leftermann Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 τραχανοτο, δηλαδή τραχανότο όπως ρυζότο; Σέσουλα, δηλαδή σέσκουλα ε; Λοιπον, νομίζω αυτό θα ήθελα να το δοκιμάσω περισσότερο από όλα τα ωραία φαγάκια που έχεις ποστάρει εδώ μέσα ε.
Toufas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 ναι ακριβως. τραχανας μαγειρεμενος με ζωμο απο τα ζελεδακια σαν ριζοτο, τα σεσΚουλα ειχανε μπλανσαριστει πριν κατι μερες (γιατι το ενα ματσακι απο αυτα πιανει μισο κυβικο μετρο ωμα και ενα ταπερακι ζεματισμενα) και μπικανε για 2 λεπτα στο τελος, μετα μπηκε λιγη κρεμα γαλακτος (θα εληγε) και καπνιστο τυρι (αυτο ειχα ανοιχτο). Αρκετα καλο, θα το δοκιμασω με ξυνοχοντρο καποια στιγμη.
leftermann Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 ...μετα μπηκε λιγη κρεμα γαλακτος (θα εληγε)... με θυμίζεις την μάναμ, ε. Θα μπορούσε να ρίξει μέσα ακόμα και μια κονσέρβα αντσούγιες αν την έβλεπε ότι έληγε
leftermann Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 http://www.youtube.com/watch?v=CAoTFX-qxyY 1
tehAllantin Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 καλη μου όρεξη! (α ναι, τα βελάκια και ο κύκλος ήταν ειρωνικά/σαρκαστικά) 2
KiapeRas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Έχω φάει ένα γερό κόλημα με τις αντιδράσεις μαγιάρντ κ έχω μια εξειδικευμένη ερώτηση για όποιον ξέρει να με βοηθήσει ο Χέστον εδώ http://www.youtube.com/watch?v=XAZGQql9Dh4 στο 12:52 προσθέτει σκόνη γάλακτος προκειμένου να ενεργοποιήσει τις αντιδράσεις μαγιάρντ (πρωτείνες + σάκχαρα) και ένας άλλος εδώ http://www.youtube.com/watch?v=omS10swkBcU στο 3:07 προσθέτει σιρόπι καλαμποκιού. Αυτό που παρατήρησα επειδή τα 'χω και φρέσκα τώρα είναι πως το κοινό σημείο τους είναι ότι η σκόνη γάλακτος αποτελείται κυρίως από γαλακτόζη και το σιρόπι καλαμποκιού από φρουκτόζη και γλυκόζη. Αυτά τα τρία είναι οι βασικοί μονοσακχαρίτες που μας μαθαίνουνε στη σχολή, αλλά απ' ότι έψαξα υπάρχουν κι άλλοι μονοσακχαρίτεσ όπως η μαννόζη. Αυτό που ψάχνω λοιπόν είναι αν οι πρωτείνες διαολίζονται μόνο με μονοσακχαρίτες για τις αντιδράσεις μαγιαρντ και γιατί; Αν η μαννόζη κι ενδεχομένος αλλοι μονοζακχαρίτες τρόγωνται και σε τι τρόφημα περιέχοντε;Αν ξέρετε άλλους τρόπους που ενεργοποιούντε κλπ Ρώτησα τη χημικό μας και το ψάχνει (είχε μια όψη σαν να έπαθε εγκεφαλικό όταν τη ρωτούσα), έχω πάρει με τη σειρά τα φουντ εντ σάιενς αλλά ακόμα και εκεί μιλάνε περιληπτικά (πέραν του ότι ο Μαγκί περιγράφει και άλλους ευφάνταστους τρόπους όπως ορίμανση πχ στα χαμόν ιμπέρικο κλπ) Επίσης έχω πάρει από την αρχή το μόντερνιστ κουζιν αλλα με 2400 σελίδες θα τελειώσω του χρόνου
Toufas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 http://books.google.co.uk/books?id=9-v6f2NlufwC&printsec=frontcover&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false εδω λογικα θα το βρεις 1
..MementoMori.. Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Toufas εχεις να προτεινεις καποιο ευκολοδιαβαστο βιβλιο για food cost και στησιμο κουζινας? Το θελω για να παρω μια γενικη ιδεα για την ωρα.
Toufas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 http://www.amazon.co.uk/Theory-Hospitality-Catering-Education-Publication/dp/1444123769/ref=sr_1_sc_2?s=books&ie=UTF8&qid=1361454961&sr=1-2-spell 1
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Την έκανα την καρμπονάρα όπως στο βίντεο και έσπειρε. Με 4 αβγά και μπέικον όμως και τυριά και λάδια με βλέπω για έμφραγμα όπου νάναι. Άμα δεν μπω μέχρι το βράδυ πάρτε το 166
kuzko21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 δηλαδη αμα ειχε κρεμα γαλακτος θα ηταν πιο Light? που εβαλες λαδι?
SpirtouLisS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 δεν εχει κρεμα γαλακτος η καρμποναρα... αντε πεστο τωρα αυτο σε 10000 αλυσιδες διανομης φαγητου κατ'οικον ανα την ελλαδα...θα καταρρευσει ολος ο κοσμος κατω απο τα ποδια τους. ποιο ευκολο να πιστεψουν οτι δεν εχει μακαρονια μεσα αλλα ρυζι 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα