Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά είναι σπάνιο το καλκάνι. Στην λαϊκή μας εδώ έχω βρει 1 ή δύο φορές όλο κι όλο, στα τόσα χρόνια. Το καλοκαίρι στας διακοπάς μου στην Νέα Πέραμο βρίσκω συχνότερα, στάνταρ θα αγοράσω 1-2 φορές κάθε καλοκαίρι. Να σου πακετάρω κανένα; :P

Δημοσ.

ψήσου. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Για την ακρίβεια, δεν έχω καν πόρτα εκεί που διακοπάρω, ξέφραγο αμπέλι εντελώς. Θα πάμε και στον ροζ μοδεράτορα για γκαϊφέ, κάνει καλό γκαϊφέ.

Δημοσ.

Να σημειώσω ότι, κατόπιν απαίτησης της κοπέλας μου, ξαναέκανα τη μανιταρόσουπα αλλά με μικρές αλλάγές: τα άσπρα μανιτάρια είχαν τελειώσει στο σμ οπότε έβαλα πορτομπέλλο, και από ζωμό άλλαξα την αναλογία: για τη μισή δόση του Καλλίδη (δηλ. 250-300γρ μανιτάρια) έβαλα 1 "φρέσκο" κύβο λαχανικών (αυτόν από τα ψυγεία) και μια κοφτή κουταλιά "νοστιμιά".  Μας άρεσε ακόμη περισσότερο :-)

Δημοσ.

Σημερα ηταν μερα του roasted μπροκολιου απο το βιντεακι του τουφ.

 

παρατηρησεις:

για μενα 2 σκελιδες σκορδο ηταν πολυ...πιστευω ηθελε λιγοτερο

επισης , θεωρω οτι ειναι καλυτερο να το πολτοποιηθει και να το ανακατεψεις με το λαδι πρωτα , παρα να το κοψεις σε φετες , ωστε να παει σε ολο το μπροκολο η ιδια ποσοτητα.

και τελος επειδη δεν ειχα το ψωμακι που ελεγε μεσα , ετριψα ψωμι του τοστ , απλα θελει πανω απο 2 λεπτα ωστε να ξεραθει αρκετα και να ειναι τραγανο οταν βγει.

 

αυτα. πολυ καλο, προφανως εγκρινεται.

φωτοζζζζ

 

 

img20130218152509.jpg

 

img20130218152530.jpg

 

 

Δημοσ.

το ξερω κριςχιχιχι , δεν υπαρχει δικαιολογια ΑΛΛΑ το ταψακι ηταν μικρο ΚΑΙ αυτη τη στιγμη χρειαζομαι κατι για να ανεβασω πιεση.

 

τουφα , ειναι του Alton Βrown που ειχες ποσταρει

 

Link.png Site: http://www.foodnetwork.com/recipes/good-eats/oven-roasted-broccoli-recipe/index.html">το αυτο.

Δημοσ.

Μιας που μπαινω ολο και πιο πολυ στην κλικα των τροφων και του τι μπορεις να κανεις με λιγα πραγματα κ φαντασια συν της ομαδικοτητας/αποδοσης , με ορεξη και αγαπη για τα πραγματα που μας παρεχει η φυση.. Σημερα εκανα ενα ωραιο πιατακι με εναν συναδελφο, απο το πουθενα και με ελαχιστο χρονο.. χαιρομαι που μου/μας βγαινουν αυθορμητα πλεον καποια πραγματα χωρις καθοδηγηση κ.ο.κ (εχω κ εχει μαθει να μαγειρευει- αν κ πολυ τυπικος ο ορος- σε μολις ενα χρονο απο το 0 - τουλαχιστον τα πολυ βασικα) για πειτε γνωμες :-)

μαριναρισμενα φιλετα γλώσσας σε ελαιολαδο/θυμαρι(σωτέ) / καραμελωμενα πατζαρια-καρυδι / μαζι με λαδολεμονο και αφρο πατζαριου

830281_10200604439571189_973909264_o.jpg

Κριμα που ο χειμωνας, ειδικα στην Αθήνα, δεν έχει ιχνος θεσεων εργασιας στο κομματι της εστιασης.. ακομα και με μισθο πρακτικης. Τα εστιατορια ειναι αρκετα μειωμενα με παλια, με λιγοτερο προσωπικο.. κ ετσι δεν δινεται η ευκαιρια της αναπλασης του ταλεντου/γνωσης καποιου νεου.. μενεις στο 0 αν δεν ψαχτεις τρελα μονος, αυτο βλεπω. Ολα αυτα γιατι η ευκαιρια για δουλεια ειναι 3/4/5 μηνες την καλοκαιρινη περιοδο.  Με καπου στις 60-80+ ωρες την εβδομαδα βεβαια, αναλογα.
Ειμαστε μαγειρια οι Ελληνες που αντεχουμε σε πολλα.Περιεργα εργασιακο μερος/ανθρωποι/αντιμετωπιση.. αναγκαστηκα θα καταφυγουμε στο εξωτερικο οσοι ακολουθησουμε κ το γουσταρουμε οπως παει..

 

  • Like 2
Δημοσ.

σημερα ηθελα ντε κ καλα ριζοτο, βαριομουν να βγω να παρω το καταλληλο ριζακι οποτε δεν το κανα με αρμποριο/καρναρολι κλπ
γι αυτο κ ετσι χειλωμενο, αλλα το φχαριστηθηκα

ριζοτακι λαχανικων, χοιρινες ποπιετες λαχανικων, κρεμα γαλακτος

860422_10200615525768337_1359632273_o.jp

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...