Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι ακούς. Βγάζεις το αυτό-που-είναι-γύρω-γύρω, βγάζεις το τσίπουρο από το ντουλάπι, πράσο ωμό και ντομάτα, και τσακίζεις.

 

Μια φορά δοκίμασα ορίτζιναλ παστουρμά από καμήλα, με είχε δώσει ένας Αιγύπτιος που δούλευε στην ανεμότρατα στο χωριό. Καμία σχέση με αυτό που τρώμε εμείς εδώ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με άρεσε περισσότερο. Μάλλον σίχαμα θα έλεγα ότι ήταν.

Δημοσ.

πίτα, γες! Έχω βάλει παστουρμά σε κρεατόπιτα (κιμαδόπιτα στην ουσία) μαζί με ολίγη πατάτα. Γάμησε. Λίγη ποσότητα, έχει πολύ έντονη γεύση και τα καπακώνει όλα.

 

Κατατάλλα, σαγανάκι με παστουρμά δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλό, και επίσης δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο γκουρμέ για τον παστουρμά από ΚΑΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, μια ωραία φρέσκια ντομάτα, και ένα μικρό τρυφερό πράσο. Μ.

Δημοσ.
Κατατάλλα, σαγανάκι με παστουρμά δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλό

 

1. Παίρνουμε το πήλινο που είχαμε φυλάξει από εκείνο το πρόβειο γιαούρτι

2. Βάζουμε στον πάτο του κασέρι.

3. Απλώνουμε φέτες παστουρμά

4. Καλύπτουμε με φέτες ντομάτα

5. Ρίχνουμε και ελάχιστο λάδι

6. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το μίγμα

7. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει γιατί θα μας κάψει τη γλώσσα

8. Τσακίζουμε βουτώντας μπόλικη ψωμούρα

9. Συνοδεία κόκκινου κράσου μαλαντρενιώτικου

9. Απωθούμε όσες δοκίμασαν και ζητούν επίμονα να γίνουμε ο πατέρας του παιδιού τους

10. Απωθούμε επίσης όσες αρνήθηκαν να δοκιμάσουν, φωνάζοντας "ΙΟΥΥΥΥΥ ΒΡΩΜΑΕΙΙΙ"

 

Προσεχώς: παστουρμαδόπιτα.

Δημοσ.

Ποιο βούτυρο προτιμάτε παιδιά στη μαγειρική (και όχι μόνο, π.χ στην επάλειψη του ψωμιού)?

Λουρπακ ή βουτηρο κερκυρας για το ψωμι, για το φαγητο βαζω λαδι τις πιο πολλες φορες οταν χρειαστει βουτηρο βαζω βιταμ κολινεζ
Δημοσ.

Γενικά ποιο θεωρείτε πιο υγιεινό βούτυρο.Έχω δει ότι έχουν βγάλει μέχρι και βούτυρο με γιαούρτι!

Δημοσ.

Το πιο υγιεινο βουτυρο για εμενα ειναι το απλο κλασικο βουτυρο, οταν το τρως με μετρο και συμφωνα με τις ποσοτητες που οριζουν οι διατροφολογοι.

Η μαργαρινη γενικοτερα κανει περισσοτερο κακο παρα καλο, λογω των transfats που εχει.

Πλεον βγαζουν μαργαρινες χωρις transfats αλλα εγω προσωπικα δεν τις πολυεμπιστευομαι.

Προτιμω να τρωω με μετρο το κανονικο βουτυρο. Καλυτερη γευση και μικροτερο ρισκο.

Δημοσ.

Το πιο υγιεινο βουτυρο για εμενα ειναι το απλο κλασικο βουτυρο, οταν το τρως με μετρο και συμφωνα με τις ποσοτητες που οριζουν οι διατροφολογοι.

Η μαργαρινη γενικοτερα κανει περισσοτερο κακο παρα καλο, λογω των transfats που εχει.

Πλεον βγαζουν μαργαρινες χωρις transfats αλλα εγω προσωπικα δεν τις πολυεμπιστευομαι.

Προτιμω να τρωω με μετρο το κανονικο βουτυρο. Καλυτερη γευση και μικροτερο ρισκο.

 

αν και συμφωνω οτι καλυτερα να τρως κανονικο βουτυρο παρα μαργαρινες θα παρακαλουσα να μην χρησιμοποιουνται οροι οπως trans fats για χαρην εντυπωσιασμου.

Δημοσ.

Δεν ηταν εντυπωσιασμος.

Οι λιγες ερευνες και τα λιγα αρθρα που διαβασα πριν λιγο καιρο, αυτο ελεγαν.

Οπως εχω ξαναπει δεν ειχα ιδεα τι επαιζε με την μαργαρινη, μεχρι που ανεφερε κατι ενας chef που παρακολουθω την εκπομπη του.

Οταν το εψαξα λιγο, αυτα διαβασα και αυτα λεω.

Αν ειπα κατι λαθος μπορεις να το επισημανεις καθως, οπως εγραψα 2 φορες, τα παραπανω ειναι γνωμη μου.

 

Αν πιστευεις οτι δεν το εξηγησα καλα ή δεν ειναι η σωστη ορολογια, εξηγησε το λαθος να μαθω και εγω και οι υπολοιποι.

Μην πετας ενα "χαριν εντυπωσιασμου" χωρις να το δικαιολογησεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...