Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως ξέρουμε τρόπο για τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο στον φούρνο; Σκέφτομαι κάτι σαν 200βαθμούς (γκριλ + αέρα) για 20 λεπτά. Θα είναι μόνες τους στο ταψί οπότε δεν θα χρειάζεται καμιά ώρα για να ψηθούν και τα συνοδευτικά. 

Καλα μου ακουγεται, ισως και 15 λεπτα να ειναι αρκετα, γιατι οι μπριζολες ειναι λεπτες σε γενικες γραμμες. Μην της πνιξεις στο νερο. Ξεβγαλες τες με νερο και μετα στεγνωσε τες καλα πριν τις βαλεις στο ταψι,

Δημοσ.

Εμείς όπως λες ανάβουμε γκριλ στους 200, μπριζόλες στη σχάρα με ταψάκι από κάτω και σε 15-20 λεπτά ΤΟ ΠΟΛΥ (για πιο παχιές μπριζόλες) τις έχουμε έτοιμες. Θερμοκρασία δωματίου, στεγνές και τα μυρωδικά στο τέλος με το ελαιόλαδο ωμό.  

Δημοσ.

Τις έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο γκριλ-αέρα 220 τις άφησα για 25 λεπτά και έγιναν λίγο golden, για golden-brown ούτε συζήτηση. Μέσα εννοείτε πως ψήθηκαν, αλλά από χρώμα τπτ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ας ανεβάσει κάποιος τη συνταγή των πιο ωραίων μελομακάρονων που έχει φάει ή φτιάξει, θέλω να το επιχειρήσω για πρώτη φορά!

"Μελομακάρονα Παρλιάρος" στο Google και ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες. Πετυχαίνουν πάντα. Απλά θα βάλεις λίγο περισσότερη κανέλα και γαρύφαλλο από όσο προτείνει. :)

• Like 1
Δημοσ.

"Μελομακάρονα Παρλιάρος" στο Google και ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες. Πετυχαίνουν πάντα. Απλά θα βάλεις λίγο περισσότερη κανέλα και γαρύφαλλο από όσο προτείνει. :)

Πάνω που έλεγα να δοκιμάσω του Πετρετζίκη, αφού τα έχεις δοκιμάσει, θα πάω με τον Παρλιάρο.

​Βλέπω όμως ότι βάζει αρκετή ζάχαρη και πολύ λίγο μέλι, μάλλον θα μειώσω αρκετά τη ζάχαρη και θα βάλω περισσότερο μέλι, όταν τρως κάτι με κυρίαρχο συστατικό το μέλι, δε θες να έχει γεύση ζαχαρόνερου, όπως συνήθως όταν παίρνεις από ζαχαροπλαστεία...

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάνω που έλεγα να δοκιμάσω του Πετρετζίκη, αφού τα έχεις δοκιμάσει, θα πάω με τον Παρλιάρο.

​Βλέπω όμως ότι βάζει αρκετή ζάχαρη και πολύ λίγο μέλι, μάλλον θα μειώσω αρκετά τη ζάχαρη και θα βάλω περισσότερο μέλι, όταν τρως κάτι με κυρίαρχο συστατικό το μέλι, δε θες να έχει γεύση ζαχαρόνερου, όπως συνήθως όταν παίρνεις από ζαχαροπλαστεία...

Όχι περίμενε! Ειδικά στο σιρόπι κανε ο,τι λέει ακριβώς γιατί αυτό θα επηρεάσει το πόσο θα απορροφήσουν. Μέλι βάλε όσο θες στο τέλος από πάνω μαζί με τα καρύδια κλπ.

Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να κρυώσει εντελώς το σιρόπι (στην ανάγκη βάλτο και στο ψυγείο) και να ρίξεις μέσα τα μελομακάρονα καυτά (να τσιτσιρισουν). Δεν χρειάζεται να τα αφήσεις μέσα ένα λεπτό που λέει, αρκουν και 30-40 sec.

• Like 2
Δημοσ.

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να λιώσω την νουτέλα που μου έχει κάπως παγώσει;

Είναι μέσα στο γυάλινο βαζάκι της και έχει κάπως παγώσει, δεν μπορώ να την απλώσω πάνω στο ψωμί. Εαν βάλω το βαζάκι σε προθερμασμένο φούρνο για να λιώσει, μπορεί να σπάσει; (Δεν έχω μικροκύματα)

Δημοσ.

Είναι μέσα στο γυάλινο βαζάκι της και έχει κάπως παγώσει, δεν μπορώ να την απλώσω πάνω στο ψωμί. Εαν βάλω το βαζάκι σε προθερμασμένο φούρνο για να λιώσει, μπορεί να σπάσει; (Δεν έχω μικροκύματα)

Βάλε σε μία κατσαρόλα νερό και βάλε την στο μάτι της κουζίνας σε υψηλή (άλλα όχι την πιο υψηλή) θερμοκρασία.

Ύστερα βάλε την nutella όρθια μες στην κατσαρόλα και ζέστανε το νερό μέχρι η nutella να έχει την επιθυμητή ρευστότητα.

(με κλειστό καπάκι εννοείται, η nutella)

(το νερό να καλύπτει το μισό -ή τα 2/3- του ύψους της nutella)

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πετάς τη νουτελα και παίρνεις Μερέντα! ;)

• Like 1
Δημοσ.

Βαλε το βαζακι μεσα σε ενα δοχειο με ζεστο νερο

P.S. wait, nuttela? Κυπριος εισαι? :o

Δημοσ.

Πετάς τη νουτελα και παίρνεις Μερέντα! ;)

Γίνεσαι κακός, και η μερέντα παγώνει :P

(προσωπικά μου αρέσει περισσότερο η μερέντα αλλά -δυστυχώς- μου φαίνεται πιο γλυκιά)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...