλα στην κατάψυξη να διατηρείται. 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Καμιά φωτογραφία βρε frozex να θαυμάσουμε; Τα μπισκότα ψήθηκαν, δοκιμάστηκαν και μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας γιατί είναι σκέτη κόλαση. Αυστηρά για όσους αγαπούν το φυστικοβούτυρο... Cookies με φυστικοβούτυρο. Έχοντας δουλέψει με πολλές συνταγές μπισκότων τόλμησα να κάνω παραλλαγές σε αυτήν παρόλο που την έκανα πρώτη φορά. Αντικατέστησα μέρος της σοκολάτας με λευκή. Νομίζω έβαλα γύρω στα 60g μαύρης και 30g λευκής. Όχι σταγόνες, είχα πλάκες κι έκοψα με το μαχαίρι. Ωστόσο επειδή ξέρω πως δεν μου αρέσουν τα λιγωτικά cookies, μείωσα τη ζάχαρη κατά 50g. Αυτό μπορεί να μου στέρησε μια πιο τραγανή και καραμελένια υφή στο περίβλημα, αλλά μου έδωσε όση γλύκα ήθελα και όχι περισσότερη. Τα έψησα ακριβώς 10 λεπτά και βγήκαν απίστευτα μαλακά, έλιωναν στο στόμα. Το επόμενο ταψί το άφησα 12 λεπτά, δεν με ικανοποίησαν όσο αυτά στην πρώτη φουρνιά. Το βήμα που αναφέρει για το ψυγείο είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει η υφή στο ψήσιμο, άφησα τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα, μετά έκανα μπαλίτσες κι έβαλα πάλι το ταψί στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Είναι πεντανόστιμα, μαλακά, με πολυεπίπεδη γεύση. 2
frozex Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Καμιά φωτογραφία βρε frozex να θαυμάσουμε; Το θυμήθηκα όταν τελείωσα το κόψιμο σε φέτες.
Anorymous Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Καμιά φωτογραφία βρε frozex να θαυμάσουμε; Τα μπισκότα ψήθηκαν, δοκιμάστηκαν και μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας γιατί είναι σκέτη κόλαση. Αυστηρά για όσους αγαπούν το φυστικοβούτυρο... Cookies με φυστικοβούτυρο. Έχοντας δουλέψει με πολλές συνταγές μπισκότων τόλμησα να κάνω παραλλαγές σε αυτήν παρόλο που την έκανα πρώτη φορά. Αντικατέστησα μέρος της σοκολάτας με λευκή. Νομίζω έβαλα γύρω στα 60g μαύρης και 30g λευκής. Όχι σταγόνες, είχα πλάκες κι έκοψα με το μαχαίρι. Ωστόσο επειδή ξέρω πως δεν μου αρέσουν τα λιγωτικά cookies, μείωσα τη ζάχαρη κατά 50g. Αυτό μπορεί να μου στέρησε μια πιο τραγανή και καραμελένια υφή στο περίβλημα, αλλά μου έδωσε όση γλύκα ήθελα και όχι περισσότερη. Τα έψησα ακριβώς 10 λεπτά και βγήκαν απίστευτα μαλακά, έλιωναν στο στόμα. Το επόμενο ταψί το άφησα 12 λεπτά, δεν με ικανοποίησαν όσο αυτά στην πρώτη φουρνιά. Το βήμα που αναφέρει για το ψυγείο είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει η υφή στο ψήσιμο, άφησα τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα, μετά έκανα μπαλίτσες κι έβαλα πάλι το ταψί στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Είναι πεντανόστιμα, μαλακά, με πολυεπίπεδη γεύση. 20170602_202049.jpg Μήπως έχεις συνταγή για μπισκότα τύπου soft kings ? 1
alimentas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Μήπως έχεις συνταγή για μπισκότα τύπου soft kings ? ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.Και αστεια αν εχεις mixer(κανε τριπλη δοση γιατι την μιση ζυμη θα την φας ωμη πριν την κανεις μπισκοτα) https://www.youtube.com/watch?v=X6AvhWDThRo 3
Toxo <3 lover Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Toxo μήπως έχει υπολογίσει kcal ανά μπισκότο; Όχι παιδάκι μου, γιατί να το κάνω αυτό; Αυτά δεν τα μετράς, τα τρως μια φορά και μετά συνεχίζεις τη ζωή σου. 1
Highlander Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Όχι παιδάκι μου, γιατί να το κάνω αυτό; Αυτά δεν τα μετράς, τα τρως μια φορά και μετά συνεχίζεις τη ζωή σου. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα