*nenya* Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 30 minutes ago, Speculoos said: Για γλυκό ουσιαστικά θα αντικαταστήσεις μέλι/ζάχαρη. Μπορείς να κάνεις ένα απλό κέικ ή μια (σχετικά) εύκολη μους. Δες όμως τη χρήση σε κανονικά φαγητά, τελείως άλλο επίπεδο. Φτιάξε ένα BBQ glaze μια maple mustard μαρινάδα για κοτόπουλο ή ribs, κάνε ένα glaze/dip για λαχανικά, μια βινεγκρέτ για τη σαλάτα, ή φτιάξε μια maple aioli σως για πατάτες/τηγανιτά στικ λαχανικών ή για σως στα μπέργκερς Ok, απ'όλα αυτά που ανέφερες τρώω το κοτόπουλο και τις πατάτες [και μπέργκερ χωρίς σως] 😅 οπότε παραείναι δύσκολο να βάλω να τ'αγγίζει και maple syrup! Μόνο σε γλυκά θα το δοκιμάσω, πχ σε cake σαν αυτό στο link του @thomasG4
Getta Robo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) @*nenya* σε συνταγες παντως στο youtube το αντικαθιστουν 1:1 με το μελι. Οποτε ειναι μαλλον ασυμφορο για εμας στην Ελλαδα.. μεινε σε κλασικες συνταγες που χρησιμοποιειται σαν σιροπι και σε μικρες ποσοτητες. Υγ. Αν θες κατιτις οικονομικοτερο, που ειναι αδιανοητα νοστιμο, φτιαξε σιροπι απο ζαχαρη καρυδας. Καμια σχεση με του ζαχαρότευτλου και λοιπα ετοιμα σκευασματα. Θα με θυμηθεις. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από Getta Robo 1
*nenya* Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Ε; Τί ασύμφορο; Δεν αγοράζω maple syrup, μου το έφεραν δώρο
Getta Robo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Βεβαιως και αξιοποιησε το οπως πιστευεις. Αλλα κατι τοσο δυσευρετο και ακριβο, το χρησιμοποιω σε συγκεκριμενα γλυκα, πχ βαφλες/πανκεηκς. Το να φτιαξεις πχ καταιφι η γαλακτομπουρεκο, δεν νομιζω πως θα χρειαζοταν. Το σιροπι καρυδας στο προτεινω για πιο κοινα γλυκα, καμια σχεση το αποτελεσμα με την κλασικη ζαχαρη. 1
Speculoos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, *nenya* είπε Ε; Τί ασύμφορο; Δεν αγοράζω maple syrup, μου το έφεραν δώρο Το θέμα είναι να το αξιοποιήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Επίσης έχε το νου σου ότι όταν ψήνεται σε γλυκά (ειδικά σε μπισκότα, κουλουράκια κτλ) η γεύση του δεν είναι για όλους. Το κοτόπουλο και τις πατάτες που αναφέρεις τα τρως σκέτα; Αν ναι, τότε κράτα το σιρόπι για pancakes. 1
*nenya* Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Κυριως σκετα, ναι. Αλλα αν βρω το θαρρος θα δοκιμασω και την μαριναδα που ελεγες! (Μικρη ποσοτητα για αρχη και βλεπουμε.)
costacurta Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γκαις καλησπέρα /θέλω να δοκιμάσω να βάλω το αβοκάντο στη διατροφή μου. Είμαι άσχετος σορι αν ακούγονται χαζές οι απορίες 1)μπορω να το φάω σκέτο καθαρισμένο με την μια? Όπως ένα μήλο η μία μπανάνα. Η είναι μεγαλύτερο η βαρύ για το στομάχι ετσι? 2)τρωγεται ώμο βρασμένο τηγανητό στο φούρνο πως? 3)σαν συνταγή ποια είναι η πιο κλασσική πρακτική μέθοδος. Δεν ψάχνω σαλτσα γουακαμολε κτλ με αφορά μόνο για την διατροφική αξία. Κάτι γρήγορο και απλό. 4)εκανα μια αναζήτηση και διάβασα ότι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο. Δήλ αν ωριμάσει να το αλείψω σε ψωμί? Για τοστ αντί μαγιονέζα είδα και αυτό να αναφέρεται 5)το κουκούτσι? 6)Πέρα από σκέτο πως τρώγεται αλλιώς. Κάποιος κλασσικός συνδυασμός? 7)και το σημαντικότερο ποια είναι η σωστή ποσότητα /αναλογία? Ένα ανά διήμερο είναι οκ? Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από costacurta
papoys1 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 24/8/2018 στις 12:57 ΜΜ, *nenya* είπε Επειδή είστε γνώστες εδώ μέσα, πιστεύω σε σας! So, μου χάρισαν ένα κουτί maple syrup [540 ml, ρευστότητα: medium] απ'το Quebec και θά'θελα να πει κανείς αν ξέρει εύκολες συνταγές για γλυκά με maple syrup [όχι φαγητά]. Μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει μόνο σε φρυγανιές, σε γιαούρτι και φυσικά σε pancakes. Για το συγκεκριμένο ζουμί θα ήθελα να μας πει κάποιος τη γνώμη του αν έχει δοκιμαστεί με προβατίνα στα κάρβουνα.☺️ 1
sakura22 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Περι αβοκάντου... Αναφορά σε κείμενο 1)μπορω να το φάω σκέτο καθαρισμένο με την μια? Όπως ένα μήλο η μία μπανάνα. Η είναι μεγαλύτερο η βαρύ για το στομάχι ετσι? 6)Πέρα από σκέτο πως τρώγεται αλλιώς. Κάποιος κλασσικός συνδυασμός? Ναι τρώγεται και σκέτο αλλά ιδίως αν δεν είναι καλά γινωμένο είναι ψιλοχάλια. Συνήθως στην πιο απλή εκδοχή του έχω δει να προσθέτουν λεμόνι/ αλάτι/ πιπέρι/ πάπρικα. Αναφορά σε κείμενο 2)τρωγεται ώμο βρασμένο τηγανητό στο φούρνο πως? Συνήθως ωμό. Υπάρχουν και συνταγές για μαγειρεμένο αλλά είναι πιθανό να σου πικρίσει Αναφορά σε κείμενο 4)εκανα μια αναζήτηση και διάβασα ότι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο. Δήλ αν ωριμάσει να το αλείψω σε ψωμί? Για τοστ αντί μαγιονέζα είδα και αυτό να αναφέρεται Ναι. Κάποιοι το προσθέτουν και σε φέτες σε σάντουιτς πχ με σολωμό ή με "σαλάτα" μέσα σε φέτες του τοστ. Αναφορά σε κείμενο 7)και το σημαντικότερο ποια είναι η σωστή ποσότητα /αναλογία? Ένα ανά διήμερο είναι οκ? Αυτό λογικά εξαρτάται από την διατροφή σου. Αναφορά σε κείμενο 5)το κουκούτσι? Το πετάς στα περιστέρια του μπαλκονιού ή στο φασαριόζο γείτονα.... Κάποιοι χαρντκοράδες το τρώνε και αυτό, επειδή όμως είναι πιθανό να περιέχει ουσίες μη κατάλληλες για τον οργανισμό θα πρότεινα να μείνεις στο υπόλοιπο. Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, σου αρέσει το αβοκάντο ή θέλεις να το βάλεις στη διατροφή σου επειδή έχει γίνει της μόδας και στην Ελλάδα; Προφανώς δεν με αφορά τι θα κάνεις, αλλά προσωπικά, δεν έχω καταλάβει την λογική του να τρώμε στην Ελλάδα (πανάκριβα, ίσως μέτριας ποιότητας) αβοκάντο με το τσουβάλι... Φαίνεται -προς το παρόν τουλάχιστον- από πολλές έρευνες οτι είναι όντως ωφέλιμο για την υγεία και αν το προσθέσεις στην διατροφή σου καλό θα σου κάνει. Το θέμα είναι οτι στην Ελλάδα ακολουθώντας κάποιος την μεσογειακή διατροφή πολλά από τα ωφέλη που προσφέρει (υπερ)καλύπτονται (πέρα από ειδικές περιπτώσεις). Μήπως μου διαφεύγει κάτι; Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από sakura22 2
kat kat Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, costacurta είπε Γκαις καλησπέρα /θέλω να δοκιμάσω να βάλω το αβοκάντο στη διατροφή μου. Είμαι άσχετος σορι αν ακούγονται χαζές οι απορίες 1)μπορω να το φάω σκέτο καθαρισμένο με την μια? Όπως ένα μήλο η μία μπανάνα. Η είναι μεγαλύτερο η βαρύ για το στομάχι ετσι? 2)τρωγεται ώμο βρασμένο τηγανητό στο φούρνο πως? 3)σαν συνταγή ποια είναι η πιο κλασσική πρακτική μέθοδος. Δεν ψάχνω σαλτσα γουακαμολε κτλ με αφορά μόνο για την διατροφική αξία. Κάτι γρήγορο και απλό. 4)εκανα μια αναζήτηση και διάβασα ότι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο. Δήλ αν ωριμάσει να το αλείψω σε ψωμί? Για τοστ αντί μαγιονέζα είδα και αυτό να αναφέρεται 5)το κουκούτσι? 6)Πέρα από σκέτο πως τρώγεται αλλιώς. Κάποιος κλασσικός συνδυασμός? 7)και το σημαντικότερο ποια είναι η σωστή ποσότητα /αναλογία? Ένα ανά διήμερο είναι οκ? 1)Μπορείς να το φας σκέτο αν σου αρέσει ή με λίγο αλάτι και πιπέρι, προσοχή όμως να έχει ωριμάσει δηλαδη να είναι μαλακό 2)Εγώ προσωπικά δεν το μαγειρεύω. Μια φορά μόνο το έβαλα σε κεικ αντί για βούτυρο. 3+6)Συνήθως το βάζω ωμό σε sandwich και σαλάτες, μακαρονάδες, με αυγά τηγανιτά και ψωμι (+bacon) επίσης είναι πολύ ωραίο. 4)Ναι 5)Το πετάς 7)Έχει αρκετές θερμίδες, οπότε εξαρτάται τι διατροφή ακολουθείς. Εγώ συνήθως τρώω ενα μεγάλο κάθε 2 ημέρες ή ενα μικρό την ημέρα. 1
kronos73 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, costacurta είπε Γκαις καλησπέρα /θέλω να δοκιμάσω να βάλω το αβοκάντο στη διατροφή μου. Είμαι άσχετος σορι αν ακούγονται χαζές οι απορίες 1)μπορω να το φάω σκέτο καθαρισμένο με την μια? Όπως ένα μήλο η μία μπανάνα. Η είναι μεγαλύτερο η βαρύ για το στομάχι ετσι? 2)τρωγεται ώμο βρασμένο τηγανητό στο φούρνο πως? 3)σαν συνταγή ποια είναι η πιο κλασσική πρακτική μέθοδος. Δεν ψάχνω σαλτσα γουακαμολε κτλ με αφορά μόνο για την διατροφική αξία. Κάτι γρήγορο και απλό. 4)εκανα μια αναζήτηση και διάβασα ότι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο. Δήλ αν ωριμάσει να το αλείψω σε ψωμί? Για τοστ αντί μαγιονέζα είδα και αυτό να αναφέρεται 5)το κουκούτσι? 6)Πέρα από σκέτο πως τρώγεται αλλιώς. Κάποιος κλασσικός συνδυασμός? 