Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Γλύνα (λαρδί) από το γουρούνι. Από το λίπος της κοιλιάς γίνεται η καλύτερη γλύνα. Της βγαίνει η παναγία της μάνας μου κάθε χρόνο το Δεκέμβρη να φτιάξει, αλλά γαμάει.

 

2. Στάκα. Αν ποτέ κάνω κόρη, θα τη βαφτίσω Στάκα.

 

Τα υψηλής διατροφικής ποιότητας και νοστιμιάς ζωικά λίπη που κάποτε ήταν ο κανόνας στη διατροφή, σήμερα έχουν γίνει "εξωτικά" και δυσεύρετα, και υιοθετήθηκαν παριζιάνικα πρότυπα όπως οι αηδιαστικές ανθυγιεινές άνοστες μαργαρίνες. :eek:

  • Like 2
Δημοσ.

Δεν ηταν εντυπωσιασμος.

Οι λιγες ερευνες και τα λιγα αρθρα που διαβασα πριν λιγο καιρο, αυτο ελεγαν.

Οπως εχω ξαναπει δεν ειχα ιδεα τι επαιζε με την μαργαρινη, μεχρι που ανεφερε κατι ενας chef που παρακολουθω την εκπομπη του.

Οταν το εψαξα λιγο, αυτα διαβασα και αυτα λεω.

Αν ειπα κατι λαθος μπορεις να το επισημανεις καθως, οπως εγραψα 2 φορες, τα παραπανω ειναι γνωμη μου.

 

Αν πιστευεις οτι δεν το εξηγησα καλα ή δεν ειναι η σωστη ορολογια, εξηγησε το λαθος να μαθω και εγω και οι υπολοιποι.

Μην πετας ενα "χαριν εντυπωσιασμου" χωρις να το δικαιολογησεις.

 

οπως σου ειπα συμφωνω μαζι σου στην κοντρα βουτυρο-μαργαρινη. ισως θα επρεπε να το δικαιολογησω αλλα βαριεμαι να γραφω.

 

ιν οδερ νιους

 

επεσα ολος τυχεως σημερα το πρωι σε αυτη την συνταγη και ειπα να την μοιραστω μαζι σας

 

http://www.seriousea...ana-recipe.html

 

δεν φερω ευθυνη για τυχον διαβητικα επισοδεια

Δημοσ.

βασικά δεν νομίζω να υπάρχει απάντηση στην ερώτηση τι θεωρείτε καλύτερο το βούτυτο ή τη μαργαρίνη. Το μεν πρώτο έχει κορεσμένα ζωικά λιπαρα που συμβάλουν στην αύξηση χοληστερόλης , καρδιές κλπ κλπ , η δε μαργαρίνη ναι μεν έχει φυτικά λιπαρά αλλά και αυτά ειναι ύποπτα , επίσης τα τρανσ λιπαρά οξέα που αναφέρθηκαν σε παραπανω post ειναι επικίνδυνα για εκδήλωση στεφανιναίας νόσου. Εγώ την βγάζω με ταχίνι και πολύ σπάνια λίγο βούτυρο.

Δημοσ.

Αυτό που ρωτάω είναι ποια από τις καμιά 10αριά μάρκες βουτύρου που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πιο ελαφρύ.

Για παράδειγμα το Χωρίο Light με 50% λιγότερα λιπαρά που έχω αυτή τη στιγμή στο ψυγείο είναι το πιο υγιεινό ή υπάρχει και κάποιο καλύτερο;

Από γεύση είναι πολύ καλό πάντως.

Δημοσ.

Πριν από λίγες μέρες δοκίμασα Cup Griye στο Baylan στο Kadiköy. Σώστε με. Πεθαίνω. Λιώνω. Πως φτιάχνεται αυτό το πράγμα; Πρέπει οπωσδήποτε να το ξαναφάω! Στο Google δε βγάζω άκρη.

Δημοσ.

skiabox, διαβασε τι λεει πανω στην συσκευασια αυτο το πραμα. Δεν ειναι βουτυρο. Ελεος δηλαδη. Επισης για το τι σε κανει να παθαινεις καρδιες κλπ, ας μην το συζηταμε αλλο. Οποιος θελει ας ψαχτει λιγο, και ας μην εχει μονο πορισματα απο επιτροπες.

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σήμερα ο Πετρετζίκης έφτιαξε κάτι μπισκότα που φαίνονταν πολύ νόστιμα και σκέφτομαι να τα δοκιμάσω. Χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη, αλλά τη μαλακή (σε εμφάνιση ήταν σαν την κλασική καστανή αλλά να έχει πάρει υγρασία. Αυτό επειδή έχει περισσότερη μελάσα μέσα). Πού μπορώ να τη βρω; Σε σούπερ μάρκετ έχει;

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Παιδιά σήμερα ο Πετρετζίκης έφτιαξε κάτι μπισκότα που φαίνονταν πολύ νόστιμα και σκέφτομαι να τα δοκιμάσω. Χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη, αλλά τη μαλακή (σε εμφάνιση ήταν σαν την κλασική καστανή αλλά να έχει πάρει υγρασία. Αυτό επειδή έχει περισσότερη μελάσα μέσα). Πού μπορώ να τη βρω; Σε σούπερ μάρκετ έχει;

 

Ναι θα τη βρεις μαζι με την κλασική μαύρη στο σουπερ μαρκετ. Αυτο που λες "υγρή" ειναι στην ουσία η επιπλέον μελάσα που εχει η συγκεκριμένη. Επισης αν κάποιος μπορει να το επιβεβαιώσει, η διατροφική αξία μεταξυ λευκής-καστανής ειναι σχεδον η ίδια (στα 100 γραμμάρια απο οσο θυμάμαι, η διαφορα τους ειναι μόλις 7 θερμίδες!).

Δημοσ.

Παιδιά σήμερα ο Πετρετζίκης έφτιαξε κάτι μπισκότα που φαίνονταν πολύ νόστιμα και σκέφτομαι να τα δοκιμάσω. Χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη, αλλά τη μαλακή (σε εμφάνιση ήταν σαν την κλασική καστανή αλλά να έχει πάρει υγρασία. Αυτό επειδή έχει περισσότερη μελάσα μέσα). Πού μπορώ να τη βρω; Σε σούπερ μάρκετ έχει;

Ναι θα τη βρεις μαζι με την κλασική μαύρη στο σουπερ μαρκετ. Αυτο που λες "υγρή" ειναι στην ουσία η επιπλέον μελάσα που εχει η συγκεκριμένη. Επισης αν κάποιος μπορει να το επιβεβαιώσει, η διατροφική αξία μεταξυ λευκής-καστανής ειναι σχεδον η ίδια (στα 100 γραμμάρια απο οσο θυμάμαι, η διαφορα τους ειναι μόλις 7 θερμίδες!).

 

η ζαχαρη που λες εχει ονομα και λεγεται cassonade brune (υπαρχει και blonde)

 

και ειναι σε οψη ετσι και δεν εχει καμια σχεση με την λευκη ζαχαρη. εχει ενα πολυ εντονο και ομορφο αρωμα που κανει τρομερη διαφορα οταν την βαλεις σε μπισκοτα αλλα μαυριζει την ζυμη.

 

p1030369v.jpg

 

και μερικες φωτος απο το διαδικτυο

 

καστανη και ξανθια

 

17389640.jpg

 

και η συσκευασια της (εδω κοστιζει κατι λιγοτερο απο 2 ευρω το κιλο)

 

cassonade-de-candi-brune-l.png

 

και μερικες φωτος απο μπισκοτα που εχω φτιαξει χρησιμοποιοντας αυτη την ζαχαρη

 

http://imageshack.us/a/img685/5371/p1030428b.jpg

http://imageshack.us/a/img210/7845/p1030429t.jpg

http://imageshack.us/a/img843/7751/p1030430z.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...