7)και το σημαντικότερο ποια είναι η σωστή ποσότητα /αναλογία? Ένα ανά διήμερο είναι οκ? 1. Φυσικά, δεν είναι ακριβώς φρούτο, βαρύ δε το λες αλλά έχει λιπαρά (καλά βέβαια) 2. Ωμό βασικά. Αν κρατήσεις το μισό, κράτα το με το κουκούτσι και από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσει 3. Συνοδεύει άριστά πολλές σαλάτες. Επίσης ταιριάζει πολύ σε σάντουιτς. Δοκίμασε με φέτα και ντομάτα. Ένα ωραίο και θρεπτικό σνακ (για παιδάκια) είναι να το λιώσεις με ένα πιρούνι και να το ανακατέψεις με λίγο κακάο και μέλι. 4. Εντάξει δεν είναι και ίδιο στην υφή αλλά ναι μπορείς να το δοκιμάσεις όπως έγραψα. Αν το πάρεις αγουρο βάλτο καμια μέρα μεσα σε χαρτοσακούλα με ένα μήλο. 5. Δεν το καταναλώνω αλλά αν ψάξεις υπάρχει τρόπος. Επίσης κάνει μεγάλη ζημιά αν το πετάξεις στο κεφάλι κάποιου.... 6. Δες το 3 και γούγλαρε😁 7. Αν έχεις μία ισορροπημένη σε λιπαρά διατροφή μπορείς να το έχεις 2 - 3 φορές την εβδομάδα στη διατροφή σου. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από kronos73 1
Getta Robo Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 hour ago, sakura22 said: Προφανώς δεν με αφορά τι θα κάνεις, αλλά προσωπικά, δεν έχω καταλάβει την λογική του να τρώμε στην Ελλάδα (πανάκριβα, ίσως μέτριας ποιότητας) αβοκάντο με το τσουβάλι... Φαίνεται -προς το παρόν τουλάχιστον- από πολλές έρευνες οτι είναι όντως ωφέλιμο για την υγεία και αν το προσθέσεις στην διατροφή σου καλό θα σου κάνει. Το θέμα είναι οτι στην Ελλάδα ακολουθώντας κάποιος την μεσογειακή διατροφή πολλά από τα ωφέλη που προσφέρει (υπερ)καλύπτονται (πέρα από ειδικές περιπτώσεις). Μήπως μου διαφεύγει κάτι; Στην Ελλαδα εισαγουμε μετριας ποιοτητας αβοκαντο κυριως απο το Ισραηλ, αλλα πλεον παραγουμε σε διαφορες περιοχες, κυριως στη Κρητη. Πολυ καλης ποιοτητας τα τελευταια βαση μετρησεων. Σε λιγα χρονια θα εχουμε ακομα περισσοτερες παραγωγες σε διαφορα σημεια στην Ελλαδα. Πολλες ποικιλιες και υβριδια, ειναι πληρως προσαρμοσμενες στη μεσογειακη ζωνη, αρα μπορει να θεωρηθει και μερος της μεσογειακης διατροφης. 1 hour ago, kronos73 said: 1. Φυσικά, δεν είναι ακριβώς φρούτο Βοτανολογικα και ετυμολογια ειναι φρουτο. Αν ειναι αλμυρο η γλυκο δεν απολυτως καμια σχεση. 1
Stamer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Για το συγκεκριμένο ζουμί θα ήθελα να μας πει κάποιος τη γνώμη του αν έχει δοκιμαστεί με προβατίνα στα κάρβουνα.☺️ Μόνο στην περίπτωση που θες να κάνεις καζούρα σε κανα φιλαράκι
costacurta Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Σακουρα δεν έχω δοκιμάσει ούτε το κάνω για θέμα μόδας δεν γνωρίζω καν ότι θεωρείται μόδα /απλά βλέπω αθλητές να το τρώνε πολύ συχνά (στο μποξ το ποδόσφαιρο το μμα) σαν υπερτροφη η όταν θέλουν συνδυασμό καλών λιπαρών με πρωτεΐνη.
rudigarcia222 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 με ενδιαφερει και εμενα το αβοκαντοσε βιντεο ειδα να συνδυαζετε με ακυρα προιοντα κανοντας το ειτε ορεκτικο (αγγουρι με ανιθο-τυρι με ντοματα-τονο με λεμονι-μπεικον αυγο)ειτε γλυκο (μελι κανελα μηλο-ζαχαρη φραουλα)ειτε σαν σνακ προπονησης(ξηροι καρποι) πως γινεται αυτο???επειδη ειναι ουδετερο?? καποιος αλλος απλος νοστιμος συνδυσμος??? και επισης κατι πιο συνθετο σε μαγειρευτο η σαν σαλτσα ??καμια ιδεα???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα